Liga Typerów - 12 edycja - dyskusje

• No ja ostatnio faktycznie się troszkę opuściłem w aktywności na forum ;(

Ale niestety mam od paru tygodni taki [ciach]||, że nie wiem w co ręce włożyć - niektóre rzeczy z tego względu zeszły na dalszy plan

/pseudocenzura wulgaryzmu usunięta - Administrator Forum Toadie

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Hej :)

Wrzuciłem już do typowania kolejkę nr 19 - tym razem będzie to zgodnie z obietnicą Premier League oraz wracająca Liga Mistrzów (i Liga Konferencji Europy w wykonaniu Lecha) :)

Obecna kolejka chyba pełna niespodzianek - po 9 meczach lider uzbierał z typowania 7 meczów a miejsce na podium (i punkty bonusowe) daje póki co zdobycie nawet 4 pkt ;)

• Kolejka nr 18 została podliczona :)

Rozpoczęliśmy nią okres rozliczeniowy luty - marzec 2023.

Coraz ciekawej robi się w klasyfikacji generalnej - pierwsze trzy miejsca dzieli tylko 7 punktów, więc obecny lider (który jest na pierwszym miejscu od 1 kolejki) czuję coraz bardziej oddech rywali :)

Przypominam, że pierwszy mecz kolejki nr 19 już w najbliższą sobotę o 13:30 :)

• Z uwagi na mecze pucharowe kolejka 19 dopiero na półmetku.

Z uwagi na to, że teraz w kolejce 20 przyszedł czas na wymarzoną Ekstraklasę wrzuciłem już mecze do typowania - bo najlepsza liga świata startuje już w piątek o 18 :)

• Kolejka numer 19 podliczona :)

I chyba wykrakałem zmianę lidera? :/

W takim razie poprzedniego lidera przepraszam, obecnemu gratuluję :)

I przypominam, iż już jutro o 18 startujemy z kolejką numer 20.

• Kolejka 21 wrzucona do typowania. Tym razem czas na Serie A, która startuje dopiero w sobotę o 18 - dziwne Oo

A jak chodzi o obecną kolejkę to miała być loteria - a tutaj po 9 meczach Ekstraklasy średnia pkt w typowaniu wyniosła 1,12 pkt/mecz - i to przy wszystkich meczach liczonych x1.

Dla porównania wyniki poprzednich kolejek:

Kolejka 16 - 0,75 pkt/mecz (2/10 meczów x2),

Kolejka 17 - 0,64 pkt/mecz (0/9 meczów x2),

Kolejka 18 - 0,70 pkt/mecz (3/12 meczów x2),

Kolejka 19 - 1,09 pkt/mecz (3/15 meczów x2).

• Hej.

Jest już gotowa do typowania kolejka nr 22 - tym razem liga angielska, dwa mecze x2 (z ligi niemieckiej i hiszpańskiej), pierwsze rewanże w 1/8 LM oraz mecz Lecha Poznań w 1/8 LK :)

Zapraszam do typowania!

Liga Typerów - 12 edycja

• Kolejka 21 podliczona :)

W topowej trójce całkowicie się przemieszało i zrobiło się jeszcze ciaśniej na podium :)

Przypominam, że już w piątek startuje kolejka nr 22.

• Wrzuciłem kolejną kolejkę do typowania - tym razem los znowu wskazał ligę włoską :)

Pierwszy mecz już w najbliższy piątek o 20:45 :)

Ponadto tą kolejką zamkniemy 1/8 europejskich pucharów w tym sezonie.

• Ej, głupi jestem :c

W obu kolejkach wpisałem, że Lech gra z Djurgardens na wyjeździe.

Jako, że pierwszy mecz mają już jutro u siebie to jakby ktoś chciał zmienić wynik to do pierwszego gwizdka proszę - ale w nowym poście w temacie.

Jak ktoś nie zmieni to będę po prostu liczył tak jak było.

• Wrzuciłem podsumowanie kolejki 23.

Jutro startuje kolejka nr 24. Po niej w ligach następuje przerwa na reprezentacje, ale nie przerwa w LT! Mamy 6 dni z meczami reprezentacji (od czwartku do wtorku), z każdego dnia wybrałem po dwa najciekawsze mecze i ta dwunastka stworzyła kolejkę nr 25. Jest już w sąsiednim temacie gotowa do typowania :)

• Wrzucona do typowania kolejka nr 26, która będzie ostatnią wliczaną do okresu luty-marzec. Zaczynamy już w najbliższy piątek a kolejka zawiera aż cztery mecze punktowane podwójnie - wyjazdy Liverpoolu na mecze z Man City i Chelsea, niezwykle ciekawy mecz, który może być decydujący w walce o mistrzostwo Niemiec - Bayern podejmie BVB a na deser zostaje Napoli z AC Milanem.