Posts by Minor
-
-
No widzisz, ty cały czas piszesz, że wszystko rozumiesz a jakoś tak mam poczucie że nie bardzo.
Napisałeś, że problemem jest kupowanie surowców. Ok. To dostałeś przepis jak ci odjechała większość stawki. I nadal nie wierzysz, że ekspedycjami.
Napiszę ci to ostatni raz i zrobisz z tą informacją co chcesz. Na każdym uni jest kilku graczy którzy się scigają typowo paczkami i bez ładowania dużej ilości kasy z nimi nie powalczysz. Ale w top 10-50 masz głównie konta odkrywców którzy latają nie 33 ekspedycje tylko setki ekspedycji dziennie po pierwszym tygodniu gry. I mają ogromny profit z tych ekspedycji zyski nie po miliony surowców tylko miliardy.
Jak? Ładują anty w skracanie astrofizyki i sloty ekspedycji a tego podobno nie chciałeś wyłączać i po kilku dniach spokojnie są w stanie latać te 150 lotów dziennie.
Więc gdyby zrobić takie uni jak zaproponowałeś to i tak ci wszyscy odjadą i nie będziesz zadowolony i będzie kolejny temat że trzeba zakaząc antymaterii całkiem, albo osłabić bonusy odkrywców.
Zmień mindset będzie ci się łatwiej grało. Nie patrz na konta innych, patrz na swoje. Nic ci nie da zrobienie nawet top 10 jak po 1,5-2 latach bedziesz miał fuzję i do wyboru uni gdzie twoje super mocne konto spadnie poniżej top 100. Nie ma się co podniecać aktualną pozycją. -
I teraz pytanie jaką to ma przed sobą przyszłość
Żadną, tylko też podejdż do tego chłodno i przemyśl czy ta gra jest atrakcyjna dla aktualnych 15 latków? To jaką ma mieć przyszłość jak tu głównie grają osoby które grały 20 lat temu w zupełnie innej rzeczywistości?
po 2 miesiącach gry nie po tygodniu
Po 2 miesiącach gry po powrocie po latach też miałem podobną opinię jak ty. Też uważałem że wszyscy kupują paczki w jakichś niebotycznych ilościach.
10- 33 eksp dziennie mam
33? Czy 133? Tak czy siak wiesz ponad 200 dziennie latają:) To że ty sobie czegoś nie wyobrażasz jeszcze nie znaczy że to się nie dzieje bez zakupu surowców.
Zobacz sojusznik się ostatnio chwalił, a zapewniam cię że to nie jest jakiś maks i inni mają wiecej -
Chyba duża naiwność myśleć że ludzie się utrzymują z eko i ekspedycji tylko wystarczy zobaczyć w pierwszych tygodniach gry jaki jest przyrost pkt
Zależy jakie pozycje masz na myśli. Tak praktycznie na każdym nowym uni trafia się od 1 do 3 osób które się scigają na portfele. Ale takie przynajmniej top 20 to masz osiągalne z ekspedycji. Oczywiście anty też używasz, ale w takim modelu jak opisałeś, czyli skracanie badań, zakupy slotów pod ekspedycje itp.
Rozumiem twoją frustracje, ale ona po części wynika z tego, że dużo rzeczy jeszcze nie wiesz o OGame obecnym a już głosisz bardzo odważne twierdzenia i sam się nakręcasz.
A co do tego, że serwer bez anty nie powstanie, to nie trzeba być decyzyjnym w tej sprawie żeby to wiedzieć. Jak grasz, widzisz działania GF to rozumiesz że oni już wyciskają ostatnie soki z tej gry dokąd jeszcze troche jej graczy żyje, gra i im płaci. Nie zrezygnują nawet z 1% pewnego przychodu. A rozwój idzie w tym kierunku, żeby było coraz więcej elementów które za anty można opłacić;) -
Niestety nie przekonasz mnie
Nawet nie próbowałem. Załóż ticket do supportu i zgłoś błąd, skoro wiesz lepiej;)
-
Planety nie relokują się natychmiastowo, trwa to 24h i zgaduje, że to ci się odlicza właśnie.
Na koniec tych 24h musisz mieć timer na zielono, czyli najprościej żeby nic sie nie działo na tej planecie, żadnego budowania budynków i żadnego ruchu flot.
