Przedmioty na ekspedycji

• To już chyba trzeci event z moim udziałem, może więcej i nie wiem czy to kwestia niesamowitego pecha czy ten event jest tak niewidoczny? przed eventem potrafi wpaść nie raz jakiś brąz, w czasie eventu zrobiłem już z 200 eksp i ani brązu nie doświadczyłem. Po co więc robić event jak przy 200 ekspach nic nie wpada? a jeśli rzucicie hasłem: pech. To może warto pomyśleć o jakimś "gwarancie" bądź zmianie wykonania eventu. Mogło by to być w postaci dziennych zadań" wykonaj 50 eksp żeby zdobyć....wykonaj 100 eksp żeby zdobyć...".

• Owszem, więcej przedmiotów wpada bez eventu niż z eventem :beaten:

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• Zrobiłem dziś pewnie kolejne 120-140 eksp i dalej nic. Tak to ma wyglądać? jeden robi 12 i ma 2 przedmioty, inny 300 i nie ma nic? Konsultowałem to na jednym disco i kilka osób miały ten sam problem, nikt nie wyskoczyłem ze szczęsciem Qnicka.

Wyobrażacie sobie event na 100% antymaterii, i 1 osoba na 100 po zakupie dostaje te 100% a 99 nie mają nawet tego co event gwarantował? Bo tak to wygląda.

A jeśli % na zdobycie tego jest tak ch, to po co w ogóle informować skoro one zawsze mogą wpaść. Po co robić z ludzi idiotów.

• Zrobiłem dziś pewnie kolejne 120-140 eksp i dalej nic. Tak to ma wyglądać? jeden robi 12 i ma 2 przedmioty, inny 300 i nie ma nic? Konsultowałem to na jednym disco i kilka osób miały ten sam problem, nikt nie wyskoczyłem ze szczęsciem Qnicka.

Wyobrażacie sobie event na 100% antymaterii, i 1 osoba na 100 po zakupie dostaje te 100% a 99 nie mają nawet tego co event gwarantował? Bo tak to wygląda.

A jeśli % na zdobycie tego jest tak ch, to po co w ogóle informować skoro one zawsze mogą wpaść. Po co robić z ludzi idiotów.

zgodze sie wczoraj wyslalem podobna ilosc co ty i zero przedmiotow powinni poprawic te eventy

• Wczoraj już nic więcej nie wpadło w kolejnych 24 ekspedycjach.

Dziś (nie chce was załamywać, po prostu daje dane) na 15 ekspedycji mam detroid srebro i detroid brąz.

EDIT: W kolejnej fali 6 ekspedycji wpadła Ośmiornica - czyli 3 przedmiot dziś.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

Edited once, last by Qnick ().

• Raczej temat już mi powiedział wszystko. Na team nie ma co liczyć w tej sprawie, to nie moje widzi mi się tylko zdecydowanie jest problem.

Qnick, robisz kilka razy mniej ekspow niż nie jeden powyżej i masz farta. Nie potwierdzasz, że event "działa" tylko że został włączony tylko nie wiadomo jakir są szanse na wypadnięcie, ewentualnie można robić dochodzenie jak to się ma na rożnych uni czy np. to że ktoś wydaje anty ma tu znaczenie.

Jeżeli ktoś zrobił 5 razy więcej eksp od Ciebie i nie ma ani jednego brązu - to nie można stwierdzić że to działa i tyle.

Nie warto sobie nim zaprzątać głowy.

Eot.

To przy okazji , skoro już jesteście tacy pomocni - jak u Was wyglądaja spotkania z piratami? Na początku uni było ok. Teraz robię przynajmniej 2 razy więcej eksp i jest tragedia od może 2 tygodni. Robię z 9 fal lm+dt i nie ma piratów, 1 fala bez lm i od razu się pojawiają piraci.

Nie są to sporadyczne przypadki, tylko notoryczne.

Robię średnio 150-160 eksp więc próbę mam całkiem niezła i jest coraz gorzej. Pytanie czy kwestia uni/gdzieś się kod zasyfil i coś się sypie/inny problem.

Jak u Was? Pytanie kieruję do osób co robią więcej eksp, odpowiedzi w stylu; zrobiłem 3 ekspy wczoraj i 3 złapały piratów/bądź nie złapały można sobie darować.

• Ależ ja nie neguje waszych wypowiedzi, pokazuje tylko moje kontstatystyki, które dokładnie tak jak piszesz pokazują, że robię dużo mniej ekspów niż wy, a i tak wypadają mi przedmioty...

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• 11-12 wysłane ponad 160 eksp i żadnego przedmiotu - tyle ostatnich raportów widzę jeszcze

10 wysłałem nie więcej jak 100 eksp ale na 100% nie było przedmiotu

Większe szczęście mam jak nie ma tego eventu, wtedy chociaż 1 przedmiot jest.

• W czasie trwania eventu wysyłałam tyle samo ekspedycji co zwykle i wcale nie odczułam że cokolwiek więcej zdobyłam. Efekt z ekspedycji był dokładnie taki sam co bez eventu a nawet gorszy bo więcej było pustych a mniej surki i floty. Zresztą mam tak przy niemal każdym evencie.

• W czasie trwania eventu wysyłałam tyle samo ekspedycji co zwykle i wcale nie odczułam że cokolwiek więcej zdobyłam. Efekt z ekspedycji był dokładnie taki sam co bez eventu a nawet gorszy bo więcej było pustych a mniej surki i floty. Zresztą mam tak przy niemal każdym evencie.

ja mam to samo wiecej bylo pustych i przedmiotu zadnego nie trafilem a bez eventu jeden na dzien wpada