Posts by Nerthil

zauważyłem taki bug że czasami budynki/badania z form życia nie zużywają surowców a można je wykonać.

Nie zauważyłem żeby powodowało to bug kolejki budowania/badania - to raczej zdarza mi się losowo.

EDIT: Przy zbugowanej kolejce budowy i anulowaniu badania/budowli, nie zwraca surowców jeśli przekraczają one pojemność magazynów, z tego co kojarzę to bug

Dodatkowo często budynki form życia nie miały dostępnego guzika "wystartuj z AM" mimo że brakowało np 50 tysięcy metalu na którego zakup miałem AM.

Kolejna to kwestia populacji i żywności które działają bardzo dziwnie - czasami dopóki nie wejdę na daną planetę maksymalizuje się ludność mimo braku pożywiania, w momencie wejścia na planetę ludność spada z powrotem do ilości którą mogę wyżywić

Z żywnością jest podobnie, ale nie zauważyłem reguły powtarzalności - tak jakby dopóki nie wejdę na daną planetę, populacja nie konsumowała nic, dopiero przypominają sobie o jedzeniu jak wchodzę na planetę

EDIT2: obliczanie zużycia energii dla form życia jest niepoprawne - po wejściu na planetę 8 energii na plus, po kliknięciu w formy życia - 61 energii na minus.

Wystarczy że zmienię planetę, poczekam 10 minut, wrócę na Podgląd i już niedoboru energii nie ma - trochę to wygląda jakby budowle Form Życia przestawały działać jeśli zbyt długo nie otworzy się tej zakładki.

Jesli taki Scraple po calej swojej historii banow z Virgo nie dostanie Perma za caly cyrk ktory tutaj zdazyl odstawic ...

To rownie dobrze nasz team moglby obsikac komputery wszystkich graczy i powiedziec ze deszcz pada...

jeśli taki gracz jak THEIAN za historie banów na Eridanusie i kontynuacje stylu rozgrywki na Quantum nie dostanie Perm bana...

a czekaj!

Theian gra i ma się dobrze, ba nawet leci push za pushem i jest top 3 złomiarzem co miesiąć a od fuzji skoczył o kilkadziesiąt pozycji

W jakim on to sojuszu gra? :S

Obrzydliwa jest ta udawana czystość i wytykanie innym co samemu robi się codziennie.

dalibyście sobie już spokój z nabijaniem nastych postów pod tych tematem, nikogo już nie bawi ten cyrk, tylko rzygać się chce od tej obłudy i fałszu

Jedna i druga strona ma grubo swoje za uszami i takie próby wybielania się i negowania rzeczywistości są dziecinne

Prośba do moderatora o rozważenie zamknięcia tematu.

to ja założyłem nowe konto całkowicie, ale nie dam głowy dokładnie kiedy, w każdym razie po założeniu na pewno nie miałem 10 mln

Chyba na następny dzień zauważyłem że mam 10 mln antymaterii nagle więc zakładam że to było po ogłoszeniu na forum

dlatego się zastanawiam jak to z tym 20 :D

Nie umiem znaleźć nigdzie daty założenia konta, ktoś pomoże?

na forum EN w zeszłą środę pojawiła się informacja że wszystkie konta dostaną po 20 MLN antymaterii

ale ja dostałem tylko 10 mln

ktoś dostał inaczej?

Jak wejdziesz w info o statkach to masz tam podsumowanie :)

Na 5ciu planetach mam całe dwa tiery czterech ras wymieszane. Loty same w sobie są zbugowane bo potrafię mieć różnicę i 11 sekund, ale puenta pozostaje bez zmian: badania są globalne, budynki są lokalne

Nerthil

Jeśli zwiększa prędkość bazową, to będzie właśnie jeszcze więcej niż gdyby był zwykłym bonusem. - No właśnie nie, to nie podbija samej podstawy, a jest liczone od podstawy :)

No właśnie jest napisane że "increases (...) basic speed"

Te % są od wartości podstawowych, więc nie dają wcale tak dużo. A bonus prędkości jest dla całego konta a nie jednej planety :)

General Overhaul (Battlecruiser)

The general overhaul of the Battlecruiser increases the structural integrity, shield strength, firepower, cargo capacity and basic speed of Battlecruisers with each level.

Jeśli zwiększa prędkość bazową, to będzie właśnie jeszcze więcej niż gdyby był zwykłym bonusem.

teraz napęd nadprzestrzenny to 30% od wartości bazowej x poziom. Czyli będzie większa prędkość znacząco

Po drugie bonus generała to procent od wartości bazowej, czyli znowu duży wzrost w tym przypadku.

Moim zdaniem i tak te wartości bonusów ras zostaną zmniejszone, na razie to faza testów - im większe skalowanie tym łatwiej zauważyć czy poprawnie działa

Chyba raj dla paczkomatów, dodaj do tego boost z badań + promka na anty + promka na paczki i zyski będą takie, że będzie trzeba w rankingu zmienić zapis punktowy na potęgi 10.

Czy PTS znów zawisł? Nie mogę nic zbudować w zakładce Lifeform + nie mogę wysyłać próbek...

U mnie działa

Zauważyłem że budowy w lifeforms czasem nei da się wystartować (np budowa fabryki robotów/nanitów)

odnośnie badania nowych form życia nie wiem od czego to zależy, czasem mogę od razu po przedniej misji wysłać kolejną, czasem muszę czekać powyżej godziny

Siema

Do kompletu, druga część floty zmiecionej przez Zybiego

Pozdro dla znajomych, sojuszu i wszystkich lotników!

Dnia 21-04-2022 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Nerthil [DEYS]

Okręt wojenny 200.565

Pancernik 300.018

Obrońca Oddam RH

Mały transporter 73.085

Duży transporter 23.675

Lekki myśliwiec 63.465

Ciężki myśliwiec 36.203

Krążownik 16.085

Okręt wojenny 10.355

Statek kolonizacyjny 9

Recykler 19.605

Sonda szpiegowska 264.700

Bombowiec 3.873

Niszczyciel 4.132

Gwiazda Śmierci 2

Pancernik 4.249

Reaper 74

Pathfinder 19.139

Po bitwie...

Agresor Nerthil [DEYS]

Okręt wojenny 200.362 ( -203 )

Pancernik 299.926 ( -92 )

Obrońca Oddam RH

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

245.107.045 Metalu, 193.350.636 Kryształu i 73.141.570 Deuteru

122.553.523 Metalu, 96.675.318 Kryształu i 36.570.785 Deuteru

61.276.761 Metalu, 48.337.659 Kryształu i 18.285.392 Deuteru

30.638.381 Metalu, 24.168.830 Kryształu i 9.142.696 Deuteru

15.319.190 Metalu, 12.084.415 Kryształu i 4.571.348 Deuteru

7.659.595 Metalu, 6.042.207 Kryształu i 2.285.674 Deuteru

Agresor stracił łącznie 20.000.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 4.749.429.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 1.700.989.500 metalu i 1.348.334.400 kryształu.

Agresor przejął łącznie 1.007.211.025 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Szczątków zebranych przez agresor(ów):

1.700.989.500 Metalu i 1.348.335.100 Kryształu

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 2.171.648.995

Kryształ: 1.722.269.165

Deuter: 142.617.465

agresor zyskał łącznie 4.036.535.625 jednostek.

Agresor stracił 394.239 punktów honoru.

Podsumowanie obrońca

Metal: -2.900.644.495

Kryształ: -2.300.126.065

Deuter: -555.869.465

obrońca stracił łącznie 5.756.640.025 jednostek.

Obrońca zyskał 3.723 punktów honoru.