Porozmawiajmy na temat UniFusion

• Skoro już musi być fuzja to fajnie że chociaż dali wybór... szkoda tylko że przenosząc się z Juno pozostaje mi wybrać mniejsze zło, zapewne między Kalyke a u68. Bo żadnego podobnego uni nie znajdę, słaby pomysł GF z robieniem co rusz bardziej odmiennych uni a potem wszystko na jedną kupę.

Dodatkowo wydałem kupę anty na 10~ relokacji żeby sobie idealnie ułożyć planety, teraz jak będę miał pecha to rozbije mi ułożenie planet. Co z tego że dostanę relokację na część planet skoro potrzebuje mieć wszystkie odpowiednio ułożone? Powinni dawać relokacje na wszystkie planety albo przynajmniej tym graczom którzy wydawali anty na relokacje.

Jeśli Juno jako jedyne uni jest w plecy 15 pól w wielkości planet to czy po przenosinach nie powinno się nam zwiększyć planet? :(

Eh... fuzja jak zawsze to kupa niesprawiedliwości.

I czy gdzieś da się sprawdzić jaka jest ilość aktywnych graczy na uniach docelowych? Czy da się zobaczyć tylko ilość online w danym momencie?

• Ruda

Pewnie padło to pytanko ale zadam ponownie

Limit odkryc form życia będzie dostosowany czyli jeśli uni docelowe ma większy limit niż moje obecne to po przeniesieniu ten limit mi się zwiększy?

• Teraz zrobili najlepiej jak tylko mogli, dali wolny wybór od speed x1 po x5.

Jedynie popieram pytanie dotyczące kalyke i u68, bo są takie same.

Jako targety mogliby zostawić nawet tylko 3, u68,quasar i quantum i też byłoby spoko!

• Może po fuzji podejście się zmieni :P

Zmiany to musiałyby zacząć się od podejścia teamu. Tyle czasu upłynęło i nic się nie zmieniło.

Widzę, że nie tylko dla mnie niezrozumiałe jest ponownie zostawienie Kalyke i u68 równolegle, gdzie generalnie jedyną istotną różnicą jest % złomu.
    Kalyke po fuzji bedzie równie martwe co przed, a team boji się kwiku graczy z u68 przy fuzji Kalyke -> u68.
    Patrząc na obecny stan Kalyke to pewnie spora większość graczy zagłosowałaby za likwidacją i dołączeniem do u68, żeby jakkolwiek ożywić to uni, ale co ja tam wiem. Nie jestem w teamie.

• Może po fuzji podejście się zmieni :P

Zmiany to musiałyby zacząć się od podejścia teamu. Tyle czasu upłynęło i nic się nie zmieniło.

Widzę, że nie tylko dla mnie niezrozumiałe jest ponownie zostawienie Kalyke i u68 równolegle, gdzie generalnie jedyną istotną różnicą jest % złomu.
    Kalyke po fuzji bedzie równie martwe co przed, a team boji się kwiku graczy z u68 przy fuzji Kalyke -> u68.
    Patrząc na obecny stan Kalyke to pewnie spora większość graczy zagłosowałaby za likwidacją i dołączeniem do u68, żeby jakkolwiek ożywić to uni, ale co ja tam wiem. Nie jestem w teamie.

Psy szczekają a karawana jedzie dalej. W zeszłym roku GF olał Quasar i nie był w zakresie fuzji, ludzie narzekali na discord, na forum i nic to nie dało.

Następnie parę kont uciekło na inne serwery jak jeszcze się dało i trochę wieje nudą tam.

Ciekawe czy teraz x10 jako target będzie atrakcyjny dla ludzi.

Jedynie popieram pytanie dotyczące kalyke i u68, bo są takie same.

Moim zdaniem nie są > https://docs.google.com/spread…553355&rtpof=true&sd=true

Różnią się procentem debrisu, jak już koledzy wyżej pisali - to taka umieralnia, więc chyba lepiej dać taki jako exodus, bo może się okazać że więcej ludzi wielbiących x1 wybierze u68 zamiast kalyke

• Kalyke po fuzji bedzie równie martwe co przed, a team boji się kwiku graczy z u68 przy fuzji Kalyke -> u68.

