Aktywacja form życia na wszystkich serwerach

• Nie chciałem o tym wspominac. Ale kiedyś też z ciekawości chwilę pograłem i zdumiałem się, jak płynnie przy ponad 1k graczy ta gra chodzi. Gdzie tam floty są rzędu miliardów jednostek.

• Tak, są tam floty rzędu miliardów jednostek, ale walki są tam przeliczane w inny sposób. W Ogame gdy dochodzi do walki każdy statek w poszczególnej rundzie wybiera losowo statek przeciwnika. W klonach Ogame walki na pewno nie są przeliczane w ten sposób, przez co obliczenia stają się znacznie łatwiejsze, nawet przy tak dużej ilości statków.

• Tak, są tam floty rzędu miliardów jednostek, ale walki są tam przeliczane w inny sposób. W Ogame gdy dochodzi do walki każdy statek w poszczególnej rundzie wybiera losowo statek przeciwnika. W klonach Ogame walki na pewno nie są przeliczane w ten sposób, przez co obliczenia stają się znacznie łatwiejsze, nawet przy tak dużej ilości statków.

Wiesz czy po prostu tak ci się wydaje? Pytam bo piszesz, że "na pewno nie są przeliczane w ten sposób".

Swoją drogą wychodzi na to - interpretując twoją wypowiedź - że nie tylko flota jest inaczej przeliczana. Bo z tego co pamiętam to z kolejką budowania tez jest problem.

Wybaczcie ale o ile wyda mi się to zasadne, będę krytykował każdą próbę usprawiedliwiania GF. Sam jestem programistą i nie rozumiem jak ktoś pracujacy z kodem od 20 lat nie jest świadomy jego mozliwości, specyfiki, wad etc. Mamy 2023 a czuje jakby ogame zatrzymało sie w 2010. Inne Gry viawww maja dziesiatki tysiecy graczy, a tu słysze że problemem jest ze w jednym momencie 100 graczy odpali kolejkę budowania LF. No kurcze nie róbmy sobie jaj.

• Wiem, bo gram w jednego klona Ogame. Jest tam wgląd w raporty wojenne innych graczy. Zresztą nawet w Ogame, jak dojdzie do dużej bitwy to raport jest dostępny dopiero po kilku minutach. A co dopiero w klonach, gdzie statków są miliardy. Dla mnie dowodem na to, że bitwy są tam inaczej przeliczane jest fakt, że jak w tym klonie Ogame ma się np. 1000 plazm w obronie i ktoś atakuje milionem ow, to nie spadnie ani jeden (przy tych samych techach) W Ogame natomiast przy takiej samej bitwie padnie około 500 ow.

• Aktualizują wszystkie wersje 10 i blokada ataków na dobę.

Może zacznie działać jak należy albo się wszystko posypie co też zakładają bo jest blokada ataków aż na 24h. :D

Nawet odliczanie włączyli. Event za to się udał bo dużo anty można było znaleźć.

• Aktualizują wszystkie wersje 10 i blokada ataków na dobę.

Może zacznie działać jak należy albo się wszystko posypie co też zakładają bo jest blokada ataków aż na 24h. :D

Nawet odliczanie włączyli. Event za to się udał bo dużo anty można było znaleźć.

Ja juz zgupialem :trollface: to będzie aktywacja blokady ataków wszędzie :trollface: Czy na uni 68 tylko i wyłącznie :evil:

• Czy na uni 68 tylko i wyłączni

Przecież wyraźnie napisali, że na u68. :D

Wlasnie wiem :trollface: wczoraj śnięty byłem jak czytałem zadowolony uśmiechnięty :beaten: Później wchodzę i patrzę jeszcze raz i entuzjazm zgasł :trollface: Ostatnio słabo sypiam :trollface: trzeba sie wyprowadzic ... zjb.. sasiedzi mordy pruja jak stare przescieradla 🤭🤭🤭 nie wazne czy dzien czy noc maja dzieci psy ... cyrk istny przeprowadzilem sie 1.5 msca temu z burdelu do burdelu :trollface: ostatnio trzeba przyznac ze mam szczescie X( jeszcze raz sie przeprowadze jak to nie podziala to zmiana muejscowosci 8)

🤭🤭🤭🤭 jeszcze na złość majsowi nie podoba się mój szczery :trollface: I muszę się wyprowadzic ... ogolnie rzecz biorąc spodziewałem się że tak może się stać 😁🤭🤭🤭🤭 jeszcze raz sie przeprowadze 😁 a pozniej konto do kasacji ... 8o

• Blokada na 24h ?? Przecież złomiarze zwariują :P

Ciekawe co 'Komornicy' zrobią z taką ilością nadwyżki czasu.

Y2K i mad max wpadną w depresję jak nic :)

Żeby tylko na u68 nie było jak w Japonii..bo tam, w czasie długich łikendów i wolnych dni od pracy, wzrasta statystyka przemocy domowej :)

- żartuje, niczego nie sugeruje, ale co do Japonii, to jest to fakt.

• do 20 ;D:D ponad 24 godziny, nadrobimy ;D;D paliwko świeże na moonach czeka ;]

EDIT : do 10 ;D:D zróbcie od razu do świąt :D:D masakra , obiecanki cacanki a wy daleko w lesie.

Taaaaaaaa ;]

_____

| Y2K |

``````\

.......___\__

___ / **** \======#

;|_KOMORNIC_\\\

(@=@=@=@=@)

Edited once, last by Y2K ().

• Blokada ataków jest aktywna do 15.06.2023 10:00:00. W tym czasie nie mogą być wysyłane wrogie floty.

• Dla mnie, jako ekowca, to dobra wiadomość..żadnego stresu przy rozsyłaniu surki, żadnych skanów, ...no po prostu istny błogostan i dla mnie to może faktycznie trwać do świat hehehe

Widzę Y2K że cierpliwość masz już na rezerwie :P

A w ogóle to jak się wam się podobają nowe obrazki ? Dla mnie super. :P

• To jeszcze od siebie dorzucę z innego tematu - przyciski akcji w galaktyce i oddzielenie 'DNA' od relokacji - bajka, szybka zawrotka to samo. Prędkość działania - 0/10 :D

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• zara trochę przy offtopuje, bo nie można wysłać Ci wiadomośći priv.

Bo jak się nie mylę, to grałeś kiedyś w TEREFERE na un1..mam rację ?

Jak znajdziesz chwilę, to odezwij się do mnie w grze..mój nick mrovka

• Zaczęło się wprowadzanie form .życia na pozostałe uni.

we wtorek, 27 czerwca od godziny 9:45 rozpoczniemy aktualizację Quantum (117), Juno (188), Perseus (194) do wersji 10.0.22.

Może się ktoś wypowie jak obecnie jest na u68 z błędami?

• Zaczęło się wprowadzanie form .życia na pozostałe uni.

we wtorek, 27 czerwca od godziny 9:45 rozpoczniemy aktualizację Quantum (117), Juno (188), Perseus (194) do wersji 10.0.22.

Może się ktoś wypowie jak obecnie jest na u68 z błędami?

Uwaga: Z chwilą otrzymania przez w/w universa wersji 10.0.22 serwer Cmentarza nie będzie dla nich aktywny.

Formy Życia nie są aktywowane wraz z aktualizacją.

Przeczytał pierwsze zdanie i juz polecial kopiowac, ludzie raportuja od 10.0.0.X jaki syf sie dzieje, tam tez sie udzielales i teraz sie pytasz jak z bledami XD gosciu, oszczędź sobie.

• Faktycznie nie zauważyłem co małym druczkiem napisane. Ale to jeszcze gorzej w takim razie bo zaczną się błędy na tych uni takie jak na u68 a naddatek form dalej nie będzie. Super :lool:

Pytam jak po ostatnich kilkunastu poprawkach w tym tygodniu, czy się coś zmieniło. :D