Posts by cichah2o
-
-
Zmiana pod Majsa, żeby nie zrobił komuś kuku? Przyznać się. czyj tyłek chronicie?
A takie pytanie mam, co w sytuacji, gdy konto przed fuzją trafi na cmentarz i uniwersum z którego tam trafiło przestało istnieć. Na jakie uni trafi takie konto?
Pytanie drugie, wspomniane jest o "Twojej społeczności". Czy to oznacza, że nie można przeskoczyć na inne tylko w obrębie jednego kraju? nie chodi o konta w top20 -
Ofiara ma tyle statków, że zapomniał o drobnych krążkach? A może to nocna produkcja stoczni?
-
jestem na tak
-
-
Szkoda, że w opisie brakuje szczegółów całej akcji. Kiedyś gracze opisywali historie polowania, a teraz same wypociny o innych graczach..
Jak pl kogoś tam z pa wsadził w recki, a wy zabraliście złom to cacy, ale jak wam ktoś podbiera złom to bee - dziwna logika, a może jej brak.. tego już nie pamiętasz?
-
Display More
ST sprawdź, wtedy zobaczysz jak Virgo i Himala rozegrali "królów quantuma"

P_A list:
1.pl1: ufs, zrobi fs będzie bronil cała noc i caly dzien, moony posciagane po fuzji
2.szon pla to samo, tylko bez moonow bo wieczny ufs, dobrze ze maja jeden komputer
3.nalimko obudzil sie bez moonow
4.dobrysen ten jest dobry, przeklikal tyle anty na glupie akcje, to nawet scruple nie wydaje tak głupio jak on, nie mówiąc o akcji gdzie cala flote wysłał na podstawke do pla i o malo jej nie stracil

5.ten byly GO terqeu cos tam, bez moonow, ufs
6.guff wielokrotnie przełożony jak siostry w zakonie, nawet jak podzielił flote to mu ją zdmuchnęli, flota wieczny lot, boci idle jak szalony, ogolnie pies zgona, jak zgon sie skończył szuka przy-jacól
7.zgon dwie kradzieże, dwa złomy, a tylko on ma nick skreślony
chyba czas na aktualizację, jak to wygląda teraz?
-
Z tego co piszecie, to największym problemem jest lagowanie serwera, znikające floty, problem z kolejką budowania.. a oni piszą coś o skrypcie dotyczącym walk.. Coś czuję, że serwery ostro zamulą jak wprowadzą LF.
-
Trzymaj się Guff i uważaj, bo pewnie następnym razem dokupią sobie więcej statków, żeby Ci te gsy rozwalić
-
brawo Guff! Kiedyś przyjdzie ktoś z większym portfelem i poskłada tych cwaniaków
-
masz rację, ale ile osób byłoby zadowolonych z mojego rozwiązania? Może jakaś ankieta?
teraz tez mamy pełno niezadowolonych z innych uniwersów.. -
A może by tak wyłączyć LF na u68 i włączyć na jakiś czas na innym uniwersum? Np Quantum. potem wyłączyć na Quantum i włączyć na Quasar itd, aż do momentu gdy "naprawią" grę? W takiej sytuacji wszyscy będą mogli skorzystać i potestować LF zanim to wdrożą wszędzie.
-
Chodzi mi o to, że jak uni startuje i gra sporo graczy to nie robią badań i budynków jeden po drugim - bo nie maja tylu surowców i nanitów które na to pozwolą.
Na starym uniwersum masz mniej graczy, ale każdy z nich ma wysoko nanity i ma dużo surowców co pozwalają na robienie badań i budynków LF w ciągu sekundy. I jak kazy z nich odpali te badania i budynki to serwer się dławi. Tak samo jak przy starciu z milionami statków. -
Ale oni nic nie naprawią. Problem jest w tym, że na starych uniwersach każdy ma wysoko nanity i dużo surowców. Rozbudowa LF muli serwer i tu jest problem.
Rozwiązaniem byłoby tak jak napisałem wyżej, uruchamianie LF stopniowo kilku/kilkunastu osobom, po czym przerwa i za tydzień kolejni dostają LF. Aktywnych graczy nie jest tak dużo i w miesiąc czy dwa aktywni by mieli. A Ci co wrócą z urlopów dostaną później.
-
Kolejka nr VIII - start 17.12.2022, godzina 16:00
17.12 16:00 x3 Chorwacja vs Maroko 1:2
18.12 16:00 x4 Argentyna vs Francja 3:2
-
takie pytanie mam, ile maksymalnie pełzaczy dajacych bonus mogę mieć na uniwersum quasar? We wzorze do liczenia jest y=8 , czy na quasar jest y=10 ??
-
Zobacz sobie ilu masz aktywnych graczy. Na uQ aktualnie 49, na u68 - 99 graczy. Jakby dali tylko 50 w tym tygodniu i kolejnym 50 w następnym, to serwer by się zawiesił? Ile tygodni żeby Ci aktywni dostali formy? 3-4? A pozostali dopiero jak się zalogują trafialiby na listę do włączenia LF.
-
A może tak jak z cmentarzem. niech codziennie lub co kilka dni aktywują formy 100 graczom? Wtedy serwer nie padnie, a stopniowo wprowadzą nowa funkcjonalność dla każdego

-
-
Kolejka nr VII - start 13.12.2022, godzina 20:00
13.12 20:00 x3 Argentyna vs Chorwacja 2:1
14.12 20:00 x3 Francja vs Maroko 2:0