Posts by zmechuU28

Formy Życia traktuję jako nieszkodliwą ciekawostkę, ale ostatnio wzięło mnie na rozkminę.

Mam takie coś:

rWNhLJL1dxHn.png

i magazyn:

4wbd2H61LXSC.png

Nie wiem czy ma znaczenie, ale są to Kaeleshowie, Refugium 54, Kondensator Antymaterii 51, Konwektor Antymaterii 11, Akcelerator Metamorfozy 11 - to chyba wszystkie odpowiadające za liczbę i pożywienie. Z tego co widzę populacja raczej mi się nie zmienia, na czerwono strasznego nic nie świeci - wydaje się być OK.

Wpadło mi na łupach jakieś Pożywienie, więc wysyłam to na planetę i pojawia się takie coś:

ZVeSgUUeJyer.png

h93voLp7V0DN.png

Populacja zaczyna rosnąć, pojawia się Niedożywienie. Zużycie Pożywienia prawie 6 dni, ale zużywa się szybciej i populacja spada do tego co było na początku. Jak to działa albo czego mi brakuje?

Pzdr!

Próbuję się przekonać do tego symulatora ale nie mogę. Mam wrażenie że postawiono na kolorowość, ładne obrazki a funkcjonalność jest dopiero na drugim miejscu.

Wiadomo że to wołanie w puszczy, ale mam wrażenie że GF próbuje wynaleźć koło na nowo. Przez blisko 20 lat zapaleńcy tworzyli symulatory walk i przez ten czas udało się osiągnąć naprawdę świetne rezultaty, a GF stwierdziło że zrobi to jednak od zera i po swojemu.

Miał planetki blisko, więc wpadał pofarmić, paręnaście PW wymieniliśmy. Szkoda że już nie więcej, bo widać że jest to gracz którego się pamięta. Więc smuteczek....

No cóż mój błąd a atakier był zawzięty . Z bólem gratuluję

Uuuu, szacun za postawę! Po takiej akcji zazwyczaj albo obrońca siedzi cicho, albo rzuca bluzgami, oskarżeniami czy zarzutami bug/push/vpn/Turcję/kupowanie kont (niepotrzebne skreślić), a tu widzę pełna kultura i przyjęcie roli obrońcy na klatę i jeszcze gratulacje dla agresorów. rzadko spotykana postawa, chapeau bas!

A co to był za błąd, jeśli nie tajemnica? :-)

Nie wiem czy temat żyje, ale może się załapię :-) Data rejestracji na naszym forum Sojuszu WINE Uni28

Najdłuższy staż w sojuszu: 23.02.2007-10.11.2023 zmechu2 [Uni68/ex-Uni28]

OGame już od daawna jest P2W. Od wprowadzenia Oficerów masz wybór - albo ładujesz ciężką kasę w grę i masz wszystko łatwiej-szybciej, albo ciułasz wszystko i klikasz ręcznie. Na nowym Uni mozolnie kikasz na zwiększenie eko, budujesz flotkę, farmisz i masz te 20k pkt, albo dajesz budowę do kolejki, klikasz "zakończ od razu", budujesz magazyny i klikasz "zakończ teraz i zapełnij surką", odpalasz badania i klikasz "zakończ teraz" i za 20000000 Anty masz 50 mln pkt w 4 dni. Odwieczne pytanie czy warto ładować tyle kasy w gierkę polegającą na klikaniu kolorowych obrazków :-)

Do najbliższego piątku mogę komuś zrobić próby moonowe z LM. Kto pierwszy ten lepszy. Kontakt w grze: zmechu2