a z innej beczki, nowe uniwersa ( Narvi, Ozone) będą miały aktywne LF na starcie czy nie ?
Posts by Razer
-
-
Czy jest w planach powrót do innych zadań niż logowanie ?
Pamiętam, że jakoś dawno na starcie tego eventu były zdania w stylu - zbuduj coś / zniszcz coś, wymień u handlarza itd.
Powiem szczerze, że to było znacznie ciekawsze niż obecna forma tego eventu...
-
Jeśli na OG.en jest to akceptowany dodatek, zakładam, że i na PL serwerze będzie tolerowany. No ale poczekajmy na oficjalne potwierdzenie.
Razer wspomniałeś, że nie jest on tolerowany, czy masz info dlaczego ?bo nikomu nie chciało się zaktualizować tolerowanych addonów /skryptów / dodatków na liście.
na en są najbardziej aktualne bo tam są deweloperzy, ale najwidoczniej nikt nie wrzuca updetów na inne społeczności jak coś zostało zaakceptowane przez GF / team
-
podbijam
-
szacun guff, że podejmujesz rękawice w nierównej walce - godne podziwu, wielu by pewnie włączyło urlop i przez cmentarz uciekło.
-
Udalo mi sie niedawno wbic czwarta technologie w badaniach T3. Wybralem "obsydianowe wzmocnienei oslon" myslac naiwnie, ze badanie to bedzie miec jakikolwiek wplyw na wzmocnienie obrony. I dupa! bonusy sa tak zalosne, ze caly ciezki proces rozwoju FZ az do tego 4 badania w drzewku technologii T3 wydaje sie po prostu smieszny. Po cholere bylo sie tak meczyc jak te bonusy jednych z ostatecznych ( i najciezej dostepnych) technologii sa g. warte. Serio, bonusy sa tak gowno warte, ze caly trud i praca wlozona do otrzymania prawie sie nie oplaca. Jesli zastanawiasz sie nad tym, czy warto. odpowiedz: nie warto. Najlepiej ograniczyc sie do T1-T2 i rozwijac eko, normalne badania. T3 to zabawa dla jakichs tam kont z top1-100. Nie wiem, dla ludzi ktorzy maja duży nadmiary surowcow do spalenia...a efekt tych badan chyba mozna poczuc (odrobine) majac z 15 planet i na kazdej rozwiniete badania T3 do conajmniej 10/20+ poziomow, a ile to pozera surowcow to sami sie przekonacie. Fk it. Troche szkoda bo bardzo mi sie podobaly FZ, ale po T2 zabawa sie konczy i juz nie warto sie w to bawic. No chyba, ze macie wymaksowane wszystko na planetach i juz doslownie nic innego nie ma do roboty.
ale czytałeś opisy prawda? zanim wrzucałeś badanie do zrobienia? w żadnym miejscu nie było napisane, że badanie zwiększa jakość, tylko obniża koszty i czas badania:
Enhancing the Psionic Shield Matrix reduces the costs and research time of shield technology with each level. Więc o co kaman?
twierdzenie, że badania T3 są gówno warte można wsadzić sobie w .. gdyż masz w nich np badania na zwiększenie statystyk dla okrętów więc flociarz będzie zadowolony.
Dla kopalnianych dziadków masz badanie na pełzacze, a i odkrywca ma wrzucone coś o antymaterii na ekspach.
Prawda, że te bonusy nie są jakieś super efektywne na pierwszych poziomach, ale na wyższych robią robotę.
Zgodzę się natomiast, że połowa z bonusów T3 jest bezużyteczna.
-
fajne narzedzie ale gryzie sie z agr i do ekspedycji nie mozna dodac zadnego statku bojowego zeby flote przywozil trzeba samemu dodawac np niszczarke
gryzie sie z agr, ale ma tak samo wbudowana mozliwosc aby kliknac klodeczke z tym co chcesz budowac a potem wyslania dokladnej surki, wiec who cares
nie wiem jak to zrobiles, ale u mnie gdy klikam L zaznacza mi wymagana liczbe DT + 1 sonda, + 1 pathfinder + 1 rozpruwacz leci, nie musze nic dodawac recznie
-
A jest obecnie jakikolwiek dodatek który pozwala szybciej wysylac ekspy?? i z kompa i z telefonu ?
jest! OGlight -> https://board.en.ogame.gamefor…hp?thread/810904-oglight/
dodatek tolerowany na ogame.en!!
zasadniczo wysylanie exp to sa 3 klikniecia:
"L" lub "S" w zaleznosci czy chcesz duze trampki czy male -> enter -> kordy gdzie ma leciec slot -> enter i teraz juz jest z górki; naciskasz "P" oglight wrzuci poprzednia formacje razem z kordami, wiec enter -> enter. Powtarzasz dla wszystkich slotow.
