Posts by ZEr0
-
-
-
jak 1303 to nie może być inaczej

-
-
Asahi

-
-
-
Ja również bardziej od fuzji i pseudo ustalania ich ewentualnego przebiegu wolałbym mieć możliwość wolnego wyboru miejsca w którym chcę grać. Oczywiście przy zachowaniu pewnych zasad (np. top 20) żeby nie zaburzyć balansu gry na danym uni. Byłoby to dużo prostsze, intuicyjne i sprawiedliwe rozwiązanie dla wszystkich. W wyniku fuzji zawsze ktoś zostaje pokrzywdzony, ponieważ narzuca mu się pewne parametry (np. prędkość flo)
-
-
-
Gratulacje dla byłego sojusznika oby więcej się trafiało

jedna uwaga nie dołączaj ss do ataku bo nie mają wartości bojowej, chyba że nie masz z kim wymienić

-
-
-
Z tego co wiem ta opcja nie jest już dostępna w ogóle a same reflinki nie działały prawidłowo już koło 2019 roku, planetę matkę też można porzucić więc to nie problem żeby budować się blisko znajomego
-
-
-
-
Szczerze nie rozumiem tego uporu w grze konkretną klasą. Pisałem już kiedyś w innym wątku, że każda klasa ma swoje zalety i swoje wady i każdą z klas należy traktować jak narządzie a nie jako wybór na stałe.
Moje propozycje:
1) Czy od początku budować wg. amortyzacji? Czy może np. priorytetyzować np. kopalnie kryształu, aby uniknąć wąskiego gardła jakim jest kryształ. Nie zamierzam paczkować
- no to proponuje iść w metal - najszybsza i najtańsza budowa
2) Często na początku korzystanie z handlarza?
- myślę że bd musiał żeby mieć odpowiednie ilości każdego surowca
3) Ślecie ekspedycje? Czy może jest to strata czasu?
- na pewno w eventy na anty bo to da Ci większe możliwości wymiany sury, generalnie warto i tak latać bo to zawsze dodatkowy przychód ale szału nie bd
4) Jaką lokalizacje planet sugerujecie? Uciec gdzieś do dalekiej galaktyki? Czy może rozłożyć planety w 1 - 3g, aby potem mieć dobry dostęp do idlaków? Nie planuję floty stawiać, więc prawdopodobnie tylko idlaki będą wchodzić w grę?
- na pewno dalsze gale gdzie mniej się bd działo, początek lub koniec galaktyki tam zazwyczaj jest dla każdego daleko, i 8 pozycje, przy grze pod wydobycie myślę że warto mieć planety blisko siebie (czas i koszt zwózki)
Na koniec dodam, że zawsze zaczynam odkrywcą bo jest to najlepsza opcja na szybki rozwój konta oraz kolonizację planet (liczba pól)
-
-

![4K] Western Maryland Scenic Railroad 1309 Steam Train - YouTube](https://i.ytimg.com/vi/kwOY68WN71E/maxresdefault.jpg)