Jak timer bedzie na czerwono to relokacja nie bedzie możliwa, antymaterii cię nie pobierze wtedy. -
Nie nie było. Jedyną opcją jak już ci napisali inni wyżej było nie odbierać nagród, kupić sztab i odebrać hurtowo na koniec wydarzenia (i tak pewnie kiedys zrobiłeś).
Ale jeśli 2 osoby wyżej cię nie przekonały, to ja pewnie też cie nie przekonam. -
Podczas ostatniej ankiety ciap bardzo szczegółowo opisała i wysłała wiadomości w grze do wszystkich graczy, gdzie napisała o tym, że proponowane zmiany są złe i skorzystają tylko na tym boty, multikonciarze i oszuści. Sorry, ale mamy takie a nie inne społeczeństwo, które łatwo ulega wiadomościom od innych. Nie weryfikuje informacji. Zachęcam do działu dyskusje u68 - temat na forum jest.
Tak z ciekawości, bo ja tam nie gram. Ale na czym polegał problem aby ci co chcą zmian zrobili dokładnie to samo i rozesłali do wszystkich graczy swoje argumenty i obalili argumenty ciap?
Skoro społeczeństwo nie weryfikuje nic i można im powiedzieć jak mają głosować to czemu to nie zostało zrobione aby przepchnąć te zmiany? -
Bez wyników ankiety to ta cała dyskusja, zarzuty, pretensje nie mają sensu. Skąd pewność, że decyzja jest zgodna z wynikami głosowania?
Przypomne, że twarzą tej ankiety jest przedstawicielka teamu, która twierdziła przykładowo, że
- tu w komentarzach odnośnie ankiety większość osób chciała x4 dla pokojowych co nie jest prawdą, wystarczy przeczytać te 5 stron i zobaczyć, że to x4 to spadło z kosmosu, a samo x4 to na moje oko nie wystąpiło ani razu, jak już to było jako przedział np. x4, x5, x6. Z całą pewnością wiecej było głosów na tak dla x8 niż dla x4;)
- w temacie odnośnie fuzji nie było żadnych propozycji ze strony graczy. To zrobili fuzje tak jak zrobili. Gdzie wystarczy sie cofnąć kilka stron i zobaczyć że jeszcze przed oficjalną informacją z PL jak pojawiły się wątki o fuzjach w DE ludzie dyskutowali co by zrobić, a po potwierdzeniu ze w PL bedą fuzje. Kilku graczy wskazywało na propozycje łączenia młodszych eko uni (Juno, Perseusz, Thuban) w jedno. I nikt poza waszym pro graczem od wyobrażania sobie za dużo, z tym za bardzo nie dyskutował. A było widać, że no właśnie gracze tych 3 uni najbardziej sie angażowali w zgłaszanie pomysłów i spuszono je w muszli i zaprzeczono, że je zgłaszali;)
Reasumując, obwiniacie kogoś o złe wyniki, a nawet nie wiecie jakie one były. Patrząc natomiast po całokształcie komunikacji, decyzja mogła zapaść jeszcze przed głosowaniami;) A gracze po prostu mają złudzenie, że o czymś ktoś zdecydował. Każdy kto pamieta tą grę z czasów jej świetności doskonale wie, że twórcy zawsze byli przekonani o swojej nieomylności i prawdopodobnie nic sie nie zmieniło, tylko PR muszą mieć lepszy to jakieś pierdoły wdrażają czasem zgodnie z głosem ludu, robią jakieś ankiety i budują poczucie że macie coś do powiedzenia;) Taka strategia i takie decyzje biznesowe;) -
Całą noc czegoś szukał i znalazł;) Gratuluje.
-
Lot przy aktywnościach. Albo trafiłem w okienko na które polowałem albo tam coś jeszcze innego było grane Przed samym wylotem obrońca przestał być dla mnie zółty, ale i ten problem udało się rozwiązać, tak aby walka była honorowa
Obrońca chyba gra dalej więc dla niego
Pozdro 1500 i dla moich Leniwców na Q.
