Posts by DiGriz

Sprzedam taki mały protip.

Prosisz kogoś znajomego co jest wysoko w top aby skopiował swoje konto na Alphe, na tamtym lobby robi kod do przeniesienia i daje ten kod tobie. Po oddaniu konta może ponownie skopiować swoje konto na Alphe i oddać komuś innemu, lub samemu zrobić 20 kopii swojego konta (serwer tylko nie pozwala siebie atakować, zabezpieczenie multi)

Z początku fajnie to wygląda, dużo surki, ale komu się tak chce, dzień w dzień klikać XX ekspedycji. Robi się to nudne i lepiej żyć skromniej ale spokojniej jak zwykły górnik :S

no ładnie napompowano Juno botami, albo to jakiś bug w wyświetlaniu liczby graczy :rolleyes2:

Jest to suma kont na serwerze, aby liczba była jak największa to liczą też z kontami zbanowanymi xD W rankingu ich nie widać ale można to sprawdzić na mmorpg-stat

Zarejestrowane konto = gracz, a że już nie gra to inna para kaloszy. Napisz pomysł do GF to może zmienią w lobby na ilość graczy bez urlopu i nieaktywnych. Dobranoc.

50 zbanowanych kont za multi to też 50 graczy? :D Może i zbanowane na lata, ale chociaż liczba ładnie wygląda ;)

Obecnie ten event nie jest na tyle sprawny by został uruchomiony w grze.

Nie zrezygnowano z niego, zapewne kiedyś wróci ale nie wiadomo jeszcze kiedy.

Ruda czekamy na kolejny evencik z niecierpliwością 🤭🤭🤭 pomimo faktu że niedawni był :> dobrego nigdy za wiele :beaten:

Chwilowo fuzja przeszkadza, bo tryt nie przenosi się. Może 23 lutego będzie 8o

Jak zwykle zero informacji przed. Poprostu poniedziałek w środę macie fuzja nara 🤷‍♂️😂 i do tego nie wszystkie Unii też super . W innych krajach przynajmniej rozmawiają z społecznością jak to widzą co sugerują a u nas jak zwykle z góry nawalaone na odp i się bawcie. Marzec tuż tuż ciekawe czy podobnie będzie z formami ale tym razem w drugą stronę że nic nie będzie ☺️może za rok.

Na ogame.cz tak samo zrobili, za kilka dni macie fuzje i elo.

Jestem na uni eko x10 a dali do wyboru 3 serwery

eko x8

eko x8

oraz

eko x8

XD różnica tylko we flocie x1 x3 x5

Jeśli ktoś będzie miał taką sytuację dajcie znać czy to jest rozwiązanie, czy zbieg okoliczności ;)

EDIT 2:

Ma radość przedwczesna... Dalej się resetuje, ale do innej wartości

Mi na matce tak samo robiło, miałem 0 kryształu a i tak mogłem budować (budynek był zakreślony jakbym nie miał surowców, ale jak w niego kliknąłem to był zielony przycisk budowy). Bug się naprawił jak coś z form życia zacząłem budować. A i jak było coś w kolejce budowy to się wieszało, tylko po jednym na raz mogłem

Surowce się nie produkują (ciągle mam 2 sztuki deuteru przy wydobyciu k/h XD )

Badania w kolejce robią się np 2,3,4,5 ale zawiesza się po skończeniu 2 i stoi ale bierze surowce za kolejny poziom, po przerwaniu nie mam ani 2lvl ani surowców XD

Skrócenie czegoś z anty nie działa, znaczy pobiera anty ale nie skraca XD

Na jednej planecie mam 43/43 mieszkania i żywność ale tylko ~25mln ludzi, na kolonii mam 13/12 i 1kkk ludzi XD

GF nie chce by na takie uniwersa przenosiły się konta potężne które zaburzą grę na uniwersum.

Wyjątkiem jest fuzja, która obecnie trwa na naszych uni.

Cmentarz -> Zenith - NIE

Cmentarz -> Libra -> Fuzja do Zenith już jest OK? XD Kto zdążył ten trafił już na Zenith :)

Jak serwer z 2019 może zaburzyć grę, gdy robiona jest fuzja z serwerem z 2016 roku XD

[...]
    Kolejna rzecz którą już nadmienię promka na Anty. od jutra i wychodzi na to że ja dostanę 25% więcej, reszta która dołączy do Zenith po 100%.
    [...]

To jest po to aby wydusić jeszcze grosz z starch uni, co mają do nas trafić 😝 Na zenith dopiero od połowy lipca będzie "100%"

Nie dość że gracze z kkk punktów trafią to jeszcze dają im extra promke na anty, sztab, relokacje i złote dopałki XD

Uni bez itemów premium czy anty jest niemożliwe XD radziłbym podejść do tego z innej strony, aby takie uni było opłacalne to musi przynosić zyski. Nie ma anty? nie ma $, a z samych reklam to się nie utrzyma.

Rozwiązaniem może być uni z dostępem na abonament ale bez anty, np. 5zł co msc . Wilk syty i owca cała, tyle że przy otwarciu zwykłego nowego uni $$ z pierwszego miesiąca są ogromne w porównaniu do $ z abonamentu. Z tego też względu tak często są otwierane nowe uni.

Wszelkie pytania odnośnie nowego zapisu zasad gry można kierować do mnie. Odpowiem na każde.

Co jeśli wyślę surowce słabszemu a ten zgłosi to jako:

> darowizny które otrzymaliśmy od nieznanego gracza (bez zgody obdarowanego)

Jako darczyńca nie mam możliwości sprawdzenia czy słabszy zgłasza (i jako co to zgłasza)

ty nie pytaj o Galarete tylko zobacz co robi się na uni Himalia tam to dopiero jest KOKS :D <(^_0)> :D << :D jak kto wie haha 29 mld :D a gala ledwo, 8 tam jest dopiero KASA :D

Oj tam, nie jest jeszcze tak źle, na Tureckim Octans z ~3kkk na ~119kkk wskoczył w ciągu miesiąca :p Ogame stało się ugamelą gdzie speed zależy od posiadanej gotówki ;)

[...] Drugi pomysł, to aby darczyńca wysyłał zgłoszenie do supportu w sprawie darowizn od siebie.

To bardziej sensowne jeżeli chcecie ukrócić handel paczkami, nawet dałbym że na tydzień można dać tyle surowców co punktów.

Mam 75kk punktów to mogę wysłać darowiznę na tydzień 75kk surki

Dla nowych graczy reguła x5 jest surowa, dla osób z topki to żaden problem. Mając 100kk mogę sobie "kupić" darowiznę na 500kkk surki na tydzień, szybko przeganiając darczyńcę.

Nowe zasady mogą dotyczyć tylko nowych graczy którzy i tak śmiesznie niskimi ilościami obracają. Jak dla mnie to jedyna zmiana to że trzeba pisać ticketa bo limitu x5 nigdy nie osiągnę xd