Prędkość flot pokojowych

• Bajka dopiero nabiera sensu u odkrywcow bo moga wysylac o wiele wiecej ekspedycji w ciagu doby

Raptem jedna fala więcej. 14 ekspów dziennie. Nie przesadzajmy. Floty nadal muszą czekać godzinę, skraca się tylko czas dolotu i powrotu z 16 pozycji.

Zyski, jakie można osiągnąć nie pokrywają minusów takiej zmiany. W moim przypadku długość lotu fs ma kluczowe znaczenie (napęd nadprzed. na 10 pozwala mi robić 96 godzinne loty w układzie). Do tej pory jako odkrywca od 2019 roku zrobiłem prawie 100 tysięcy ekspedycji. Po ewentualnej zmianie prędkości lotu flot pokojowych, nie pozostanie mi nic innego jak całkowite pożegnanie się z ekspedycjami i zmiana klasy na generała, który ma dodatkowe ustawienia na pasku prędkości i może latać poniżej 10% szybkości. Zmiana klasy wyłącznie dla tego jednego bonusu jest głupia, ale nie będę miał wyboru, bo jak sądzę alternatywa, czyli granie UFS'em 5 dni w tygodniu nie będzie mnie bawić. Przenosiny na inny np. zagraniczny serwer x1, przynajmniej do czasu wprowadzenia Form Życia na wszystkie uniwersa, są w tej chwili niemożliwe.

Po zmianie prędkości ekonomii musiałem zatrzymać wydobycie na wszystkich koloniach, aby nie musieć robić codziennych zwózek i utrzymać częstotliwość fs'owania. Szkoda byłoby rezygnować z kolejnej części gry (ekspów) z powodu zmian prędkości floty :(

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta

• Jeśli 20h to za krótko, to zawsze można zawrócić w trakcie.

Czyli nie tylko pamiętać o powrocie fs ale również o zawróceniu.

Aha XD

Jeśli gracz ma problem z zapamiętaniem, że mu fs wraca, to zmiana prędkości ruchu flot niczego nie zmieni.

Pamiętaj o zawróceni lub pomęcz się trochę z FS.

Teraz jak sobie wysyłam flotę na kopalnie czy badanie (z FZ będziemy robić to o wiele częściej) człowiek może sobie wysłać na różne procenty w różnych kombinacjach, same MT, same DT, można dorzucić niszczarkę, recka lub kolonka. Po zmianie speed większość opcji odpada - jeżeli ktoś sobie wysyła na loty bliżej 24h.

Nie uwierze, że puszczasz fsy na ponad dobe. Troszeczke dziwi mnie, że akurat Ty podnosisz takie argumenty. Trafia do mnie tłumaczenie Zefira, który gra długimi fsami na codzień i to bardzo zmieni jego odczucie gry. Osoby regularnie logujące się do ogame, powinny łatwo wszystko ogarnąć i przystosować się do nowych realiów. Wysyłać stacje z GSem a nie z niszczarką. Faktem jest natomiast, że pośrednie fsy (pomiędzy 10h-20h) będą trudniejsze, jak również dłuższe transporty będą cięższe do zgrania.

Jak tak teraz myśle to ta zmiana byłaby fatalna w skutkach jakby ktoś miał kilka kont na jednym uni i grał na nich od fsa do fsa. Wtedy faktycznie dużo więcej ogarniania - no ale skoro jest to zabronione to chyba nie ma o czym myśleć.

• czegoś nie dostrzegam i chętnie się dokształce.

Weź sobie i nie tylko Ty ale inni też pod uwagę, że jak ktoś gra trochę eko, trochę badania trochę flotą albo ogólnie inaczej. albo ma sporą flotę albo zechce nagle robić i mieć itd.

To zauważ, że jak zaczniesz sobie robić flotę albo jak ktoś ma jakąś bo może się znudzić samo eko czy tam badania.

To weź pod uwagę, że taki lot w układzie zacznie ci zżerać sporo paliwa.

Wtedy przyda się wysyłanie na więcej niż 20 h bo

jak taka flota zacznie palić ci 10kk, czy 20 kk a za chwile jeszcze więcej to zaczniesz wysyłać ją na 40 h a jak nie będzie takiej możliwości to znaczna część wydobycia dexu pójdzie ci na same loty. A pamiętaj, że aby wysłać flotę misja stacjonuj pobiera te kwotę paliwa x2.

Zwózki szybsze nie rekompensują wcale a wcale ogromnego zużycia paliwa w takich przypadkach nie mówiąc o swobodzie gry na większy czas wysyłania i komfort gry, o którym pisali wyżej moi poprzednicy. .

