Posts by Karotek

Właśnie on ma bardzo dużo pkt na + a ja flotę do rozbiórki ;)
    Jesteśmy w tym samym układzie więc na czysto GS'y, nie ma to znaczenia czy on na mnie czy ja na niego dla nas, ponieważ mogę na szybko zmienić na generała i mieć pole wrakowe podczas ataku.

Chodzi mi wyłącznie o zmaksymalizowanie wartości otrzymanych Punktów Honoru.

Cześć,

Jak szybko można pozbyć się ujemnych pkt?
    Posiadam trochę floty do zezłomowania, kolega (wyżej w pkt) zezłomuje albo rozbije się o niego. Która opcja może przynieść więcej?
    (wyjdę z sojuszu na ten czas)

Jakieś pomysły?

Powiedziałbym że to "kropka nad i".

Rozpoczęła akcja cyganki, zakończyło odebranie złomu w Twoich rękach

Można powiedzieć że zamknąłeś ten temat perfekcyjnie!

Chyba że... czy Gall nie maczał palcy w tym małym szachermacher? Choć to będzie najtrudniejszy przeciwnik teraz :)

Gall Anonim

Yoda, nie podpuszczam ale... :stick:

Tyle insynuacji na temat tego jak to oszustwa i milion multikont prowadzisz, a okazuje się że Ci którzy największe teorie głoszą są poplecznikami tych co surowce Ci dostarczyli.. To tak jakby oskarżać swoich sojuszników o oszustwa. Wierd.

SzO Baldi, oczywiście niczego do Ciebie nie mam, to tylko przykładowy temat gdzie oczywiście dwa konta "fanów" muszą zabrać głos.. Widzę po pkt że przyrosty są więc powodzenia w dalszej zabawie!

Atakującemu Przetopu na eko! :D
    Lubisz sam swoje TOP rekordy poprawiać...

Nie no nie przesadzajmy, nie tylko Gall. Jest jeszcze trochę zabawek na tej U.

Gratulacje Yoda! Aktualnie można powiedzieć że zdominowałeś to Unii Tej ilości ST, łącznej ilości % jak i zniszczonych pkt militarnych nie przebije już chyba nikt :)
    Przeszedłeś grę, w wydaniu flociaża!

Obrońcy - SzO jeśli będzie bo widzę U.
    Szkoda trochę bo ładnie mnie goniłeś w rankingu a nawet w eko miałeś znacznie większe przyrosty :)

Bartek - totalne graty!
    Kolejny rekord pękł, miało być powyżej 1mln% i jest! :)
    Zrobione niespodziewanie ale ile czasu próbowałeś i kombinowałeś to też ogrom starań, prób i wytrwałości!

Teraz kolejny rekord jaki? 2mln czy acs?

Baldi - SzO!
    Pilnowałeś się na tej U chyba jak nikt inny.
    Jeśli nie będzie odbudowy - to powodzenia w życiu!

Prawdopodobnie autor chciał potwierdzenia czy nikt go nie wkręca (tak zgaduje).

Tak, w tym przypadku technologie form życia działają na księżyce.

Dlaczego?
    Metropolis NIE działa na księżyc, a ulepsza TECHNOLOGIE na planecie.

Technologie jednak działają globalnie, każda "ulepszona" działa na każdą planetę i każdy Twój księżyc.

Stąd:

Gdy masz na każdej planecie technologię form życia która ulepsza ekspedycje o 1%, a takich planet posiadasz 10, to na jakimkolwiek moonie masz bonus 10%.

Jeśli masz metropolis rozwiniętą do takiego stopnia że daje 10% bonus do technologii, to w takim przypadku Twój bonus będzie na każdej planecie wynosił 1,1% a więc 10 planet x 1,1% = 11%.

Na każdej planecie czy księżycu.

Polecam sprawdzić na koncie przycisk "Bonusy dla graczy" który znajduje się w ustawieniach surowców.

"Bonusy technologii form życia są bonusami globalnymi, to znaczy bonusy wszystkich twoich planet są sumowane i wpływają na wszystkie twoje planety i księżyce."

Wskaż mi gdzie taki zysk ze mnie miał bo za każdym razem widziałem u niego straty, delikatne straty, bo PZ zawsze było moje.. no chyba że liczysz ~50kk pożywienia - tego nie obejmuje regulamin. Tego chyba nie zabrałem raz z moona :)

A ST było wstawione właśnie dla takich komentarzy, efekt osiągnięty :love2:

No to ciekawie się tam bawił na koncie, skoro pisał w formie żeńskiej jak jeszcze chciał(-a) ze swoim drugim kolegą do mojego sojuszu wcześniejszego dojść ale ostatecznie wylądowali u Was ;)

Szkoda że stare wiadomości się kasują, ale cóż. Ja tego komentować nie będę, może to taki sposób na zarobek pikseli :)

+ Edycja by nie robić spamu i kłótni:

"Panno", nie pogrążaj siebie i sojuszu bo coraz więcej Waszych członków pokazuje ten sam poziom. Dziękuję ;)
    Sprawdź kiedy ruszyła Unii M i porównaj z założeniem konta na forum. Może da Ci to coś do myślenia.
    Ze starego forum konta nie były przenoszone a wiele lat nie grałem.

Aby nie było offtopu: Yoda - czekam na ST 1kk ripów! Gratulacje raz jeszcze! :) I dobrze napisane w temacie, Gnito wracaj! :)

Kolejne miejsca gdzie "jest ciemno jak po zgaszeniu monitora" pękły jak widać w komentarzach.
    Brawo, TOP1 wpadło, teraz 1kk% ;)

Odliczanie dalsze NRW#2. Ciekawe, do ilu dojdzie?
    Zwróciło się za Ankę, teraz będzie na czysto.

PS. Po tej wypowiedzi Panny Mao chyba jednak to już nie Elenia, tam była kobieta, a tu albo facet albo zasiadanie. No chyba że facet wcześniej udawał kobietę..

Widać ten sam poziom co w pw, to ta sama osoba... Karotek czytaj ze zrozumieniem "Wstawiam za Morfeusza" 🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦

Dokładnie tak.
    Ale była dywagacja czy to nadal to ten sam właściciel. Stąd mój "PS" - wstawiłaś tekst pisany w formie męskiej a Elenia pisała kilka razy ze mną za daaawnych czasów (z pół roku temu?) jak jeszcze w NRW nie była - w formie żeńskiej. Jednak agresywny styl pisania zachowany.. Czy teraz zrozumiały jest mój komentarz? :)

Kolejne miejsca gdzie "jest ciemno jak po zgaszeniu monitora" pękły jak widać w komentarzach.
    Brawo, TOP1 wpadło, teraz 1kk% ;)

Odliczanie dalsze NRW#2. Ciekawe, do ilu dojdzie?
    Zwróciło się za Ankę, teraz będzie na czysto.

PS. Po tej wypowiedzi Panny Mao chyba jednak to już nie Elenia, tam była kobieta, a tu albo facet albo zasiadanie. No chyba że facet wcześniej udawał kobietę..

Jest też opcja że misje transportową klikał z Infinity game, po czym zamiast odświeżyć to kliknął ekspedycje :)
    Wtedy następna misja wczytuje się ekspedycja ale na koordy transportu na planetę cel.
    Tak mi się też kilka razy zdarzyło.

Cześć!

Jaki jest optymalny (najtańszy) układ pod osiągnięcie T18 u ludzi?

Wiem że dla Rock'talów było to:

Enklawa Medytacji 75

Farma Kryształów 78

Kuźnia Run (T2) 15

Oriktorium (T3) 11