Podziękowania dla Sokarek i deimosa za mobilizacje do lotuDnia 13-06-2024 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:
Agresor Dziki Kocur [1500]
Duży transporter 6.631
Lekki myśliwiec 8.285
Ciężki myśliwiec 1.525
Krążownik 951
Okręt wojenny 635
Statek kolonizacyjny 1
Sonda szpiegowska 13.434
Bombowiec 395
Niszczyciel 232
Pancernik 327
Reaper 256
Pathfinder 1.510
Krążownik 12.756 ( -1.244 )
Pancernik 3.497 ( -3 )
Pathfinder 1.809 ( -191 )
Agresor stracił łącznie 42.252.000 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 407.334.000 jednostek.
At these space coordinates now float 164.686.200 metal, 123.785.900 crystal and 26.238.100 deuterium.
Agresor przejął łącznie 44.830.447 jednostek.
Szansa na powstanie księżyca 20%.
Złom zebrany przez atakującego/atakujących.
Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: 153.131.682
Kryształ: 120.100.103
Deuter: 44.056.862
agresor zyskał łącznie 317.288.647 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -223.711.482
Kryształ: -173.151.203
Deuter: -55.301.762
obrońca stracił łącznie 452.164.447 jednostek.
-
Stało i już nie stoi.
Pozdro 1500
PS: Twarda sond się trafiłaDnia 10-06-2024 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:
Pancernik 1.000
Pathfinder 2.500
Duży transporter 102
Lekki myśliwiec 4.338
Ciężki myśliwiec 60
Krążownik 308
Okręt wojenny 1.973
Statek kolonizacyjny 1
Recykler 790
Sonda szpiegowska 22.975
Niszczyciel 170
Pancernik 2
Pathfinder 220
Krążownik 9.633 ( -867 )
Okręt wojenny 987 ( -13 )
Sonda szpiegowska 1 ( -0 )
Pancernik 1.000 ( -0 )
Pathfinder 2.004 ( -496 )
Agresor stracił łącznie 41.299.000 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 212.331.000 jednostek.
At these space coordinates now float 105.656.600 metal, 63.310.800 crystal and 8.573.600 deuterium.
Agresor przejął łącznie 34.164.126 jednostek.
Podsumowanie agresor
Metal: 85.156.500
Kryształ: 72.108.322
Deuter: 13.142.004
agresor zyskał łącznie 170.406.826 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -130.437.900
Kryształ: -99.240.822
Deuter: -16.816.404
obrońca stracił łącznie 246.495.126 jednostek.
-
Się rozpisałeś. Brawo, już przetopione chyba nawet;)
-
Bez szału, bez historii, ale na rozgrzewkę w sam raz.
Pozdro 1500 oraz z uwagi na mały % to dla Eneczka bo mały do niego pasuje.Dnia 09-06-2024 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:
Ciężki myśliwiec 58
Krążownik 18
Okręt wojenny 102
Sonda szpiegowska 2.511
Pathfinder 1.183
Krążownik 5.765 ( -235 )
Agresor stracił łącznie 6.815.000 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 86.054.000 jednostek.
At these space coordinates now float 28.537.600 metal, 29.491.700 crystal and 6.979.000 deuterium.
Agresor przejął łącznie 6.687.400 jednostek.
Podsumowanie agresor
Metal: 26.844.968
Kryształ: 30.882.068
Deuter: 6.172.664
agresor zyskał łącznie 63.899.700 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -39.411.700
Kryształ: -43.829.700
Deuter: -9.500.000
obrońca stracił łącznie 92.741.400 jednostek.
-
Problem to jest taki, że te podstawowe funkcjonalności jak wybieranie odpowiedniej liczby trampków, szybkie wysyłanie ekspów z optymalnym składem to już dawno powinny byc częścią gry, skoro nie są zakazane. 20 lat a wtyczki wiecznie żywe. Wtyczki jak już to dla jakichś specyficznych pomysłów powinny funkcjonować a nie być stanem domyślnym. Tak bardzo chcą coś poprawić ulepszyć i wymyślają koło na nowo, a rozwiązania mają podane na tacy od społeczności. Bo powszechność AGR czy Infinity jest niczym innym jak wskazaniem czego brakuje w grze.
