Liga Typerów - 12 edycja - dyskusje

• Kolejka numer 9 podliczona.

Trwa kolejka numer 10.

Kolejka numer 11 będzie do typowania od poniedziałku - zatypujemy ligę hiszpańską wraz z ostatnią kolejką fazy grupowej europejskich pucharów. Tym też zamkniemy drugą rundę typowania lig krajowych (każda z pięciu wybranych lig będzie miała swoje tygodnie).

Przed Mundialem przewidziane są jeszcze dwie kolejki i wtedy zacznie się przerwa reprezentacyjna.

Wrócimy do LT tradycyjnym Boxing Day w lidze angielskiej końcem grudnia.

• Zgodnie z obietnicą, kolejka 11 gotowa do typowania: Liga Typerów - 12 edycja

W ogóle chyba nudny weekend się szykuje, nie ma w ligach żadnego meczu x2 :/

Trzeba będzie się rozkoszować meczami Korona - Piast, Radomiak - Warta czy Górnik - Widzew :/

• Kolejka numer 10 podliczona.

Jutro wieczorem startuje kolejka nr 11, zawierająca ostatnią kolejkę LM - a więc ostatnia kolejka z prawie 30 meczami do typowania ;)

Z uwagi na nadchodzący długi weekend dorzucam już teraz kolejkę nr 12 do typowania. Wystartuje za tydzień w piątek a zajmiemy się w niej Ekstraklasą - żeby zdążyć przed zimową przerwą ;)

• Podliczona kolejka nr 11 :)

12 parę minut temu ruszyła.

Najpóźniej w poniedziałek wieczorem będzie podliczona i ukaże się ostatnia kolejka przed przerwą na Mundial - tym razem będzie to Bundesliga.

Kolejka nr 13 będzie również ostatnią w okresie październik - listopad, po niej podsumujemy ten czas :)

• Będzie osobny event, poprowadzi go Toadie :)

Zdecydowaliśmy się na taki ruch dla podtrzymania tradycji - zawsze wielkie imprezy były typowane osobno :)

Ja tymczasem za chwilę wrzucam podsumowania zakończonej kolejki nr 12 i wrzucam już do typowania kolejkę nr 13 :)

• Kolejka nr 13 podliczona.

Zakończyliśmy też typowanie w okresie październik - listopad 2022r.

Zwycięzcą za ten okres został deamer - gratulację :)

Kupon o wartości 10 euro wyślę najszybciej jak to możliwe :)

Do typowania wracamy w drugiej połowie grudnia - zaraz po mistrzostwach świata ruszymy z tradycyjnym Boxing Day w lidze angielskiej.

Tymczasem zapraszam wszystkich do typera mistrzostw świata - już dostępna jest do typowania pierwsza kolejka!

Typer Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2022

• Jako, że mistrzostwa świata dobiegają do końca, pozwoliłem sobie już wrzucić do typowania kolejną kolejkę Ligi Typera - nie możemy przecież odpuścić Boxing Dat w lidze angielskiej ;)

Myślałem czy wrzucić jeszcze pierwszą po przerwie kolejkę ligi hiszpańskiej, ale chyba nie ma co tak dogęszczać w okresie świątecznym :) Kolejna kolejka będzie na weekend 7-8 stycznia :)

• Hejo.

Kolejka 14 podliczona.

Co ciekawe kolega RYBKA79 wytypował niestety tylko trzy mecze, ale za to w każdym z nich trafił dokładny wynik - nieźle! :rolleyes2:

Wrzucona też do typowania kolejka nr 15 - tym razem mamy Serie A plus trzy mecze punktowane podwójnie :)

Pierwszy mecz już w nowym roku, w najbliższą środę o 20:45.

