Aktywacja form życia na wszystkich serwerach

• Po jakim czasie znów mogę szukać atefaktów. 24h musi minąć od wyczerpania lotów czy jak to jest?

Dziś mam 150/200 i co się stało że dziś mam 50 lotów więcej?

Czy 200 lotów to jest na stałe czy ja mogę to jakoś zwiększać?

Na testowym brak był ograniczeń lotów a tu taki cyrk no i frustracja...

„A teraz chodź tu do mnie, (ja muszę żyć)

będę opowiadał czary Ci

I tylko siądź koło mnie, (ja muszę żyć)

takich rzeczy nie usłyszał nikt,

Zamienię Cię O-o-o,

w koraliki które zawsze mam.

I nie bój się O-o-o,

nie pozostawię cię w ciemnościach złych.”

u40 -->u69-->uNekkar-->uKalyke

• Budynek mi się zawiesił na quazar i już wisi z godzinę a cała flota stoi na planecie a zaraz koniec blokady ;/

Czemu tego nie da się anulować się pytam?

Przy okazji dodam że na 150 misji nie znalazłem rocktalów i nie idzie ruszyć z rozbudową FŻ;(

Tego wlasnie sie obawialem w moim przypadku ze to moze potrwac nawet 2 tygodnie

• Taki wynik to żaden wynik. Rozrzut zbyt duży.

Haha, a co chciałbyś żeby ci to policzył z błędem +-10 ? xD

to jest matematyka, można twierdzić że nie satysfakcjonuje cię fakt że wynikiem 2+2 jest 4, ale to już Twój problem ;)

Holon wam to policzył, postarał się. Sam nawet nie sprawdzałem tych obliczeń bo mi się nie chce... jak uważasz że gdzieś źle policzył to napisz gdzie jest błąd ;) Pocieszę cię, że względny błąd maleje jak 1/sqrt(x). Czyli jeśli wyślesz więcej misji to procentowo twoje wyniki będą się zbliżać do tego co holon policzył.

Nie obraź się ale albo to nie były za dobre studia albo sporo zapomniałeś 8)

• A jak się nie wykorzysta misji to co się dziedzieje?

Zanim bedziesz pytal tutaj o kazda jedna rzecz polecam przeczytanie FAQ o formach zycia: Formy Życia

1 minute zajelo mi znalezienie odpowiedzi na interesujace Ciebie pytanie. Wiec proszę wysil sie odrobine ;)

Ograniczenie misji do poszukiwania form życia i artefaktów

Kolejną zmianą jest to, że po aktualizacji artefaktów dziennie będzie można realizować tylko 50 misji mających na celu znalezienie form życia i artefaktów. Każdego dnia liczba Waszych misji zwiększa się o 50. Jeśli zachowacie misje na później, możecie je nadrobić. Nie jesteście więc zmuszeni do realizowania 50 misji każdego dnia.

• po miesiacu na quantum zmienia ilos misji mozliwych do wyslania....

fajnie..... troche im zeszlo....

aha Ruda

zdradz prosze jak mam zbadac technologie komputerowa do 2 poziomu, majac ja na poziomie 23 :>

bo chyba nie wiem jak to zrobić...

edit2: mowa o dyrektywach....

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Z całym szacunkiem ale w wielką D se wsadźcie te wzory, marginesy błedu i skrajne. Na 50 misji trafiłem 104 artefakty. A na Quantum dopiero teraz nakładają limity. Sorry ale takie limity można dawać na nowych uni.

PS.

Nie jestem typem teoretyka od spisków ale od momentu wrzucenia form na Quantum do dzisiaj GF nawaliło multum aktualizacji i nikt na to nie wpadł że to bład. może nikt nie zauwazył a wszyscy siedzieli cicho. Aż Do momentu jak na innych UNI ktoś poruszył temat.

• wsadźcie te wzory, marginesy błedu i skrajne. Na 50 misji trafiłem 104 artefakty.

Widzisz a ja na 42 miałam 500.

A ktoś na 1 miał 1300.

Taka to losowość jak z moonami, raz powstaje raz potrzeba 40 prób. :)

Bo zadaniem wzorów takich jak tych opracowanych przez Holona, nie jest wspomaganie planów rozwoju konta z perspektywy jednego dnia, ale tych sięgających co najmniej kilku miesięcy.

• wsadźcie te wzory, marginesy błedu i skrajne. Na 50 misji trafiłem 104 artefakty.

Widzisz a ja na 42 miałam 500.

A ktoś na 1 miał 1300.

Taka to losowość jak z moonami, raz powstaje raz potrzeba 40 prób. :)

Fajnie, fajniusio. Ja slyszałem, że ktoś tam w lunaparku rzucał piłkami w tarczę. Dali mu 10 piłek i trafił. No ja dostałem 3 piłki i kurcze nie trafiłem.

• właśnie tu jest problem z tłumaczeniem ludziom losowości/rachunku prawdopodobieństwa. Facet wam wyliczył wszystko co da się policzyć, a jeden z drugim będzie pisać, że niech sobie to wsadzi, że nie działa, że za mało dokładne...To nie jest jego wina, że nie rozumiecie czym jest rachunek prawdopodobieństwa. Np. przy 50 misjach błąd względny jest tak duży że równie dobrze możecie dostać 0 artefaktów i nie będzie to jakoś mało prawdopodobne zdarzenie losowe...