• Jeśli gracz ma problem z zapamiętaniem, że mu fs wraca, to zmiana prędkości ruchu flot niczego nie zmieni.

Zmienia bo o powrocie fs pamiętam ale zawrócenie wypadałoby mi w czasie mojej pracy gdy... o dziwo pracuje i nie zawsze mogę się zalogować. Jak mam spotkanie z szefami to nie powiem "zw idę zawrócić flotę w grze" - więc powiadomienie też nic nie da.

Nie uwierze, że puszczasz fsy na ponad dobe. Troszeczke dziwi mnie, że akurat Ty podnosisz takie argumenty.

Dlaczego? Jestem gorszym graczem? Robię czasem długie fs i prawie zawsze robię długą rozwózkę po planety do budowy. Jestem często w grze ale lubię w mojej częstotliwości logowania to że... loguje się kiedy mogę a nie kiedy muszę.

Osoby regularnie logujące się do ogame, powinny łatwo wszystko ogarnąć i przystosować się do nowych realiów.

Nie wiem jak inni ale jako osoba często logująca się będzie dla mnie problemem ogarnięcie tego. Już kiedyś zrezygnowałam z gry po zmianie speed bo ciężko było ogarnąć. :)

Tak naprawdę nie wiesz kto ile się loguje i kto ile ma czasu podczas tego logowania. Wrzuciłeś mnie do worka "gra bardzo aktywnie" i całkowicie odrzucasz moje argumenty nazywając je bzdetami.

Jak tak teraz myśle to ta zmiana byłaby fatalna w skutkach jakby ktoś miał kilka kont na jednym uni i grał na nich od fsa do fsa. Wtedy faktycznie dużo więcej ogarniania - no ale skoro jest to zabronione to chyba nie ma o czym myśleć.

Innym wypominasz słabe argumenty a sam podajesz taki...

Może coś więcej wiesz ale mi się wydaje że teraz multikonta już nie są takim problemem bo nie wydaje się żeby to było opłacalne z 2 powodów:

1. Są paczki, Top2 robi 6 razy więcej punktów niż ja (odliczając kopalnie które przerwałam do rozbudowy FZ wychodzi 8,6). Musiałabym mieć z 15 kont z których brałabym 100% surowców.

2. Zmienione zostały zasady push. Od dłuższego czasu darowizny muszą być wydane na własne konto lub sprzedane po max przeliczniku, nie można eko wymienić u handlarza po 3:2:1 i sprzedać dex po minimalu.

Prywatnie zawsze mnie zastanawiało to dlaczego ludzie nie szanują swojego czasu i mają np. 10 kont. :)

Grałam kiedyś aktywnie na 2-3 serwerach i miałam problem z ogarnianiem tego. :D

PS. Dziś mam urlop więc mogę pisać posty, firma mnie zmusiła. :(

• Mnie zas przeszkadza to ze bede mogl robic krotsze fsy mniej prezycyjnie. np takie po 5.6,7, 8 h? ja lubie sie pojawiac o roznych porach i fajnie jak moge se ustawic fsa przy generale przy takim zakresie czasowym bardzo dokladnie. a przy takich zmianach? napewno opcji na takie fsy bedzie znacznie mniej. bede musial sie dostosowac. albo czekac do odpowiedniej pory z fsem by se zgrac tak jak chce. albo wyslac np na wiecej i np czekac godzine? dwie? albo zeby doleciala wczesniej niz chce i musiec wstac wczesniej. Trudniej tez bedzie zgrywac fsy paliwowek z glownym fsem, ktory leci na stacje. Poprostu wydaje mi sie ze bede mial znacznie mniej opcji. Jak juz mowilem czlowiek z wiekiem robi sie wygodny i to jest glowny argument dla mnie by glosowac przeciw.

• Jeśli gracz ma problem z zapamiętaniem, że mu fs wraca, to zmiana prędkości ruchu flot niczego nie zmieni.

Zmienia bo o powrocie fs pamiętam ale zawrócenie wypadałoby mi w czasie mojej pracy gdy... o dziwo pracuje i nie zawsze mogę się zalogować. Jak mam spotkanie z szefami to nie powiem "zw idę zawrócić flotę w grze" - więc powiadomienie też nic nie da.

To jest dobry argument. Po wprowadzeniu będziemy mieli opcje fsa 10h i 20h co może być kłopotliwe jak się pracuje więcej niż 10h. Plusik.

Dlaczego? Jestem gorszym graczem? Robię czasem długie fs i prawie zawsze robię długą rozwózkę po planety do budowy. Jestem często w grze ale lubię w mojej częstotliwości logowania to że... loguje się kiedy mogę a nie kiedy muszę.

