Posts by mrovka

".... Albo wyłączcie wszystkim i będzie sprawiedliwie jak za parę lat naprawicie to dacie 🤷‍♂️

No ja tu nie czułbym sprawiedliwości, biorąc pod uwagę fakt, że FŻ rozwijam od momentu wprowadzenia.

Choć patrząc na to, jak socjalistyczno-sprawiedliwie postąpili na u68 z graczami, którzy latali na ekspedycje w poszukiwaniu ras po ostatniej aktualizacji...to nawet i to może się ziścić .

obyś Tyski nie wywołał wilka z lasu

oja populacja T3 to 27.299.680 sztuk i nawet nie drgnie

Bo potrzebne są większe mieszkania i poziomy budynków, które zwiększają tą kompresje z t1 na t2 i t2 na t3.

No to wiadomo, ale mojemu przedmówcy chodzi o to by populacja się nie zmniejszała..i tutaj mu sugeruje, zrobić większe poziomy budynków odpowiedzialnych za wyżywienie,co moim zdaniem ustabilizuje poziom populacji.

U mnie działa to na wszystkich czterech rasach..

U mnie mnie sytuacja przy rasie Ludzkiej ma u68 przedstawia się tak:

Mieszkania 64

Farma 64

Akademia 12

Centrum 8

Magazan 12

Drapacz 16

Laboratorium 2

i moja populacja T3 to 27.299.680 sztuk i nawet nie drgnie

Sugeruje dobudować kilka poziomów Farmy.

Ogólnie jak chcecie mieć stabilną populacje to budynki odpowiadające za wyżywienie, zawsze muszą mieć większy poziom niż mieszkania.. i to się tyczy każdej rasy

Ciekawe w takim razie jak wyglądały formy życia te 11 miesięcy temu. Pewnie na kartce mieli napisany pomysl i zrobili parę grafik w paint. 11 miesięcy i nie potrafią tak prostej gry przeglądarkowej rozbudować o aktualizację! AMATORKA

Gdzieś obiło mi się o oczy, że FŻ nie są taka zwykłą aktualizacją i że są dość sporym dodatkiem..ale informatykiem nie jestem :)

no i ten limit 50...

według mnie najbardziej niesprawiedliwe rozporządzenie GF, od czasów wprowadzenia antymaterii

Rozumie limit na te 10%, rozumie limit na artefakty...ale żeby wprowadzić ograniczenie na zdobywanie punktów w statystykach ?

o profitach finansowych, wpływających na konto GF juz nie wspomne.

holon dobra robota, dzięki za info -chyba rozwinę impulsowy, ot z samej ciekawości

tyle lat żyłem w błędzie...idę się zakopać ze wstydu.. :P

kurde.. ja też cały czas myślałem, że lot z planety na moona widać na fali. A że raczej nie ufny jestem, to myślę "sprawdzę na forum" i kurde nie widać!

Dam sobie włosy wygolić, że tak własnie było w początkach ogame i musieli to zmienić maks kilka lat wstecz.

Tak czy inaczej, miło mi ze nie byłem odosobniony w swoim przekonaniu - bez urazy Lama

MALCZU MISTRZ jeszcze raz sorko za te spamy, ale wiesz..przyda się ta wymiana zdań następnym pokoleniom :D

tyle lat żyłem w błędzie...idę się zakopać ze wstydu.. :P

A to przepraszam...czyli co ? bo chyba mam złe nawyki ogejmowe...czyli jak wysyłam misje stacjonuj z planety na moona docelowego, tzn ze jej nie widać na falandze ??

Serio? 31755dcc81cf593ecb79f9058e462df3.png :D

No nie widać, bo to działa tak samo jak stacje moon - moon - tylko planetę możesz strzelić falangą, a moona (na którego leci dana flota na stacje) już nie więc jej nie widać skoro leci na stacje z planety na moona ... Każdą inną misję z danej planety widać oczywiście na fali ... Może najpierw Statki i floty :P

Musze jeszcze dopytać, bo aż zgłupiałem...jeżeli mam planete A i chce przetransportować flote na moona B i lecę z misją stacjonuj z tej planety A na moona B..to gdy ktoś weźmie mi na falange ta planete A, to tej floty nie widać ? Bo pisząc w tym temacie, własnie taką sytuację miałem na myśli.

MALCZU MISTRZ sorrko za spam w Twoim temacie, ale jak widzisz, sprawa jest poważna :P

Styrtasiepali no właśnie to, ze będą wiedzieć na jakim moonie trzyma główną flotę transportową...

Dlatego lepiej przetransportować to na moona nad planetą, dopiero później na moona docelowego i nawet jak w ciągu tych 2/3 minut lotu zobaczy to ktoś na falandze to i tak to mu nic to powie - ale fakt, to temat na odcinek 567, gdy w grę będą wchodzić miliardy :)

Dlatego wysyłasz z planety z misją stacjonuj na moona i nic nie zobaczą. Przecież napisałem ... :D Poza tym jak dolecą transporty i wyśle na kolejnego randomowego moona (mając ich jeszcze 4 w us) to już nikt nie będzie wiedział nic, bo poleci stacjonuj i już tej floty tam nie będzie trzymał ^^

A to przepraszam...czyli co ? bo chyba mam złe nawyki ogejmowe...czyli jak wysyłam misje stacjonuj z planety na moona docelowego, tzn ze jej nie widać na falandze ??

Styrtasiepali no właśnie to, ze będą wiedzieć na jakim moonie trzyma główną flotę transportową...

Dlatego lepiej przetransportować to na moona nad planetą, dopiero później na moona docelowego i nawet jak w ciągu tych 2/3 minut lotu zobaczy to ktoś na falandze to i tak to mu nic to powie - ale fakt, to temat na odcinek 567, gdy w grę będą wchodzić miliardy :)

holon Jaką masz pozycje w rankingu w odkrytych rasach, tzn ile masz odkrytych ras, a ile ma odkrytych wasze top1 w tym rankingu ??

Jak przechodzisz w zakładkę galaktyki, to na tej samej linii, gdzie ustawiasz sobie jakich graczy chcesz mieć widocznych w galaktyce masz iszarą trzcionką napisaną nformacje:

/w moim przypadku/

użyte sloty 4/34 Odkrycia: 23350/23350 - znaczy to tyle, że muszę czekać do północy, a po północy będę miał informację Odkrycia: 23350/23400 - to jest ten limit

Jak Ty masz napisane ??

Dodam jeszcze, ze na matce masz 31 tyś jednostek energii - więc kliknięcie następnego poziomu ele.słonecznej nie było konieczne

Jak będziesz robił zwózkę surki..to w pierwszej kolejności przetransportuj je na moona nad tą planetę, z której robisz zwózkę..a dopiero później z tego moona na moona docelowego, z którego będziesz robił efesa. Bo jak wezmą Cię na falangę, i zobaczą że lecisz transportami np na moona nad matką, to beda wiedzieć z jakiego moona robisz efesa

Co myślicie o tych limitach na odkrywanie ras ?

O ile limit 10% i limit na artefakty można zrozumieć, to totalnie nie rozumie limitu na te 50 slotów.

Po pewnym dłuższym czasie, w tych statystykach będzie nudno, bo finalnie co 24h, każdy gracz będzie zdobywał dziennie maksimum 5 oczek i w sumie nikt nigdy nikogo nie doścignie.

Nie wiem tez, czy było to zabieg przemyślany przez GF, pod kontem ekonomicznym. Sam osobiście kilka dni temu wykorzystałem wszystkie bonusowe sloty i teraz mam limit tylko do 50ciu lotów i wiąże się to np z tym, że nie mam sensu już wykupywać dodatkowych flot...bo ten limit wykorzystam bazując tylko na levelach swojej tech.komputerowej.

Oczywiście, z drugiej strony, można powiedzieć że teraz jest to jedyna uczciwa statystyka, która odzwierciedla zaangażowanie graczy, a nie ich portfel..ale będzie nudno.

Osobiście także uważam, że było to posunięcie ze strony pomysłodawców wielce nie sprawiedliwe dla graczy, którzy byli zaangażowani w kolekcjonowanie ras od samego początku wprowadzenia FŻ.

Jakbym miał taki dylemat co Ty, to wybrałbym uni z największym wydobyciem i najwolniejszymi flotami..dodatkowo na pewno nie szedłbym na świeże uni. Na starych uniach operują już miliardami i tam czułbym się bezpiecznie, bo nikt by się mną nie zainteresował. Oczywiście, kwestia tego, jak bardzo masz rozwinięte to konto..

Ps. Mam na razie 13 planet i 2 z nich są tylko na 8 pozycji..pozostałe 11 na 15 pozycjach. Dzięki temu mam deut na własne potrzeby i na handel.

Druga ważna sprawa, nie patrze na staty :P

Niestety..większości przypadków jest tak jak piszesz. Chociaż muszę zauważyć, że Dagusia na u68 była normalnym człowiekiem :)

Piszę w czasie przeszłym, bo niestety już nie jest top1