Porozmawiajmy na temat UniFusion

• Wracajac do propozycji fuzji jest to najbardziej rozsadna propozycja najmniej mieszajaca w ustawieniach universow i tak po zapadnieciu decyzji GF bedzie nie odwracalna a my wczesniej czy pozniej bedziemy sie laczyc i jakos przetrwac 😁 czemu nie polaczyc quantum z quasar zblizone ilosci punktow grube ryby sie polubia i beda zmobilizowane do tego by przypaczkowac 😊 a szprotki nie beda farmione i otrzymaja bonus eko x10 😄 wszyscy zadowoleni a zmiana speeda z x1 na x2 czy odwrotnie to nie dramat jak laczenie cetus z rosalind nie ukrywajac jest to na reke x7 speed na 2 to bonus dla flociazy identycznie jak x5 do x3 spokojnie mozna robic bezpieczne fsy 😁 nie martwiac sie ze ktos Cie ustrzeli 🤭🤭🤭🤭 kiedy Majs twierdzi ze jestem zagrozeniem dla ich sojuszu bedac spokojnym farmerem jest w bledzie aczkolwiek sa tacy z ktorymi zostaniemy polaczeni i wtedy bedzie trzeba myslec i kombinowac jak przetrwac by sie nie doszlo do bratobujczej walki zrozumcie ze kiedys zostaniemy polaczeni w jedna globalna wioske zwrocicie uwage podcxas tworzenia nowych uniwersow jak wyglada sytuacja spojrzcie na to w sposob realny i nie da sie tego procesu odmienic polityka GF oraz zmieniajace sie trendy spowodowaly te sytuacji jest to nieodwracalne jestesmy skazani na nieunikniona przyszlosc konfiguracje universow ewentualnie nieco mozna zmodyfikowac by bylo w miare rozsadku odpowienio dobrane ale wymowki czy negowania ze speed jest inny ze to wojskowe uni kolejne ekonomiczne nie ma odzwierciedlenia we wszystkich sytuacjach :evil:

Nie mogę się doczekać co będzie w niedalekiej przyszłości nie podczas obecnej fuzji ale podczas następnej jakie decyzje zapadną może czas skrócić agonie bóle i cierpienia graczy zwrocie uwagę jak og.de wyglada będzie ciekawie w odległej przyszłości większość wybierze wysokie eko podczas globalnych fuzji a kolejna część będzie chciała spokojnie grać i to beda docelowo dwa globalne serwery :D Niech żyje biznes wizja GFu xD I polityka zarządzania firmą pozdrawiam wszystkich cwaniakoow :bicz:

• Oczywiście jestem przeciw podkręcaniu prędkości flot wojennych na Earth

Po to ludzie wybierają takie uni bo chcą spokojnie spać a nie że gąski niszczą moona w 2h i mniej.

Dla mnie zwiększenie prędkości flot wojennych było by końcem konta na Earth.

Ale rozumiem tych co lubią x 4-6

Co kto lubi gusta i guściki

• To jest trochę koncert życzeń, ale GF i tak zrobi po swojemu, w przeszłości już wrzucali szybsze uniwersa na wolniejsze ( Himalia -> Quantum na szybko przychodzi mi na myśl)

Niech łączą speedy nie odbiegające od siebie prędkościami aż tak bardzo x1 i X2 na przykład, ale połączenie np x1 z x3 lub X3 z X5 jest zbyt drastyczne.

Uważam natomiast że jeżeli wybrałem konkretne uniwersum z konkretnymi ustawieniami to nie chciałbym zmieniać go drastycznie. Lepiej byłoby już połączyć społeczności z takimi samymi parametrami jak speed flot i speed eco.

• To jest trochę koncert życzeń, ale GF i tak zrobi po swojemu, w przeszłości już wrzucali szybsze uniwersa na wolniejsze ( Himalia -> Quantum na szybko przychodzi mi na myśl)

Niech łączą speedy nie odbiegające od siebie prędkościami aż tak bardzo x1 i X2 na przykład, ale połączenie np x1 z x3 lub X3 z X5 jest zbyt drastyczne.

Uważam natomiast że jeżeli wybrałem konkretne uniwersum z konkretnymi ustawieniami to nie chciałbym zmieniać go drastycznie. Lepiej byłoby już połączyć społeczności z takimi samymi parametrami jak speed flot i speed eco.

