Posts by Crysis

Co ma wiek uni do itemów tymczasowych? Chyba że chodzi o to, że nowe mają wyłącznie tymczasy (nie wiem, nie grałem, nie sprawdzałem), ale w takim scenariuszu "nowe uni" są od razu uni "starymi", mają ustawianą datę powstania na rok do tyłu, żeby promka anty na +100% wchodziła.

Tutaj kierowałem sie tą odpowiedzia z wątku eventu z nagrodami.

Ostatnio minusy pod tymczasowymi przedmiotami w nagrodach podziałały, a na starszych uni tymaczase przedmioty znikły (są tylko nowe).

To tylko odwleczenie tego co nieuniknione. Prędzej czy później starsze uni się wyludnią i trafią do maszynki zwanej fuzarką, a stamtąd już prosta droga do doklejenia do jakiegoś uni które już ma tylko itemy tymczasowe. Także IMO to tylko ułuda zwycięstwa "minusów"

Fenrir, jak masz info, że po roku to się przedawni to można to przeboleć, ale znając rzycie z GF to tak nie będzie.

Można się łudzić, a przekonamy się tak na pewno dopiero w okolicy sierpnia, kiedy startował 4 sezon. Do tego czasu lepiej przyjąć najgorszy scenariusz, bo odwrotu nie będzie.

Nie zmienia to faktu ze brak 8 to powazny problem.

Jestem tu zdania, ż w wypadku przeniesienia fuzją, pomimo zmiany pozycji, bonus mógby być zachwany tak jak temperatura - i by to rozwiazało wszelkie kłopoty z miejscem w układzie.

im większa ilość tym bardziej zwiekszasz bilans kosztowy na wlot

Raczej za wlot to nie traci się na satkach czy krótkiej przerwie produkcji, tylko na pełzaczach, bo zmiana klasy i stratach kkk w obronie. Kilka takich wpadek i 20+ poz. fuzji wyjdzie lepiej, a spalanie deuteru mniejsze niż nawet krótko utracowne wydobycie z pełzaczy.

Ale nadal uważam, że dla generała lepiej satki a planety niech broni flota i wypchana sakiewka. :trollface:

Z bonusem + 1000?
    Bo jak mnie pamięć nie myli, jak rozwijałem labki do LF, to nigdy nie przekraczałem 4k artefaktów ;)

Kiedyś był wątek rekordów, więc ciekawa konkurencja nam powstała.

Jak sądzę max dla zwycięzcy to 6418 (chyba ze pojawią się większe paczki lub zmienią limity).

Trzeba akurat mieć 3599 i cudem trafić max 1819, a potem jeszcze odebrać paczkę + 1000... Kosmicznie mała szansa, ale przecież zgodnie z prawem Murphiego co może się wydarzyć, to się wydarzy.  :trollface:

Jedyna uciazliwość Sklepu z artefucktami jaką zaobserwowałem wystepuje na uniach x1, gdzie obrót w 2 strony trwa nawet z 1,5 godz.

W tym czasie nie mozna ani skanowac ani farmic/latać, co dla odkrywcy może problemem nie jest (ekspy), ale już dla gernerała czy ambitengo zbieracza jak najbardziej.

Dlatego pomiedzy eventami zawsze wysyłam fale żeby uzbierać te 3600.

Zdania rabinów są podzielone.

Ale..

Choc nie ma uniwersalenej zasady, to skoro chcesz grac na generale, to jak dla mnie strachu przed atakiem pokazac nie można, szczególnie tak upokarzającego jak starta kilku satek czy pełzaczow.

Na odkrywcy powiedzialbym ze fuzyjna właśnie ze wzgledu na pełzacze, a na zbieraczu satki lub mix.

2 skiny wyglądają jak zwykłe planety bez skina po kolonizacji.

Tu się nie zgodze, te skiny są realistyczne. Poza tym jedyna pustynna skórka typu Wenus jest za 17 poziomów nanitów lub planety z poz 1-3. Ja chętnie jej użyję i daję + za realizm. Ta wodna też ok choć jej nie wykorzystam, a co do tej planetoidy, to się najlepiej nadaje na skórkę moona o średnicy poniżej 4500km. Pewnie za to będzie. Swoją drogą najciekawsze zadanie w stylu ukrytego trofeum za 6969km no i rzecz jasna niszczenia planety.

Albo ty - też śmieszne :)

Niezależnie pane nginx,

Czy wziąłeś na serio słowa Xana czy też nie, to się wygłupiłeś albo tłumacząc oczywistą oczywistość albo biorąc stronę twórców (którzy nie potrafią poprawnie tłumaczyć np. ,,Sezon of Chaos,,)

Dla mnie przynajmniej jest to oczywiste odkąd gram w tą grę czyli od wielu wielu lat

Od początku istnienia multiwersum planet się nie niszczy, a się je porzuca.

Niszczenie z porzucaniem różni się diametralnie bo to pierwsze robimy komuś, a to drugie sobie. Piszę tutaj sobie, bo niby komu mam pisać?

Faktycznie ksieżyc można zniczszyć lub porzucić, i nie ma róznicy posteriori. Jest zniszczony książyc jak w efekcie działania ,,hordy gęsi,,.

Pozostaje się wiec cieszyć, że nie dali zadania przenieś planetę i zaufać że machanika niszczenia planet pozostanie taka jak na początku :trollface:.

Chodzi o czas skracania , a nie o rodzaj obrazka. Czytać ze zrozumieniem nie umiecie.

A ty kojarzyć faktów. Rodzaj obrazka i czas skracania są skorelowane, tak jak kolor brąz srebro złoto.

Jak nie pamiętasz czasu redukcji po 10 latach od wprowadzenia itemu to pozdrawiam... :trollface::trollface::trollface: