Zmiana konfiguracji serwera ŁADOWNOŚĆ SOND

• To w ogóle nie powinno wyglądać tak jak wygląda. Monopol. terror pionków którym się wydaje ze serwer jest ich własnością bo grają na nim dłużej. Bzdura - jak se postawicie własny priv wtedy będziecie mogli mówić że serwer jest wasz.

Jest propozycja o ankietę - dajemy opcje takie a nie takie czyli zwiększenie prędkości , ładowność, dex na pz czy co tam się chce. I ankieta idzie na serwer. A nie że ten napisze że nie chce ankiety, tego dupa swędzi i się będzie odgrażał...

Druga sprawa w przypadku tak starych serwerów 80% nie ma nic wspólnego z demokracją. Tylko z monarchią albo absolutyzmem.

55-65% wystarczy. Szczególnie kiedy każdy na serwerach ma po kilka kont.

Co do obecnego i tak jestem ZA, jako stary gracz tutaj już od dawna chciałem zeby te pokojowe latały przynajmniej na 3jkach , a ładowność sond jest parametrem który moim zdaniem z automatu tak jak w przypadku innych serwerów - np dex na pz powinien być juz stały jak LF a nie zmienny.

Jedyną zmienną jaka powinna zostać - i powinna to być opcja wyboru to pomijanie układów.

• I tu się myślisz, tutaj większość to nie jest zwykle 51% chyba że zmieniły się zasady, których normalnie nie znamy.

Dodatkowo dając trzy opcje zamiast dwóch, może się okazać że rozrzut wyników będzie po około 33% i wtedy nic nie zmieni się 😉

Fajnie by było dostać od szanownej administracji informacje typu, jak będą traktować wyniki ( o ile dojdzie do ankiety ) czy 51% procent uznają za większość, czy tak jak było do tej pory 80%. Jaka była ilość głosów na daną opcję i ile osób wzięło udział.

Jako że mam konto na rosie:

Ładowność sond - tak

Zwiększenie flot pokojowych - tak (X3)

Nachodzi mnie jeszcze jedno przemyślenie, jeżeli uda się podwyższyć prędkości flot to za rok Rosalind nie bedzie już uni docelowym a exodusem pewnie do Quasar 😉

• 51% bo Ty tak piszesz?

cytując poprzednią ankietę :Prędkość flot zostanie zmieniona jedynie w przypadku gdy znacząca część aktywnych graczy weźmie udział w ankiecie, a opcja zwiększenia prędkości uzyska co najmniej 80% głosów.

Wtedy uzyskaliśmy 69% i nie przeszło. I zeby nie było, byłem za zwiększeniem prędkości ale jak wtedy nas "wydymali" że 30% decydowało za 70% to zróbmy taki sam próg.

• Z mojej strony raczej dwa razy na NIE .
    Ładowność sond na pewno na NIE bo uważam, że będzie zbyt łatwo transportować dex. Ułatwi to każdemu grę ale raczej najwięksi zyskają najwięcej. Nieproporcjonalnie do reszty.
    Z prędkością flot pokojowych jestem mniej przekonany ale na ten moment też obstawiałbym, żeby zostało jak jest.

• Z mojej strony raczej dwa razy na NIE .
    Ładowność sond na pewno na NIE bo uważam, że będzie zbyt łatwo transportować dex. Ułatwi to każdemu grę ale raczej najwięksi zyskają najwięcej. Nieproporcjonalnie do reszty.
    Z prędkością flot pokojowych jestem mniej przekonany ale na ten moment też obstawiałbym, żeby zostało jak jest.

O Panie, to widzę, że nie grałeś zbytnio z ładownością sond ;) te cholerstwa w szczególności jak masz ich parę milionów to palą tyle ile przewożą albo i więcej - więc po za czasem "i Ci najwięksi" muszą mieć w zapasie dużo dexu aby sobie tak łatwo i szybko przerzucać.

Z perspektywy czasu i po graniu z ładownością sond na innym uni, to jest akurat dobry pomysł nawet dla ekonoma, jak masz chęci to sobie szybko farmisz okolice

• Ładowność sond spoko sprawa, ale pala bardzo dużo paliwa może się to przydać ekonomom, jaki flociarzom.

Floty pokojowe jak najbardziej na tak szybsze wysyłanie surowców na kopalnie opłaci się wszystkim.

2x tak

• także tego

przez pryzmat czasu jak gram zmian było już tak dużo, że może będzie lepiej jak będzie ładowność ss, ale jak nie będzie nic się nie stanie bo przecież kiedyś było, a teraz nie ma i ludzie jakoś żyli:trollface: prędkość flot pokojowych, kuchennych i przedpokojowych jest mi tak samo obojętna jak ilość paczek pakowanych przez nowych graczy, żeby być kimś na tym uni:trollface: więc również może trochę tak albo nie kto to wie:trollface:

albo będzie, albo nie będzie, zależy po ile chleb jest teraz:trollface:

p.s za góra miesiąc znaczna część chcących zmiany pewnie i tak już tutaj nie będzie grać, więc po co zmieniać?

Asguard03.12.2021 22:38:13
    WYYYYYNNNNCCYCYCYCYJ SKSKSANNAÓÓÓÓÓÓÓÓFÓFÓÓF

• 2x NIE!

