Koniec z pompowaniem drugich kont i skladaniem surki na swoim idlaku
Poczekaj tylko jak GF zobaczy " zyski " na następnym nowym uni zaraz wszystko wróci do normy xD
Koniec z pompowaniem drugich kont i skladaniem surki na swoim idlaku
Poczekaj tylko jak GF zobaczy " zyski " na następnym nowym uni zaraz wszystko wróci do normy xD
Nie wiem gdzie masz wpisane coś o wartości konta:
"Suma darowizn, otrzymanych od graczy w ciągu jednego tygodnia, nie może przekroczyć 5 krotnosci punktów ogólnych konta osoby obdarowanej."
Dlazego nie mozna spokojnie sprzedawac surki za real kase, pompowac swoje drugie i trzecie konto zeby pozniej je złomowac, składac surki na swoim idlaku ktory ma noob protection ?
20 lat sie dało, TERAZ SIE NIE DA
Nie wiem gdzie masz wpisane coś o wartości konta:
"Suma darowizn, otrzymanych od graczy w ciągu jednego tygodnia, nie może przekroczyć 5 krotnosci punktów ogólnych konta osoby obdarowanej."
nie cwaniakuj bo jak jakiś baran walnął byka to przez kilka dni nic nie pisałaś , a teraz próbujesz błysnąc.
Jak to się tyczy zmian w trakcie rozgrywki ? Akceptowałem regulamin z dnia rozpoczęcia uni , teraz mi on nie pasuje . Co z tym fantem ? Proszę odnieść się do zapisu w regulaminie , który mówi , że muszę go akceptować w tym momencie . Dziękuję.
Jak to się tyczy zmian w trakcie rozgrywki ? Akceptowałem regulamin z dnia rozpoczęcia uni , teraz mi on nie pasuje . Co z tym fantem ? Proszę odnieść się do zapisu w regulaminie , który mówi , że muszę go akceptować w tym momencie . Dziękuję.
Punkt 12 zasad dostępnych w grze jasno mówi:
Community Management gry zastrzega sobie w każdej chwili możliwość odstępstwa od niniejszych zasad. Zasady gry mogą być zmienione lub zniesione np. podczas trwania eventu. O zmianach zostaną poinformowane grupy graczy, których te zmiany dotyczą.
Community Management gry zastrzega sobie w każdej chwili możliwość odstępstwa od niniejszych zasad. Zasady gry mogą być zmienione lub zniesione np. podczas trwania eventu. O zmianach zostaną poinformowane grupy graczy, których te zmiany dotyczą.
Niech ten Community Management gry zastrzegnie prawo w punkcie 13 , o uruchamianiu tylko poprawnie działających , np. Eventów.
Odwracanie kota ogonem..
Menagerowie się znaleźli spod ukraińskiej granicy....
szach mat
Ok. Zmienione ( czyli zmiana obecnych , rozbudowanie , przerobienie)bądź zniesione ? Gdzie mowa o nowych zasadach ? Darowizna to zupełnie nowa zasada gry więc pkt 12 nie dotyczy jej.
Ps. Co oznacza podczas trwania eventu ? Co to event ?
Panda odniesiesz się do mojego posta?
Zmiana odnośnie darowizn surowców
Zasad jest 9 z tego co widzę. I je możesz zmieniać , odstąpić od tych 9. Wprowadzenie nowej zasady jest niezgodne z Waszymi zasadami i robienie z nas gamoni.
Takie pytanie. W przypadku przekroczenia limitu surowców kto dostaje bana?
darczyńca, obdarowany czy też obaj?
i na ile ban ? oraz co z wymuszeniem bana przez transport ?
Z takimi limitami, trzeba było całkowicie zakazać wysyłki surowców. Ciekawe czy długo myśleliście nad poprzednimi i obecnymi zmianami? Dla tego co to wymyślił nagroda Darwina się należy.
abraaa
Bardzo ladne i ciekawe zasady, w koncu bedzie mozna zaczac zarabiac na allego na samych probach moonowych
Prawda jest taka ze nikt tego nie policzy z teamu i tak. Nie ma kto tego liczyc, transpportow jest ogrom,
zatrudnia ukraincow i beda liczyc, nie ma problemu
Znowu jest coś wprowadzane bez najmniejszej wzmianki o tym w grze. Zmiana jest w ciągu nawet nie 1 doby. Nikt nic nie wie bo nie ma nawet informacji o tym, jedynie na forum gdzie bardzo dużo osób na forum NIE ZAGLĄDA. Nie ma nic w zasadach gry (wiele osób tym właśnie się posługuje, a już widziałem sytuacje i opinie "nie ma w zasadach gry? - to dozwolone"). Dlaczego nie można tego na prawdę dopracować i zrobić to porządnie z jakimś wyprzedzeniem, bo w sumie do wczoraj to można było wysłać miliardy surowców (kto wiedział oczywiście i sprawdził sobie), a od północy już limit taki, że na prawdę niedługo osobą, które będą coś potrzebowały to nie będzie sensu cokolwiek wysyłać bo i tak trzeba napisać. Znam podejście "Administracja zna problem i stara się nad jego rozwiązaniem" (kto zna prawidłową wersje ten wie o co chodzi), ale na prawdę nie narażajcie graczy z niskim top na karę aby dostawali za nie wiedzę, bo w sumie nie trzeba korzystać z forum, aby móc grać (czasem te osoby same sobie pomagają aby się rozbudować jakoś wspólnie).
