Błędy w grze mimo odkrycia form życia nie zostają dodane
A po polsku można?
Błędy w grze mimo odkrycia form życia nie zostają dodane
A po polsku można?
U mnie też pojawia się często ten problem, używam telefonu/komputera.
Czasami nawet podczas zrzutki surowców gdy jestem już w okolicach 7-8 planety dostaje wylogowanie.
Bardzo męczący problem. Są dni gdzie nie wylogowuje wcale a są dni gdy podczas godziny dostaje 4-5 wylogowan.
Uważam że propozycje Emzeta są w miarę ok, problem leży po stronie GF.
Przełom lutego/marca pewnie wpadną fuzję i przykryją ten temat.
GF nie jest zainteresowany uatrakcyjnieniem w jaki kolwiek sposób uniwersum dlatego że co około miesiąc wypuszcza nowe uni na którym będą zarabiać. Nowe uni po 2-4 miesiącach będzie puste ? A kogo to obchodzi, przecież jest zawsze jakieś nowsze na którym można pograć.
Oni nie zarabiają na eventach które podnoszą satysfakcję z grania więc czemu mają wprowadzać nowe eventy.
Model biznesowy jest prosty, gra ma generować zysk - co robi w pierwszym miesiącu, dwóch. Potem jakoś dociągnąć do fuzji, zaorać stary serwer (redukcja kosztów) i tak się kręci.
Zwróćcie uwagę, że 80% graczy na nowych uniwersach są to ludzie którzy grali na jednym z poprzednich uni i albo dostali zloma, albo uniwersum wymarło i nie jest atrakcyjne dla nich i dlatego przechodzą na nowe. Nowych graczy na uni jest na prawdę bardzo mało i nie sposób ich ściągnąć na stare uniwersa.
Pomysł z eventami nowymi byłoby na prawdę spoko, bo nie czarujmy się ale logowanie raz dziennie jest równie atrakcyjne jak kartez i jego orbitalna kryjówka.
a może warto wziąć jakoś nowych w protekcję, jakiś sojusz dla nowych osób, wsparcie surowcem/radą/discordem - stworzenie relacji czasem jest wazniejsze niz cyferki.
degeneraci typu nalim i tak będą atakować i raczej nic z nim nie zrobicie, gdyż schodzi w nocy z urlopu i nad ranem już znowu na urlopie
Blokada ataków nie jest przewidziana. Aktywacja potrwa na tyle krótko, że nie jest potrzebna.
https://board.en.ogame.gamefor…1835-lifeform-activation/
Na forum org napisali, że niektóre uniwersa jednak dostają blokady ataków, więc może jednak warto to wziąć pod uwagę i zaproponować wcześniej osobą decyzyjnym, prewencyjną blokadę chociaż na dzień, niż wysłuchiwać żalów community na discordzie/forum, że jednak nie da się grać, lagi, wieszająca się kolejka, floty...
hehe, najwięcej płaczą paczkomaty jak inny paczkomat ich spakuje
Jeden i drugi wart siebie jeden i drugi lata na pałę i zdziwiony jak obrońca jednak odświeża podgląd
GF dało możliwość kopna anty i ładowania kasy więc wszystko legal.
Także ładujcie dalej kasę, GF to lubi ! W końcu trzeba zrobić rewanż no nie?
A już najlepsze jest tłumaczenie - "a bo ja tylko kupuje na starcie, żeby mieć oficerów" , "a bo akurat promka była", " do 700k zniszczonych paczek nie kupowałem" kogo to obchodzi? zasilacie GF potężnymi sumami a potem zaskoczeni że inni wydają więcej
a gdzie znajde link do tej Alphy?
https://lobby-pioneers.ogame.gameforge.com/en_GB/hub tu nie ma
Dodanie deu do DF wyrzuca cały balans walki przez okno. Czuję, że we wszechświecie, który ma już 70% metalu i kryształu do szczątków, dodanie do tego deuteru przechyla szalę na korzyść flociarzy. Nie jestem przeciwny pomysłowi dodania deu do DF, ale czuję, że musiałoby się to odbyć kosztem współczynnika 70%. Jeśli chcesz przywrócić około 30-40% floty do DF i dodać deut, może głosowałbym za tym.
Jeśli obecnie dodasz 70% Deut do DF, jako generał stracisz tylko 20% floty.
W tej chwili, jeśli jesteś Generałem i atakujesz kogoś:
~10% twoich strat wraca do ciebie (wliczając deut) w postaci "Wraku" jako misji transportowej.
70% kosztu metalu utraconych statków (zarówno statków atakujących, jak i statków broniących się).
70% kosztu kryształów utraconych statków (zarówno twoich atakujących, jak i broniących się statków).
