Posts by Mat0r

Moim zdaniem GF sami sobie strzelili w stopę i stworzyli problem. Chodzi o paczkomaty. Wiadomo każda firma chce zarabiać i to jak najwięcej, ale nie na wszystkim powinno się zarabiać a przynajmniej znać umiar. Wprowadzenie paczkomatów sprawiło, że konta rozwijają się niebotycznie szybciej, a dokładniej chodzi o ilość posiadanej floty, np 70kk pancerników, 6,5kk GS itp. Jeszcze zanim zostały wprowadzone formy życia zdarzały się lagi. Kiedy jakiś kolos lądował lub ruszał flotę, albo dochodziło gdzieś do większego starcia, moja flota czasami się zawieszała, mimo iż np doleciała to pojawiała się po paru minutach, czasem zawieszała się budowa lub badanie. Złożoność LF tylko pogłębiła ten problem.

Chciałem ostatnio zrobić eksperyment i wrzuciłem flotę gościa z topki do trasha. Chciałem zobaczyć jaką flotą mogę go zezłomować. Trash mielił tą walkę od ok 9:00 rano, a o 23:00 sam go wyłączyłem bo nie chciałem już dłużej czekać. Mielił to cały dzień i nie skończył. Następnego dnia powtórzyłem eksperyment i było tak samo.

Ale trash używa mocy obliczeniowej urządzenia uzytkownika o ile się nie mylę.

Wracająć do tematu LF nie są wydane przez rok. Rok czasu to szmat i jeszcze troche roboczogodzin. Moze i gameforge ma wiecej gier, ale to tylko jeszcze bardziej podkreśla jak sikają na użytkowników. Zapowiadają coś i nie potrafią tego wprowadzić. Ta firma to kpiiiinaaaa!

Chodzi chyba o to, że jak jest duże starcie i serwer mieli wynik to nie będzie można w tym czasie wymieniać sury u handlarza ani ustawiać % wydobycia.

To może zróbmy coś na zasadzie niedziel niehandlowych? Może wtedy serwery będą w stanie odpocząć i sobie poradzą z dużą ilością pracy w tygodniu.

Śmiech na sali że tak łatają słabe umiejętności swoich programistów w optymalizacji

kolejny miesiąc bez oficjalnych informacji, kolejny miesiąc plucia na graczy. Ja i kilku znajomych olaliśmy już grę na tym poziomie co kiedyś. Antymaterii już nie ładujemy. Pora oddać konta i pobawić się w inną grę

Dla mnie bez sensu..Jak chcesz oddać konto, to co to za różnica dla Ciebie poczekać dwa miesiące na cmentarzu i przejść na uni z FŻ ?

Nie jest to lepszym rozwiązaniem ?

Mam już dość tak słabych deweloperów gry. Zerowej komunikacji. Stania w miejscu bo są zamknięci na urozmaicenia, których sporo mają podawanych na forach i discordzie.

Niemal rok i nadal aktualizacji nie potrafią zrobić, przecież to jest wręcz jawne przyznanie się do braku kompetencji haha

Na szczęście cała nasza zgraja ma to samo zdanie i będzie można dalej się bawić w fajnym gronie przy innej grze

skoro na forum mamy lige typerską to może zaczniemy typować na ile miesięcy znowu przedłużą informacje, że formy życia nie zostaną wprowadzone?

Myślałem że do maja nie zobaczymy, ale jak wprowadzą w maju to zaraz czerwiec i zacznie sie termin wakacji. Nie będzie komu robić poprawek :D

To co? LF po wakacjach?

nie ważne ile materi jest uzywane , wazne ze jest uzywana , jeden moze wydac na gre 5.000zl a inny 10zl , gdzie tu równe szanse na grę ? ogolnie to wydaje mi sie ze trzeba miec strasznie nudne zycie aby wydawac ciezko zarobione pieniadze na gre :)

Jakie ciężko zarobione.

Ja w ogóle nie pracuję, klikam tylko w kompa. Mam 4 dzieci... 2000 Plus od Pisu.. Zona nie pracuje... Z Mopsu mamy 4000 k, w sumie to była żona bo się rozwiedliśmy pod publiczkę więc, samotna matka... dodatkowo 3000 k. Dzieci mają darmowe posiłki w szkole, a że dużo tego jest to nauczylem je przynosić do domu. Więc jemy z żoną za darmoszkę. Ja bezrobotny, 32 lata bez niepełnosprawności. 1500 zasiłku, chodzę na jakieś unijne szkolenie. Dają jedzeenia dużo na szkoleniu więc mamy na śniadanie i kolację. Mieszkanie Socjalne... Za prąd i gaz płaci Jarek.... Ubrania mamy z MOPSu... Także w sumie 10500k PLN na miesiąc. 1k idzie na alko, 200PLN co miesiać na Anty.... I można klikać w obrazki

W końcu komentarz który pasuje poziomem do tego sfrustrowanego janusza tzn albotomka. Zaśmiane, dobrej nocki