Posts by Crysis

Event 9x więcej surowców z ekspedycji np raz w miesiącu na krótki okres.

Średnia ilość anty z ekspa z moich 3500 lotow (bez uwzgledniania danych z eventu) to 372 jednostki na co składa sie 7,5% wszyskich ekspow, więc średnio z lotu jest ok. 28.

210*28*9=52920 < 100k

Zrobiłem 176 expów i ściągnąłem 66 632 anty.

176*28*9 = 44 365 < 66 632

460 expow. 200k

460*28*9 = 115 920 < 200 000

zebrałem 335k, tyle że ja zrobiłem 855 ekspów

855*28*9=215 460 <335 000

____

Ogólnie rzecz biorąc, jak wtedy liczyłem średnio z lotu było 28-30 jednostek AM , teraz z nowymi danymi jest podobnie ok 29.

Z wybranych jw. przykładów widać, że każdy zarobił 1,5-2x więcej niż wychodzi ze statystyki - jak mówiłem, był to róg obfitości :D, bo raczej dobrze liczę :trollface:

edit.

Wyniki są zaniżone pewnie przez komuter ekspedycyjny i bonusy do anty. Jak się przyjmie zwiększony % np. 8-8.5%% i 20-30% bonusu to się lepiej zgadza.

Nie zgodzę sie.

Na sezonowym 3 trafienia duże mnożone przez 9, czyli ponad 30k, a w jednej fali nawet 7/10 anty weszło, róg obfitości jak widać.

Ponad 100k w sumie (6-8 fal/d).

DM-big-oph.png

Wystarczy omijać zapchane układy. Trzeba sprawdzać bo czasem się nieobeznany delikwent w układzie trafi, np. taki jak mój, co zapełnia układ nawet na pomarańczowo (OGTraker). Jak ktoś nie wie, to całkiem dużo, trzeba by cały dzień nie zmieniać układu.

U mnie to wyskakiwało raz dziennie po pierwszym loginie po 00:00 gdy pograłem ponad minunę. Na nowych uni dawali 50%, a na starych 100%, pierwszym razem też chyba miałem 40%. Teraz mam to zablokowanie w uBlockOrigin.

Ogólnie bardzo tania psychologiczna zagrywka, ale ktoś zawsze połknie haczyk. :trollface:

I nie mówie o sytuacji gdy ten ktoś faktycznie planował kupić AM.

Jak kogoś też irytuje wyskakujący ,,doomsday clock,, (do końca promocji AM), to ustaliłem jak go wygodnie ukryć:

W uBlockOrigin i w moich filtrach wpisać:

Code
    1. ogame.gameforge.com###eventCountdownBox

Znika to gowno:

Geto-more-now-xd.png

A baner promocji po prawej zostaje.

mordko, ten temat jest z soboty :D

12.02-16.02.2026r. Indywidualna oferta HH! 🔥

Po co zakładać nowy temat do dyskusji skoro twoj tytuł idealnie pasuje do tematu ktory poruszam - nowej wspaniałej promocji AM spersonalizowanej.

Masz nowy niezwykle wkurzający licznik na godzine, jak w jakieś taniej grze mobilnej.

Geto-more-now-xd.png

Brakuje tu tylko jakieś wyskakującej ,,kreatywnej,, reklamy AI np. z kotami. Aż mi się przypomina komunikat jesteś 100.000.000 klientem - wyjlij email aby odebrać nagrodę :trollface:

dlaczego na uniwersum np. Grus , które ma 372 dni AM na promocji jest 40%

Masz odpowiedź (testowali ,,po cichu,,)

Od 12.02.2026 r. do 16.02.2026 r. będziemy testować naszą nową ofertę Happy Hour!

Indywidualne promocje przy zakupie Antymaterii dostępne będą na wszystkich serwerach.

Zwykle działa to tak, że im masz ,,wiekszy obrót,, anty tym większe bonusy. Może to dotyczy gracza a może calego serwera, dowiemy się... i kij im w ryj.

Dokładnie, jak masz 2 rasy to można to poznac po budynkach, badania nie pomoga bo losujesz za akrtefakty dowolne.

I tu jest moje pytanie: jak sprawdzic bez zmiany rasy co ma się ustawione w badaniach innej rasy? Może jest jakiś dodatek który to zapisuje?

