Posts by Crysis
-
-
W licytacji po której dostałem osiągnięcie, nie stało się nic nadzwyczajengo.
Możesz wstawić tekst z wiadomości ze skrzynki OGame? Chciałbym wiedzieć czy to jest typ Supertropiciel czy Sekretny numerolog.
-
-
Team poleci pewnie wyłączyć AGR, ktoś sprawdzał?
Pytam akurat serio bo agr zlicza te bonusy i tu jest może pies pogrzebany bo przecież uprzystępnia zakłatkę flota, choć znając rzycie wątpię (te leniwych programistów).
-
A może osiągnięcie do sezonowego: nie wydawaj anty przez 1dni, 7dni, 14dni, 28dni, 90dni ?
Jak by to powiedział Ferdek kiepski ,,Panie jam zawsze grał, grałem, gram i grać będę bez anty,,, oczywiście gdyby był uzależniony, ale nie od piwa. Ale do rzeczy...
Bez paczkomatów nie sposób dojść do 25k punktów jak pisze Fenrir.
Wystarczy sobie popatrzeć że mnożnik ekspa dla 1kk punktów to 6000 z maksymalnych 25000 przy 100kk pkt. Teraz jest mnożnik 18000 bo top 1 ma ponad 50k punktów, a gdyby go nie było to by gracze być może mieli nawet mniej niż 1kk, bo wcześniej by nie zarabiali tyle. Zgadzam się że byłaby to spora nostalgia kiedy 25k punktów się miało po roku gry. Fajne wyzwanie
-
konsekracja
-
Taka obrona to lata pracy - 100000000/3600/24/365 = 3,17 roku ciągłej pracy stoczni. Ja celuje tylko w skóre planety na drugim koncie, choć widziałem takich, co to mają odblokowane...
Mam nadzieje ze temat nie powstał po to, by utrudnić zdobycie przy pomocy innego osiągnięcia -,,koniec universum,,
-
-
1/ Tu masz troche info do monumentu z innego tematu: Monument skalny. Nie wiem ile to pomoże, może ktoś zna jakiś arkusz do tego...
2/ Jak chodzi o wzmocnienie odkrywcy to bonus podobno tylko do łupu z niekatywnych się nie nalicza: 18 slot badań Form - wzmocnienie odkrywca
-
-
-
Liczykrupa zdobyta przy takim ustawieniu. Zdobyte 7000 trytu, a nagrody odebrane w ok. 20 sekund.
-
zkoda że nie wymyśliłeś żeby ten moon był w ogóle nie widoczny dla innych graczy
I to jest świetny pomysł - planeto-księzyce na 16 pozycji, takie do przejęcia na ekspedycji i możliwe do zaatakowania w ramach ,,dużej,, walki z piratami .
Zejdźmy jednak na planetę...
-
-
W końcu znaleziony jeden z graczy (scorer), który odblokował Aukcjonera/Licytatora.
Kolejność wskazuje na trofeum ostatniego Supretropiciela lub pierwszego Sekretnego Numerologa. Niestety wiele to nie wnosi...
-
Też nie sądze aby z tym abonamentem to sie udało na dłuższą mete wedle zasady:
Jednakże...
Gdyby taki serwer potraktwać jako promocyjny, dla wszystkich społecznosci, coś jak testowy Alpha, mógby powstać taki reklamowy serwer Omega.
Druga kwestia to czy całkiem blokowac kupowanie na nim anty? Wydaj mi sie że wpływy z uni bez paczek nadal by wystarczyły na utrzymanie, jakoś pierwsze naście lat istnienia ogame pociągnęło i nie upadło. Chętnie bym sobie te czasy odświeżył. Pasowałoby dać kiedyś to było... nie to co tera, ale sam za nosacza nie chce uchodzić.
Podsumowując, pomysł spoko i niech GF eksperymentuje byleby nie wpadli na pomysł aby taki abonament zaofarować na kazdym uni z wciaz aktywnym kupowaniem anty.
-
Czy event nie powinien jedynie zwiekszac szansy na uzyskanie przedmiotu?
Event znosi tylko dzienny limit 1 przedmiotu, nic nie wiem o zwiększaniu szansy znalezienia, poza tym że jest bardzo duża - przejrzyj wykresy - Event = Przedmioty na Ekspedycji (16.01-19.01.2025), w większości itemy trafiane w 1 fali, co mówi aż nadto o prawdopodobieństwach..
-
tyle to ma całe konto Ghosta.
Ano ma.. 45 poziom. Kogo to obchodzi.
Jak zaczynalem gre to rekordem swiatowym było bodaj 30. I tu kluczowe - nie było wtedy paczek.
A uściślając, jak o tym wspominalem to mi chodziło o to, że ukryte osiagniecia powinny byc osiagalne bez anty.
edit.
Na tej grupie na diskordzie prowadzicie jakąś liste - Co zostało juz sprawdzone + pomysły do sprawdzenia? Byłoby to przydatne żeby nie pracowac jak naukowcy za czasu Newtona
-
Ale to nie z tą firmą
Owszem najwyższe osiągnięcia są robione pod kase - kupujesz skin lub tytuł w grze za kilkaset $ jestem w stanie to przełknąć i się nie zadławic.
Jednak na podstawie tego co już odkryto, ukryte osiągniecia działają inaczej i zazwyczaj nie wymagają napadu na ,,kasę w spozywczaku,,.
-
NIektórzy
Kluczowe słowo. Turcy podobno już mają 49 poz. astro więc i 17 lub 18 slotów.
Moim zdaniem ukryte osiagniecia nie powinny wymagać paczkowania w kosmos tylko ślepego trafu i overthinkowania gry.
Zrobienie 300 ekspów to mogłobybyć takie zadanie dla ,,Sekretnego numerologa,,. Może ktoś to kiedyś sprawdzi, ja mam maks 13..