Albo przypomnijcie sobie matematykę ze szkoły albo przestańcie głupoty pisać na forum. A że GF ma problemy z błędami to wszyscy wiedzą, tylko co mają wyliczenia Holona do tego...

• Bo zadaniem wzorów takich jak tych opracowanych przez Holona, nie jest wspomaganie planów rozwoju konta z perspektywy jednego dnia, ale tych sięgających co najmniej kilku miesięcy.

Tylko większość wzorów które podaje holon jest hmm

Zobacz napisał cały temat z wzorami którymi nie pogardziłaby praca inżynierska: Loty Rozpoznawcze - Artefakty i doświadczenia rasowe

Jak mnie ktoś pyta o artefakty:

Dostajesz średnio +/- 8 sztuk na 1 ekspedycję. Raz mniej, raz więcej ale średnio powinno tyle być. ;)

• właśnie tu jest problem z tłumaczeniem ludziom losowości/rachunku prawdopodobieństwa. Facet wam wyliczył wszystko co da się policzyć, a jeden z drugim będzie pisać, że niech sobie to wsadzi, że nie działa, że za mało dokładne...To nie jest jego wina, że nie rozumiecie czym jest rachunek prawdopodobieństwa. Np. przy 50 misjach błąd względny jest tak duży że równie dobrze możecie dostać 0 artefaktów i nie będzie to jakoś mało prawdopodobne zdarzenie losowe...

Albo przypomnijcie sobie matematykę ze szkoły albo przestańcie głupoty pisać na forum. A że GF ma problemy z błędami to wszyscy wiedzą, tylko co mają wyliczenia Holona do tego...

Ależ w tej materii sprawa jest dla mnie jasna. Nie ma co zarzucać komuś braki w wykształceniu bo to tylko świadczy o kompleksach. Tu chodzi o istotę problemu jakim jest fakt, że po prawie 2 latach oczekiwania zostaliśmy potraktowani jak każde nowe UNI. I jedyne co możecie mi zarzucić to, że miałem zbyt wygórowane oczekiwania, że dostaniemy coś więcej. Co pozwoli podgonic troszkę pkt, mając w perspektywie Fuzje. I tylko tyle, nie miałem zamiaru nikogo obrazić. Ale troszkę się gotuje jak wypowiadają się w temacie ludzie, którzy od kilkunastu miesięcy klepali formy - tak wiem było sporo przy tym problemów - i śmiali się nam w twarz gdy stękalismy i jeczelismy spowodu ich braku.

Także pozdrawiam. Dzisiaj Mikołajki. Życze wszystkiego dobrego.

• Tylko większość wzorów które podaje holon jest

No to już wiesz po co jest matematyka w szkole... wielu przecież twierdzi, że to strata czasu, bo i tak "się w życiu nie przyda". Większość opracowań Holona jest na poziomie liceum (mam na myśli wnioski końcowe, bo sam proces dochodzenia do nich faktycznie może wymagać większego zaangażowania... no ale po to on to liczy, by inni "nie musieli")

• ziom losowości/rachunku prawdopodobieństwa. Facet wam wyliczył wszystko co da się policzyć, a jeden z drugim będzie pisać, że niech sobie to wsadzi, że nie działa, że za mało dokładne...To nie jest jego wina, że nie rozumiecie czym jest rachunek prawdopodobieństwa. Np. przy 50 misjach błąd względny jest tak duży że równie dobrze możecie dostać 0 artefaktów i nie będzie to jakoś mało prawdopodobne zdarzenie losowe...

Albo przypomnijcie sobie matematykę ze szkoły albo przestańcie głupoty pisać na foru

że nie rozumiecie czym jest rachunek prawdopodobieństwa.

Rozumiemy. Tylko niektórym się wydaje, że ktoś nie rozumie. :D Trochę pokory, ;)

Wyniki a rzeczywistość to dwie różne rzeczy a to jest gra.

Trochę luzu życzę n mikołaja.

• Naprawdę doceniam chęci, ale nie można każdego zmuszać do polubienia matematyki. Jeżeli natomiast ktoś ma faktycznie pytania lub pomysły to zapraszam na priv.

Poniżej jest ważny post, w którym wyjaśniam na przykładzie, czym jest niepewność pomiaru w rozumieniu odchylenia standardowego. Najdokładniejszy opis zjawiska losowego byłby przy pomocy funkcji gęstości prawdopodobieństwa (krzywa widoczna na załączonym obrazku). Zazwyczaj jednakże wystarczająca jest znajomość zaledwie dwóch parametrów takiego rozkładu, czyli wartości średniej (μ) i odchylenia (σ).

Średnia to wartość oczekiwana rozkładu, a odchylenie to rozrzut wyników. Ja za niepewność pomiaru przyjmuję 1σ odchylenie standardowe ("przeciętność" 68% wyników). Pozostałe, mniej prawdopodobne scenariusze obliczamy mnożąc ową niepewność przez dwa (2σ) ("margines", czyli 95% wyników) lub przez trzy (3σ) ("skrajność" 99.7% wyników).

Lektura na temat marginesu błędu: https://users.cs.utah.edu/~jef…4-ConfidenceIntervals.pdf. Jest tam wyjaśnione ile minimalnie wykonać pomiarów, aby uzyskać odpowiednią dokładność wartości średniej. Zazwyczaj są to tysiące, a nawet setki tysięcy prób, zatem stwierdzenie że "wykonałem 50 czy 500 pomiarów i na tej podstawie wnioskuję o niepoprawności modelu" jest nie na miejscu.

Rozk-ad-wiedza-IQ.png