Bajka dopiero nabiera sensu u odkrywcow bo moga wysylac o wiele wiecej ekspedycji w ciagu doby
Raptem jedna fala więcej. 14 ekspów dziennie. Nie przesadzajmy. Floty nadal muszą czekać godzinę, skraca się tylko czas dolotu i powrotu z 16 pozycji.
Zyski, jakie można osiągnąć nie pokrywają minusów takiej zmiany. W moim przypadku długość lotu fs ma kluczowe znaczenie (napęd nadprzed. na 10 pozwala mi robić 96 godzinne loty w układzie). Do tej pory jako odkrywca od 2019 roku zrobiłem prawie 100 tysięcy ekspedycji. Po ewentualnej zmianie prędkości lotu flot pokojowych, nie pozostanie mi nic innego jak całkowite pożegnanie się z ekspedycjami i zmiana klasy na generała, który ma dodatkowe ustawienia na pasku prędkości i może latać poniżej 10% szybkości. Zmiana klasy wyłącznie dla tego jednego bonusu jest głupia, ale nie będę miał wyboru, bo jak sądzę alternatywa, czyli granie UFS'em 5 dni w tygodniu nie będzie mnie bawić. Przenosiny na inny np. zagraniczny serwer x1, przynajmniej do czasu wprowadzenia Form Życia na wszystkie uniwersa, są w tej chwili niemożliwe.
Po zmianie prędkości ekonomii musiałem zatrzymać wydobycie na wszystkich koloniach, aby nie musieć robić codziennych zwózek i utrzymać częstotliwość fs'owania. Szkoda byłoby rezygnować z kolejnej części gry (ekspów) z powodu zmian prędkości floty