Nowe uni - nowe możliwe opcje

• może :P

w każdym razie tam gdzie flota wojenne leci x2 a obronna x6 to ten co broni zdązy dwa razy wrócić i jeszcze skontrować :lool: MEGA :D

Chociaż fak, lepsze parametry, gdzie flota obronna leci x2 a wojenna x4 :beaten:

No to była moja 1 myśl 8)

Druga to: znowu zabawa z parametrami przy łączeniu :D

• Widziałam właśnie te parametry :D

Spoko ciap team sobie da radę. GF im pomoże narzucając starym uniwersom określone parametry, albo GF po prostu będzie zamykał stare serwery zamiast robić fuzje :lool:

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Ekonomia x8/10

Floty wojenne x1

Floty pokojowe x8

Bez df z obrony

Reszta bez znaczenia, wrócę do posta zobaczyć ile czasu minęło. Od buta bym zagrał, idealne uni dla emeryta :beaten: i ludzi z mniejszą ilością czasu,

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• Imo bez różnicy czy to bedzie x1 woj - x4 czy x8 pokoj, jak leciec to na maxa bo to tylko zwiększa wygodę expów i zwózek :D choc dla zabawy z flota jak teraz w niemczech też idealne parametry x6 wojenna x8 pokój. Dzięki temu każdy znajdzie teraz coś dla siebie względem chęci poświecenia czasu dla gry :kawa:

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

• Tylko i wyłączenie zbieraj ewentualnie napędy 1/1/1 8o

A tak na poważnie wrzuciłem sobie to teraz na zimno w calc - x4/5 wydaje się być optymalne aby nie lecieć 20 układów obok i przepalać deu skoro stacja leci z gsem 4/5h w ukladzie :Dsłuszna uwaga.

• To jest nowość, że 2 różne prędkości są na jednym uni.

Jest szansa, że wprowadzą to tez na istniejące star uni. Fajny pomysł gdyby tak było ale jakaś ankieta może najpierw gdyby tak weszło.

napisali, że na razie nie będzie na istniejących już uni to znaczy, że jest szansa wprowadzenia.

Pomysł ciekawy.

Dla statków cywilnych i bojowych mogła by być inna prędkość myślę. Też ciekawe rozwiązanie.

Chociaż ta na nowym uni też fajna.

• Dla statków cywilnych i bojowych mogła by być inna prędkość myślę. Też ciekawe rozwiązanie.

Zgadzam się

no bo teraz taki przykład że stacje wysyłasz i leci sobie ona np 8h, (uni. prędkość flot x2 np.) i teraz mając podział na floty pokojowe i wojenne w których w jednym jest stacjonuj a w drugim zbieraj (własnie, czemu zbieraj jest wojenną flotą? ) masz dla flot pokojowych prędkość x4 i cyk już stacja nie pasuje nijak. Może coś na zasadzie że dla GS prędkość się nie zmienia jak to jest na generalne?

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Marzy mi się uni gdzie będzie ograniczenie anty, tzn. bez kupowania surki za anty, kupowania budynków, badań czy statków za anty. Art może złożysz taką propozycję wyżej, stawiam że ilość graczy będzie imponująca w porównaniu do tego co jest teraz jak się to dobrze rozgłosi do graczy co nie grają już ze względu na to co jest teraz. Zysk GF będzie mniejszy, anty może być ale do skracania badań, budynków czy statków lub obrony ale nie dla pasienia się surowcami...

Pozdrawiam wszystkich którzy jeszcze grają szczególnie:saint:

Nie tylko Tobie to się marzy. Usunąć możliwość kupowania surowców za antymaterię w tym paczki z surowcami. Wtedy gra będzie miała sens. Ale co z tego, jak sobie wykupi 40% metalu itp. To byś musiał usunąć też paczki z dopalaczami. A to już zbyt wielkie ryzyko. Nigdy na to nie pójdą.

Ruda: Oct 25th 2023

"SPIN DOKTOR Spamujesz wszem i wobec (...) Nie przyjmujesz do wiadomości faktów, tylko oceniasz je według własnego widzimisię."

Logitech: Aug 22nd 2021

SPIN DOKTOR, jesteś gościem, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

nawet na nich nie grając. Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie - konto typowego spamera.

PS. Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Gra jest hybrydą darmowo-komercyjną. Jeśli ktoś uważa, że powinna być wyłącznie darmowa, niech spróbuje otworzyć własny biznes i nie chcieć na nim zarabiać. Kiedyś już pisałem o tym, że darmowość sama w sobie jest tylko chwytem marketingowym. Najpierw puszcza się produkt za darmo, potem stopniowo wprowadza mikropłatności, opcjonalnie konto premium + mikropłatności. OGame jest w szarej strefie. Stara się przy sobie trzymać wieloletnich stałych graczy, bo ci na forach pełnią jakby funkcję CM (nie nazywam tego dosłownie), bo znają grę na wskroś i pomagają nowym graczom szybciej, płynniej i częściej niż GO.

Do sedna - jeśli ktoś nadal uważa, że GF powinno być skłonne do wysłuchania go w kwestii likwidacji pewnej znaczącej ilości mikropłatności, to uważam że daremnie się frustruje. A wystarczy porównać zachowanie jednego producenta i drugiego. Jeśli gra przechodzi duży update, który stwarza przedpole dla wielu rozwiązań, które można wykorzystać, to producent po prostu je wykorzystuje. Czy to nie przypomina takich produktów jak gra Battlefield, gra WoT, czy choćby BlaBlaCar (będący już w pełni płatną witryną, jak chociażby e-darling).

Może mi łatwiej się z tym godzić, bo sam wpłacam na konto GF kilka stów co kwartał, ale nigdy nie powiem, że gracz który nie chce płacić (bo często nie może, bardziej niż nie chce), powinien mieć prawo głosu, albo go nie mieć. Staram się po prostu mieć w tej kwestii zdanie obiektywne. To co nam oferuje GF jest nadal kwestią wyboru, a to co my oferujemy, to kapitalizm (chociaż zdziwiłbym się bardzo, gdyby GF kiedyś stało się gigantem :D)