Posts by DiGriz
-
-
eko x10 nie jest mozliwe. Quasar ma te predkosc eko, a dozwolone jest 1 uni na spolecznosc.
Chyba że to społeczność DE, EN, CZ wymieniać dalej?
-
Nie możecie sami założyć konta na uni docelowym i wykręcić przynajmniej 1 astro? Kolonizuj, porzuć, kolonizuj porzuć i cyk twój układ zajęty. Dostajesz wtedy tyle relokacji że możesz sobie samemu rozłożyć gdzie chcesz. Koniec jest 14 maja, kto kumaty to już to zrobił (widać ile nowych kont powstało po ogłoszeniu fuzji).
Spokojnie można nawet i 10 astro wykręcić dzięki odkrywcy - i mówię tu bez pomocy osób z uni docelowego.
-
A jak wygląda ranking eco na Quasar?obecnie mam ponad 500 mln pkt, i sie zastanawiam nad tym uni żeby tam przejść.
Top 102 ma 501mln pkt w eko. Możesz sam sprawdzić na stronie https://www.mmorpg-stat.eu
-
taki offtop
- ile na tamtym uni ma top 1 w statach odkryć ?
1883
top1 z mojego serwera z przed fuzji ma 803
-
-
Pewnie padło to pytanko ale zadam ponownie
Limit odkryc form życia będzie dostosowany czyli jeśli uni docelowe ma większy limit niż moje obecne to po przeniesieniu ten limit mi się zwiększy?
Po przeniesieniu obowiązywać będzie limit uniwersum docelowego.
Obowiązuje to tylko na serwerach PL czy też na innych? Po fuzji na CZ dalej mam niższy limit
-
Pewnie padło to pytanko ale zadam ponownie
Limit odkryc form życia będzie dostosowany czyli jeśli uni docelowe ma większy limit niż moje obecne to po przeniesieniu ten limit mi się zwiększy?
Erza_t też się o to pyta więc jest tak:
Limit się nie zmienia, zostajecie przy tym co macie. Nie zostanie wyrównany
-
Ech i cały misterny plan... Człowiek dłubie, by wszystkie planety były w jednym układzie, czeka aż się miejsca zwolnią, a tutaj się okazuje, że po fuzji będzie dżudo jak się udo i mam sobie relokację zrobić w nagrodę, jak się nie udo. Po to mam w jednym układzie, by DT szybko latały, a jak mi gdzieś jedną planetę, czy tam dwie wywalą, to się wszystko przeciągnie i zepsuje. Das ist skandal!
Taka rada:
Zakładasz konto na serwerze na który masz trafić, rozwijasz astro na 1 poziom, kolonizujesz kordy na które masz trafić. Porzucasz planetę i kolonizujesz kolejną, robisz to tak długo aż zajmiesz wszystkie pozycje. Porzucona planeta utrzyma sie 24h (lub48 nie pamiętam dokładnie) więc najlepiej to tego samego dnia co fuzje chcesz zrobić. Masz czas do 14 maja więc spokojnie nawet i 10 astro wystukasz jak wybierzesz odkrywcę i będziesz się bawił w ekspedycje.
-
Aktywuje się od razu
-
Tak za bardzo nie wiem o co chodzi, Ja gram na zbieraczu, FŻ mam na marnym poziomie, bo jakoś nie mogę sie do tego przekonać,Gram sobie spokojnie jako górnik,W moim sojuszu mam graczy którzy grają odkrywcami, maja formy życia wywalone w kosmos, mało tego, graja o kilka miesięcy dłużej niż Ja. Dziennie wklejają jakieś raporty w expów, a i tak eko mam od ich wieksze o 100 mln pkt.I na prawdę gram tylko for fun , bez anty, bez paczek.Może to zależy też od jakiejś tam strategii na grę?Sam nie wiem od czego zależy.Gdzieś kiedyś słyszałem takie powiedzenie"małą łyżką i wolniej, a więcej się najesz"
Do 100kk punktów grałem jako odkrywca, bo przynosiło to duże zyski. Odechciało mi się klikać dzień w dzień i przeszedłem na zbieracza, mam teraz 800kk. Miałbym znacznie więcej jakbym pozostał przy odkrywcy ale codzienne wysyłanie stało się męczące.
Formy życia warto rozwijać, na przykład deu na jednej planecie skoczyło z 785k/h do 1273k/h (budynki i badania LF) jest to jakieś +60% dodatkowego wydobycia :p Dalej to nie przebija odkrywcy, ale od kiedy pasywna gra ma być lepsza od aktywnej
-
Ostatnio ktoś pisał o 3 krajach, to kolejne 5? czy po prostu ktoś wcześniej nie wyliczył wszystkich?
Tak, było tylko 3 ale stopniowo są planowane kolejne
QuoteBelow we'll list the mergers by community:
[More to come]
-
8 krajów z 28 już ma fuzje czyli jest szansa że w maju i Polska dostanie ? 🤔
Jak powiedzieli że zrobią fuzje to je zrobią, nie trzeba co pół roku przypominać :p
-
A ja mam inne pytanie, czy ten skrypt przenoszący to działa czy nie ? Mam jakieś konto w lobby nie logowane od grudnia a jak stało na uniwersum tak stoi dalej.
Przy obecnych zasadach Cmentarza konto może wrócić na uniwersum gdzie znajdowało się przed migracją.
Więc nie ma sensu żeby skrypt działał :p Chyba tylko po to żeby miejsce na uni zwolnić.
-
Zaczęło się... jak na razie to na czeskich serwerach 12 -> 3
Fajnie bo targetem jest serwer co top 1 ma ledwo kilka kk, a dostanie ludzi z kkk
-
Pełzacze mają limit wydobycia, można maksymalnie z nich wyciągnąć 50% bazowego wydobycia. Niby pozwala to na zmniejszenie % przeładowania pełzaczy (przy zachowaniu 50% wydobycia z nich) i co za tym idzie mniej energii potrzeba.
Bierz "Sztuczna Inteligencja Zbiorowa" jest to opcja znacznie lepsza
-
Może rozszerzenie ci psikusa robi. Mi wyskoczyło takie coś o opisem "LANG_PREMIUM_TIME_REDUCT_RESEARCH" xd ale jak wyłączyłem rozszerzenie, to jest ośmiornica brąz
-
Następne odcinki trochę bardziej bardziej pogłośnij. Nie wiem w czym robisz, ale jak masz tam ustawienie dB to daj o 15-20dB więcej
-
I jak ktoś się uprze to dowolny bunkier można zjechać do zera niemalże przy minimum wysiłku.
Tak, ale nie rakietami tylko GSami :p I to jeszcze mniejszym kosztem bo ledwo co paliwa zużywają
-