Posts by ZEr0

Zapatrzyłeś się mocno na u68 nie widzisz np quantum. To nie tak jak piszesz że x1 napędza ogame, ogame napędzają dobrzy gracze po prostu tacy którzy potrafią ogarnąć fs oraz akcje w grze. Gram na x4 i nie wyłapałem nigdy dzwona. Od radzenia sobie z cięższymi chwilami jest urlop. Wszystkie rzeczy które skreślasz w poście powyżej np ładowność sond czy deuter na pz były długo wyczekiwane przez graczy i w wielu uni przeszły w ankietach.. Jak nie chcesz się martwić o md to od tego jest zawro... Jeszcze raz powtórzę ta gra to gra wojenna to nigdy z założenia nie miał być symulator farmy... Grasz online z innymi ludkami na serwie i to jest wyzwanie bo każdy z nich bd miał inne priorytety tyle i aż tyle.. Na x1 też możesz wyłapać dzwona jeśli nie ogarniesz pewnych nawyków.

Takie to znaczy jakie? Każe ustawienia mają swoich zwolenników każdy z nas ma inną ilość wolnego czasu i inny styl gry... Na pewno myślę dla większości jest bezpiecznie i wygodnie z ustawieniami niskich prędkości flot szczególnie bojowych i bez pz z obrony ale trochę chyba nie o to pierwotnie chodziło w tej grze żebyśmy wszyscy grali eko i expy... Ogame to nie symulator farmy.

Myślę że dużo osób nie rozumie po prostu że to gra błędów i gra online z innymi osobami które mają inne cele i styl gry...

Bardziej szukałbym w ochronie nowych graczy tak żeby mogli się rozwinąć w miarę sensownie na starszych serwerach też, może opcją byłaby ochrona do jakiegoś poziomu po fuzji np. w zależności od GAPu pomiędzy topką a resztą albo jakiejś ilości czasu ochrony po fuzji. Niskie flo pokojowe to też mozolna zwózka sury np., mniej wykonanych exp na dzień (a to ważne przy rozwoju nowego konta).

Myślę też że powinna być przywrócona funkcjonalność cmentarza - zawsze była to opcja że by przenieść gdzieś już jakoś rozwinięte konto, tam gdzie czujemy że będzie dla nas lepiej!

Duża cześć graczy wraca do gry z sentymentu wszyscy mamy poukładane jakoś życie i ważny jest dla nas nasz prywatny czas. Moim zdaniem x1 czy x2 nie ma kompletnie sensu obecnie choć takie serwery będą miały tez koneserów na pewno ale czy będą dostarczały jakiś emocji? A w końcu gra ma być rozrywką...

Czego niestety sporo osób nie rozumie biorąc grę zbyt poważnie...

Chciałbym zauważyć dwie rzeczy po pierwsze mamy sezon wakacyjny po drugie team to wolontariusze więc biorąc pod uwagę powyższe proponuje więcej cierpliwości i wyrozumiałości. Dodajmy do tego że tam cały czas brakuje osób...

Moje doświadczenia w kontakcie z supportem są pozytywne nigdy nie spotkałem się z lekceważeniem a w kilku sytuacjach mogę powiedzieć że wykazali się podejściem pro gracz.

Wiem że są sytuacje w których bywało inaczej ale według mnie to raczej problem wynikający z narzuconego przez GF schematu działania...

Ja proszę o powrót do anty na pz plus więcej eventów z anty na ekspach

To takie małe wyrównanie szans dla osób które nie inwestują i też ciekawsze wydarzenia niż odbieranie artefaktów za logi albo wysyłanie wiadomości w grze ;)

To jest trochę bardziej złożony temat bo wszystko zaczyna się od złej strategii GF w zakresie fuzji (sam tego doświadczyłem kiedy przeniesiono mi konto z pokojowej x8 na uni z x2 i dodam że nie miałem prawa wyboru) ale to wynika też z tworzenia co chwila nowych uni różniących się diametralnie parametrami - pisałem kiedyś że wystarczyłyby trzy/cztery typy uni i łatwiej by było zarządzać fuzjami.

Jest też druga strona medalu - kiedyś był cmentarz przez który można było zmienić uni co dawało graczom jakąś swobodę wyboru (okupioną czasem i trochę anty ale zawsze). Obecnie można z cmentarza wrócić tylko na uni na którym się wcześniej grało. Powoduje to że gracze którzy znaleźli się po fuzji na nowym serwerze z innymi ustawieniami mogą próbować zmienić coś tylko poprzez ankiety...