Moim zdaniem GF sami sobie strzelili w stopę i stworzyli problem. Chodzi o paczkomaty. Wiadomo każda firma chce zarabiać i to jak najwięcej, ale nie na wszystkim powinno się zarabiać a przynajmniej znać umiar. Wprowadzenie paczkomatów sprawiło, że konta rozwijają się niebotycznie szybciej, a dokładniej chodzi o ilość posiadanej floty, np 70kk pancerników, 6,5kk GS itp. Jeszcze zanim zostały wprowadzone formy życia zdarzały się lagi. Kiedy jakiś kolos lądował lub ruszał flotę, albo dochodziło gdzieś do większego starcia, moja flota czasami się zawieszała, mimo iż np doleciała to pojawiała się po paru minutach, czasem zawieszała się budowa lub badanie. Złożoność LF tylko pogłębiła ten problem.
Chciałem ostatnio zrobić eksperyment i wrzuciłem flotę gościa z topki do trasha. Chciałem zobaczyć jaką flotą mogę go zezłomować. Trash mielił tą walkę od ok 9:00 rano, a o 23:00 sam go wyłączyłem bo nie chciałem już dłużej czekać. Mielił to cały dzień i nie skończył. Następnego dnia powtórzyłem eksperyment i było tak samo.
Ale trash używa mocy obliczeniowej urządzenia uzytkownika o ile się nie mylę.
Wracająć do tematu LF nie są wydane przez rok. Rok czasu to szmat i jeszcze troche roboczogodzin. Moze i gameforge ma wiecej gier, ale to tylko jeszcze bardziej podkreśla jak sikają na użytkowników. Zapowiadają coś i nie potrafią tego wprowadzić. Ta firma to kpiiiinaaaa!