Posts by zbyn1u

Aha. Czyli zrobicie ankietę, jak nie pójdzie to zrobicie kolejną. I kolejną. I tak aż do skutku aż kilkoma głosami postawicie na swoim. To ma sens, bo w ten sposób na pewno w końcu przepchacie to co chcecie, naturalna kolej rzeczy. Nawet PZ z obrony taką metodą by przeszło. Żałosne ale skuteczne :)

A póki co wyniki są jakie są. "Psy szczekają a karawana idzie dalej". (Nie nazywam nikogo psem, bo zaraz będzie gównoburza, chodzi o to że sprawy toczą się swoim rytmem nie ważne czy komuś się to podoba czy nie.)

Akurat te multikonta to ciekawa sprawa, zupełnie jak z wynikami ankiety - nigdy się nie dowiemy jaki % to górnicy, jaki % gracze posiadający flotę :) Brakuje planktonu na serwie to widocznie i jedni i drudzy tworzą go sobie sztucznie.

Ile STeków jest na kontach które się pojawiły z cmentarza na 2 dni, trafiły na ST i zniknęły. Albo jakieś technokraty i sovereigny co robią zwózki na 1 planetę albo moona i to leży godzinami? Na skanach bunkry, które potem znikały, były przetopione na floty i od razu trafiały na ST. Kilku regularnie znika na I, wraca, buduje flote, trafia na ST i po złomie znowu ląduje na I.

...jeszcze jedna rzecz z czystej ciekawości. Ile tam było jadu :D. Prowadzimy sobie kulturalną rozmowę i od razu wyzwiska, celowe przerabianie nazw na obraźliwe, z czego to wynika? Z tak młodego wieku, że jakbym Cię nazwał dzieckiem neostrady to byś nawet nie wiedział o czym mówię? Czy ta złość wynika tylko z tego że nie pykło Wam z DEXEM na PZ, czy też może testy na koniec podstawówki za słabo poszły?

A może to nie o wiek chodzi, tylko o jakiś emocjonalny problem, brak dowartościowania lub niska pozycja społeczna? Brak pozytywnych zmian w życiu, to chociaż w grze coś chciałeś ugrać? Wyzywanie i gnojenie ludzi przez kable poprawia humorek?

Mimo wszystko miłego dnia.

Na Dex na pz też przyjdzie czas a takie durnie jak ty przy następnej ankiecie już nic do powiedzenia mieć nie będą.

Aleś pewny siebie :) czas pokaże, ale do tej pory przy starzejących się uniwersach jest odwrotna tendencja, ludzie są znudzeni, dużo gra już tylko z przyzwyczajenia i szkoda im kończyć z grą ze względu na te lata które tu spędzili. Z aktywnych odkrywców przechodzą na górniczą emeryturę, zaglądają raz na jakiś czas, flociarze się uspokajają bo nie ma po czym latać, coraz więcej urlopów... cisza i spokój :) Nawet fuzja i napływ nowych aktywnych graczy którym to na rękę nie przechylił szali na rzecz DEXu na PZ :) Stare uni mają przewagę ekowców bo taka jest naturalna kolej rzeczy... więc powodzenia przy kolejnej ankiecie za rok albo dwa. Na pewno będzie kolejna bo lubicie się kopać z koniem i sz*zać pod wiatr :D

tylko ja nie jestem flociarzem i nigdy tak o sobie nie napisałam, to po pierwsze

jestem odkrywca i latam na expy tak jak pewnie większość ludzi grających eko na tym uni, to po drugie

a po trzecie, jakbyś przeczytał moje wcześniejsze wypowiedzi, to właśnie ja jako odkrywca grajacy eko zachęcałam do głosowania na dex na pz, właśnie po to żeby złomując floty pozyskane z expów odzyskać z nich też dex (nie mam tu na mysli sprzedaży floty u handlarza, tylko rozbicia o bunkier lub poproszenia kogoś z flota o zezłomowanie), tak żeby mozna go potem wymienić u handlarza na kryształ

Tak mój błąd, oczywiście że chodzi też o odkrywców. Pisałem szybko, a że większość ludzi która się tu spusz**ała o zmiany to flociarze, więc odkrywców podświadomie pominąłem.

Ale taka zmiana tak czy siak wywala balans gry przez okno :) 70% to i tak już sporo na PZ... nie róbmy z tego serwera jakiegoś priva, są od tego inne serwery :D

Nie każdy musi być górnikiem i zaglądać raz dziennie do gry, zupełnie to rozumiem. Ale dlatego są inne uni do wyboru gdzie konfiguracje są bardziej przyjazne innym stylom gry. TO UNI akurat ma taką konfigurację a nie inną i przy fuzji ludzie wiedzieli na co się piszą przenosząc się tutaj. Więc pitolenie że należy włączyć dex na PZ bo niektórzy mieli przed fuzją a teraz go nie mają nie ma sensu... bo mieli do wyboru inne uni na których dex na PZ był :) i mimo że nie było DEXU na PZ to i tak się zdecydowali tutaj przenieść, wiedzieli na co się piszą, widocznie inne czynniki zadecydowały o tym że to uni wydało im się atrakcyjne :) może eko x10 zamiast x8... kto wie? :)

A teraz zebrała się garstka osób które próbują wykorzystać fuzję i ugrać coś dla siebie, wyciągając argumenty prosto z kapska, mimo że już ponad rok temu jedna ankieta już była... dostaliście wtedy jasny przekaz... trzeba było wtedy wywalać na cmentarz i już byście byli w lepszym miejscu :D

Ale fajnie się te wysr*wy czyta :) "ZRÓBMY ANKIETĘ !! JAK BĘDZIE DLA NAS KORZYSTNA TO WPROWADŹMY ZMIANY, A JAK NIE TO I TAK JE WPROWADŹMY!!! A JAK SIĘ KOMUŚ NIE PODOBA NIECH WYWALA NA INNY SERWER" :D no coż... to Wam się coś nie podoba, więc... wywalać stąd :D :D

dajcie ten dex na pz, a jak komus się nie podoba to moze iść na U68

pamiętaj, że to działa w dwie strony :) jak komuś się nie podoba że nie ma dex na pz i uni nie jest przyjazne flociarzom to może iść tam gdzie dex na pz jest :)

Inne serwery jakoś mogły się dogadać tylko tu wiecznie problem jest.

to złomuj flotę, zapinaj urlop i idź na te inne serwery :)

Jak to jest, że wszyscy głosowali na TAK a ankieta wyszła na NIE ?

generalizowanie zupełnie nie trafione, masz na myśli "wszystkich" którym to było na rękę i byli aktywni na forum w tym temacie, czyli max 15 osób :) wyniki zweryfikowały że jednak nie "wszyscy" :)