Oznacza to, że OBECNIE jako generał tracisz 80% kosztu Deuteru swoich statków, ale zachowujesz 80% kosztu metalu i kryształów swoich statków. Jeśli dodasz Deuter do pz, stracisz tylko koszt uruchomienia floty (nieistotny w ogólnym rozrachunku) i będziesz w stanie odzyskać 80% CAŁKOWITEGO kosztu budowy utraconych statków. Doprowadziłoby to do skrajnie niezrównoważonego stanu wszechświata.
Zacznij kontaktować się ze swoimi dostawcami deu, jeśli zaczyna ci go brakować, lub użyj handlarza w grze, jeśli nie masz z kim handlować. System istnieje z jakiegoś powodu. Nie ma potrzeby dodawania deuteru do pz, gdzie wszechświat jest już MOCNIE przechylony na korzyść flociarzy ze współczynnikiem 70%.
Proszę o ponowne głosowanie i wyłączenie wszystkich ekowcow z głosowania którzy twierdzą że z DT bedzie deu na pz to jest kpina jak grają tacy nie ogary oraz że z pełzacze bedzie w ujj dexu jak kosztów nie znają dramat
Mam lepszy pomysł - zgłoś do teamu, żeby wyrzucili tych wstrętnych ekowców na inne uni, co będą psuć uni!
ja wiem, że minęło tylko 5 miesięcy, ale może pora wziąć się za aktualizacje tych dodatków ?
Stare forum ciągle nie przeniesione.
https://board.en.ogame.gamefor…lerated-tools-extensions/
I tam masz wszystko co jest dozwolone. Nie ma potrzeby szukania i zastanawiania się
Przeczytaj pierwszy post a nie bezmyślnie nabijaj statystyki. Napisałem wyraźnie że na en jest tolerowany, Chodzi o to aby i u nas jasno było to napisane, żeby po każdą rzecz nie trzeba było iść na forum angielskie.
ja wiem, że minęło tylko 5 miesięcy, ale może pora wziąć się za aktualizacje tych dodatków ?
jestem na nie.
poproście lepiej o 2 ankiety, żeby za jednym zamachem dwa pomysły przypadkiem nie upadły
Przejrzałem sobie stare maile, 26 kwietnia 2022 GF zapowiedziało wielką aktualizację i formy życia.
Za miesiąc będzie rok od zapowiedzi. To już przestało być śmieszne, a żałosne. Tak właśnie GF sra na userów grających na starych uniwersach.
hahaha widzisz adas jak role sie obrocily ty na u fsy
robisz sie 2 pawelos zejdzie z u polata po bunkrach i ma zaciesz lol
a pisalem ci kilka lat w stecz ze ci zycze tego (twoje slowa moje nie doczekanie) i masz babo placek grasz u fsy i to jak lama latasz po produkcji![]()
czekam na twoja wtope bo w koncu misi bycnie ma czego gratulowac
Lata mijają a Wy macie dalej zadrę za Forka,Q i Spice gdzie robiliście za metal.
Wszystko zmieniły paczki - tylko dlatego możesz mieć zaciesz, inaczej byś nie był aktywny
jeszcze troszkę i urlopy będą 48/48
to pograne będzie miał
tak jak LF do końca marca
Czy coś wiadomo w tym temacie? Czas mija nieubłaganie a informacji brak.
śmietanka polskiej społeczności wypłyneła, gość się pyta gdzie lepiej zacząć a wy jedziecie z dywagacjami czy lepsza pozycja 8 czy 15.
Załóżcie swój temat i ogień tam, a nie pokazujcie co najlepsze tutaj...
a zajrzyj sobie tutaj i zobacz jakie parametry są dla Ciebie najlepsze:
Tylko quasar ma eco 10 więc wydaje się rozsądnym wyborem. Kolejne kryterium to speed floty, przy wyborze x1 flot, możesz sobie pozwolić na więcej, w sensie nie odbierać od czasu do czasu fs, gdzie x5 na quantum bardzo szybko rozwieje Twoje nadzieje.
a z innej beczki, nowe uniwersa ( Narvi, Ozone) będą miały aktywne LF na starcie czy nie ?
Czy jest w planach powrót do innych zadań niż logowanie ?
Pamiętam, że jakoś dawno na starcie tego eventu były zdania w stylu - zbuduj coś / zniszcz coś, wymień u handlarza itd.
Powiem szczerze, że to było znacznie ciekawsze niż obecna forma tego eventu...
Jeśli na OG.en jest to akceptowany dodatek, zakładam, że i na PL serwerze będzie tolerowany. No ale poczekajmy na oficjalne potwierdzenie.
Razer wspomniałeś, że nie jest on tolerowany, czy masz info dlaczego ?
bo nikomu nie chciało się zaktualizować tolerowanych addonów /skryptów / dodatków na liście.
na en są najbardziej aktualne bo tam są deweloperzy, ale najwidoczniej nikt nie wrzuca updetów na inne społeczności jak coś zostało zaakceptowane przez GF / team