Porozmawiajmy na temat UniFusion

• Ten wirtualny surowiec się resetuje czy ulega migracji wraz z przedmiotami itp wymienionymi w FAQ?

Uprzedzając pytanie, status antymaterii kupionej i sprzedanej równiez pozostaje po migracji niezmieniony.

Może zrób skriny (dla pewności xD) i uruchom migracje, teraz już nie ma tego problemu z banem, wiec i urlopu nie ma potrzeby wbijać.

Mnie zastanawia jak migracaja wpływa na osiagniecie 365dni bez urlopu i status zliczeń w IE (ukryte), ale tego nikt pewnie nie wie.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• ktoś tutaj napisał że notatki się nie przenoszą, otóż mi wszystko się przeniosło :) ekwipunek, anty, notatki, nawet badania i budynki dalej się budują jakby nic się nie stało (tyle tylko że o g. 11 było 5 godzin badania a po g. 14 dalej były 3-4, czyli w 3 godziny upłynęła około jedna, podobnie z wydobyciem, mniej na planetach niż być powinno, tak jakby konto było przez 2 godziny zmrożone, ale przy GF nie ma co narzekać na takie drobnostki, mogło być o wiele, wiele gorzej).

galaktyki 1-7 na kerbie zawalone na 8 pozycjach, galaktyki 8-9 praktycznie puste. na 17 planet na 8 pozycjach, 16 z nich nie siadło, 3 gale wywalilo mi do 4 gali, w tym 10 planet wywaliło z 8 pozycji na 7 i 9... jakby ktoś się tego obawiał to niestety tak się dzieje

• Ruda po jakim czasie będę mógł przenieść konto na uni docelowe jeżeli na początku UF miałem na nim konto i je przekazałem komuś innemu?

Po polsku:
    jak się zaczęła faza przenoszenia miałem 2 konta, teraz mam jedno i nadal nie mogę go przenieść. kiedy będę mógł? skrobać ticketa?

• Zresetowało: liczba surowców na ekspedycjach, liczba statków na ekspedycjach, liczba ekspedycja, liczba zebranej antymaterii, liczba surowców przehandlowana u handlarza, liczba zebranych artefaktów, liczba ukończonych ekspedycji, najlepsze jest 3 mam zero planet posiadanych ;), i ilość znalezionych handlarzy, więc 365 dni liczy się pewnie od nowa,

• Zresetowało: liczba surowców na ekspedycjach, liczba statków na ekspedycjach, liczba ekspedycja, liczba zebranej antymaterii, liczba surowców przehandlowana u handlarza, liczba zebranych artefaktów, liczba ukończonych ekspedycji, najlepsze jest 3 mam zero planet posiadanych ;), i ilość znalezionych handlarzy, więc 365 dni liczy się pewnie od nowa,

Super, mamy więc odpowiedź na moje pytanie. Dobrze że już to wiadomo choć mam maluteńką nadzieje ze może to naprawią, bo ograniczenie czasowe 750 handlarzy (które wymaga zrobienia około 750/0,005=150.000 ekspów) do okresu roku-półtora to nonsens. U mnie na szczęscie zostaje jeszcze u68, ale to i tak jest nie w porzątku :rebels:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Zresetowało niektóre osiągnięcia - ich progres.

qhDXrbJ.png

ccNehL3.png

Więc zapewne "licznik" do ukrytego osiągniecia na te 365 dni bez urlopu też - no bo konta przenosiły się z urlopem.

Ruda  Art coś czuję że nikt teg nie cofnie.... Bo zas powiedzą że żadnego licznika nie było ?? :)

• Jak długo zajmuje przeniesienie planety po skończonym odliczaniu 24h?

Od razu w ciągu jednej sekundy pojawia się na nowych kordach?

Pewnie już było te pytanie, ale najwyżej się powtórzę ;)

Pytam bo mam uruchomione budynki za konkretne sumy. Najwyżej je anuluję i surka się pojawi już na nowej destancji...

Pytam bo mam uruchomione budynki za konkretne sumy. Najwyżej je anuluję i surka się pojawi już na nowej destancji...

Od razu, ale w momencie przeniesienia nic nie może lecieć, badać się, budować (także na moonie). Jeśli się kończą przed momentem przeniesienia, to luz, ale jeśli w jego czasie nadal coś będzie trwało, to przenosiny się anulują.

Od razu, ale w momencie przeniesienia nic nie może lecieć, badać się, budować (także na moonie). Jeśli się kończą przed momentem przeniesienia, to luz, ale jeśli w jego czasie nadal coś będzie trwało, to przenosiny się anulują.

Kwestia prowadzonych badań tyczy się wyłącznie przenoszonej planety? W sensie jeśli mam puszczone badanie astro, to nie mogę przenieść tylko tej planety, na której puściłem badanie, czy nie będę mógł przenieść żadnej z planet?

• Tylko tej, na której odpaliłeś. Zresztą to łatwo sprawdzić, jeśli licznik relokacji świeci ci w podglądzie na czerwono, to w danej chwili nie jest ona możliwa (zostanie anulowana po upływie czasu, jeśli nic się nie zmieni).