Gratulacje, oby tylko początek oznaczał dużą falę!
Przetopu na kopalnie a obrońcy SzO!
PS. Obrońca nie uciekł fuzją przed Twoimi stateczkami!
Gratulacje, oby tylko początek oznaczał dużą falę!
Przetopu na kopalnie a obrońcy SzO!
PS. Obrońca nie uciekł fuzją przed Twoimi stateczkami!
U Rosalind. Zaczęły większe kwoty wpadać
Według mnie nastąpiła już poprawa w ekspach.
Zaczęły wpadać dużo większe liczby.
Gratulacje wysokiego %!
Będzie na odbudowe..
Ale się sypią miliony w ST po fuzji
Ale uderzenie!
TOP1 PL
TOP1 x2
A jaki numer światowego ogame? Też TOP1?
Gratulacje obrońcom, plan musiał powstawać od samej migracji sądząc po niedawnych wzlotach floty
Życiówka ogame? Czy będzie jakieś podbicie?
50kk rozporków które nawet prawie nie drgnęły przy takiej flocie. Jakiś obłęd ogame.
Agresorzy - SzO, więcej niż pewne że będzie. Czekamy na więcej!
Według mnie coś się ruszyło, już dziś 3 raporty przekroczyły próg limitu Unii bez FŻ.
No i ilość artefaktów +8000 za fuzję. Miło.
U mnie max 120kk na U, mam z LF 282kk i jeśli biorę pod uwagę wyłącznie czyste znaleziska surowców (bez statków) - ani razu nie przekroczyły wartości 120kk.
130-150 eksp dziennie.
Ostatni drop powyżej 120kk był w dzień patcha ale tuż przed nim. Może Khal Drogo też tak Ci wpadło? :p
Według mnie ekspedycje mogą nie liczyć po prostu technologii FŻ.
Khal Drogo plazmatorek czy jakieś Wasze ostatnie ekspedycje przekroczyły maksymalny próg zysku dla unii, nie licząc technologii FŻ?
Display MoreDisplay MorePopieram Fenrir
Bez AGR kiepsko z lokacja wiec i skanow mniej
Jak ktos uzywa infinity i jest do niego przyzwyczajony to nadal dostajesz skany
Poczekaj do aktualizacji i wroci to samo co bylo
Sam obecnie nikogo nie skanuje chociaz gram flota
Przy wylaczonym AGR jestem po prostu slepy jak nietoperz
A Ja mam takie pytanie pytanie, jak długo grasz w ogame?Ja pamietam czasy epic blue , gdzie nie było żadnych AGR i innych ulepszeń i jakoś ludzie dawali radę.Nie wiem jak działa AGR, bo nigdy nie uzywałem tego, gram tak jak 18 lat temu.Nie odbieraj mnie źle, jestem tylko ciekaw co to jest ten AGR
AGR i Infinity bardzo dużo dodają z funkcjonalności.
Możesz oznaczać sobie koordynaty jako np. cele, farmy, kolorami, zapisywać sobie koordynaty do baz danych...
Z takiej bazy szybkie skany... Całą galaktykę celi możesz obskakiwać 10x szybciej.
Do tego liczy wszystko za Ciebie: Ile jakich statków wysłać, pojemności, zyski.. I wiele innych.
EDIT: Dla ekspedycji np. klikasz 1 przycisk, samo wybiera za Ciebie spośród floty najlepsze zestawienie statków, obliczając maksymalne potrzebne ładowności i zyski z technologii jakie masz rozwinięte, automatycznie przechodzi do wysyłki, wybiera koordy i tylko klikasz "Wyślij". Klikając "Wyślij" zapamiętuje ostatnie ustawienia dopóki nie przejdziesz na inną zakładkę, więc jak klikasz to od razu wszystko masz znowu wybrane (opcja w Infinity). Wysyłka 14 eksp to max 30-40 sekund. Tyle zajmuje wysyłanie flot.
Ja miałem już komputerową jak weszło i mam już zaliczone.
Display MoreDisplay MoreDisplay MoreDisplay MoreA ja się wypowiem przeciwnie:
Czujki na kontach z małym TOP nagle przestały skanować pozycje które nagle dostały aktywność gdy przechodzę z planety na planetę po chwili nieobecności.
Dziwi mnie że tak wiele skanów dostawałem od nisko-top'owych kont szukających mnie tuż po zrobieniu akty (5-6 minut po), ale cóż, flociarze pełną gębą albo boty
(różnica 100 skanów do aktualnie 5 w ciągu doby)
Co do flociarzy z TOP'ki - nadal dostaje choć mniej.
Ciekawa zalężność.
Dzięki GF za usunięcie auto-skan botów
Tyle dobrego z tego zamieszania i problemówBoty zostaną szybko naprawione, kwestia dostosowania kilku rzeczy w kodzie. Realny problem jest inny - skanowanie to teraz po prostu mnóstwo czasu. Bez dodatków nie mamy szybkiej mapy planet, szybkiego przechodzenia między nimi, a samo czytanie RS to mordęga. Ja od wczoraj nie skanuję, bo po prostu mi szkoda czasu.
