Liga Typerów - 12 edycja - dyskusje

• Wrzuciłem do typowania 27 kolejkę. Będzie to pierwsze kolejka ostatniego okresu rozliczeniowego.

Myślę też, że skończymy typowanie wraz z finałem LM (sobota 10 czerwca). Potem jeszcze do 20 czerwca będą grały reprezentacje, ale jest to już trochę sezon wakacyjny i chyba najwyższy czas odpocząć ;)

• Hej.

Kolejka nr 26 podliczona. Podliczony też okres luty - marzec, zwycięzcą został TheLeg - kupon niezwłocznie wędruje na prywatną wiadomość :)

Natomiast już w piątek start kolejki nr 27, zaczynamy o 19 od hitu ligi portugalskiej :)

• Mimo, że święta w trakcie, dzisiaj dzień wytchnienia od meczów to wrzuciłem już kolejkę 28 do typowania. Startujemy w sobotę o 13:30 i tym razem padło na ligę najlepszą z najlepszych - czyli angielską ;)

Do tego kolejka 28 zawiera rewanże ćwierćfinałów europejskich pucharów, które rozegrane będą w najbliższym tygodniu w ramach kolejki 27 :)

• Mimo, że święta w trakcie, dzisiaj dzień wytchnienia od meczów to wrzuciłem już kolejkę 28 do typowania. Startujemy w sobotę o 13:30 i tym razem padło na ligę najlepszą z najlepszych - czyli angielską ;)

Do tego kolejka 28 zawiera rewanże ćwierćfinałów europejskich pucharów, które rozegrane będą w najbliższym tygodniu w ramach kolejki 27

Ekhm ekhm gwoli ścisłości angielska to druga najlepsza liga na świecie. Każdy wie że najlepsza jest:

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Ekstraklasa jest poza konkurencją. Już myślałem, że jakaś dziwna kolejka, żadnej pato sytuacji a tutaj zobaczyłem jak Legia pierwszą bramkę straciła :D I czuję się zaspokojony.

• Toadie 16.04 o 17:30 gra ten lepszy Manchester ;) - kopiuj/wklej znów zrobiło psikusa! ;)

Akurat nie do Toadiego, ale do mnie ;)

Rzeczywiście pomyliłem zły Manchester z gorszym - moja wina znowu...

Skorygowane.

• Wybacz Mati nie wiem dlaczego oznaczyłem Toadiego :)

Chyba z przyzwyczajenia, że to wcześniej on prowadził typera - przepraszam jeszcze raz! :D

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Pierwsza kolejka ostatniego okresu podliczona. Tym razem wszystkie miejsca na podium zajęły osoby z top 4 w klasyfikacji generalnej :)

I już jutro o 13:30 startuje następna kolejka.

• Dorzuciłem do typowania kolejną, już dwudziestą dziewiątą, kolejkę.

Tym razem padło na ligę hiszpańską :)

Przepatrzyłem jeszcze trzy razy czy nie ma tym razem błędów i chyba jest ok :D

• Podliczyłem kolejkę 28 :) Dalej ciasno w czołówce!

Przypominam też, że dzisiaj rusza kolejka nr 29 :)

Ponadto mam przygotowany już harmonogram typowania do końca obecnej edycji i plan wygląda następująco

• Kolejka 29 (okres 21.04 - 23.04) - liga hiszpańska, mecze bonusowe Barcelona - Atletico i Juventus - Napoli,
    • Kolejka 30 (okres 28.04 - 30.04) - liga włoska, mecz bonusowy Liverpool - Tottenham,
    • Kolejka 31 (okres 5.05 - 11.05) - liga niemiecka, półfinały europejskich pucharów,
    • Kolejka 32 (okres 12.05 - 18.05) - liga polska, półfinały europejskich pucharów,
      • (po kolejce 32 każda z pięciu głównych lig będzie typowana sześciokrotnie),
    • Kolejka 33 (okres 20.05 - 22.05) - liga angielska, mecze bonusowe Bayern Monachium RB Lipsk i Napoli - Inter,
    • Kolejka 34 (okres 27.05 - 31.05) - liga niemiecka, finał LE, mecze bonusowe Sevilla - Real Madryt i Juventus - Milan,
    • Kolejka 35 (okres 4.06 - 10.06) - liga hiszpańska, finał LKE i finał LM.

:)

• Jako, że idzie dla niektórych długi weekend to wrzuciłem już do typowania kolejkę nr 31.

Jako, że mecz obecnej kolejki Napoli - Salernitana został przełożony wczoraj z soboty na niedzielę to jakiś potencjalny spóźnialski nadal może go typować :)

• Kolejka 30 podliczona :)

Doszło do zmiany lidera, ale w czołówce nadal ciasno jak... Hmm... Niby po 23, same zbereźne porównania przychodzą do głowy, ale może zostawię Waszej wyobraźni porównywanie tabeli do innych aspektów :)

• Z tego co widzę mecz najbliższej kolejki Bayer Leverkusen vs 1. FC Koeln został przełożony z niedzieli na piątek na 20:30. Nie zmienia to daty rozpoczęcia kolejki :)

Poprawiłem godzinę rozpoczęcia, ale zostawiłem mecz w pierwotnym miejscu, żeby nie zaburzać kopiowania do excela, który tak ładnie zlicza wyniki :)

• Wrzucona do typowania kolejka nr 32 - startujemy już w piątek o 18.

Tym razem po raz ostatni w tym sezonie do typowania Ekstraklasa [*] :(

• A ja zaspałem z kolejką 31 - damy radę ją powtórzyć? :D

Taka nasza mała reasumpcja! :D

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Kolejka 31 podliczona.

No panowie z podium, szykuje się pasjonujący finisz! Dzieli Waszą trójkę jeden punkt :)

A i kolega z miejsca czwartego dużej straty nie ma ;)

Jako, że w tej kolejce mamy póki co tylko osiem typujących osób, przypominam, że startujemy już dzisiaj o 18!