Posts by Crysis

Popireram, żarcie powinno być jak tryt czyli coś odblokowuje i widzimy to tylko w jednej zakładce, dzięki czemu nie przeszkadza w grze.

Czy coś wiecej z tym robić? Mnie wystarczy żeby to można było ukryć premenentnie, a informacje o tym jak np czy jest mogłyby byc wyświetlane po najechaniu na dymek populacji.

Handel jedzeniem na surowce.. musialbym przemysleć bo produkja będzie 1000x wieksza. Raczej to mnie nie potrzebne, może na licytacje bym tym wolał płacić :trollface:

Ogólnie każdy miesiąc to procent w okolicy 0.30% plus minus 0.27- 0.31

Ogólnie się zgadzam, chociaz nie mam pewności czy chcesz wykazac bład w moim rozumowaniu czy potwiedzasz to co mówię?

Ja dostaję w miesiącu 7 z rzędu a potem długo nic, na ewencie możesz dostać 5 na dzień, tu dostałes w fali 2 (trwa ewent), więc szansa jest duża, może nie aż 5%, ale na pewno nie tyle ile wychodzi ci średnio, bo ta średnia uwględzia to że 3/4 czasu masz 0 trafień przez wyczerpany limit.

Tak na tę najprostrzą logikę dla tygodnia trafień w miesiącu z twoim procentem.

7/30 x = 0,3%

x = 1,28%

Ten wynik jednak też jest bledny bo bez ewentu jak trafiasz itemek szybko na początku dnia to potem już nie możesz i kolejne 100 ekspów zaniża ten procentaż. Stąd rzuciłem że to może być nawet 5% żeby wyolbrzymic problem. Dobre pytanie ogólnie, może ktoś to zmierzy :trollface:

Jest dokładnie tak jak mówe, z tym że event polega na tym że owy limit jest zwiększony, jak dobrze pamiętam, do 5 przedmiotów.

bardziej niż limitów doszukiwał bym się raczej małego procentarzu , procent szansy jest bardzo mały. Widziałem jak w miesiącu ludzie mieli po 17, 18 a czasami po 2 ,3 dziennie.

To że mają 2-3 dzienne to tylko dowodzi tylko tego, że szasna jest rzeczywiście względnie duża. A jaka? Nie mam zielonego pojęcia.

Traker Ci tego nie policzy bo jest limit 7 w miesiacu i 1 na dzien czy jakoś tak wiec 0.5% które mi pokazuje to może być równie dobrze 5%. Zwykle sie znajduje w ciagu dnia jak limit niewyczerpany, a potem masz 0%. Po tygodniu znajdywania masz 3 tygodnie pusto - analogiczne.

Na ,,evencie,, jak bedziesz miał limit wyczerpany, to prędej spodkasz wielkich obcych lub 10 handlarzy z rzędu. O dziurze nie mówie, bo ona akurat lubi się trafiać kilka w fali znienacka.

Jedna kwestia to punkty osiagnieć, to bedzie motywować najwiekszych zapalańców sprawdzaia swojej pozycji, działa to troche jak odkrycia form ale tu przynajmniej limitem nie jest ślepy traf..

Co do skórek, jak wiadomo AI/SI moze to wygenerować setki i milisekundy, wiec nowych nagórd i tytułów bedzie dostatek. Strach pomyśleć jakie lagi to wywoła po paru latach :trollface:

Tylko czekać jak będzie można za 1kk anty wykupić awatar ,,user defined,, (taki do akceptacji przez team ewentualnie) albo nft. To już sie też zaczęło - typ/sojusz z Węgier takie dostał, wrzucałem to w ukrytych trofeach.

Super, czyli jest pewnie jak myślałem 3 osiągnięcia:

- Supertropiciel

- Sekretny numerolog

- To musi być przypadek

Po 5 różnych ukrytych poziomów. :goodjob:

Co do liczykrupy, możesz wstawić skreena jakie nagrody odbierałeś. Może też po dacie nagrody coś się pozna?

To ciekawe, czyli są 2 Supertropiciele i 2 To musi być przypadek. Powiem więcej, to na pewno nie jest przypadek.

By wychodziło że jest jeszcze jeden Sekretny numerolog poza planeta 500 pól. Nazw innych osiagnieć nie ma, ale to może naprowadzi.. np nie mam też tego z artefaktami,

Możliwe że są tylko 3 rózne nazwy po 5 ukrytych osiągnieć (3x5 = 15)

_______

edit

Może tez trzeba odbierać nagrody które kosztują najwiecej anty w sklepie, ale tutaj też by się nie wszystko zgadzało,no chyba że nie umiem liczyć.:trollface:

Ashwagandha, masz jeszcze w wiadomosciach osiagnieć tekst z rabunku 1kkk jedenia albo jakies którego brakuje - liczykurpe np? Dodaje nazwy osiagniec i tych brakuje.

Co do trytu to chyba nie, bo podobno przy odbiorze nagrody zalicza i z tego co tu słysze to takiej która do ekwipunku nie trafia, no chyba że zsotaje z ekwipunku uruchomiona (+1 astro). Taka moja luźna teroia że jakaś konkretna ilość tych uruchhomionych sie liczy do kupy?

1. Edytowalem pierwszy post i dodałem nazwy osiagnięć. Jak odblokujecie brakujące to wklejcie tekst z wiadomosci to dodam potem odpowiednie nazwy typu sekretny numerolog czy supertropiciel

3/ Ukryte osiągnięcie - Sekretny numerolog

Zadanie: Posiadaj planetę ze ściśle określoną liczbą pól planety.
    Tytuł: Skin planety
    Wyjaśnienia: 500 pól.

2. Hamster:) - Tu codziło mi o ilość aktywowanych bonusów, że do (liczy)kupy nie liczą się przedmioty w ekwipunkku tylko aktywowane , coś jak pisał Kubson91

Może trzeba zaliczyć wszystkie zadania i odeebrać wszystkie nagrody? Tam byl tylko login... bez kup coś w sklepie czy dostawania szału.. Ze sztabem odbierało się wszystko i zaliczało zadania. Ja zadania zaliczyłem ale nie miałe sztabu w pierwszym zadaniu z odbiorem sztabu (6.12). Ewentualnie tu chodzi też o tryt - zbierz max czy coś takiego. Raczej przypadkowość lub odbiór konkretnych nagród jak sztabu najbardziej po lewej z 3 możliwych to nie to. :trollface:

Opcja z ilośćą nagród do mnie też przemawia bo ktoś miał za przedmiot astro odblokowane, pytanie czy go aktywował, bo może tu jest pies pogrzebany.

Trzeci dzień wygrany cały na licytatorze oraz zakup wszystkich rodzai dopalaczy nie pozwolił zdobyć osiągnięcia.

Szkoda że sie nie udalo.. ale też mnie to cieszy, bo osiągniecie być może jest przystępniejsze do zdobycia dla szerszej liczby graczy. Inne pomysly:

- konkretna ilosc ofert np. 69

- konkretna cena np. 696969, 6969696, itp

- zakupy o konkretnych godzinach

- zakup konkretnych przedmiotow np. tylko tego samego typu

- wygrana w ostatniej sekundzie (podbicie)

- itd itp

Daty odblokowań jak nic zwiazane z ewentami z nagrodami i to nie tylko tym od plazmy w mikolaja 6-8. Były też w okolicy 14 i 25. Gdzieś też widziałem odblokowanie 28 ale teraz nie moge znaleźć - przedmiot astro?

liczykupa.png

Więc tu chodzi o coś co większość odebrała ne evencie w mikołaja , ale nie tylko. Do głowy przychodzi mi tylko sztab który ,,zalicza,, (ja chyba wziałem środkowy :trollface:)

sztab.png