Po to tu przyszedłem by mieć spokój... A nie mówiłem Balbina Miesza w kotle. Sądy dają przewagę Top Graczy ze statkami tam koszta paliwa się nie liczą i wiem co mowie. Pokojowe też ułatwiają gre.

Tutaj macie pod górkę bo trzeba czas poświęcić i tylko to was trzyma przed szaleństwem i powtórka z Lacerty.

Maży się Brak FS, szybkie paliwo i atak. Wejść do gry na 1h skosić co się da i dozobaczenia jutro a reszta niech się patrzy i drży....

Jak poprzednicy pisali BYŁ WYBÓR ŚWIADOMY nikt żadnego parametru Rosy nie ukrywał.

• Każdy napisał swoje zdanie, zatem Ruda czy możemy poprosić o ankietę w grze?

Najlepiej dwa osobne pytania, odnośnie jednej i drugiej zmiany.

Czy jesteś za ładownością sond? TAK/NIE

Jaką prędkość powinny mieć misje pokojowe? x2/x3/x4

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Każdy napisał swoje zdanie, zatem Ruda czy możemy poprosić o ankietę w grze?

Najlepiej dwa osobne pytania, odnośnie jednej i drugiej zmiany.

Czy jesteś za ładownością sond? TAK/NIE

Jaką prędkość powinny mieć misje pokojowe? x2/x3/x4

Żadnej ankiety. Nie rozumiesz słowa NIE? Mieszadła jedne... Po co tu lazłeś skoro wiedziałeś jakie parametry są?? Trzeba było iść tam gdzie Ci pasuje...

• Twój argument, że widzieli co wybierali jest nic nie wart bo nikt nie dał gwarancji niezmienności parametrów, a mało tego w oficjalnych postach Team informował że po fuzji bedą możliwe ankiety, żeby zmienić parametry. I to jest pełen obrazek wiedzy jaką ludzie poaisadali, a nie ten wycinek który przedstawiasz. Jak ktoś wybrał Quasar np. to tam znowu zadomowieni gracze próbują wykorzystać fuzje, żeby zmienić paramtery, nie ci zmigrowanii a ci co tam grają już od lat. I co? Też mają wiecej do powiedzenia bo tam już grali wcześniej idąc twoja logiką? To co powiesz tym co świadomie wybrali Quasar a teraz stoją w obliczu tego że parametry będą inne, jaką złotą radą rzucisz? Że mogli wybrać inny?:) Skoro nie ma gwarancji paramterów po fuzji to nie ma ich w obie strony. A nie że tylko gracze serwera z przed fuzji mogą decydować o zmianach, a cała reszta nie ma nic do powiedzenia bo jak to w wielu wątkach padało "przyszli w gości". Co jest kompletną bzdurą bo gość może zawsze wyjść a oni nie mogą, są tu na stałe czy ci sie to podoba czy nie.

Zluzuj troche emocje, żaden serwer nie jest twoją własnością. Wszystko w rękach GF. Zapewniam cię że większość z graczy która poddana była fuzji nie prosiła się o to żeby tak to wyglądało. A wyboru o którym tyle piszesz dokonali wybierając paramtery uni na którym zaczynali grę. To nie ich wina że GF w fuzji w wielu przypadkach nie dawało serwerów z identycznymi parametrami jakie mieli na uni z którego musieli sie migrować. Za rok/dwa/trzy może ciebie spotkać to samo, wtedy bedziesz zapewne tak samo stanowczy w kwesti tego że trzeba tobie jakiś serwer dostosować bo nie masz żadnego takiego jaki miałeś do wyboru.

PS: A po za tym większość przecenia te zmiany parametrów. I to obie strony, sobie za dużo wyobrażają. Zawsze tak jest przy zmianie jedni się boją, inni liczą że bedą teraz super polowali. A na koniec nic sie nie zmienia w znaczący sposób.

• Taki stek bzdur dawno nie czytałem... Komu ładowność jest potrzebna?? A no temu kto Kopię flotę na księżyc dosyła paliwo i kasuje ofiarę:) Czemu Lacerta Padła? 3x Floty, 3x Transport, Ładowność sąd. Finał taki że kilka graczy wynosiło wszystko. Tutaj masz PZ 80% więc jeszcze extra bonus.

Jak to muszę na każdym księżycu mieć FS z paliwem:O Przecież mogą mi je ukraść:P Lepiej trzymać wszystko razem i jak coś sądami wysłać tyle ile trzeba:)

• Damian Ja ci podałem konkretny przykład gdzie twój argument o tym, że trzeba było iść gdzie komu pasowały parametry (pomijam fakt, że często żadne nie pasowały), nie wytrzymuje zderzenia z rzeczywistością bo na Quasar te parametry uni chce przy okazji fuzji zmienić ekipa, która już tam była a nie ludzie którzy to uni wybrali. A ty jedyne co zrobiłeś to stwierdziłeś ze to stek bzdur;) I jeszcze zaangażowałeś w to jakiś sĄd. Merytorycznie nie ma co:)

Ale co się dziwić, w dużo ważniejszych sprawach i osoby na ważniejszych stanowiskach w ten sposób prowadzą dyskusje publiczną, to czego oczekiwać po graczach umierajacej gierki;)