Posts by Crysis

Poczekamy zobaczymy i tak do 3 paź. z well wisherem

Logowanie bez u przez rok brzmi uczciwie. Bezpieczniej też można ,,utrzymywać przy życiu,, jakieś drugorzędne konto w lobby gdzie nie trzeba wysyłać fs i ryzykowac konieczności urlopu - różnie bywa...

Problem z ,,logarytmem ludzi,, z poprzedniego posta jest taki, że ciągle aktualizaujaca sie liczba ludzi cały czas zmieniałaby bonusy (ułamek) i by to pewne wywołało lagi, dlatego pisałem by zaokrąglić do równych procentów. Plusem pomysłu jest to, że rozwój mieszkań i jedzenia wyżej nabiera sensu nie tylko przez szybkość odbudowy populacji po wysiedleniu.. (zmianie np. Mechy na Roków żeby się np. skuteczniej przypaczkować. :trollface:

Ja myślę tak:

- ukrycie jedzenia do dymku populacji

- im wiecej ludzi tym większy bonus jako ,,logarytm ludzi,,

- możliwość wymiany miliarda jedzenia na przedmiot w imporcie/eksporcie (+1 przedmiot dziennie)

Handlu na surowce jestem na nie. To musi działać tak, by gracz A chciał się wymienić z graczem B, a nie lombard żywności robić za anty. Bez sensu.. Sprzedaż na punkty honoru już bardziej - taka fundacja rozdawania jedzenia za krwawe zbrodnie :trollface:

Nadmiar pożywienia mógłby służyć zawsze jako takie "pełzacze" dla rasy i podnosić symbolicznie % bonusów na planecie i każdy byłby szczęśliwy. J

Ja nadal uwazam ze pożywnienie lepiej zostawic w spokoju czy ukryć. To jest jedynie po to by symulować ilość ludzi i ją regulowac poprzez nasycenie.

Takie bonusy o których mówsz by bardziej mnie pasowały, jakby były naliczane ze względu na ilość rąk do pracy.

Np bonus % (taki jak z doświadczenia rasy) mógłby być liczony jako logarytm z liczby ludzi, czyli jak ma się ich milion, to jest +6%, dla 100 milionów +8%, miliard daje +9%, 10 miliardów +10%, itp. Tu lepiej bez ułamków coby się Traker nie gubił :trollface: A pożywienie ukryć w dymu z ludźmi, przywalić kołem młyńskim i zakopać 7 metrów pod ziemią.:evil:

Popireram, żarcie powinno być jak tryt czyli coś odblokowuje i widzimy to tylko w jednej zakładce, dzięki czemu nie przeszkadza w grze.

Czy coś wiecej z tym robić? Mnie wystarczy żeby to można było ukryć premenentnie, a informacje o tym jak np czy jest mogłyby byc wyświetlane po najechaniu na dymek populacji.

Handel jedzeniem na surowce.. musialbym przemysleć bo produkja będzie 1000x wieksza. Raczej to mnie nie potrzebne, może na licytacje bym tym wolał płacić :trollface:

Ogólnie każdy miesiąc to procent w okolicy 0.30% plus minus 0.27- 0.31

Ogólnie się zgadzam, chociaz nie mam pewności czy chcesz wykazac bład w moim rozumowaniu czy potwiedzasz to co mówię?

Ja dostaję w miesiącu 7 z rzędu a potem długo nic, na ewencie możesz dostać 5 na dzień, tu dostałes w fali 2 (trwa ewent), więc szansa jest duża, może nie aż 5%, ale na pewno nie tyle ile wychodzi ci średnio, bo ta średnia uwględzia to że 3/4 czasu masz 0 trafień przez wyczerpany limit.

Tak na tę najprostrzą logikę dla tygodnia trafień w miesiącu z twoim procentem.

7/30 x = 0,3%

x = 1,28%

Ten wynik jednak też jest bledny bo bez ewentu jak trafiasz itemek szybko na początku dnia to potem już nie możesz i kolejne 100 ekspów zaniża ten procentaż. Stąd rzuciłem że to może być nawet 5% żeby wyolbrzymic problem. Dobre pytanie ogólnie, może ktoś to zmierzy :trollface:

Jest dokładnie tak jak mówe, z tym że event polega na tym że owy limit jest zwiększony, jak dobrze pamiętam, do 5 przedmiotów.

bardziej niż limitów doszukiwał bym się raczej małego procentarzu , procent szansy jest bardzo mały. Widziałem jak w miesiącu ludzie mieli po 17, 18 a czasami po 2 ,3 dziennie.

To że mają 2-3 dzienne to tylko dowodzi tylko tego, że szasna jest rzeczywiście względnie duża. A jaka? Nie mam zielonego pojęcia.

Traker Ci tego nie policzy bo jest limit 7 w miesiacu i 1 na dzien czy jakoś tak wiec 0.5% które mi pokazuje to może być równie dobrze 5%. Zwykle sie znajduje w ciagu dnia jak limit niewyczerpany, a potem masz 0%. Po tygodniu znajdywania masz 3 tygodnie pusto - analogiczne.

Na ,,evencie,, jak bedziesz miał limit wyczerpany, to prędej spodkasz wielkich obcych lub 10 handlarzy z rzędu. O dziurze nie mówie, bo ona akurat lubi się trafiać kilka w fali znienacka.

Jedna kwestia to punkty osiagnieć, to bedzie motywować najwiekszych zapalańców sprawdzaia swojej pozycji, działa to troche jak odkrycia form ale tu przynajmniej limitem nie jest ślepy traf..

Co do skórek, jak wiadomo AI/SI moze to wygenerować setki i milisekundy, wiec nowych nagórd i tytułów bedzie dostatek. Strach pomyśleć jakie lagi to wywoła po paru latach :trollface:

Tylko czekać jak będzie można za 1kk anty wykupić awatar ,,user defined,, (taki do akceptacji przez team ewentualnie) albo nft. To już sie też zaczęło - typ/sojusz z Węgier takie dostał, wrzucałem to w ukrytych trofeach.