I gdyby wczesniej o tym myśleli to teraz by nie mieli takich problemów. -
Damian Ja ci podałem konkretny przykład gdzie twój argument o tym, że trzeba było iść gdzie komu pasowały parametry (pomijam fakt, że często żadne nie pasowały), nie wytrzymuje zderzenia z rzeczywistością bo na Quasar te parametry uni chce przy okazji fuzji zmienić ekipa, która już tam była a nie ludzie którzy to uni wybrali. A ty jedyne co zrobiłeś to stwierdziłeś ze to stek bzdur;) I jeszcze zaangażowałeś w to jakiś sĄd. Merytorycznie nie ma co:)
Ale co się dziwić, w dużo ważniejszych sprawach i osoby na ważniejszych stanowiskach w ten sposób prowadzą dyskusje publiczną, to czego oczekiwać po graczach umierajacej gierki;) -
Każdy napisał swoje zdanie, zatem Ruda czy możemy poprosić o ankietę w grze?
Najlepiej dwa osobne pytania, odnośnie jednej i drugiej zmiany.
Czy jesteś za ładownością sond? TAK/NIE
Jaką prędkość powinny mieć misje pokojowe? x2/x3/x4
Żadnej ankiety. Nie rozumiesz słowa NIE? Mieszadła jedne... Po co tu lazłeś skoro wiedziałeś jakie parametry są?? Trzeba było iść tam gdzie Ci pasuje...
Twój argument, że widzieli co wybierali jest nic nie wart bo nikt nie dał gwarancji niezmienności parametrów, a mało tego w oficjalnych postach Team informował że po fuzji bedą możliwe ankiety, żeby zmienić parametry. I to jest pełen obrazek wiedzy jaką ludzie poaisadali, a nie ten wycinek który przedstawiasz. Jak ktoś wybrał Quasar np. to tam znowu zadomowieni gracze próbują wykorzystać fuzje, żeby zmienić paramtery, nie ci zmigrowanii a ci co tam grają już od lat. I co? Też mają wiecej do powiedzenia bo tam już grali wcześniej idąc twoja logiką? To co powiesz tym co świadomie wybrali Quasar a teraz stoją w obliczu tego że parametry będą inne, jaką złotą radą rzucisz? Że mogli wybrać inny?:) Skoro nie ma gwarancji paramterów po fuzji to nie ma ich w obie strony. A nie że tylko gracze serwera z przed fuzji mogą decydować o zmianach, a cała reszta nie ma nic do powiedzenia bo jak to w wielu wątkach padało "przyszli w gości". Co jest kompletną bzdurą bo gość może zawsze wyjść a oni nie mogą, są tu na stałe czy ci sie to podoba czy nie.
Zluzuj troche emocje, żaden serwer nie jest twoją własnością. Wszystko w rękach GF. Zapewniam cię że większość z graczy która poddana była fuzji nie prosiła się o to żeby tak to wyglądało. A wyboru o którym tyle piszesz dokonali wybierając paramtery uni na którym zaczynali grę. To nie ich wina że GF w fuzji w wielu przypadkach nie dawało serwerów z identycznymi parametrami jakie mieli na uni z którego musieli sie migrować. Za rok/dwa/trzy może ciebie spotkać to samo, wtedy bedziesz zapewne tak samo stanowczy w kwesti tego że trzeba tobie jakiś serwer dostosować bo nie masz żadnego takiego jaki miałeś do wyboru.
PS: A po za tym większość przecenia te zmiany parametrów. I to obie strony, sobie za dużo wyobrażają. Zawsze tak jest przy zmianie jedni się boją, inni liczą że bedą teraz super polowali. A na koniec nic sie nie zmienia w znaczący sposób. -
Ja się trochę przeraziłem zachowaniem nie których graczy podczas licytacji, na "starym"uni było spoko, każdy stawiał minimalne stawki, ale tu , teraz to jakiś kosmos, jak przelicytowałem jednego odklejonego od życia gościa, to zaraz się posypały skany, wygrażanie....no ludzie, co jest z wami nie tak?toż to tylko gra, a nie bitwa o przetrwanie gatunku.Zaczynam żałować decyzji że wybrałem takie uni a nie inne.Jakaś patologia,
No dla niektórych celem samym w sobie jest uprzykrzanie życia innym, a teraz po fuzjach mogą rozwijać skrzydła z uwagi na takie a nie inne pomysły GF (albo i nie GF). Zabawne jest tylko to że, to często są te same persony, które są pierwsze do płakania jak to OGame wymiera i uni są puste. No jak do tego może dochodzić;)
Po prostu szymon za prawde powiadam Ci wiele funkcjonuje kont slupow jak na kazdym uni zacięta rywalizacja z graczem który ma wyższe eko od twojego na licytacjach słabo wygląda a taka powstała sytuacja w przeliczeniu te przedmioty nawet na surowce najdrobniejsze 700 2500 7000 24000 podczas trwania promocji nabiera zupełnie innego kształtu specyfiką tej gry polega na tym podczas prowadzonej licytacji by druga osoba jak najwięcej straciła wiele osób jest złośliwych a monopoliści są dobrze znani I lubiani na uni niebieski kot również nie można mieć pretensji do tego jak wyglądają zakorzenione sytuacje na każdym uni i nie można mieć do tego pretesji najczęściej gracze nie dopuszczają innych kont do licytacji może szkoda czasu podczas prowadzonych licytacji jeżeli zaistniały takowe sytuacje głęboko zakorzenione
Istnieje grupa graczy która czeka na koniec aukcji by przelicytowac w ostatnich sekundach mnie dobrze znani pozdowienia cieple dla wszystkich uwaga czas na relokacje planet i uprawianie satelit slonecznych i pelzaczy opedzluje obrone
PS zbliza sie czas na kopalnie metalu na 54 i 18 planete
Cieżko zrozumieć to co napisałeś i w ogóle ustalić do kogo to napisałeś ale skoro odpowiadasz na mój wpis to się odniosę.
