Posts by cichah2o

Hmm. Ostatnio klikałem przyśpieszenie czternastodniowego badania dopalaczami i nie było tak źle.

Sklep -> Ekwipunek -> wybór właściwego dopalacza -> i spokojne, miarowe klikanie co sekundę w przycisk Aktywuj :)

i się nauczyłem czegoś nowego, dziękuję ;)
    ja to zawsze z poziomu podglądu planety robiłem a tam trwa to wieczność.. kliknij w przedmioty możliwe do aktywowania, czekamy aż się załaduje... potem przeklikanie stron w celu znalezienia odpowiedniego przedmiotu, potem klik na przedmiot aktywuj i cała procedura od początku. a Twój sposób działa i rzeczywiście przedmioty aktywują się klik klik klik .. ;)

To ma być pomoc jak przy szpiegowaniu a nie bot grający.

Jestem tego samego zdania. Prosty mechanizm. Skąd czym i dokąd. Wybierasz w ustawieniach jakie statki: mt, dt czy oba (tylko transportery żeby skrypt nie był extra opcją na ucieczkę całą flotą z surowcami w 1 sekundę przed atakiem) potem wybierasz z których planet ma być zsyłka i wybierasz kordy i misję celu. Flota leci na 100%.
    Jak nie masz wystarczająco paliwa albo ładowności - trudno, skrypt podniesie tyle statków i zabierze tyle surowców na ile starczy ładowności i deuteru. Jak chcesz wysłać na inną prędkość, zabrać mniej surowców to robisz to ręcznie. To miałoby wyeliminować 9 kliknięć razy ilość planet.

Dodałbym jeszcze +2lvl napędów dla kolejnych frakcji - spaliny, impuls, nadprzestrzenny zamiast tych bonusów prędkości lub w połączeniu z nimi.

Ja bym zostawił jak jest. Dodając wojownikom 2 lvl napędu nadprzestrzennego skracamy i tak już szybki lot do przeciwnika. Już teraz nie można iść do kibelka czy zrobić sobie herbaty bez fsa, a co by było po dodaniu tych lvl? Robiłbyś zsyłkę i w tym czasie dostał złoma... Klasa ma ułatwić Tobie a nie uprzykrzyć grę innym ;)

Inne pytanie, czy jeżeli flotę stacjonujemy, to przy pomocy funkcji odwrotnej do zwózki możemy ją z powrotem rozlokować z jednej planety? To by też się przydało.

To ciekawy pomysł. Jakby zrobili systemowe zbieranie to systemowe rozlokowanie byłoby zabiegiem kosmetycznym..

Ja natomiast opowiadam się za następującą opinią: https://board.en.ogame.gamefor…ostID=7147957#post7147957

Temat dotyczy zwózek systemowych, w sumie ciekawe, ale jednak to już szaleństwo...

Dlaczego szaleństwo?
    Bardzo dobry pomysł, sam o tym myślałem już od jakiegoś czasu. W ustawieniach wybierasz cel i jednym kliknięciem zsyłasz surowce. Świetnie ułatwienie, tego brakuje.

Co bym zmienił, aby wyrównać klasy:

Handlarz Naukowiec Wojownik
    transportery otrzymują dodatkowo 10% do prędkości dodatkowe 10% do prędkości w drodze do celu ekspedycji loty o 10% szybciej do sojuszników.
    dodatkowe 5% produkcji surowców możliwość przeprowadzania 2 badań jednocześnie +1 poziom do badań bojowych
    dodatkowe 5% produkcji energii / + 1 poziom do technologii energetycznej + 1 poziom do technologii komputerowej +1 poziom do techniki szpiegowskiej
    pojemność magazynów i transporterów zwiększa się o 10% w razie kolonizacji gracze otrzymują o 5% większe planety pojemność recyklerów zwiększa się o 10%
    Dostęp do systemowego zbierania surowców Dostęp do systemowej falangi Dostęp do systemowego szpiegostwa

potwierdzenie tutaj:

PLANETY - KOLONIZACJA

Obecnie mamy event na badania, ciekawym urozmaiceniem byłyby podobne bonusy do czasu budowania budynków i produkcji w stoczniach.
    Można by też rozszerzyć o te bonusy oficerów. Obecnie tylko technokrata daje bonus, a np geolog/mechanik mógłby skracać czas budowy budynków a admirał/mechanik czas produkcji statków w stoczni.

Przy obecnych prędkościach serwerów nie tylko na badania musimy długo czekać, więc takie dodatki mają sens.

Czy na innych uniwersach niż quantum, też pojawiły się nowe sojusze graczy którzy całe życie grali sami? Sojusz 3 osobowy, z czego dwie osoby na wiecznym urlopie, aktywność tylko aby wejść do sojuszu...

Moim zdaniem powinien być jakiś wymóg, aby zyskać bonus sojuszu, to iluś tam członków sojuszu powinno być aktywnych.

Tu chodzi o to byśta kupowali antymaterię na sztab,

Jestem tego samego zdania.

Część osób zastanawiała się nad kupnem antymeterii - ta nagroda na pewno rozwiała ich wątpliwości, część osób kupiło aby zyskać nagrodę, część i tak kupuje. Na tej zagrywce gf na pewno zyskało :)

(17+15+12)*8*0,03*1,5= 15,84 <- jeśli dobrze wyliczyłem, to o tyle % podnosisz wydobycie metalu kryształu i deuteru - wg mnie nie jest to bezużyteczne

. Po ostatnim poście Dagmary temat jest wyczerpany.

Nie uważam tak.

Każdy przedstawił swoje propozycje. Przeczytaliśmy wszystkie argumenty, modele, propozycje itd.

Teraz jest czas na dyskusje i kto co myśli na ten temat i żeby każdy mógł się wypowiedzieć w tym temacie. :)

Ja uzyskałem odpowiedź na moje pytanie.

Nie bronię nikomu się wypowiadać, zawsze może znaleźć się osoba która skorzysta z mądrości innego gracza :)

Przy takim eko to dla mnie zastanawiające jest, dlaczego jeszcze nie masz 15 planet :D

Oczywiście, że nie o opłacalność powinno tu chodzić, tylko o rozwój i puchnięcie.

Nie jestem z tym sam. Jest wielu graczy, nawet z lepszym eko, którzy nie mają 15 planet.

Czy zrobię 15 planetę czy zamiast tego kilka kopalni, to w obu przypadkach będę się rozwijał i puchł.

W moim pytaniu o opłacalność, chodziło mi o to, aby ten rozwój był jak najszybszy ☺️

Patrząc też z innej strony warto zainwestować w nanity, koszt dla eko na moim poziomie znikomy, a podniesienie ich o 2 lvl zmniejszyły czas budowy kopalni metalu na 45 lvl z 2 tyg do 3,5 dnia. Przez co stosunkowo niewielkim kosztem dałem sobie dodatkowe 1,5tyg wydobycia kopalni.

Na tej kopalni kilka dni i na każdej kolejnej kilka dni.. u mnie powoli problemem robi się miejsce na planecie :)