X5 x3 nie ma takuej roznicy jak cetus do rosalind x7=>x2 flotowca zmiana speed na wolniejszy bedzie slóżyc ze wzgledu na to ze moga robic 😁 a nawet beda zmuszeni do robienia fsow 😂😂😂😂 widac tutaj duzo faworyzowania i tronniczosci o czym nawiazujecie wypowiadajac swoje argumenty za i przeciw a prawda moglaby okazac sie inna rzecza jasna i oczywista jest ze GF posiada jedyne i decydujacą decyzje w tej kwestii ale ciekawy jestem jak bedzie wygladac nastepna fuzja czy bedziecie placac :trollface: śmiać się czy klaskać a może zaciśnięcie zęby i pogodzicie się z tym że następna fuzja 2025 bedzie dokonywana z większym impetem niż się spodziewacie i wszystkie paczki wylądują razem :D

Tak wytykacie paczkomty i kupowanie antymaterii 😄 i wszelką ilość bzdur i Majaków wypisywanych a tchórzami jesteście by się przyznać 😄

• To że masz jakiś problem nie oznacza że masz pisać jakieś farmazony pod każdym tematem sugerując jaki pokrzywdzony jesteś i wylewając stek bzdur.

Uważam, że po pierwsze zakładając konto na konkretnym uni wybierasz świadomie konfiguracje która Ci odpowiada.

Po drugie - lepiej jest połączyć 7 takich samych uniwersum z taka samą konfigurację na przestrzeni kilku społeczności niż połączyć u68 (x1) z Quantum (X5) itd...

Już nawet nie liczę na to że zrozumiesz o co chodzi.

• Przedstawiam swoje propozycje. :D

1. Propozycja.

Kalyke <<<<<THUBAN, JUNO

U 68<<<<<<<<EARTH, PERSESUS

xD

----------------------------------------------------------------------------

2. Propozycja.

U 68<<<<<<<<EARTH, PERSESUS, JUNO

KALYKE- BEZ FUZJI.

--------------------------------------------------------------------------------

3. Propozycja.

KALYKE <<<<< u68 ,

EARTH <<<<<<PERSESUS, JUNO,THUBAN,

------------------------------------------------------------------------------------

4. Propozycja.

Kalyke<<<<< u68 ,PERSESUS, JUNO,THUBAN,

:D

Jak dla mnie propozycje 1 i 2 najlepsze. :D

• Wracajac do propozycji fuzji jest to najbardziej rozsadna propozycja najmniej mieszajaca w usta

Najmniej mieszająca to będzie, jak się połączy wszystkie uni z tymi samymi prędkościami.

Wszystkie uni x1 flot razem itd.

Dokładnie jestem tego samego zdania

Twoje posty to niezły żart, GF zamiast zyskiwać graczy i kasę to by automatycznie ich tracili, dla mnie x1 a x2 to ogromna różnica i nie wyobrażam sobie aby mnie tam przenieśli na uni z speed x2, podejrzewam że spore grono graczy będzie tego samego zdania co ja, nie interesuje mnie ilość pkt, jak dla mnie z topki mogę spaść do top 30 nie ma to znaczenia, natomiast znaczenie ma speed i jest on głównym kryterium dla mnie i wielu innych graczy

• Przeskok z x1 na x2 osobiście uważam za zmianę zbyt drastyczną i nie kończyła się ona zwykle dobrze.

Ale podciągnięcie przykładowo x3 na x4 to kwestia kilku minut w lotach, które można obecnie wyśrubować przy LF i innych bonusach.

A co do 68 i Kalyke: co z debrisem?

• Przeskok z x1 na x2 osobiście uważam za zmianę zbyt drastyczną i nie kończyła się ona zwykle dobrze.

Ale podciągnięcie przykładowo x3 na x4 to kwestia kilku minut w lotach, które można obecnie wyśrubować przy LF i innych bonusach.

Wiadomo lekkie modyfikacje powinny zostac wprowadzone by gracze nie byli az tak bardzo rozgoryczeni jezeli chodzi o koncepcje x1-x2 wiekszosc graczy bedzie zadowolona flociarze z powodu mozliwosci wysylania tanszych fsow np: uklad sloneczy badz uklad dalej chociaz przy ogromnych flotach wchodzi w gre tylko i wylacznie robienie fsow w US a ekonomisci badz płotki plywajace na ekspedycje powinny rowniez byc zadowolone z 2 powodow nie ma ogromnej roznycy w czasie wysylania expow ale jezeli ktos mialby kolonizowac sie w us jest to proces czasochlonny jezeli mialby byc niszczone moony to tylko i wylacznie w gre wchodzi kolonizacja w us ewentualnie tylko i wylacznie najblizsza okolica to sa korzysci dla wiekszosci graczy wedlug mnie kazdy moze miec swoja opinie na ten temat kazdemu czlowiekowi sie nie dogodzi a z powodu ograniczonej ilosci graczy ktorzy podejmuja jakąkolwiek dyskusje na forum jest regułą że to są przeważnie jedni i ci sami gracze a jezeli są tworzone konta słupy na forum tylko służące do bojkotu badz w innych celach może byłoby bardziej sprawiedliwe / rozsądne wprowadzać ankiety podczas kolejnych fuzji niczym podczas konfiguracji nowych uniwersow badz podczas zmiany parametrów serwera wtedy płynęłaby wyraźna wskazówka a ostateczna decyzja jest podejmowana przez zarząd firmy GF :fgrin:

