MALCZU MISTRZ OGAME-SERIA na YT

• Kolejny przyjemny odcinek.

Zaznaczę od nagród bo może nikt Cię nie informował dziś od godziny 14:00 czasu serwera pod zakładką sklep pojawi się dodatkowa zakladka „Nagrody”. Codziennie za zalogowanie się będą do odebrania darmowe surowce, dopalacze, itp. Miłego dnia i czekamy na 6 odcinek!!!

• Siema

1. Planety nie da się zniszczyć, no chyba że chodziło Ci o księżyc, bo księżyc jak najbardziej można zniszczyć.

2. Obrona - na tym etapie eko, skupiłbym się na budowie wyrzutni rakiet i lekkich laserów. Badania do wyrzutni plazmowych można robić (na pewno się później przydadzą) ale na początek lekka obrona w większej ilości (powiedzmy 2k - 4k) I oczywiście obie powłoki ochronne.

taka luźna sugestia z mojej strony, no bo przecież każdy gra jak chce ;)

• Tak zapytam to na serio jest czy to jakaś forma żartu z tą grą i nagrywaniem? :D

To zależy. Dla Ciebie, I am backa i reszty mających kija w dupie ludzi, muszących wszędzie wyrazić swoje krytyczne zdanie, to jest serio i powinniście czym prędzej napisać coś mądrego, bo tego właśnie nie może doczekać się społeczność OGame.

Dla reszty, jest to robiony na luzie film, o grze, w której pewnie każdy z nas spędził całe miesiące. Niektórym to przypomni ich własne początki, inni będą mieli frajdę z obserwowania jak ktoś inny rozwija własne konto. MALCZU MISTRZ ode mnie dostałeś suba, nagrywaj dalej :)

• Dziękuję , ja na przykład , jestem po Uniwersytecie Łódzkim 1 stopnia .walczyłem na studiach 8 lat magistra nie dałem rady miałem 2,5 podejścia i skończyłem Licencjat-napisałem pracę Licencjacką -Znaczenie kreatywności w branży gier komputerowych-o Wiedźminie. od Dziecka kocham gry i sektor kreatywny oraz Fantastykę. Wszystko traktuję na poważnie ale i na luzie bo jestem happy EMO/Goth. Niestety podczas studiów , miałem ataki choroby -od 8 roku życia do tego roku brałem ciężkie leki, mam też stwierdzoną niepełnosprawność. Ale pomimo choroby -kontynuję swoją Pasję i Marzenie-Chce być JUTUBEREM nr01 jako Polakna Świecie . jestem na yt już 10 lat i , nie zamierzam się poddać, a w Ogame grałem 9 lat temu iteraz odkrywam gre na nowo . Moje Credo-Bronić ,Chronić, Bawić,Kochać. Staram się postępować jak mnie uczyli Profesorowie Kultura i Szacunek do innych. Jestem Łodzianinem.Miasto kultury i Sztuki się kłania,A doktorat o niczym nie świadczy -grunt to wychowanie i doświadczenie życiowe.AVE LICENCJAT. Zapraszam do lajków i subów, ja traktuję to na spoko serio , bo to kocham i kocham też Wiedźmina i sektor Fantasy i kreatywności , dawniej byłem SModem minecraft.pl w serwerze Aliquam creative, jak był NFS World też działałem na Forum tak jak tutaj. Niestety ruskie przejeły gre i wszystko padło łącznie z moim tematem forum . Chce , jak moge reklamować na yt Forum i gre..OK? Dzięki Ogame i i forum Spokojniejszy sie czuję psychika mi się poprawia. a od 8 roku życia ,przez 22 lata leczyłem padaczkę , teraz mi zmienili leki i się znacznie lepiej Czuję. O swojej Pasji mówię lekarzom i wszyscy mnie wspierają. I have a Dream. Kocham od 8 roku gry , Zaczynałem od kupowania CD-Action miesiąc w miesiąc jak jeszcze były cd. Pracowałem w też w innym sektorze i itp. i kurde nie dre japy ,że kurde ja mam doktorat to kur##się wywyższam, Jak widać nic się nie nauczyłeś jeśli chodzi o Zrozumienie słabszych i prostych ludzi .A inteligencja , to nie tylko Dyplomin. Nie obrażaj się jak coś.Pozdrawiam.

Pozdrawiam Gameforge i Ogame

Pan Michał.M

czyli Malczu Mistrz

• [ciach]

Pan Michał.M

czyli Malczu Mistrz

Skoro tak bardzo chcecie żebym dał recenzję i buleon też, to proszę bardzo. Sami chcieliście.

Inicjatywa oczywiście ciekawa i fajna. Skoro chce ktoś propagować Ogame to jak najbardziej powinien to robić. Prezentacja w formie video to też dobry pomysł i wygodny.

