Mówię o idlakach na urlopie.
Edit. Skoro ktoś dał sobie spokój z grą i ma wylądować na serwerze cmentarnym, to chyba lepiej żeby przysłużył się do rozwoju innych graczy.
źle mówię?
Mówię o idlakach na urlopie.
Edit. Skoro ktoś dał sobie spokój z grą i ma wylądować na serwerze cmentarnym, to chyba lepiej żeby przysłużył się do rozwoju innych graczy.
źle mówię?
Fakt, irytujące jest, że gdy komuś się zrobi nudno, to pyka urlop i znika z uni. Niech będzie z takiego jegomościa chociaż jakaś korzyść
Będziesz tutaj wrzucać każdy farming?
Gram od poczatku ogame.
Rozumiem że nie było Cie od 10 lat.
Niestety to juz nie ta sama gra o czym przekonasz sie na nowym uni.
Zycze zebys utrzymał sie dłuzej niz 1-2 miesiace, wtedy mozemy pogadac.
Grywałem kilka razy na nowych uni, wiem jak to wygląda.
Rozmawiamy o usuwaniu starych wątków z forum.
Usuwając taki kawał historii, odpowiedzialne za to osoby, pokazały w jakim ciemnym miejscu mają graczy.
Liczą się pieniądze i ja to doskonale rozumiem, ale....
Pozostawienie najstarszych wątków na forum nie spowodowałoby bankructwa GF.
głowne tematy sa przenoszone z tevgo co widze.
zwykle tematy st, jakies inne pojedyncze - kogo to obchodzi z upływem, czasu ?
Ja z miłą przyjemnością poczytałbym stare tematu z mojego ex uni. Wojny, walki na słowa, ucieranie sobie nosa, rozpady i fuzje sojuszy.
Dawni wrogowie, nawiązujący współpracę. Dotychczasowi sojusznicy nie mogący na siebie patrzeć.
Ogame, zwłaszcza ten dawny, to nie tylko cyfry, ale też ludzie.
Quote90% użytkowników forum nie graczy. Mam nadzieję, że wytłumaczyłem.
Słuszna uwaga.
Tak na prawdę, jeżeli głosowanie miałoby być miarodajne, to musiałoby się odbywać w ramach nowego uni, a nie na zewnętrznym forum, gdzie w ankiecie może wziąć udział każdy.
Tak a w czym problem ?
Jak zalogujesz sie na nowe to Cie topka zje za anty.
Wiesz, nie każdy ma z tym problem.
Display MoreRozumiem, że jak chce wrócić do Ogame, to mam logować się na stare uni gdzie gracze mają po ileś milionów punktów?
Na starych uni masz ochronę do 500 000 pkt i możesz spokojnie się rozwijać.
Tacy gracze co mają dużo pkt. nie będą za bardzo zainteresowani tobą jak minie ochrona.
Chyba, że się nie będziesz pilnował z surowcami na planetach.
Po kilku latach możesz dojść to topki wysoko nawet.
Na nowych uni masz szanse oczywiście być wysoko w top dość szybko.
Ale na owych uni nie masz ochrony i jest więcej graczy, którzy będą cię napadać i raczej ataki dużo częściej, brak spokojnej gry na rozbudowę.
Twoja sprawa gdzie pójdziesz. Ja osobiście wybieram stare uni. Na starych uni masz idlaków, z których możesz napadać i czerpać zyski a na nowych tego niema.
Załóż sobie konto na nowym i starym i graj na obu sam zobaczysz gdzie zostać.
Ja nie muszę tego sprawdzać, bo wiem jaki byłby wynik.
Możliwość sprawdzenia się z najlepszymi na danym uni ,czy to założenia z nimi sojuszu, daje tylko i wyłącznie rozpoczęcie gry na nowym uni.
Reszta tego co mówisz, to prawda, ale jednak rozumiem ludzi zaczynających grę na nowych światach.
Temat był wałkowany już co najmniej 12 lat temu.
Czy GF cokolwiek z tym zrobił? Nie.
Mnóstwo graczy odchodziło, w tym również ja.
Wracam tutaj po latach i problem jest nadal ten sam, tylko graczy jakby mniej.
po co wam ciągle nowe unii,i tak coraz mniej osób gra.....a jak grają to chwilę i po pół roku zostaje 300 kont
Rozumiem, że jak chce wrócić do Ogame, to mam logować się na stare uni gdzie gracze mają po ileś milionów punktów?
Nie no.... Flota x7 jak ktoś słusznie zauważył, to robienie fs na czas robienia dwójki. Bez przesady.
Dość długo nie było Uni zrównoważonego, znacznie premiującego wszystkie klasy graczy.
Quasar stwarza takie możliwości. Każda z klas ma w parametrach tego uni coś znaczącego.
Dokładnie o coś takiego mi chodziło. Jednak mimo wszystko uważam tamtejszy debris, czyli 70% z floty, za zbyt wysoki.
Zwłaszcza w świetle coraz częstszych podejrzeń pushowania swoich kont, przez niektórych flotowych graczy.
Dość długo nie było Uni zrównoważonego, znacznie premiującego wszystkie klasy graczy.
Jaka to według Ciebie byłaby konfiguracja?
Myślałem o:
Ekonomia x7-8
Prędkość flot x3-4
Badania x12-14
Debris flota 50%
Debris obrona 30%
Galaktyk 5-6
Planety +25 pól
Kiszczak?
Teraz ja. I też jestem pijak.
Dzień dobry wszystkim.
Mam nadzieję, że w porównaniu do poprzedniego wątku, tym razem odzew okaże się odrobinę większy.
Jest tutaj ktoś z dawnego U59? Jak żyjecie?
Pytanie.
Na poprzednim forum, wysłałem kilka wiadomości do starych znajomych z dawnych czasów.
Czy nadal będą mieli zalogowania się, odczytania wiadomości i ewentualnej odpowiedzi?
Dobry wszystkim.
Nick w grze Goalkeeper i czekam na nowe uni.
Dawno mnie tu nie było z małymi przerwami.
Tym razem chyba zabawię tu na dłużej.
Jest tu ktoś pamiętający Uni z numerkami?
Oprócz Ciap rzecz jasna , bo ona tu jest od zawsze