Nie można wejść na stare forum. Przekierowuje tutaj. Jest to niemożliwe nawet w przypadku użycia bezpośredniego linku do jakiegoś tematu z poziomu historii przeglądarki. Uniwersa, które nie miały UF są bez forum.

Nowa wersja forum - problemy/pytania/uwagi
-
- Forum
- kasai
Prace techniczne (07.04.2025) Blokada ataków będzie aktywna w godzinach od 04:30 do 10:00.
-
-
Jeżeli mówisz o cyferkach na czerwonym tle przy zakładce "Forum" to polecam skorzystać z opcji "oznacz jako przeczytane" gdy wejdzie się w tą zakładkę.
Nie czytałem całego tematu, przyznaję się bez bicia.
Czy jest tutaj możliwość oznaczenia, które fora chcę mieć włączone, a które wyłączone, tak jak na starym?
-
Jeżeli mówisz o cyferkach na czerwonym tle przy zakładce "Forum" to polecam skorzystać z opcji "oznacz jako przeczytane" gdy wejdzie się w tą zakładkę.
Nie czytałem całego tematu, przyznaję się bez bicia.
Czy jest tutaj możliwość oznaczenia, które fora chcę mieć włączone, a które wyłączone, tak jak na starym?
wyłączyć / włączyć fora do widoczności możesz na stronie głównej z prawej strony, nad swoim nick masz przekreślone oko:
https://forum.pl.ogame.gameforge.com/forum/
(Jak to wygląda masz na screen > https://forum.gladiatus.gamefo…tare-nowe-opcje-forum-v5/ )
-
mam pytanie , czy są planowane jakieś prace nad stroną graficzna nowego forum? Moim zdaniem stare było bardziej przyjazne dla oka .
Spolszczenia nadal brakuje ..
-
mam pytanie , czy są planowane jakieś prace nad stroną graficzna nowego forum? Moim zdaniem stare było bardziej przyjazne dla oka .
Inne kraje mają taki wygląd od ponad roku i nie dorobiły się nowego wyglądu więc... chyba musisz się przyzwyczaić
-
1. Nieznacznie się różni, prawie wcale.
2. Jest bardziej wybrakowane w poprzednią mnogość opcji preferencyjnych i konfiguracyjnych.
3. Kilku słów po angielsku można się nauczyć - jak w grze, nawet po japońsku da się grać, gdy się już wie które klikadło do czego służy.
Podsumowując - tak jak zgodnie kilka osób stwierdziło na pierwszych stronach tego wątku, można się przyzwyczaić. Ja osobiście nie liczyłbym na koncert życzeń, bo sporo - prawie wszystko zostanie jak jest.
-
1. Nieznacznie się różni, prawie wcale.
Bardzo różni. Stare forum miało dwa style:
- nowszy -> który jest podobny do tego
- klasyczny -> który był podobny do starego forum i bardzo się różni od nowego. BARDO.
2. Jest bardziej wybrakowane w poprzednią mnogość opcji preferencyjnych i konfiguracyjnych.
Nie zauważyłam żeby jakoś się różniły.
-
Miało nawet 3.
Taki biały od którego dostawało się długotrwałej ślepoty
-
Mam subiektywne odczucie jeśli chodzi o oprawę graficzną. No ale to bzdet, raczej prozaiczna sprawa.
-
-
-
-
-
-
Bardzo dobre pytanie. O ile większość z nas spolszczenie ma gdzieś (przynajmniej cuś angielskiego liźniesz) to o tyle nowa szata graficzna (lub wybór jednej z kilku) będzie fajną opcją.
Dlatego też się podepnę pod to pytanie
-
-
Od pewnego czasu męczą mnie 2 błędy w zakładce galaktyki. Niezależnie od ustawień, do szpiegowania zawsze leci 1 sonda. Ponadto nie działa ustawienie zachowania obecnego układu przy zmianie planety.
-
I jeszcze jeśli chcę zrobić zwózkę surowców ze wszystkich planet, to zostaję w zakładce z flotą, zmieniam planetę na kolejną, klikam zapakowanie transporterów do pełna, a one się ładują w 70%, albo coś w tej okolicy i nie da się więcej. Ani wpisując ręcznie, ani klikając odpowiednie przyciski. Muszę jeszcze raz kliknąć zakładkę flota i wszystko uzupełnić od początku. I tak z prawie każdą planetą
-
I jeszcze jeśli chcę zrobić zwózkę surowców ze wszystkich planet, to zostaję w zakładce z flotą, zmieniam planetę na kolejną, klikam zapakowanie transporterów do pełna, a one się ładują w 70%, albo coś w tej okolicy i nie da się więcej. Ani wpisując ręcznie, ani klikając odpowiednie przyciski. Muszę jeszcze raz kliknąć zakładkę flota i wszystko uzupełnić od początku. I tak z prawie każdą planetą
Zgłoś ten błąd tutaj Błędy jako nowy wątek, bo na razie to wrzucasz błędy z gry w wątku dotyczącym nowego forum.
-
Przyznam, że nie przeczytałem wszystkiego
Ale chciałem zapytać czy będzie możliwość dodawania użytkowników jako znajomych ?