@moderator zrób porządek z tymi co się wyżywają w moim wątku

Jak nie umiesz samemu moderować i kierunkować dyskusji we własnym wątku to po co w ogóle próbować? Poza tym w wypadku licytacji komediowy charakter to jedyny sensowny kierunek :trollface:

:closed:

idź gdzieś ciapaku i wylewaj swoje łezki a tu normalnym ludziom daj się wypowiedzieć

Jak na razie to ty wylaweasz łezki. A o normalności nie świadczy strona barykady, tylko sposób na jej obalenie. Wprowadzenie limitu niczego nie rozwiąże. Były kiedyś pomysły max podbicia czy limitu ilości podbic i nic z tego nie wyszło.

Także polecam czekać na wprowadzenie tych zmian, a do tego czasu licytowanie zostawić lepszym i sprytniejszym.

Jest dobrze, nic nie trzeba zmieniać :trollface:

Można by to na pierwszy rzut oka pomylić z poważnym uzależnieniem, ale jednak widać, że tu ktoś licytuje po ukryte osiągnięcie 1000 i robi to tak, żeby mu nie przeszkadzać.

Jak ten ktoś tyle płaci to jest akurat plus dla słabych kont, bo rozwój jego konta jest spowolniony, a uwaga mniej skupiona.

Świetny pomysł, żeby coś z tym zrobić. Te licytacje do wygrania praktycznie dostępne są tylko dla kilku osób z topki które są zainteresowane i mają monopol bo stac ich na narzucenie w razie udziału innych cen dumpingowych i na tym się kończy. Po to są żeby tych na górze jeszcze bardziej paszować?

Co w tym złego, po to się bogacisz, żeby nie być równy innym i na tym zyskać. To jest cel gry. A to twoje komunistyczne myślenie towarzyszu, może lepiej zmień nick na Marx, Saloth - Brat nr 1?

A do rzeczy to zielonemu noobkowi dopałka i tak niczego nie da, bo jeśli chociaż gra jak trzeba, no to 80-90% zysku ma z ekspów. Nie każdemu tu też chyba wiadomo, toteż warto to wyłuszczyć, że jest dla gracza TOP z mocnym eko 10-100x więcej warta.

Druga sprawa to złośliwość ludzi, którzy w taki czy inny sposób czuja sie nieusłyszani, i szukacjąc poklasku, podburzają innych np. przez noob-multi tylko do licytacji.

Wiadomo, że są licytacje za 10kkk, ale jeśli to nie noob-multi, to zwykle wynik albo pozbywania się szybko sury przy wlocie albo pokaz siły, a więc dalej strategia. Kto bogatemu zabroni otworzyć szampana za 100 kawałków? :trollface:

Proponuję aby jeden gracz mógł wygrać maksymalnie 6 aukcji w ciągu dnia,

Limit 18 dziennie jest ok. Rygorystyczny limit już mamy na ekspach, a 6x dziennie jest na evencie w I/E.

A wiec... to okropny pomysł.

Sam nie przepadam za bardzo za lickiem, nawet mi właśnie zostało zrobić ostatnie ukryte osiągnięcie - to za wygranie 1000 akucji.

Nie tędy jednak droga, by wproawdzać nowe rystrykcje i ograniczenia niby dla najsłabszych. Poza tym zielone konta też są czesto anomalne i płacą dużo na złość tym co kupują regularnie i poświecają czas.

Widze ze mój ,,antywiatrak,, - znany specjalista od anty z ekspow mi wyłuszcza minusem brak odniesienia do tematu, a więc:

Ja akurat nie doznałem psychicznego uszczerbku na zdrowiu przez błąd w evencie, a klawiatura jest cała, ale... :trollface:

GF powinno dać jeden dzien eventu 9x wiecej jako zadośćuczynienie za brak kompetencji.

A co do pustych, to jak się wysyła dużo w jeden układ no to tak wychodzi. Zastanawia mnie tylko czy 1 duza fala (15x) juz daje taki wynik pomimo zmiany uladu czy trzeba kilku z rzedu. pawelg1906 mówiłes ze teleportujesz, moze rozwiń te myśl?

jednak coś naskrobie bo mnie sczyści po dzisiejszym dniu na ekspedycjach dziś to jakaś kpina na maxa z ekspedycjami !!!

Wszytko jest dobrze, po prostu nie umiesz wysyłać ekspów.

Jak wyślesz w ten sam układ 4:314:16 w ciagu dnia ponad 80-100 ekspów to potem 100% bedzie pustych, ale to już wiesz :trollface:

Zacznij wysyłać sonde i sprawdzac text ekspów, zamiast narzekać znajdź rozwiazanie poprzez czytanie. Zanim wproadzili te dodatki ,,ulepszajace,, to takich problemow nie było.