Crysis, jest dokładnie tak, jak mówisz
. Na przykład, dla Rocków, rozbudowa Centrum Badań Minerałów o jeden lvl zmniejsza koszty budowy kopalń o 0,5%, ale po wybudowaniu kopalni zostaje doliczona ilość punktów za zużyte surowce "bez zniżek"
.
Posts by Zibi
-
-
Osiągnąłem już 100 lvl doświadczenia wszystkich czterech ras i mam jeszcze do znalezienia 58.432 artefakty, aby zaliczyć piąty poziom tego osiągnięcia

Tak więc - DiGriz, nie do końca masz rację 

-
Wysyłanie misji eksploracyjnych ma sens, jeśli chcesz ukończyć osiągnięcie #47 "To powinno być w... mojej ładowni" - pomimo tego, że nie dolicza nam artefaktów do wykorzystania powyżej limitu 3600 szt., do tego osiągnięcia dolicza każdy znaleziony artefakt.
-
Cześć

Joker , gratuluję wytrwałości i uporu
. Niestety, tym razem nie zdążyłem odebrać fs-a - w pracy jeszcze byłem, mam przygotowanie do inwentaryzacji rocznej i , niestety, po dwanaście godzin dziennie obecnie pracuję
Owocnego przetopu
.Styrtasiepali - dzięki za życzenia
. Oczywiście, szybko się odbuduję i... gramy dalej 

-
No i latanie na ekspedycje LF miałoby większy sens...
-
Cześć wszystkim

Ja jestem na "nie" - obecne prędkości mi pasują

-
SPIN DOKTOR, pisanie do Arta i Rudej nic nie da: nie Oni ustalają zasady eventu i prawdopodobnie sami zostali powiadomieni o czasowym ograniczeniu wykorzystania nagród w ostatniej chwili, bo w innym przypadku wcześniej by powiadomili nas na forum o zmianach.
Niestety, moim zdaniem zmiany nie zostały chyba w pełni przemyślane. Z jednej strony - sypnęli dopałkami i paczkami surowców, dodatkowymi slotami floty i ekspedycji, itemami zmiany klasy gracza i sojuszu itp itd; z drugiej - przez ograniczenie czasowe wiele z nagród przepadnie, gdyż raczej niewielu z nas chce "teraz, zaraz, natychmiast" zmienić sobie klasę gracza, lub sojuszu, nie wszyscy rozbudowują właśnie budynki lub rozwijają badania LF. Cóż, zobaczymy, jakie nagrody będą w kolejnym evencie i czy również wszystkie będą miały ograniczenia czasowe...
-
Display More
Przedmioty ograniczone czasowo (0)
Jest, a nie było. Kategorii ,,przedmioty,, tez nie ma gdy nie masz 1+astro i mam nadzieje że tego własnie ma dotyczyc ta zmiana...

Było już wcześniej. Na przykład był wybór: zwiększenie o 1 lvl technologii energetycznej, kopalni kryształu lub ekstraktora deuteru.
Jak pamietam, to ten typ nagród był aktywowana wraz z odebraniem- jak sztab i tylko przy astro zrobili wyjątek
Crysis, masz rację. Nie zauważyłem (gapa ze mnie), że do ekwipunku dodano nową kategorię przedmiotów...
Cóż, jutro zobaczymy, co wymóżdżyli...
-
Było już wcześniej. Na przykład był wybór: zwiększenie o 1 lvl technologii energetycznej, kopalni kryształu lub ekstraktora deuteru. Trzeba było dokonać wyboru i aktywować nagrodę do końca eventu i całkiem możliwe, że teraz będzie podobnie. Poczekamy do jutra, zobaczymy...

W każdym razie jakaś odmiana będzie

-
Witam wszystkich

Napisałem zgłoszenie do supportu, związane z brakiem możliwości zalogowania się na konto - przyznali mi rację i zrobili mi backup konta

Dzięki, Administratorze Kasia321

Tak więc, Panie i Panowie, gramy dalej

-
Dyskusja dotycząca owego problemu odbyła się parę dni temu na Discordzie, jednak z uwagi na urlop Arta nie podejmowaliśmy żadnych decyzji jak sytuację rozwiązać.
Nie chcemy krzywdzić ani flociarzy, ani obrońców - po prostu chcemy wypracować rozwiązanie, które zadowoli wszystkich.
Nikt nie chce niczego/nikogo zabić czy zagryźć

Ruda, a czy w tej dyskusji braliście pod uwagę możliwość wprowadzenia korekty regulaminu gry, wyłączającej piloty naprowadzające flotę z definicji spamu podglądu? Według mnie byłoby to najlepsze rozwiązanie, zarówno dla graczy, jak i dla teamu: gracze będą mogli skupić się na kolejkowaniu atakujących flot, nie martwiąc się tym, że łamią regulamin; członkowie teamu z kolei nie będą musieli borykać się z dylematem: czy kierować się regulaminem i upominać, lub karać atakierów, czy postępować zgodnie ze zdrowym rozsądkiem i ogólnie przyjętymi i stosowanymi metodami gry...
Przy okazji: jeśli ktoś z Was, Panie i Panowie, poczuł się urażony moim poprzednim wpisem, to bardzo przepraszam. Moja wypowiedź była jednostronna, krytykująca łamanie regulaminu pomimo tego, że ten akurat zapis regulaminu jest do (....), przepraszam, do poprawy
. Niestety, czytając wcześniejsze posty, poniosło mnie.Pozdrowienia dla Styrtasiepali - dziękuję za sam wiesz co