1. Co innego licytować tak by inni stracili jak najwięcej i ich wycinać z licytacji, a co innego potem nękać kogoś bo śmiał coś w ogóle licytować. A o tym wspominał przedmówca. Nie wiem jak wyglądają na różnych uni licytacje bo sie w to nie bawię, ale jak ktoś sie zaczyna odgrażać bo ktoś inny licytował to to jest chore i tyle.
2.uwaga czas na relokacje planet i uprawianie satelit slonecznych i pelzaczy opedzluje obrone
No jeśli to jest twój pomysł na grę to tak graj. Po twoich wpisach z tego tematu zgaduje że masz pewnie na którymś uni docelowym jakieś mocniejsze konto, to pewnie z łatowścią możesz uprzykrzać innym grę. Tylko później nie płacz że ci sie uni wyludnia i potrzeba kolejnej fuzji. Bo takim lataniem po satelitach żeby latać komuś na złość, w równym stopniu co GF przykładasz rękę do tego że sie kurczy ta społeczność i zasadniczo już się kąpiecie we własnym sosie. Ale takie są reguły gry, skoro tak lubisz i sprawia ci to radość nękać zapewne o wiele słabsze od twojego konta no to widocznie tak musi być. Nikt normalny, zwłaszcza przeniesiony z dużo młodszego uni jak stanie w obliczu pytania czy zapakować $$ w tysiącach żeby mieć jakiekolwiek szanse na obronę, czy się męczyć z oraniem mu satelit, pełzaczy, transporterów co noc, nie bedzie podejmował żadnego wyboru tylko włączy urlop i przestanie sie tym przejmować. A ty ogłosisz triumf, że pokonałeś kolejnego gracza i sobie poszedł;)
PS: I żeby była jasność, co innego polować na czyjąś flote nawet jak jest słabszym graczem, a co innego mu latać po satelitach przy pomijalnym zysku. -
Ja się trochę przeraziłem zachowaniem nie których graczy podczas licytacji, na "starym"uni było spoko, każdy stawiał minimalne stawki, ale tu , teraz to jakiś kosmos, jak przelicytowałem jednego odklejonego od życia gościa, to zaraz się posypały skany, wygrażanie....no ludzie, co jest z wami nie tak?toż to tylko gra, a nie bitwa o przetrwanie gatunku.Zaczynam żałować decyzji że wybrałem takie uni a nie inne.Jakaś patologia,
No dla niektórych celem samym w sobie jest uprzykrzanie życia innym, a teraz po fuzjach mogą rozwijać skrzydła z uwagi na takie a nie inne pomysły GF (albo i nie GF). Zabawne jest tylko to że, to często są te same persony, które są pierwsze do płakania jak to OGame wymiera i uni są puste. No jak do tego może dochodzić;)
-
Gratulacje i powodzenia na uni które wybierzesz. I tak kiedyś wszystkie konta skończą na jednym (max 2-3 z różnymi parametrami) wspólnym międzynarodowym:) A im więcej takich światłych decyzji GF tym szybciej do tego dojdzie;)