Może zrobią Wam ankietę po fuzji czy chcecie osobną fuzję do u68?

Co ciekawe większość graczy w poprzednim łączeniu uciekła na Kalekiego xD

Myślisz że chcieliby przyjść na u68 z którego uciekali?

• Kalyke po fuzji bedzie równie martwe co przed, a team boji się kwiku graczy z u68 przy fuzji Kalyke -> u68.

Może zrobią Wam ankietę po fuzji czy chcecie osobną fuzję do u68?

Co ciekawe większość graczy w poprzednim łączeniu uciekła na Kalekiego xD

Myślisz że chcieliby przyjść na u68 z którego uciekali?

Na bank masz statystyki gdzie poszły duże konta przy okazji ostatniej fuzji, bo finalnie z tego co pamiętam to znakomita większość dużych kont skończyła n u68 :-)
    Kto jak kto, Ty z pewnością możesz takie dane podsumować w sposób rzeczywisty, a nie jako zgadywankę.

A żeby dostać taką ankietę to tak jak pisałem zmiany musiałyby zacząć się od Teamu, a to się nie wydarzy, bo taka ankieta wymagałaby negocjacji z Niemcami i zrobienia dodatkowego UF. Nie wydaje mi się, aby Art był zainteresowany poświęceniem takiej ilości czasu dla jednego uniwersum.

• Ech i cały misterny plan... Człowiek dłubie, by wszystkie planety były w jednym układzie, czeka aż się miejsca zwolnią, a tutaj się okazuje, że po fuzji będzie dżudo jak się udo i mam sobie relokację zrobić w nagrodę, jak się nie udo. Po to mam w jednym układzie, by DT szybko latały, a jak mi gdzieś jedną planetę, czy tam dwie wywalą, to się wszystko przeciągnie i zepsuje. Das ist skandal!

• Fuzja faktycznie dramat. Ni to składu ni to ładu właściwie.

1. Co z ilością odkryć form życia?

Mam się cofnąć do czasów starożytnych i do limitów, które obowiązują na uniwersach gdzie dopiero wprowadzono formy życia pod koniec 2023 roku?

2. Deuter na pz?

Na Juno nie było deuteru na pz gdy uni było otwierane, ale gracze przegłosowali zmianę i jest i co teraz wszystko w dym? To samo mają gracze uniwersum Earth. A co z graczami co świadomie wybrali uniwersa z deuterem na pz jak Perseus czy Thuban?

Ankieta po fuzji? Może na uni68 albo Kalyke gdzie gra pełno graczy, którzy nie chcą żadnych zmian w parametrach uniwersów? Widać to gołym okiem. A może ma to potrwać jak na Juno 4 miesiące zanim jakakolwiek ankieta będzie w grze?

3. Jak takie konta na przykład z Thubana mają rywalizować z kontami z tych uniwersów, które mają x lat?

Widać, że ktoś to obmyślił bardzo dokładnie i fuzja ma jeden świadomy cel czyli zysk z antymaterii, bo co na co innego liczyć wrzucając przedszkolaków do studentów? Najlepiej liczyć na to, że przedszkolaki zainwestują w antymaterię żeby zniwelować przewagę studencików skoro istnieje taka możliwość i wystarczy wydać tylko $$.

Druga sprawa Valhalla też bardzo dobrze napisał, że Team boi się krzyku graczy z uni68 gdyby miało dojść do fuzji między uni68 a Kalyke.

Fuzja i być może nigdy nie będzie sprawiedliwa dla wszystkich, bo wszystkim nie da się dogodzić, ale dla mnie to tutaj najgorszy z wszystkich możliwych scenariuszu. Jedyne co mogę powiedzieć o takiej fuzji, to że mogę se wybrać uniwersum z innym speed floty oraz tam gdzie pozostanie dex na pz. Ideolo po to właśnie gram na uni x1xD

Dało się to przeprowadzić lepiej a wyszło jak zawsze :brawo:

• Art napisałem to co prawda w pw, ale napiszę także tutaj. Może moja prośba znajdzie jakieś poparcie.