Ponizej filmik tlumaczacy wszystko, od instalacji, poprzez wysylanie eksp do zrzutki surowcow w ciagu 40 sekund
-
Dużo prościej jest otworzyć nowe uni z LF niż aktywować na starych.
Mimo, że u68 radzi sobie już całkiem dobrze, dalej nic nie wiemy o aktywacji na kolejnych starych uniwersach.
Mam wrażenie, że o stare nikt już nie dba.
bo tak jest, łatwiejsza i stabilniejsza kasa dla GF jest z nowego uni.
zawsze gdy masz nowe uni to tego samego dnia lub dzień później promocje na anty wlatuje, przypadek?;)
dla starych uni masz wizję fuzji co 2 lata, co Ci nie pasuje
-
byle do przodu! i gratulacje za chęci lotów
-
Czy działa ten event w ogóle u kogoś ? Czy został włączony?
Pytam gdyż zauważyłem, że od 16 grudnia robiąc ekspedycje nie znalazłem ani razu przedmiotów.
Podliczyłem ekspedycje, i wyszło że wykonałem 350 lotów od 16 grudnia do dzisiaj - dużo / mało zależy jak patrzeć i nie wpadł żaden przedmiot.
Ewentualnie procent wypadania przedmiotu jest mniejszy?
O co chodzi?
Nie tylko na ogame.pl jest z tym problem. Grając na ogame.en również występuje ten problem. Na wykonanych 656 ekspedycji - 0 przedmiotów.
-
gratki Stanley! to Ty żyjesz jeszcze?
grałem kiedyś z Tobą w Eri! Red Star się kłania
-
"weź wypełnij i zeskanuj te 3 strony, chwila roboty i będziesz mieć z głowy"
"spoko"
15 minut później - a gdzie moje dtki
gratulacje wyczucia i wstrzelenia się idealnie
zysk kosmos!
trochę przerwy przede mną i rozmyślenia co zrobić z resztą floty, bo gra polegająca na ciągłym wysyłaniu exp i fs to jednak nie dla mnie
a ze mnie taki lotnik jak z koziej dupy trąbka to aż szkoda żeby się marnowało
Pozdro dla wszystkich!
p.s.
Push!!
-
Siemka,
W innym wątku poruszone - Ogame tracker - https://chrome.google.com/webs…abjlagnnnjfodjgiddnonehnd
Proszę o sprawdzenie czy może zostać dodany do listy tolerowanych dodatków.
Na Ogame.en jest tolerowanym dodatkiem, więc czemu nie w PL ?
-
tu chyba jakoś nie ma szczególnej filozofii.
Planety na początek na pozycji 8 -> boost metalu do wydobycia.
Wybór klasy na początek -> odkrywca, większy boost.
Planetki z polami poniżej 250 kasuj od razu.
Potem polecam sciągnać sobie dodatek do przegladarki -> [ciach]
Pokaże Ci on amortyzacje, i co najlepiej budować w jakiej kolejności .
[mod='Ruda']Treści niedozwolone w grze[/mod]
-
konkret zysk, do pozazdroszczenia!
Marek do tej pory czysto trafiał, więc Złomek pisz do supportu i zobaczymy czy coś było
-
a tak swoją drogą, jeżeli Szymon dostał zwrot GS to obrońcy musieli zwracać złom ?
-
push ekstremalny!
chyba już nie ma floty, która zatrzyma te GSy?
gratulacje!
-
byle do przodu!
-
Na Ogame.pl Quantum kradną konta z dwuetapową weryfikacją.
To znaczy, że nie jesteście w stanie zagwarantować bezpieczeństwa graczom, którzy Wam zaufali.
Ciężko skomentować to. Czy jak ktoś wykrada pieniądze z konta bankowego, łamiąc weryfikacje dwu etapową to wtedy bank jest winny?
No chłopie obudź się. Fajnie, że chcesz na siłę bronić kolegi z sojuszu, ale są pewne granice absurdu.
Nie wiesz w jaki sposób i do czego wykorzystuje Zgon swój telefon / komputer, więc nie naginaj rzeczywistości do tego, że ktoś celowo kradnie i złomuje konto, ale już nie czyści konta bankowego. Szanujmy się.
To użytkownik jest odpowiedzialny za bezpieczeństwo swojego konta / telefonu / komputera i jak z niego korzysta.