Z tego co łaskawie ktoś raczył odpowiedzieć na moje pytanie to jest to luźna forma przedstawienia czym jest Ogame itd.

To teraz trochę konstruktywnej krytyki. Reszta pewnie nie wie, co to jest konstruktywna krytyka to niech sobie doczyta, żeby znowu nie pluła jadem. Uwagi nie są złośliwe. Zawłaszcza liberta

Jeśli Jesteś osobą niepełnosprawną to nie wiem czy Jesteś w stanie zastosować się do moich wskazówek jeśli nie Jesteś w stanie to uznajmy poniższe wskazówki za nie istotne.

Trochę uwag technicznych.

Gdybym chciał zacząć przygodę pierwszy raz z Ogame to chciałbym żeby na takim filmiku:

• osoba mówiła wyraźniej,
    • osoba opowiadała głośniej,
    • osoba wyrażała się mniej anemicznie.

To tylko takie moje sugestie dotyczące samej kwestii prezentacji.

Gdybym Ja tak prowadził zajęcia ze studentami jak mówca na tych filmikach to mogliby usnąć i nie za dużo zrozumieć. Jak już coś robić to może warto trochę przyłożyć się odrobinę bardziej. Tak myślę.

Możesz przyjąć moje uwagi jeśli Jesteś w stanie albo robić to jak dotychczas.

Co do kwestii merytorycznej to też mam kilka uwag.

Wiem, że to ma być luźne granie itd.

I o ile ujdzie to w pierwszych kilku filmikach o tyle kolejne filmiki to już raczej jakby taki poradnik się z tego robi, bo gra się rozwija.

I tu miałbym też kilka uwag do następnych filmików nie tych, które do tej pory były nakręcone. Żeby nie było, że się czepiam do obecnych nagranych.

Do meritum sprawy.

Następne filmiki powinny być traktowane już jako w pewnym sensie swoisty poradnik Ogame.

Należałoby konto rozwinąć bardziej poprzez skupienie się na podniesieniu wydobycia kopalni głownie metalu i kryształu w pieszej kolejności. Ewentualnie zaznaczyć mówiąc to chociaż.

Bo bez tego to można sobie grać i nigdy się nie rozwinąć dość relatywnie szybko. Nie robić nie potrzebnych badań, które na tym etapie gry są zbędne jak napęd nadprzestrzenny itp.

To też wyrażenie mojego zdania w tej kwestii jedynie. Zrobisz jak uważasz.

Ja wyraziłem tylko opinie osoby, która chciałaby aby mniej więcej tak to wyglądało.

Bez urazy. :D

Cały pomysł uważam oczywiście jako trafiony i fajnie, że jest robiony na kanale YT.

Powodzenia życzę i kręć filmiki dalej w takiej formie czy innej.

Pozdrawiam z mojej strony to tyle.

Obelgami nie ma co się przejmować bo tacy są ludzie.

Mam nadzieję, że Ciebie nie uraziłem.

Moderator Ruda:
    Komentarz do usuniętych wypowiedzi mniam

• To teraz trochę konstruktywnej krytyki.

Już pare osób wyraziło konstruktywną krytyke i widzisz jak skończyli - obrzygani hejtem przez właściciela tego super filmiku :D

Uważaj, bo jak nie będziesz zachwalał, tylko wyrażał opinie to też zostaniesz zmieszany z błotem :D

odemnie już w temacie:

super filmiki gościu takiego miszcza ogame potrzebowało co by sie dzielił z wszystkimi noobkami mojego / naszego pokroju tą tajemną wiedzą czytania opisów rzeczy w grze. Zawsze je omijałem, a dzięki tobie dowiedziałem sie że elektrownia słoneczna robi pront ;D

oby tak dalej, nagrywaj, miej pasje, twórz te eleganckie poradniczki dla corazto większej widowni, żebyśmy sie mogli uczyć od najlepszych

w końcu MISZCZU JEST TYLKO JEDEN :D

a tak serio to rób to dalej, to lepsze niż polskie kabarety, a na konstruktywną krytyke dalej reaguj hejtem wyzwiskami i płaczem, to lubimy najbardziej :)

• Trochę popiłem, to się wypowiem :)

Ja myślę, że właściciel konta powinien sobie zadać teraz pytanie, przed którym staje każdy gracz na tym poziomie..czy chce grać eko, czy chce złomować.

Bo Qnick zauważył że nie ma sensu budować elektrowni słonecznych, z czym się totalnie nie zgadzam, Uważam ze elektrownia słoneczna, na początku rozwijania konta jest mega istotna. Choćby z tego powodu, że gdy skończy się nam noob ochrona, to przy ewentualnym wlocie, mamy ciemno /strata satelit/ i podnosimy się dłużej.

Jego argument, że zabiera nam miejsce jest trochę nie logiczny /bez urazy/ bo fuzyjna zabiera nam tak samo miejsce, a przy wlocie agresora, słoneczna pomaga nam bardziej niż fuzyjna, bo atak nie wpływa na na jej produkcje energii.

Druga sprawa. Dalej ważna byłoby dla mnie Astrofizyka, ale nie kolonizowałbym planet zimnych, tylko ''8''..nawet gdyby to odbywało się kosztem dłuższego transportu i pomału skoncentrowałbym uwagę na ataki idlaków i na miejscu właściciela rozwijałbym pomału komputerową.

Choć to też bardzo by zależałoby od tego, ile pól mają moje kolonie...250-260 to minimum i gdyby obecne kolonie miały mniej, to zacząłbym kolonizacje jeszcze raz do tego stopnia, by najmniejszą planetą okazała sie matka.

Gdyby finalnie moja mama miała najmniej pól, a pozostałe miały 250-260, to na tym etapie porzuciłbym już matkę /nawet kosztem moona/ by znaleźć coś, co ma właśnie około 250-260 pól do zabudowy . Nie patrzyłbym na punkty, bo jak wiemy, w czasach gdy możemy zakupić paczki, statystyki są tylko efektem wizualnym i nie mają nic wspólnego ze skillem/taktyką gry.

Myśląc przyszłościowo, pomyślałbym o drugim moonie..ale nie wymagałbym tego od siebie za wszelką cenę.

Co do zimnych planet, które dają dużo deutu..według mnie one maja sens tylko w sytuacji, gdy mamy darmowe przenosiny przy ewentualnych fuzjach, lub gruby portfel - by przenieść na te pozycje planety, które mają pól 250-260.

• [ciach]

Ale co do postów twórcy materiału to uwierz, że zapoznałem się z każdym umieszczonym w tym temacie, stąd taka, a nie inna reakcja. Polecam przejrzeć poprzednie strony gdzie na na prawdę grzeczną, obiektywną i delikatną krytykę z dodatkiem porad reagował jak obrażony dzieciak :)

Jak ktoś sam się nazywa miszczu, a jedynie stoi w miejscu cofając się - liczy wyłącznie na pochlebstwa i wyrazy zachwytu nad słabym dziełem to cóż innego pozostaje jak mieć zabawę. I to z empatią nie ma nic wspólnego :)

Moderator Ruda:
    Komentarz do usuniętego posta mniam

• Dziękuję Wszystko w porządku, dzięki za opinię. Mam Swój Styl , ale dzięki może wezmę to pod uwagę. Dziękuję za opinię .i za wyrozumiałość. Cześć ,dla mnie ta gra jest też swego rodzaju kuracją Myślową i Strategiczną. PA.

Spoko , mnie jest trudno urazić , was wszystkich bardzo lubię i szanuję.Elo Pozdrawiam. Cieszę się ,że się podobają filmiki. :D Luz chłopaki,na początku tematu trochę miałem bul dupy owszem , bo gostek nazwal ,żebym cośtam z ryjem zrobił.Każdy z czasem się rozwija i ulepsza video, Nie od razu Kraków zbudowano ! Jest mi bardzo miło , nie jestem ideałem ,ale miło mi was czytać chłopaki.Pa

Moderator Ruda:
    Posty połączone

• Jeśli mogę zasugerować - może drugi odcinek poświęcony społeczności forumowej? Jest tyle palących kwestii do omówienia hehe

Jako ścieżkę dziękową proponuję order 66 theme

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Siema

Hejt?, te posty osób, które są nastawione sceptycznie do Twojego dziennika, to moim zdaniem nie jest hejt, ba! nawet nie stały koło hejtu. Poszperaj trochę na forum a zobaczysz, na co niektórych stać. Polecam dział 'Starcia Tytanów', tam czasami się dzieje xD Swoją drogą taka kompilacja najlepszych tekstów z całego forum np. co miesiąc to byłoby coś pięknego :D

Do kolejnego odcinka

pozdro :)

• Odcinek Special Elite! Zaprasz

Fajny pomysł z tym odcinkiem specjalnym. Ciekawe porównanie zrobiłeś. Słychać, że wziąłeś trochę moje rady do siebie bo filmik nagrany jeszcze lepiej niż tamte pod względem technicznym.

Taka rada odnośnie gry. Bo została chyba skasowana. Może o tym wiesz ale napisze.

Jak masz księżyc to możesz latać na niego flotą transporterów na misja stacjonuj i nikt nie wykryje tego lotu.

Możesz tak zbierać surowce na kolejny rozwój. Tylko z planety innej pozycji i najlepiej z recyklerem na początku a potem z gwiazda śmierci. żeby wydłużyć czas lotu.

Pozdrawiam.