Czy do puli uniwersów docelowych nie można dołożyć Earth?

Argumenty, które na tą chwilę mogę wydumać na poparcie swojej tezy:

1. Jedyne zbliżone konfiguracją uniwersa to u68 i Kalyke, ale one są dużo starsze niż uni exodusowe. Miały już swoje fuzje i wchłonęły potężne konta.
    Tym samym Earth stanowiłoby alternatywę dla tych, którzy chcą na nieco młodsze uni bez "napuchniętych kont".

2. Połączenie 1x floty bojowe + 2 x floty pokojowe, nie jest zbyt popularne, a ma swoje ogromne zalety.
    Ktoś napisze, że będą ankiety. To prawda, ale one już były na niektórych uniwersach i nie było powszechnej zgody i jednomyślności.

3. I ostatnie dość symboliczne - Earth - nazwa uniwersum też jest unikatowa jak na grę, która osadzona jest w kosmicznych realiach.
    Reszta uniweresów poza ostatnim cyferkowym (u68) jest oszczędnie symboliczna i luźno powiązana z realiami.

"Ratujmy Ziemię", jak to ktoś ładnie ubrał w słowa ;)

<Mefist> a w ogole to gra sie dla znajamych lam ; ]

&

<mirela> ja tam wole w 'moja' rozowa myszke klikac ; p

• Multikonto funkcyjne (2/2) z lwica •
    Multi-megalomania (2/2) z Chocolate •

Edited 5 times, last by b4el ().

• Ech i cały misterny plan... Człowiek dłubie, by wszystkie planety były w jednym układzie, czeka aż się miejsca zwolnią, a tutaj się okazuje, że po fuzji będzie dżudo jak się udo i mam sobie relokację zrobić w nagrodę, jak się nie udo. Po to mam w jednym układzie, by DT szybko latały, a jak mi gdzieś jedną planetę, czy tam dwie wywalą, to się wszystko przeciągnie i zepsuje. Das ist skandal!

Taka rada:

Zakładasz konto na serwerze na który masz trafić, rozwijasz astro na 1 poziom, kolonizujesz kordy na które masz trafić. Porzucasz planetę i kolonizujesz kolejną, robisz to tak długo aż zajmiesz wszystkie pozycje. Porzucona planeta utrzyma sie 24h (lub48 nie pamiętam dokładnie) więc najlepiej to tego samego dnia co fuzje chcesz zrobić. Masz czas do 14 maja więc spokojnie nawet i 10 astro wystukasz jak wybierzesz odkrywcę i będziesz się bawił w ekspedycje.

• Jak najbardziej za

Nie ma spokojnego uni X1 war

Ale z większym niz X1 pokojowych

Alternatywa świetna przychylam sie.

Ratujmy Ziemię 🤗

• Może po fuzji podejście się zmie

Na Kalyke i u68, nawet po fuzji, jeśli zrobią ankietę, to żadnych zmian nie będzie. Bo grający obecnie na tych uni nie chcą zmian.

Uni docelowe u68 i Kalyke różnią się bardzo pod względem pz. Jest to znacząca różnica, bo 70% do 30% robi wiele w złomowaniu. Zarówno procent w odzyskiwaniu utraconej floty, jak i większego osiągniętego złomu aż po zmianę ilości złomowania graczy.

Do tego dochodzi ładowność sond i deuter na pz.

Kalyke posiada ładowność, ale deuteru na pz nie chce.

Kiedyś może połączą u 68 i Kalyke, ale aktualnie jestem zadowolony, że oba uni są docelowymi. Mniej kłopotów.

Kalyke i u68 to już jedyne dwa uni, gdzie jest prędkość flot pokojowych x1.

xD

Fajnie, że jest wybór uni o różnych prędkościach. Każdy pójdzie, gdzie będzie chciał. :D

Połączenie prawie wszystkich uni w 6 to dobry pomysł.

Nie każdemu się dogodzi.