Dlatego zaznaczyłem że tylko tyle dobrego z tego całego pierdzielnika lekko mówiąc
Starałem się dostrzec jakiś pozytywny elementNo bardzo głupio dobudowałeś teorię do czegoś, co ma zupełnie inny powód. Po prostu teraz, bez AGR, granie stało się bardzo żmudne, bez wielu ułatwień, które dla graczy były oczywistością od lat. Swoją drogą pewnie dopiero teraz mnóśtwo społeczności uświadomiło sobie, jak źle zaprojektowane jest ogame vanilla.
W takim razie przepraszam za złe podejrzenia.
Pozostaje tylko czeka na powrót OGR i Infinity aby te konta z flotami ekspedycyjnymi mogły znowu pilnować akt.
TOPka faktycznie mniej skanów robi ale to nie jest spadek o 95%.
EDIT: O! Konto które mnie intensywnie skanowało z niskiego TOP dziś ma bardzo fajny status: (g, u)
Display MoreDisplay MoreA ja się wypowiem przeciwnie:
Czujki na kontach z małym TOP nagle przestały skanować pozycje które nagle dostały aktywność gdy przechodzę z planety na planetę po chwili nieobecności.
Dziwi mnie że tak wiele skanów dostawałem od nisko-top'owych kont szukających mnie tuż po zrobieniu akty (5-6 minut po), ale cóż, flociarze pełną gębą albo boty
Ciekawa zalężność.
Tyle dobrego z tego zamieszania i problemówBoty zostaną szybko naprawione, kwestia dostosowania kilku rzeczy w kodzie. Realny problem jest inny - skanowanie to teraz po prostu mnóstwo czasu. Bez dodatków nie mamy szybkiej mapy planet, szybkiego przechodzenia między nimi, a samo czytanie RS to mordęga. Ja od wczoraj nie skanuję, bo po prostu mi szkoda czasu.
Dlatego zaznaczyłem że tylko tyle dobrego z tego całego pierdzielnika lekko mówiąc
Starałem się dostrzec jakiś pozytywny element
A ja się wypowiem przeciwnie:
Ciekawa zalężność.
Tyle dobrego z tego zamieszania i problemów
Damian - jestem ekonomem i głosuję za pojemnością ss. Bardzo mi (jako ekonomowi) się przydawały. Niestety, przed migracją zezłomowałem całą brygadę bo i tak zdążę z ekspedycji pewnie kolejne 9kk zebrać zanim ankieta dojdzie do skutku..
x3 byłaby już fajnym kompromisem, aczkolwiek x4 też super. Przy x4 nie trzeba marnować żadnych slotów LF na dolot do ekspy na 7:30 Przy x3 to wymaga kosmicznych technologii napędów..
"Wszystkie zmiany są dla flociarzy" - jakoś nie czuje się flociarzem a daje 2x TAK.
Crysis
A to dlatego że dostałem sporo reloków z migracji i wiem że wiele osób ma z tym problemy :p
Tipy w grze są nieprecyzyjne. Dodatkowo nie wiem czy nie stracę darmowych reloków jak się nie uda / anuluje. Ta gra ma troszkę bugów.
Anty mam już nazbierane ale nie chce tracić w taki sposób jak mam darmowe.
Quarion
Czyli jeśli wystartowałem astrofizykę na planecie A to planetą B mogę robić relok? Dziękuję
Siema!
Nigdy nie korzystałem z reloka więc kilka pytań czy relokacja planety powiedzie się jeśli:
1. na księżycu może być stocznia zapchana?
2. na księżycu może być budowany budynek?
3. flota lata z księżyca a nie z planety?
4. badane są formy życia (liczą się jako badania czy nie można po prostu badań samych w sobie przeprowadzać)?
5. liczymy że "badanie" nie może być przeprowadzane to bierzemy pod uwagę wyłącznie planetę na której rozpoczęto dane badanie, czy liczy się ogół i żadne badanie nie może być przeprowadzane?
5a. jeżeli badanie liczymy globalnie to czy technologie LF też i nie może być przeprowadzana na żadnej planecie (w końcu techy LF są globalne)?
Dzięki za tipy!
Spam
Autor jest inteligentny i dokładnie wie o co mi chodziło (wyjaśnienie: o wcześniejsze ST Rosalind - jeden temat zawsze miał być przypięty tylko pod rekordy/ST) i jak widać też jest za moją propozycją (link lub dwa przypięcia). To mi absolutnie wystarczy, temat zakończony. Dziękuje Panie Bodzioboss za ciężką pracę!
PS. Panie Boom, bez personalnych wycieczek, jad warto schować do kieszeni.
Prosiłbym bez spamu a Ruda po decyzji o przypięciu - najlepiej prośba o skasowanie tych postów, TOP'ka nie jest od dyskusji które jak widać nawet przy dobrych intencjach będą rodzić mowę nienawiści w co poniektórych.
Zwiększenie prędkości pokojowych - (x3 lub x4) - tak.
Ładowność sond - tak.
Panie bodzioboss proponuję wrzucić tu gdzieś link do wcześniejszych TOP starć.
Niech będą legacy jako odnośnik, nie zgubią się w tłumie tematów.
Temat do zamknięcia