Z uwagi że klasy dopiero weszły w życie na pewno każdy będzie miał możliwość przetestowania i zwrócenia uwagi na kilka kwestii, pomysłów itp.
Ja mam parę uwag do Klasy WOJOWNIK:
1. Dobrze aby w ustawieniach gry dotyczącej szpiegowania systemowego była możliwość wyboru opcji (nie skanuj sojuszników 1 opcja) (nie skanuj planet z aktywnością 2 opcja) - bo systemowo skanuje wszystko a dobrze aby pewne opcje dało się samemu wybrać - bo skanując pojedynczo ustalam sobie że nie chce skanować tych planet z aktywnością w danym układzie lub sojuszników bo i po co)
2. Skoro Handlarz daje 5% do wydobycia "wszystkich planet" (a nie dajmy na to dla 2 najmocniejszych) może Wojownik dostałby te 5% do prędkości flot "ogólnie" a nie tylko z misją do sojuszników bo to trochę takie niewyrównane wtedy się wydaje.
OGÓLNE UWAGI DO WSZYSTKICH KLAS:
Może zmiana klasy nie powinna obciążać tylko założyciela tylko wszystkich po równo członków skoro każdy z opcji sojuszowych korzysta tak samo? i np. obciąża 25k-30k antymaterii od każdego (jeśli ktoś tyle by nie miał z sojuszników automatycznie antymateria pobierana jest po równo od pozostałych za niego) - byłoby to uczciwsze i niezależne od ilości członków bo:
1. Sojusz 50 osobowy mogłby przelać dajmy na to po 2zł na konto założyciela - ten doładowuje za 100zł antymaterii aby zmienić klasę. A sojusz 10 osobowy musi przelać po 10zł założycielowi aby ten nie był stratny przy zmianie klasy sojuszu - więc jeśliby każdy z członków płacił tyle samo niezależnie od ilości członków myślę że wyrównałoby to zasady (w końcu każdy gracz za zmianę klasy osobistej musi zapłacić tyle samo czyli 500k anty?
Jak jakieś mi się nasuną jeszcze zasady przeedytuję posta.
EDIT 1:
Skanowanie systemowe wysyła sondy szpiegowskie na porzucone planety (jeśli ma się ustawione skanowanie nieaktywnych graczy) - a nie powinno skanować porzuconych planet bo tylko slot zajmuje
EDIT 2:
Pomysł z tymi +1lvl napedów jest sensowny po co kombinować z % przyspieszaniem jak mozna po prostu dać +1 lvl napędu i będzie fajnie. Można ewentualnie tak dać jak pisze holon (+1lvl nadprzestrz dla wojownika, +1 impuls dla naukowca i +1 dla handlarza) brzmi sensownie