Już nie dopowiadaj sobie czegoś, czego nie powiedziałem ;) Rozumiem system zwózek, każdy ma swoje preferencje, jednemu zmiana prędkości usprawni wysyłke a innemu troche popsuje schematy - kwestia subiektywna, a o nich się nie dyskutuje.

Speed floty rozwala całkowicie grę i jestem przekonana że będzie jak ze speed eko, większość nawet nie pomyśli że jakieś głupie speed wpływa na grę.

Dlatego, jak pisałam, od zawsze uważam że speed floty nie powinno się ruszać, nawet przez ankietę. ;)

Ps. Przedstawiacie ankietę jako dobro obiektywności.... Tak niestety nie jest. ;)

Co do bzdetów jestem przekonany, że wiesz o co mi chodziło. Wystarczy używać rzeczowych argumentów - tak jak teraz - a oszczędzić sobie wrzutek o świrach i emocjonalnych wstawek z których nic nie wynika.

Nie nazwałbym tego argumentem, raczej luźne przemyślenie. Nie traktuj tego jako atak czy jakieś insynuacje. Celowo umieściłem to na dole i w pewnym odstępie aby nie było wątpliwości, że to rozłączne sprawy.

• To jest dobry argument. Po wprowadzeniu będziemy mieli opcje fsa 10h i 20h co może być kłopotliwe jak się pracuje więcej niż 10h. Plusik.

mi w czasie mojej pracy gdy... o dziwo pracuje i nie zawsze mogę się zalogować. Jak mam spotkanie z szefami to nie powiem "zw idę zawrócić flotę w grze"

Właśnie o to chodzi, że ludzie mają nie tylko grę ale prace, rodziny, życie itd.

Każdy chcę grać ale nie kosztem życia dlatego prędkość x1 jest dla takich osób dobrym rozwiązaniem. Sporo osób po tej zmianie po prostu odejdzie.

Weźcie to wszyscy pod uwagę proszę. Zostawcie taką furtkę dla tych graczy a jak ktoś chce inną prędkość może odejść do innego uni.

Można stworzyć nowe uni albo iść do innego istniejącego.

Nie wsłuchujcie się w graczy, którzy grają krótko i nie wiedzą co czynią.

Ratujcie proszę te dwa uni 68 i Kalyke, które kiedyś będą razem i jedyne oraz ostatnie takie połączone.

Ruda

smoki

Przemyślcie to proszę nie zmieniajcie prędkości u68 i Kalyke.

Z poważaniem spin.

• Ankieta została wysłana do Was w grze.

Jednak z uwagi na konsekwencje zmian parametru jakim jest prędkość flot, zmiana ta zostanie dokonana wyłącznie w przypadku jeżeli wypowie się znaczna większość aktywnych graczy, a za podniesieniem prędkości zagłosuje co najmniej 80%

• No i olać. najwyżej wybiorę jakieś zagraniczne uni bo w Polsce nie ma wszystkiego x1 bez ładowności sond, bez % z obrony i małym % z floty tak góra do 50. Szkoda tylko, ze to ja będę musiał czekać dwa miesiące na przenosiny a nie ktoś komu się przyśniły zmiany na uniwersum które sam każdy świadomie wybrał. Bez sensu, że ktoś zakłada temat i dostaje ankietę, może potem nowy temat o zmianie prędkości na x1? Zobaczymy jak to będzie..:rebels:

• Jest ankieta ale dotyczy zmian prędkości flot pokojowych.

Mylnie jest napisane w ankiecie prędkość flot cywilnych. - Parametry {}x1, {}x2

smoki

Ktoś może pomyśleć, że chodzi o statki cywilne a nie o floty pokojowe.

biorę jakieś zagraniczne uni bo w Polsce nie ma wszystkiego x1

Spokojnie już Ja się trochę do tego przyczyniłem pisząc na privy, że wstawione jest 80% głosów żeby zmiana doszła do skutku przy dużej frekwencji bo to poważana sprawa.

• Emocje jak w lesie na grzybkach, wesoło będzie jak z 500 graczy zrobi się 100 aktywnych jak na wszystkich szybszych uni. Dwa miechy w tą czy w tamtą mi nie robią, poczekam. Ale zajrzę tu po pięciu miesiącach od zmiany bo lubię cmentarzyska - spokój i cisze :)

• Zostawiamy prędkość 1x

Dziękuję za udział w ankiecieA

A gdzie dokładne wyniki ankiety? Ile głosów oddanych? Jaki procent głosował za x2?

Jak można ogłosić wyniki tylko jednym oschłym zdaniem. Gracze nie zasługują na to, aby je poznać?

A może ankieta była na odczepnego, bo wynik od początku był przesądzony... Niech sobie myślą, że mają jakiś wybór.