Posts by Crysis

26.03.2026: Wersja 12.9.0
Uwaga! Zmiana prędkości Gwiazd Śmierci na misjach niszczenia księżyca!

A może lepiej to zrobić śmieszniej przez zbieranie ,,punktów szans,,

tylko 1 głos - 10 punktów

+1 głos to +5 punktów

+1głos to +2,5 punkta

itd.; np.

- Ktoś oddał 3 głosy, więc zyskał 10+5+2,5 = 17,5

- Ktoś oddał 30 głosów, zyskał coś koło 20 punkótw (suma dązy do 20 bo to ciag geometryczny)

Każdy zdecyduje ile głosów opłaca się oddać, gdy szansa=ilość punków / suma wszyskich punkótw graczy :trollface: Do szybkiego zliczenia można by użyć bezstronnej AI.

Dodam jeszcze, że ryzykowana ta decyzja GF, robić taki wątpliwy eksperyment na wszystkich uni.

Jak wprowadzali FŻ to test był tylko na uni 68.

Mogli zrobić to analogiczne, nie mam na myśli u68 tylko jakieś szybsze np. Kerberos, kiedy już by się okazało, że pomysł jest chybiony to daliby odszkodowanie np. 100k artefaktów lub darmowe relo i elo :trollface:

A tak to już pewnie to zostanie, jak inne nerfy GS z szybkimi działami. Faktycznie teraz powstał taki ukryty instrument na niepotrzebie wydawanie anty.

Nie chodzi o żaden balans, ale o kasę. Relokacje planet zapewne słabo się sprzedawały, bo ludzie mają tego sporo po łączeniach uni. Więc aby wycisnąć trochę grosza z flociarzy niszczących moony wymyślili redukcję prędkości GŚ aby "zeszły" te darmowe relokacje. Kto się nie chce bawić w lotkę kupi relokację i o to chodzi.

Masz countdown w teleporterze po przeniesieniu - relokacja to więc nie lotka za anty.

Zgodzę się natomiast, że postawienie expers lotki może trochę kosztowac, czy więcej od relo to nie wiem.

Co do zmiany, wstrzymuje się od głosu, są + i -, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ruda Czy jak jest event z Artefaktami to do jasnej ciasne cholibki nie będę przeklinać może być tak ze będą dawać więcej artefaktów bo z bonusów z szukania to pusto jest al;bo zmieńcie nazwę tego eventu bo więcej daje bez bonusu niż z bonusem bo ten bonus to BUJDA !!!!!

Za dużo w jeden układ wysyłasz :trollface:

5-6 h latania - około 8-9k artefaktów. Więc nie jest tak tragicznie jak by sie wydawało.

Pograj na 1x zamin zaczesz się wypowiadać na temat czasu. Kluczem jest liczba misji (oraz pozycja startowa).

Ja mam inne techniczne pytanie, czy ktoś ustalił dlaczego z AGR trzeba pojedyńczo klikać w przycisk odkryć żeby wysłać komplet misji, a gdy są +2 sloty wolne tego nie ma i wysyła wszystkie w tej samej sekundzie? np. 17 slotów sprawi, że zapełnie układ lotami w sekunde, ale jam mam 16 wolnych musze klikać lub czekać na przeładowanie (które trwa jakieś 3-5 kliknięć = nie opłaca się).

Czy nie powinno zostawiać np. tych 2 slotów? Może jest jakieś szybkie wysyłanie tych misji np. jakiś Hash Kod do tego?

Drugi przykład przeklikujesz gościa i widzisz że nigdzie nie ma akty, a chcesz koniecznie dorwać powrót jego floty, nie wiesz gdzie i kiedy wyląduje wiec siedzisz i napierdzielasz jak głupi po tym przycisku sprawdzając gdzie się zaświeci i modlisz się oby to nie było logowanie na matce, po pewnym czasie system wyłapuje to jako automatyzacje i masz bana

Czyli lepiej tak robić na multikoncie, mniejsze ryzyko :trollface:

A wracając na ziemie, osobiście nie słyszalem o takim triggerze, ale taka automatyzacja banów ma jakis tam sens (czy przysługuje odwołanie?)

Dodam też ze nie znając nic kodowana, z AI faktycznie można zrobić swój dodatek lub nawet spersonalizowac łaczac funkcje kilku, a wyalając te uciażliwe. Ktoś wie czy za to też jest kara - laczymy oczywiście tylko legitne dodatki?

Crysis Szykuj się bracie, bo nie znasz dnia ani godziny <3xD

Oby nie, dodatkowy klawisz do przechodzenia do bonusu form to byłby faktynie najbardziej zasłużony ban za czity :trollface:

Przedmiot do przenosin ograniczyć tylko do uni PL, albo porzucić całkowicie ten pomysł.

