Posts by Songo89

Takie pomysły są tutaj i w podobnych grach wiecznie. Tutaj to trwa już naście lat, ale kto wie - może akurat się wam uda.

Skoro argument: wielu graczom zależy, przejdzie to idzcie dalej. Piszcie do rządu o województwo bez podatku dochodowego. Wielu obywatelom na tym zależy.

PS. a tak poważnie. To są pomysły długoterminowe, a w grach tego typu liczy się tu i teraz. Także prędzej zobaczycie "Kup anty 200% extra, tylko dzisiaj!" niż ogame bez paczek.

Skoro skupowanie kont i rozbijanie je o swoje przechodzi, mimo że całe uni o tym trąbi - to takie "ciężkie sprawy" są poza możliwościami zespołu i łatwo to nazwać" pech, przypadek".

Gracze używają współczesnej technologii: komputery, boty, skrypty.
    A team rozsprzedał narzędzia bądź siebie i z maczugami i łukami muszą gonić za przestępcami ogame'owymi.

Dość ciekawe, jak to u Nas w Polsce funkcjonuje od xx lat na każdym szczeblu życia społecznego. Wszyscy o wszystkim wiedzą, ale nic się z tym nie da zrobić. Zawsze chodzi o to samo.

Nie oceniam sytuacji z tematu, ale na różnych uni przerabiałem podobne zagadki. Floty wracały po kilku dniach, mimo ciągłego bycia online i 2 min po powrocie skany i loty(i to graczy którzy do tej pory nigdy nie skanowali). Także nic mnie już tutaj chyba nie zdziwi.
    Uczciwości tu nie szukaj, baw się albo odpuść.

Zniesienie takich wymagań to kolejny krok do zrównania klas, a raczej nie po to się je wprowadziło.

Jak wyżej, dzięki temu że pojawiają się zmiany klas w nagrodach to KAŻDY w ciągu 1-2 miesięcy może zmienić klasę i wrócić. Wymaga to odrobinę cierpliwości, przygotowania i planowania - ale tym właśnie zawsze był Ogame, więc nie widzę konieczności wpychania paluchów tam gdzie nie trzeba z możliwością powstania kolejnych błędów.

Jedynie co można łatwo poprawić to same nagrody, bo takie 250 rozpruwaczy raz na miesiąc, czy 1kk dexu na 2miesięcznym uni to trochę śmiech.
    Tylko ja bym tu widział dodatkowy event, który wymaga aktywności i ewentualnie progi z nagrodami. Bo obecny event można zrobić w 5 dni nie robiąc nic specjalnego.

Czyli podsumowując:
    Pierwsza myśl teamu była taka,
    masz 5kk pkt? jest to wartość 5kkk surki, możesz otrzymać x5 czyli 25kkk surki - czyli 500% konta.

Po ponownym przemyśleniu sprawy:
    masz 5kk pkt? na wartość w surowcach już nie patrzymy, możesz otrzymać 25kk surowców - czyli 0.5% konta.

Coraz bardziej przypominacie mi pracę naszego sejmu.

Żeby nie było, że tylko się nabijam. W przeciwieństwie do większości płaczków powyżej - dobrze, że coś z tym jest robione byle tylko to było egzekwowane - bo tu macie największy problem.
    Zgłosiliśmy kradzież 2 kont, od razu gość się spushował - zgłoszone było i co? kiedyś by do dziś dzień gość widniał na pręgierzu, a dzisiaj? zapewne skupuje kolejne konta bo bana nawet na 1 dzień nie wyłapał.

A wracając do zmiany - zobaczmy jak się to przełoży na grę.

Wodzirej, a Ty logikę i propagandę łapiesz z TVP? Chudy kupił konto i jako potwierdzenie dajesz wiadomości przemytnika do randomowych ludzi -o chęci pozbycia się konta.
    Daj rozmowy Chudego z Przemytnikiem, a jak nie masz to schowaj ból d.

Raczej temat już mi powiedział wszystko. Na team nie ma co liczyć w tej sprawie, to nie moje widzi mi się tylko zdecydowanie jest problem.

Qnick, robisz kilka razy mniej ekspow niż nie jeden powyżej i masz farta. Nie potwierdzasz, że event "działa" tylko że został włączony tylko nie wiadomo jakir są szanse na wypadnięcie, ewentualnie można robić dochodzenie jak to się ma na rożnych uni czy np. to że ktoś wydaje anty ma tu znaczenie.

Jeżeli ktoś zrobił 5 razy więcej eksp od Ciebie i nie ma ani jednego brązu - to nie można stwierdzić że to działa i tyle.

Nie warto sobie nim zaprzątać głowy.

Eot.

To przy okazji , skoro już jesteście tacy pomocni - jak u Was wyglądaja spotkania z piratami? Na początku uni było ok. Teraz robię przynajmniej 2 razy więcej eksp i jest tragedia od może 2 tygodni. Robię z 9 fal lm+dt i nie ma piratów, 1 fala bez lm i od razu się pojawiają piraci.

Nie są to sporadyczne przypadki, tylko notoryczne.

Robię średnio 150-160 eksp więc próbę mam całkiem niezła i jest coraz gorzej. Pytanie czy kwestia uni/gdzieś się kod zasyfil i coś się sypie/inny problem.

Jak u Was? Pytanie kieruję do osób co robią więcej eksp, odpowiedzi w stylu; zrobiłem 3 ekspy wczoraj i 3 złapały piratów/bądź nie złapały można sobie darować.

Zrobiłem dziś pewnie kolejne 120-140 eksp i dalej nic. Tak to ma wyglądać? jeden robi 12 i ma 2 przedmioty, inny 300 i nie ma nic? Konsultowałem to na jednym disco i kilka osób miały ten sam problem, nikt nie wyskoczyłem ze szczęsciem Qnicka.

Wyobrażacie sobie event na 100% antymaterii, i 1 osoba na 100 po zakupie dostaje te 100% a 99 nie mają nawet tego co event gwarantował? Bo tak to wygląda.

A jeśli % na zdobycie tego jest tak ch, to po co w ogóle informować skoro one zawsze mogą wpaść. Po co robić z ludzi idiotów.

To już chyba trzeci event z moim udziałem, może więcej i nie wiem czy to kwestia niesamowitego pecha czy ten event jest tak niewidoczny? przed eventem potrafi wpaść nie raz jakiś brąz, w czasie eventu zrobiłem już z 200 eksp i ani brązu nie doświadczyłem. Po co więc robić event jak przy 200 ekspach nic nie wpada? a jeśli rzucicie hasłem: pech. To może warto pomyśleć o jakimś "gwarancie" bądź zmianie wykonania eventu. Mogło by to być w postaci dziennych zadań" wykonaj 50 eksp żeby zdobyć....wykonaj 100 eksp żeby zdobyć...".

No nie do końca - bo jeśli ktoś handlując za PLNy zbudował konto(za co idzie ban), to ta "nielegalna" surka powinna powinna pozostać na tym końce(bądź wycięta z rynku, a nie "sprzedana słabszemu".
    A gdy już wszystko zezłomowane, to można ziomka zbanować. Ja wiem, że fajnie się wierzy w świat przypadków i nie ma co tych ludzi mocnej wiary z tego odciągać. Dziwi mnie jednak, że to moje drugie uni i lecą te same wały(na mniejszą lub większą skalę).

No ale chyba tak jak starsi stażem prawią - teraz ta gra na tym polega, a ogameowa policja zajmuje się "łapaniem tych bez maseczek".

Gratki, niezły prezent na święta od Ciebie dostałem. Wpadłem do łóżka i czekałem 7 minut na ekspe...to były długie 7 minut😁 ok 9 minut po bitwie się zalogowałem, ale dopiero po ponad 30 min doszło do mnie że się nie przebiłes i sporo zostało.🤣

Cuda się dzieją i kto wie. Mnie skanował gość namiętnie, sprawdzałem kilka razy okolice i pusto, chwile później atak z reckami z tej planety. Tak samo jak szybko się pojawiła tak szybko znikła.

Chyba po 15 latach przerwy nie ogarniam tej gry. Chociaż dobrze było by wiedzieć jak wysłać flotę z planety niewidoczną dla falangi.

A no i...piękne starcie, dopiero co obrońca wskoczył z kopytem do topki i już po łapach:D

Co się wydarzyło, przez te 15 lat że wszystko się tak sypie w tej grze? nawet okna czatu nie można zamknąc/jak ktoś napisze to tracę wszystkie wiadomości i muszę otworzyć na pełen ekran...Wyskakują powiadomienia, że ktoś napisał - wchodzę a tam pusto. Część osób w soju widzi pewne wiadomości inni nie. Błędów nie ma końca.

Czy jakieś afrykańskie plemię dostało pierwsze zlecenie i zajmują się teraz grą? Brak połączenia z serwerem dziś znowu by mnie sporo kosztował, było 40 sek do ataku, wysłałem na PZ i koniec, przez kolejne 50 sek ładowanie bez możliwości odświeżenia.