Posts by Crysis

Ale gdyby pozbyć się tych opóźnień to wystarczy 15 slotów? Astro 36 nie brzmi realnie..:trollface:

Wpadlem na coś - bo z tego co wiem, jak układ jest zapchany - ponad 100 ekspów w kilka godz. to wyniki ekspów to same puste raporty, wiec teoretycznie nie bylo by opóźnień i szło by to sprawdzić? Trzeba by do tego z 2-3 przyjaznych kont do pomocy w układzie..:evil:

Ekspedycje mają akurat aż 4 osiągnięcia: surowce, statki, liczba lotów, antymateria, może o czymś jeszcze zapomniałem

Tak, jeszcze jest handlarz z ekspedycji. Zgodze się że dużo tego ale ,,to musi być przypadek,, to zadania które polegają na wysłaniu floty i losowaniu - jest losowanie 69 artefaktów, zniszczenia GS vs LM, nonsensownego ataku kolonkami i obrony przed pokręconą ilością sond. Ekspedycje to idelany przykłado losowosci w grze a czegoś tu definitywnie brakuje bo well wisher to jest raczej typ 2. Sa jeszcze kolonizacje ale wątpie bo to osiągniecie by jużzostało odkryte

Może i tak, byloby to dość werdne gdyby trzeba znaleźć np 6969 anty.

6969/9 = 774, co można np. znaleźć np. na ewencie jako średni maks. 700 +10,5% bonusu do anty- 9x(700+700*0.105).

Druga sprawa to ilość ekspów -

a) wyczerpanie układu czyli około 100 w układzie w kilka godzin lub

b) przez cały dzień np. 300.

Tu pytanie techniczne - czy się da 300 ekspów jednego dnia zrobić - trokpol??

Mi wychodzi że teoretycznie przy 15 slotach 300/15=20 fal, czyli 24/20=1,2 = 1godz i 12min na lot. Problem w tym ze ze 20 opóźnień by było, przyspieszeń nie liczę.

one mają kształt identyczny jak cała reszta

Być może, dlatego well wisher bardziej moim zdaniem pasuje do ,,Supertropiciela,, bo ,,To musi być przypadek,, odnosi się do floty dla różnych losowych przypadków. Cekaw jestem dlaczego więc nie ma z ekspedycji trofeum skoro od wprowadzenia osiągnieć przeprowadzono ich z kilka milionów. Może trzeba np. zebrać wszystkie możliwe wyniki lub znaleźć konkretną ilość surowca, może własnie taką ,,zbieraczową,, żeby było trudniej. Jakby ktoś chciał sprawdzać, walka GS z piratami (piraci ucekają w popłochu) nie daje trofeum.

nie pomogę z zagadką do której grupy to należy

Co do tych grup to w tabeli podanej w głównym poście osiagniecia są podane w kolejnosci w jakiej są w grze, więc da się rozróżnić grupy patrząc jakie inne ma gracz osiagniecia odblokowane.

Dałem Well wishera (czyli jakże przydanty dla ...liza tytuł ,,Wyrażający gratulacje,,) z pytajnikiem bo nie wiedomo czy czy jest 5 osiagnieciem z pierwszej grupy czy pierwszym lub drugim z drugiej - tę kolejność na alfie sprawdzalem.

Miejmy nadzieje że nowa grupa badawcza będzie się chciała dzielić informacjami.

Expy - ludzie
    Rocki - paczki

W ogóle być moze, nie liczyłem tego.

Tu jednak chodziło na czym lepiej badania do skracania czasu badań rozwijać.

Nie pomyślałem, że przecież można zacząć badanie na rokach (paczki) i za 2 dni debuffu wrócić na mechy/ludzi do ekspów z rozwinietym skracaniem badań i ponownie odpalić badanie... :trollface:

150+ ekspów dziennie

Wprowadzasz tym w błąd, ja na koncie bunkrowniczym 1 -2 fale dzienne wysyłam to jest 6-12 ekspow . Jak zrobie sobie przerwe od ekspów to te przedmioty wpadaja codziennie w 1 fali.

Juz pisałem, że duża ilość ekspów nie ma znaczenia bo szansa na przedmiot to jest jakieś 5-10%, ale jest równa 0% jak sie wyczerpie limit. Jak to dokładnie działa to nie wiem.

dane-itemy.png

mam gotowe 2 drzewka

Na którym lepiej lab zrobić twoim zdaniem z doswiadzenia?

Mechy - expy

Rocki - paczki

W pierwszej opcji gra się czesto wiec czesciej przydaje sie skracanie badan, ale przy rokach np wysoko astro bardziej by się przydało duże skracanie jak się chce odpalić ,,kilka,, paczek?

A w przypadku Metropolis to nie wpłynie bonus od niego globalnie i np. podniesienie tego budynku wszędzie na nawet dość niski poziom (np. 5-10) może zredukować ilość potrzebnych poziomów badań o 1, może 2 (co w skali całego konta da ileś set mln mniej wydanych surowców na badania) vs zrobienie Metropolis tylko na jednej planecie?

Moim zdaniem metropolis się nie opłaca obliczac dla badań które maja górny limit, tylko do badań takich jak bonus ekspów czy wydobycie co można w nieskończoność rozwijać.

To prosta logika podobnie jak z monumentem skalnym itp i jego dodatkowym poborem energii - po długim czasie lepiej wydać więcej na dodatkowy poziom badania niż ciągle tracić energię np w fuzyjnej co przekłada sie na spalanie dex lub ryzyko utraty satek/odbudowa, to też zalezy od pozycji, na 8 możne mniej wpływa.

Może najlepiej rozwiń 17 badanie i np. na połowie planet inne skracanie na normalnym ustawieniu.

Dla nowej rasy trzeba wziac pod uwagę czas odbudowy i przy mechach to naszybciej pójdzie. Wówczas to bym celował w T1 i T2 wyłacznie, żeby w 1h puścić badanie i zmniejszyć koszta.

Wycofuje to pytane, oczywisce ze 2 opcja jest ta co trzeba, bo tak zamo jest z doswiadczeniem rasy.. a gdyby brać z całkowitej sumy z wszyskich planet to by się nie dało tego dośwaidczenia uwzględnic.

Czyli by się sumowało mając 4 rasy maks. bonus byłby 40% zamiast 10%. Tak niestety nie jes t:trollface:.

A się zagalopowałem z tą intratkością metropolis, a to jednak jest słaby bydynek. :lool:

Pierwsza opcja da Ci 10,01% a druga 1,1%. Budynki daja "procent z procenta"

Obie opcje były % z %. Ale racja, 1 opcja to mnie się śniła a właśnie się obudziłem :trollface: