Posts by Crysis

Wrzucasz do bębna 50 kulek ponumerowanych od 1 - 49 ( taki niby totolotek ) . Ja dorzucam 5 dodatkowych z numerkiem 44. Ty masz to gdzieś , odpalasz losowanie. O ile mniejszą szansę masz bez zweryfikowania czy kulek w bębnie jest tyle ile powinno - na wygraną. No właśnie. Ja zwiększyłem swoją szansę o 5 dodatkowych kulek z numerem 44. Może głupi przykład

Liczy się szansa wygranej, a nie wylosowania numeru. Nawet gdyby 44 wypadło 100 razy z rzędu to przecież będzie odrzucone, a za 101 razem wypadnie coś innego, a ta szansa wygranej to będzie 1/48 a nie 1/54. Tak samo gdyby było 9 losów nieważnych a 1 ważny to szanasa wygraniej to nie 10% tylko 100% tak samo jak z robieniem moona do skutku, w końcu zawsze się udaje :trollface:

Chciałbym wiedzieć na jakiej podstawie jestem uznawany dla niego za cel honorowy

https://ogame.fandom.com/wiki/Honor_Points

Code
    1. HP = (Units destroyed ^ 0.9) / 1000

W rankingu wojskowym też jest top1, (...) Ja jestem (...) w wojskowym 76

Jak widać jesteś honorowy bo masz mniej niz 100 pozycji róznicy w wojsku. Co do punktów, Zyskałeś 38 przez zniszczenie niszczyciela (o wartości 60k+50k+15k = 125k) co zgodnie ze wzorem podanym w linku wynika z 125000^0,9/1000 = 38,656 = 38 pkt horroru. Podobno obrony trzeba liczyć tak samo ze zniszczonych na stałe (nie odbudowanych).

A jak się bronić? Jak masz kogoś w znajomych to nie ma znaczenia czy z honorem czy nie, nikt punktów nie dostanie. xD

Jak to mówia, godność i pusty portfel jest warta tyle co portfel. :trollface::trollface::trollface:

Jemu chodzi może o teorie o wysylaniu misji np. o 14, zaraz po resecie kiedy wedle tej teorii pula jest duża i znajduje sie dużo form. Też nie mogę znaleźć kto to napisał, ale nie traktuje tego serio.

Pewnego razu nie wysyłałem misji przez tydzien, potem znajdywałem przez 2 tyg form na 11-12% i dobiłem do top 3, a następnie miałem kilka dni całkiem bez trafien (na jakieś 1%) i z top 3 przekoczyłem na top 30. Dlatego ta statystyka jest dla mnie bez sensu, chyba że na starym uni gdzie ludzie mając 100 poziom latają dalej dla sportu.

W czwartek, 17 października zaktualizujemy wszystkie serwery do najnowszej wersji gry:

- o 10:00 wszystkie uniwersa OGame.org

- o 13:00 pozostałe społeczności

Wg mnie 2000 albo 2500.

1/ Jak zacytowalem post Rudej - osiągniecia wprowadzono 17.10.24, a pierwszy Licytator wpadł 2.01.25.

2/ Mineły ponad 2 miesiące, a dokładniej 77 dni.

3/ Gdyby wygrywać 18 aukcji dzienne (max, bo eventu chyba wtedy nie było, a jak był to i tak pomijalne) to wychodzi 18*77= 1386.

4/ Jakby przyjąć, że gość wygrywał średnio 13 akucji dziennie, a chwalił się że z rzędu tyle wygrywał, to łatwo policzyć że liczba ,,sekretnego numerologa,, dla osiągniecia licytatora jest równa 1000 wygranych.

prg30933674_829932859_large.jpg

PS. Gratuluje holon odblokowania nowego osiągniecia, tez o tym myślałem, tzn że trzeba dobrać konkretny bonus kaleszy do konkretnej średnicy żeby dojść do tej średnicy 6969km, przepatrzyłem kilka kombinacji i nie znalazłem tej właściwej. Zabawne że wystarczy wysłać odpowiedną flotę...

_______

edit

Dodałem nowe ustalenia w głownym poście

Team poleci pewnie wyłączyć AGR, ktoś sprawdzał? :trollface: Pytam akurat serio bo agr zlicza te bonusy i tu jest może pies pogrzebany bo przecież uprzystępnia zakłatkę flota, choć znając rzycie wątpię (te leniwych programistów).

A może osiągnięcie do sezonowego: nie wydawaj anty przez 1dni, 7dni, 14dni, 28dni, 90dni ?:trollface:

Jak by to powiedział Ferdek kiepski ,,Panie jam zawsze grał, grałem, gram i grać będę bez anty,,, oczywiście gdyby był uzależniony, ale nie od piwa. Ale do rzeczy...

Bez paczkomatów nie sposób dojść do 25k punktów jak pisze Fenrir.

Wystarczy sobie popatrzeć że mnożnik ekspa dla 1kk punktów to 6000 z maksymalnych 25000 przy 100kk pkt. Teraz jest mnożnik 18000 bo top 1 ma ponad 50k punktów, a gdyby go nie było to by gracze być może mieli nawet mniej niż 1kk, bo wcześniej by nie zarabiali tyle. Zgadzam się że byłaby to spora nostalgia kiedy 25k punktów się miało po roku gry. Fajne wyzwanie:!:

Taka obrona to lata pracy - 100000000/3600/24/365 = 3,17 roku ciągłej pracy stoczni. Ja celuje tylko w skóre planety na drugim koncie, choć widziałem takich, co to mają odblokowane...

Mam nadzieje ze temat nie powstał po to, by utrudnić zdobycie przy pomocy innego osiągnięcia -,,koniec universum,, :trollface:

kostruktorwiezy.png