Tak, dokładnie, zgadzam się. Przemiot powinien umożliwiać zmianę uni tylko w obrębie danego kraju.

Chyba nie czytałeś ze zrozumieniem. Temu owocowemu ,,mózgowcowi,, chodziło tylko o PL. :lool:

Druga sprawa, że taki przedmiot gdzieś w grze jest Przedmiot migracji.

przedmiot-migracji-1.jpg

Tak jak mówie, teraz jestem całkowicie przeciw temu , nie ma znaczenia czy to zart z 1 kwietnia czy faktycznie coś GF planowało i testowało reakcje. NIE NIE NIE to moja odpowiedz. Wiadomo że są plusy ale jak znam zycie - paczkomaty by z tego głownie korzystały. Fuzja z wyborem lepsza bo jest w określonym terminie i można się przygotować.

A co z tymi co zainwestowali 0$, to co? Nie mają głosu?

Ano nie mają. Czas to pieniądz, więc każdy kto grał coś zainwestował.

Można więc zainwestować za dużo nie wykonując nigdy przelewu, lub za mało, paczkując jak opentany. :trollface: Kryterium jest topka, nie głębokość portfela.

Ale generalnie najgłośniej przedmiotu przenosin domagają się ci, co zainwestowali i czas, i pieniądze.

Temat przydatny, ba zachęcił do odświeżenia sobie listy dodatków. Dodałem sobie ikonkę bonusu FŻ pod Shopem.

Ogólnie też nie zdracę z czego korzystam, ale chyba lepiej samemu sobie przetestować kto co woli. Ja np nie znoszę OGLight, ale to kwastia gustu i sporo graczy to poleca, ja na pewno polecam AGR.

Osobiście uważam, że przedmiot pozwalający na przenoszenie kont pomiędzy uniwersami to rewelacyjny pomysł.

Powinien mieć jednak swoje ograniczenia, jak np. możliwość przenosin tylko raz w roku.

Skoro raz w roku to od tego może być fuzja, ograniczona do danej społeczności. Inaczej by to zwiększyło tylko patologię tureckiej anty i liczbę oszóstw poza kontrolą ,,outer-polu,, (współpracy międzynarodowej naszych operatorów =O - juz widzę jak to sprawnie działa).

Osobiście, to raz w roku wolę dostać ASTRO+ zamiast takiego badziweia, które by zniszczyło gre.

Żeby nie było, kiedyś byłem bardzo oburzony na zmiany w cmentarzu i popieralem ten pomysl, ba, sporo bym kont odzyskał, ale dla ogółu taki przedmiot miałby szkodliwy impakt.

Może zadam głupie pytanie ale co z uniami które nie mają roku lub dopiero co osiągnęły rok ? Czy one zostaną dołączone do starych serverow czy pozostaną przez kolejne lata jak są same? A jeżeli będą łączone to jakie są możliwości tzn czy były by połączone nowe z nowymi czy dołączane do starych ?

Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi, dlatego uznaję twoje pytanie za retoryczne.

Czyli wszystko ustalone!

Bez ankiety nic nie jest ustalone, a gdyby nawet, to wtedy jest to tylko sugestia dla GF. Ono podejmie decyzje w oparciu o wszystkie społeczności.

Mógłbym podsumować to rozwiązanie kupą plusow i minusów, ale szkoda mi na to czasu. Najważniejsze by uni było traktowane jako stare (ceny i typy itemów (nietymczasowe) w evencie/imporcie, bonus anty 100%, odkrycia i wiele innych rzeczy o których nikt tutaj nie pomyślał).

A co do przedmiotu przenosin..., to polecem pojechać po rozum do głowy ..do Turcji na przykład. Dobitniej tego wyjaśniał nie będę. :trollface:

nadto proponuje, aby nowe universa sezonowe, pod koniec sezonu, byly laczone w jedno.

Kretyński pomysł do kwadratu, a może nawet do sześcianu, jak ktoś rozwija te konta, chyba że w tej sutuacji zezwolą na gę multiplayer :trollface:. Właśnie największą zmorą fuzji jest wizja utraty najlepszych kont przez to, że nie ma wyboru gdzie przejść i akurat tak się szczęśliwie trafia że łączą uni które preferujemy. To nie jest zdecydowanie na rękę GF. Z tego co wiem to ciap ma własnie te sytuacje z kaleke i 68.

Uni 68 jest na emeryturę ogame i tam się ma dać spać spokojnie.