• Mati

Chyba wkradł się mały błąd:

08.01 15:00 x1 Lazio vs Empoli

08.01 15:00 x1 Spezia vs Lazio

Lazio nie może grać 2 meczów w tym samym czasie. Zakładam, że powinno być Spezia vs Lecce :P

Rzeczywiście :p Czasem jak są krótkie nazwy to mi się ich nie chce kopiować tylko przepisuję :p

Dzięki za czujność! Skorygowałem w meczach do typowania ;)

• Siemanko.

Tak jak Toadie pisał, umarł mi dysk [*]

Nowy, piękny SSD, pożył 8 miesięcy :c

Dzisiaj późnym wieczorem wrzucę kolejkę na przyszły weekend, ale niestety zginął też excel do podliczeń. Mam wszystkich typy w temacie, mam wyniki kolejek tutaj wrzucone, więc będę to odzyskiwał na bieżąco. Wiążę się to jednak z tym, że pewno będzie jakieś opóźnienie w podliczeniu kolejek niestety. Myślę, że uda się wyjść na bieżąco na koniec stycznia, kiedy trzeba będzie rozliczyć okres grudzień - styczeń.

EDIT: Jednak miałem na zewnętrznym dysku excela podliczonego do kolejki nr 7 - więc nie trzeba całego pliku odtwarzać, trzeba będzie nadrobić od tego czasu :)

Kolejka nr 17 wrzucona, tym razem czas na Bundesligę :)

• Tak więc...

Kolejka nr 16 podliczona, poprzednie kolejki odzyskane, jesteśmy na bieżąco :)

Muszę też się przyznać, że wkradł mi się błąd w podliczeniu kolejki nr 11. Dwa mecze nie były przypadkiem liczone. Uzupełniłem, poprawiłem, więc każdy tam jakieś punkty za to zyskał. Nie zmienił się jednak zwycięzca okresu 10-11, więc kupon przyznany poprawnie :)

Ponadto w ostatniej kolejce kolega RYBKA79 zatypował najpierw całą kolejkę a potem jeszcze raz trzy ostatnie mecze :) Punkt 2 regulaminu zezwala na zmianę nierozpoczętych meczów, aczkolwiek jest zapis, żeby w takim przypadku zaznaczyć to w poście. Podejrzewam, że tutaj typowanie nie było intencjonalną zmianą, poza tym wychodziło po niej 3 pkt mniej w podliczeniu - tak więc zostawiłem pierwotne typy :)

Przypominam też, że za niespełna 24h startuje kolejna kolejka, zorientowana tym razem na Bundesligę :)

• Mati

dzięki za wyłapanie mojego błędu;

było to nieświadome !

wydawało mi się ze nie wytypowałem wcześniej meczów stąd też "kolejne typowanie" tylko 3 meczy :(

cieszy Twa czujność !

Pozdrawiam i życzę udanego typowania Tobie oraz pozostałym graczom !

• Nic się nie stało RYBKA79 :) Myślę, że przede wszystkim liczy się dobra zabawa - i nie mówię tego w związku z tym, że ogólnie idzie mi tragicznie :)

Dlatego też pragnę zauważyć, że zgubiłeś ostatni mecz, który będzie rozgrywany jutro. Zgodnie z zasadami można go zamieścić w drugim poście - pierwotnego proszę nie edytować, bo mecze w nim zawarte już się rozpoczęły :)

Dla zachowania przyzwoitości mogę też przypomnieć kolegom Peper_SMT* i szmundek iż jako jedni z regularnie typujących w tej kolejce nie typowali - żeby nie było, że kogoś faworyzuję :)

• No i ostatnia styczniowa kolejka podliczona :)

Zakończyliśmy też okres rozliczeniowy grudzień - styczeń, a jego zwycięzcą został MaRecki - gratuluję, jak tylko będę dysponował kuponem to wręczę nagrodę.

Zakończyliśmy kolejkę obejmującą Bundesligę, teraz kolej na La Liga :) A już za dwa tygodnie zatypujemy Premier League i wracającą Ligę Mistrzów :)