Posts by Zibi

Crysis, jest dokładnie tak, jak mówisz :). Na przykład, dla Rocków, rozbudowa Centrum Badań Minerałów o jeden lvl zmniejsza koszty budowy kopalń o 0,5%, ale po wybudowaniu kopalni zostaje doliczona ilość punktów za zużyte surowce "bez zniżek" :).

Wysyłanie misji eksploracyjnych ma sens, jeśli chcesz ukończyć osiągnięcie #47 "To powinno być w... mojej ładowni" - pomimo tego, że nie dolicza nam artefaktów do wykorzystania powyżej limitu 3600 szt., do tego osiągnięcia dolicza każdy znaleziony artefakt.

SPIN DOKTOR, pisanie do Arta i Rudej nic nie da: nie Oni ustalają zasady eventu i prawdopodobnie sami zostali powiadomieni o czasowym ograniczeniu wykorzystania nagród w ostatniej chwili, bo w innym przypadku wcześniej by powiadomili nas na forum o zmianach.

Niestety, moim zdaniem zmiany nie zostały chyba w pełni przemyślane. Z jednej strony - sypnęli dopałkami i paczkami surowców, dodatkowymi slotami floty i ekspedycji, itemami zmiany klasy gracza i sojuszu itp itd; z drugiej - przez ograniczenie czasowe wiele z nagród przepadnie, gdyż raczej niewielu z nas chce "teraz, zaraz, natychmiast" zmienić sobie klasę gracza, lub sojuszu, nie wszyscy rozbudowują właśnie budynki lub rozwijają badania LF. Cóż, zobaczymy, jakie nagrody będą w kolejnym evencie i czy również wszystkie będą miały ograniczenia czasowe...

Crysis, masz rację. Nie zauważyłem (gapa ze mnie), że do ekwipunku dodano nową kategorię przedmiotów...

Cóż, jutro zobaczymy, co wymóżdżyli...

Było już wcześniej. Na przykład był wybór: zwiększenie o 1 lvl technologii energetycznej, kopalni kryształu lub ekstraktora deuteru. Trzeba było dokonać wyboru i aktywować nagrodę do końca eventu i całkiem możliwe, że teraz będzie podobnie. Poczekamy do jutra, zobaczymy...:):):)

W każdym razie jakaś odmiana będzie :):):)

Dyskusja dotycząca owego problemu odbyła się parę dni temu na Discordzie, jednak z uwagi na urlop Arta nie podejmowaliśmy żadnych decyzji jak sytuację rozwiązać.

Nie chcemy krzywdzić ani flociarzy, ani obrońców - po prostu chcemy wypracować rozwiązanie, które zadowoli wszystkich.

Nikt nie chce niczego/nikogo zabić czy zagryźć :P

Ruda, a czy w tej dyskusji braliście pod uwagę możliwość wprowadzenia korekty regulaminu gry, wyłączającej piloty naprowadzające flotę z definicji spamu podglądu? Według mnie byłoby to najlepsze rozwiązanie, zarówno dla graczy, jak i dla teamu: gracze będą mogli skupić się na kolejkowaniu atakujących flot, nie martwiąc się tym, że łamią regulamin; członkowie teamu z kolei nie będą musieli borykać się z dylematem: czy kierować się regulaminem i upominać, lub karać atakierów, czy postępować zgodnie ze zdrowym rozsądkiem i ogólnie przyjętymi i stosowanymi metodami gry...

Przy okazji: jeśli ktoś z Was, Panie i Panowie, poczuł się urażony moim poprzednim wpisem, to bardzo przepraszam. Moja wypowiedź była jednostronna, krytykująca łamanie regulaminu pomimo tego, że ten akurat zapis regulaminu jest do (....), przepraszam, do poprawy :). Niestety, czytając wcześniejsze posty, poniosło mnie.

Pozdrowienia dla Styrtasiepali - dziękuję za sam wiesz co :)

Crysis , na 99% masz rację - po prostu nie pamiętam, skąd się wzięły, nie zarejestrowałem, kiedy znalazły mi się w ekwipunku. Pamiętam, że na początku ten detroid nie miał nawet polskiego opisu.

Ja mam cztery, a gram Rock'talami. Jeden chyba znalazłem na ekspedycji, a resztę wylosowało mi w Imporcie / Eksporcie.

Cześć Tomex :). Gratuluję spostrzegawczości i wytrwałości :):):). Niestety, tak, jak Ci pisałem na czacie, od wczoraj, tak od godz. 18:30 do dzisiaj, co najmniej do godz. 6:00, system nie pozwalał mi na zalogowanie się do gry (próbowałem na kompie na trzech przeglądarkach i na smartfonie...) Wychodzi na to, że jestem ofiarą fuzji, chociaż gram na uni docelowym :):):).

Pozdrawiam i życzę dalszych pomyślnych łowów :):):):thumbup::thumbup::thumbup:

Cześć Wszystkim :).

Nie rozumiem, o co bijecie pianę: plazmatorek złamał zasady gry, wysyłając floty na innego gracza ze zbyt długim czasem dolotu i dostał za to ostrzeżenie. Nieważne, że są to tylko piloty, naprowadzające flotę, ważne jest to, że dopuszczalny regulaminem czas dolotu został przekroczony i doszło do spamu podglądu. Regulamin dotyczy wszystkich graczy i wszystkich rodzajów flot. Nigdzie nie jest napisane, że pilot naprowadzający flotę powinien być traktowany inaczej. Tak więc kruszynka słusznie upomniała napastnika i poradziła mu, aby w przyszłości wysyłał krótsze ataki.

Panie i Panowie, jest lato, za kilka dni zaczną się wakacje, ale to nie zwalnia Was z myślenia i wykazywania się umiejętnością czytania tekstu ze zrozumieniem.

Co do @plazmatorka zaś: powinieneś, chłopie, przeprosić @kruszynkę i cały team za tą rzekę hejtu, który już się tu zaczął wylewać...

Pozdrowionka :):):)