• Napisałeś to wszystko na jednym wdechu, ale nie uzyskałam odpowiedzi na moje pytanie.:fgrin:

Gracze z exodusów za każdą przesuniętą kolonię z pierwotnych kordów dostaną darmową relokację, więc sprawa kolonizacji nie jest aż tak problemowa.

Gorzej w tym wypadku wypadają gospodarze, bo mogą tylko rozwinąć czerwony dywan w swoich układach i przyglądać się kto mu się trafi.

• Napisałeś to wszystko na jednym wdechu, ale nie uzyskałam odpowiedzi na moje pytanie.:fgrin:

Gracze z exodusów za każdą przesuniętą kolonię z pierwotnych kordów dostaną darmową relokację, więc sprawa kolonizacji nie jest aż tak problemowa.

Gorzej w tym wypadku wypadają gospodarze, bo mogą tylko rozwinąć czerwony dywan w swoich układach i przyglądać się kto mu się trafi.

Bo kolega nie słyszał o znakach interpunkcyjnych, ominął szybciutko podstawówkę i mamy efekty 😃

A mamy przecieki jakieś na temat startu fuzji? W sensie pewnie i tak Niemcy zaczną a dalej następne społeczności 😉

Ja natomiast mam pytanie do parametrów które były zmieniane przez ankietę, jak deu na pz albo pomijanie układów, ładowność sond.

Co jeżeli uni exodus ma któreś z wymienionych a target ich nie ma ?

Jest szansa aby były przeniesione z exodus, czy trzeba prosić o ankietę w takim wypadku ?

Te kilka minut to bardzo dużo. Tobie się wydaje że to nic ale całościowo potrafi to zmienić koncepcję serwera i gry i ja po prostu rozwalić. Najlepsze wyjście to tych prędkości nie zmieniać. Bo jak historia pokazuje zawsze wiążą się z tym problemy. Zwiększenie prędkości o 1 to dużo. Zmniejszenie tym bardziej. Nie wszystkim, ale woadomo czyje zdania są brane pod uwagę a czyje nie - potrafi to popsuć lata i miesiące grania co skutkuje później setkami kont na idlakach czy urlopach.

Moderator Ruda:
    Nie przeklinamy

Hmm a tak czysto teoretycznie, odnosząc się do kwestii relokacji - czy nie ma możliwości dać każdemu graczowi tyle relokacji ile ma planet, również tym z servera na który konta trafiają, tak aby nikt nie był pokrzywdzony ? Później każdy kto przeniósł konto na dany server na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy" dokonywałby relokacji/obsadzenia wybranych przez siebie pozycji w galaktykach.

Debrisem, sondami, deuterem na pz i omijaniem układów. Zmiennych jest wiele :)

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• A czy nie lepiej by było wytypować kilka uni do likwidacji, a grającym na nich graczom dać możliwość przeniesienia się na takie uni, jakie im będzie odpowiadało. No i oczywiście darmowe relokacje dla wszystkich planet? W tej sytuacji podane powyżej zmienne nie miałyby znaczenia.

• Ja również bardziej od fuzji i pseudo ustalania ich ewentualnego przebiegu wolałbym mieć możliwość wolnego wyboru miejsca w którym chcę grać. Oczywiście przy zachowaniu pewnych zasad (np. top 20) żeby nie zaburzyć balansu gry na danym uni. Byłoby to dużo prostsze, intuicyjne i sprawiedliwe rozwiązanie dla wszystkich. W wyniku fuzji zawsze ktoś zostaje pokrzywdzony, ponieważ narzuca mu się pewne parametry (np. prędkość flo)

• Dokładnie :) Weźcie jeszcze pod uwagę to, że wielu graczy ma konta na kilku uni. Jeśli narzuci im się, że mają się przenieść na uni, gdzie ma już konto (często napompowane anty), to zostaje mu tylko oddać lub skasować jedno z tych kont, ze szkodą dla GF. W sytuacji, gdy może sobie wybrać uni docelowe - może wybrać takie, gdzie jeszcze nie gra.