-
-
-
Cześć Tomex
. Gratuluję spostrzegawczości i wytrwałości 

. Niestety, tak, jak Ci pisałem na czacie, od wczoraj, tak od godz. 18:30 do dzisiaj, co najmniej do godz. 6:00, system nie pozwalał mi na zalogowanie się do gry (próbowałem na kompie na trzech przeglądarkach i na smartfonie...) Wychodzi na to, że jestem ofiarą fuzji, chociaż gram na uni docelowym 

.Pozdrawiam i życzę dalszych pomyślnych łowów

-
Cześć Wszystkim
.Nie rozumiem, o co bijecie pianę: plazmatorek złamał zasady gry, wysyłając floty na innego gracza ze zbyt długim czasem dolotu i dostał za to ostrzeżenie. Nieważne, że są to tylko piloty, naprowadzające flotę, ważne jest to, że dopuszczalny regulaminem czas dolotu został przekroczony i doszło do spamu podglądu. Regulamin dotyczy wszystkich graczy i wszystkich rodzajów flot. Nigdzie nie jest napisane, że pilot naprowadzający flotę powinien być traktowany inaczej. Tak więc kruszynka słusznie upomniała napastnika i poradziła mu, aby w przyszłości wysyłał krótsze ataki.
Panie i Panowie, jest lato, za kilka dni zaczną się wakacje, ale to nie zwalnia Was z myślenia i wykazywania się umiejętnością czytania tekstu ze zrozumieniem.
Co do @plazmatorka zaś: powinieneś, chłopie, przeprosić @kruszynkę i cały team za tą rzekę hejtu, który już się tu zaczął wylewać...
Pozdrowionka

-
Gratki, Joker

Mam nadzieję, że dobrze wykorzystasz zdobyte surki 

Cóż, trafiłeś mnie w chwili słabości, przysnąłem po pracy i nie odebrałem fs-a... Ale co się wyspałem, to moje 

Pozdrowionka 

-
Display MoreQuote
15. W przypadku stwierdzenia złamania zasad regulaminu u zwycięzcy, osoba ta nie otrzyma nagrody. Losowanie odbywa się ponownie.
Jezeli taka osoba z podwojnym losem zostalaby wylosowana to nie dostalaby nagrody, wlasnie przez dyskwalifikacje. Nie kasujemy postow, losow. Z tego wzgledu, ze ktos chcialby miec np dokladnie ten numer losu, a przez kasacje postow ten numer mu sie przesunie.
Dodatkowo kasowanie takich postow/sprawdzanie dozwolonej ilosci losow u kazdego gracza jest bezensownym marnotractwem czasu. To na graczu spoczywa obowiazek przeczytania zasad gry i stosowania sie do nich. A nie na prowadzacym konkursu czy wszystkie osoby sa "upowaznione" do brania udzialu w konkursie. W realnym zyciu jest podobnie w braniu udzialu w loteriach, to uzytkownik zaznacza ze ma np ukonczone 18 lat, a weryfikowane jest to dopiero w momencie wygranej.
Głupoty gadasz. W realu to organizator odpowiada za rzetelność i uczciwość loterii a nie uczestnik. W geście organizatora jest zadbanie o to żeby konkurs / loteria / losowanie zwał jak zwał zostało przeprowadzone uczciwie i transparentnie bez zakłamania jego wyniku. I nie ma to nic wspólnego "z realnym życiem o którym mówisz". W tym przypadku to organizator powinien przed przystąpieniem do losowania dokonać weryfikacji poprawności i zgodności z zasadami zgłoszonych że tak to określę LOSÓW, czyli w tym przypadku postów graczy. W momencie wykrycia nieprawidłowych powinny one zostać usunięte i dopiero powinno się przystąpić do losowania zwycięzcy. W przeciwnym wypadku dochodzi do zakłamania wyniku bo w losowaniu biorą udział losy które nie powinny i powoduje to przekłamanie faktycznej puli z której wygrany jest losowany. Pula jest powiększona "o nielegalne wartości" w wyniku czego i w wyniku losowania z takiej puli szanse na zwycięstwo / wygraną przez graczy którzy losy opublikowali poprawnie -znacząco maleje. Taka sugestia na przyszłość.
Wrzucasz do bębna 50 kulek ponumerowanych od 1 - 49 ( taki niby totolotek ) . Ja dorzucam 5 dodatkowych z numerkiem 44. Ty masz to gdzieś , odpalasz losowanie. O ile mniejszą szansę masz bez zweryfikowania czy kulek w bębnie jest tyle ile powinno - na wygraną. No właśnie. Ja zwiększyłem swoją szansę o 5 dodatkowych kulek z numerem 44. Może głupi przykład, bo to tylko forum i zabawa z postami, ale dokładnie pokazuje całą sytuację.
A to co piszesz to polska - ogejmowa spychologia i próba zwalenia odpowiedzialności na graczy. A przypomnę tylko że to team - czy to forumowy czy ten w grze - odpowiada za transparentność , klarowność i uczciwość. To że robi to tylko na papierze od dekad pod pretekstem bezsensownych wymówek - czekając / zwalając odpowiedzialność za oszustwa w grze na graczy, bo bez ticketu to się tak panie Heńku nic nie da - to inna sprawa. Jak gracz nie wyśle ticketa to samowola budowlana. Jak gracz w konkursie walnie 50 losów a może tylko 2 to co tam , no ale dobra i tak losujemy.Tylko że gracz / uczestnik ma to głęboko w dupie, on chce wygrać, więc jeśli wie że nikt sie tym nie przejmie - będzie próbował w każdy sposób zwiększyć swoją szansę na wygraną.
-
-
-