Czyli podsumowując:
Pierwsza myśl teamu była taka,
masz 5kk pkt? jest to wartość 5kkk surki, możesz otrzymać x5 czyli 25kkk surki - czyli 500% konta.
Po ponownym przemyśleniu sprawy:
masz 5kk pkt? na wartość w surowcach już nie patrzymy, możesz otrzymać 25kk surowców - czyli 0.5% konta.
Coraz bardziej przypominacie mi pracę naszego sejmu.
Żeby nie było, że tylko się nabijam. W przeciwieństwie do większości płaczków powyżej - dobrze, że coś z tym jest robione byle tylko to było egzekwowane - bo tu macie największy problem.
Zgłosiliśmy kradzież 2 kont, od razu gość się spushował - zgłoszone było i co? kiedyś by do dziś dzień gość widniał na pręgierzu, a dzisiaj? zapewne skupuje kolejne konta bo bana nawet na 1 dzień nie wyłapał.
A wracając do zmiany - zobaczmy jak się to przełoży na grę.
Taka zmiana to nie jest staranie się zrobić coś ( chyba że z nas idiotów ).
Jak ktoś słusznie zauważył , przy takich limitach to mogliby już sobie darować i całkowicie zakazać. Wybaczcie ale co to za pomoc 0.5 % wartości konta ?
Dla mnie jest to dość istotna zmiana bo zasady są zasadami , ale realia są ciut inne. Jest to dość mocna ingerencja w grę i w tym momencie wszystko co było budowane latami przepada. Już nie będzie " zostaw sobie złom po próbie " czy nawet " nie ma kto pożyczyć 1kk paliwa ? masz i zostaw sobie " . Wszystko jest robione od drugiej strony. Absurd goni absurd. Zmiana dotknęła wszystkich i odbije się szerokim echem , a nie o to w tym wszystkich miało chodzić . Zasada jest tak kuriozalna sytuacja , że wczoraj mając próby moonowe 12x20% złom nie zbieram złomu ( 24 mln ) , bo aby to zrobić musiałbym mieć prawie 5 mln pkt. Śmiechu warte. Ktoś napisze , można było zgłosić . Tak można . Już widzę te tickety jak pojawia się promka na moona , robimy 9 sztuk od kilku różnych osób , wychodzi 100 prób i wszyscy pędzą pisać tickety. Szanowny team chyba się z powołaniem minął bo z takimi pomyslami to do sejmu zapraszamy.
Pomysłów i rozwiązań wokół pełno , a wybrali chyba najgorsze z możliwych . Osiol by się zoorientowal kto sprzedaje , kto kupuje , ale dla nich screen nie jest dowodem . Natomiast logi w panelu są , bo tam pisze kto ma brata , kto z kim śpi i co kto używa . Ktoś mądry napisał , że support u Nas jest najgorszy z możliwych i tu jest święta racja. Niby zapewniają nas od lat że przy ticketach jest kolejka , a na spam gsami potrafią odpisać po 5 min ( czyt. Pięć minut ) , gdzie inne leżą kilka dni.
I tu nie o to chodzi czy ktoś coś kupuje czy sprzedaje. Tu teraz każdy ruch musi zostać przemyślany z naszej strony. Wyżej napisałem o próbach. Dzis zrobiłem acsa , odesłałem połowę słabszemu i nigdzie tego zgłaszać nie będę. Sytuacja się zakończy tak , że po tygodniu ktoś będzie mi kazał dać API starcia , którego już mieć nie będę . Dziś ticketa nie będę pisał bo nigdy go nie pisałem , jeśli odsyłałem do słabszej osoby i pisać nie będę.
Gra miała być odskocznia , przyjemnością. Stała się gra z własnymi zasadami. Wszystko teraz trzeba zgłaszać , pilnować , liczyć , pamiętać. A najzabawniejszy jest punkt w którym piszecie , że jeśli ktoś nie wie ile miał punktów , może do Nas napisać. Każdy wie , że macie braki , że leżycie że zgłoszeniami i terminem odpowiedzi , a wy jeszcze chcecie zapytania o ilość punktów na dany dzień ? Wszystko się już za Was robi , musicie mieć pełne dane bo wystarczy , że jednego API nie ma , jednej daty , jednej cząstki zgłoszenia i zaraz odpowiedź aby uzupełnić , która znów przedłuża się o kolejne dni. Zgłaszam Wam , że sąsiadowi zbugowało flotę to dostaje odpowiedź :proszę napisać ilość statków zbugowanych . A skąd ja to mam ku... Wiedzieć ? Wy jesteście operatorami chyba , nie ja ...