Posts by Karotek

Dlatego zaznaczyłem że tylko tyle dobrego z tego całego pierdzielnika lekko mówiąc :)
    Starałem się dostrzec jakiś pozytywny element

A ja się wypowiem przeciwnie:

Czujki na kontach z małym TOP nagle przestały skanować pozycje które nagle dostały aktywność gdy przechodzę z planety na planetę po chwili nieobecności.
    Dziwi mnie że tak wiele skanów dostawałem od nisko-top'owych kont szukających mnie tuż po zrobieniu akty (5-6 minut po), ale cóż, flociarze pełną gębą albo boty :)
    (różnica 100 skanów do aktualnie 5 w ciągu doby)

Co do flociarzy z TOP'ki - nadal dostaje choć mniej.
    Ciekawa zalężność.

Dzięki GF za usunięcie auto-skan botów :D
    Tyle dobrego z tego zamieszania i problemów :/

Damian - jestem ekonomem i głosuję za pojemnością ss. Bardzo mi (jako ekonomowi) się przydawały. Niestety, przed migracją zezłomowałem całą brygadę bo i tak zdążę z ekspedycji pewnie kolejne 9kk zebrać zanim ankieta dojdzie do skutku..

x3 byłaby już fajnym kompromisem, aczkolwiek x4 też super. Przy x4 nie trzeba marnować żadnych slotów LF na dolot do ekspy na 7:30 :) Przy x3 to wymaga kosmicznych technologii napędów..

"Wszystkie zmiany są dla flociarzy" - jakoś nie czuje się flociarzem a daje 2x TAK.

Crysis
    A to dlatego że dostałem sporo reloków z migracji i wiem że wiele osób ma z tym problemy :p

Tipy w grze są nieprecyzyjne. Dodatkowo nie wiem czy nie stracę darmowych reloków jak się nie uda / anuluje. Ta gra ma troszkę bugów.

Anty mam już nazbierane ale nie chce tracić w taki sposób jak mam darmowe.

Quarion
    Czyli jeśli wystartowałem astrofizykę na planecie A to planetą B mogę robić relok? Dziękuję :)

Siema!

Nigdy nie korzystałem z reloka więc kilka pytań czy relokacja planety powiedzie się jeśli:

1. na księżycu może być stocznia zapchana?

2. na księżycu może być budowany budynek?

3. flota lata z księżyca a nie z planety?

4. badane są formy życia (liczą się jako badania czy nie można po prostu badań samych w sobie przeprowadzać)?

5. liczymy że "badanie" nie może być przeprowadzane to bierzemy pod uwagę wyłącznie planetę na której rozpoczęto dane badanie, czy liczy się ogół i żadne badanie nie może być przeprowadzane?

5a. jeżeli badanie liczymy globalnie to czy technologie LF też i nie może być przeprowadzana na żadnej planecie (w końcu techy LF są globalne)?

Dzięki za tipy!

Spam

Autor jest inteligentny i dokładnie wie o co mi chodziło (wyjaśnienie: o wcześniejsze ST Rosalind - jeden temat zawsze miał być przypięty tylko pod rekordy/ST) i jak widać też jest za moją propozycją (link lub dwa przypięcia). To mi absolutnie wystarczy, temat zakończony. Dziękuje Panie Bodzioboss za ciężką pracę! :)

PS. Panie Boom, bez personalnych wycieczek, jad warto schować do kieszeni.

Prosiłbym bez spamu a Ruda po decyzji o przypięciu - najlepiej prośba o skasowanie tych postów, TOP'ka nie jest od dyskusji które jak widać nawet przy dobrych intencjach będą rodzić mowę nienawiści w co poniektórych.

Właśnie on ma bardzo dużo pkt na + a ja flotę do rozbiórki ;)
    Jesteśmy w tym samym układzie więc na czysto GS'y, nie ma to znaczenia czy on na mnie czy ja na niego dla nas, ponieważ mogę na szybko zmienić na generała i mieć pole wrakowe podczas ataku.

Chodzi mi wyłącznie o zmaksymalizowanie wartości otrzymanych Punktów Honoru.

Cześć,

Jak szybko można pozbyć się ujemnych pkt?
    Posiadam trochę floty do zezłomowania, kolega (wyżej w pkt) zezłomuje albo rozbije się o niego. Która opcja może przynieść więcej?
    (wyjdę z sojuszu na ten czas)

Jakieś pomysły?

Powiedziałbym że to "kropka nad i".

Rozpoczęła akcja cyganki, zakończyło odebranie złomu w Twoich rękach

Można powiedzieć że zamknąłeś ten temat perfekcyjnie!

Chyba że... czy Gall nie maczał palcy w tym małym szachermacher? Choć to będzie najtrudniejszy przeciwnik teraz :)

Gall Anonim

Yoda, nie podpuszczam ale... :stick:

Tyle insynuacji na temat tego jak to oszustwa i milion multikont prowadzisz, a okazuje się że Ci którzy największe teorie głoszą są poplecznikami tych co surowce Ci dostarczyli.. To tak jakby oskarżać swoich sojuszników o oszustwa. Wierd.

SzO Baldi, oczywiście niczego do Ciebie nie mam, to tylko przykładowy temat gdzie oczywiście dwa konta "fanów" muszą zabrać głos.. Widzę po pkt że przyrosty są więc powodzenia w dalszej zabawie!

Atakującemu Przetopu na eko! :D
    Lubisz sam swoje TOP rekordy poprawiać...

Nie no nie przesadzajmy, nie tylko Gall. Jest jeszcze trochę zabawek na tej U.

Gratulacje Yoda! Aktualnie można powiedzieć że zdominowałeś to Unii Tej ilości ST, łącznej ilości % jak i zniszczonych pkt militarnych nie przebije już chyba nikt :)
    Przeszedłeś grę, w wydaniu flociaża!

Obrońcy - SzO jeśli będzie bo widzę U.
    Szkoda trochę bo ładnie mnie goniłeś w rankingu a nawet w eko miałeś znacznie większe przyrosty :)

Bartek - totalne graty!
    Kolejny rekord pękł, miało być powyżej 1mln% i jest! :)
    Zrobione niespodziewanie ale ile czasu próbowałeś i kombinowałeś to też ogrom starań, prób i wytrwałości!

Teraz kolejny rekord jaki? 2mln czy acs?

Baldi - SzO!
    Pilnowałeś się na tej U chyba jak nikt inny.
    Jeśli nie będzie odbudowy - to powodzenia w życiu!

Prawdopodobnie autor chciał potwierdzenia czy nikt go nie wkręca (tak zgaduje).

Tak, w tym przypadku technologie form życia działają na księżyce.

Dlaczego?
    Metropolis NIE działa na księżyc, a ulepsza TECHNOLOGIE na planecie.

Technologie jednak działają globalnie, każda "ulepszona" działa na każdą planetę i każdy Twój księżyc.

Stąd:

Gdy masz na każdej planecie technologię form życia która ulepsza ekspedycje o 1%, a takich planet posiadasz 10, to na jakimkolwiek moonie masz bonus 10%.

Jeśli masz metropolis rozwiniętą do takiego stopnia że daje 10% bonus do technologii, to w takim przypadku Twój bonus będzie na każdej planecie wynosił 1,1% a więc 10 planet x 1,1% = 11%.

Na każdej planecie czy księżycu.

Polecam sprawdzić na koncie przycisk "Bonusy dla graczy" który znajduje się w ustawieniach surowców.

"Bonusy technologii form życia są bonusami globalnymi, to znaczy bonusy wszystkich twoich planet są sumowane i wpływają na wszystkie twoje planety i księżyce."