Posts by DiGriz

Kiedyś to było zakazane teraz można być turystą :P Sam siedzę na czeskim serwerze i właściwie już tam pozostanę, bo dostałem się tu po starych zasadach cmentarzowych.

Początek zbieraczem nie ma sensu. Zaczynałem sam jako zbieracz, ale jak zmieniłem klasę na odkrywcę to zgarniałem tyle surki że nie byłem w stanie tego wydać :p Priorytetem są wtedy nanity.

Ilość surki z ekspedycji zależy od top 1, gdzie w ciągu tygodnia top 1 tak zapaczkuje że osiąga max dla ekspedycji (100kk punktów).

Bierzesz odkrywcę: masz bogate ekspy, większe łupy z niekatywnych, szybsze badania i większe planety przy kolonizacji

A zbieracz? 25% więcej wydobycia co przy niskich lvl kopalń jest śmiech :p na pełzacze nie będzie cię stać, są nieopłacalne na początku (a na nowym uni to kuszący kąsek jak nie masz obrony)

Klasę możesz zmienić jak lepiej się rozwiniesz, nie musisz wydawać anty bo co jakiś czas jest nagroda ze zmianą klasy.

Tam gdzie można to brać bonus do 3 surowców. Badania pod energię to jest kpina.

Nie moze byc inaczej te 0.25 robi dużą roznice , jezeli masz wyskoki poziom kopalni czy budynkow form zycia to jednak sumaryczny poziom 0.25 jest wystarczajacy 1600 satelit na planete moge miec przez to mniej , dla mnie i tak wystarczajace sa bonusy ktore posiadam 5xmix x2metal x1 deuter na planecie jest looz i bonus zbieracza

Zależy ci na energii, jednocześnie budujesz monument na 16lvl :/ Ciekaw jestem na którym lvl masz centrum badań minerałów

Faktycznie, głupie pytanie wychodzi zawsze lepiej 3 surowce, bo daje bonus dexu 0,11% zamiast 0,08% dla 3:2:1, nawet na minimalu jest lepiej... To bez sensu to zrobili, lepiej ten deuter było dać gdzie indziej :trollface:.

Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi :P Może komuś z planetami na 15poz będzie się bardziej opłacać, więcej bazowego dexu to i 0,06% może być ciekawsze.

Dopóki nie sprawdziłem to nie wiedziałem że koszty obu badań są takie same, myślałem że sam dex będzie nieco tańszy i co by pozwoliło na większy lvl przy tej samej cenie.

jezeli w lutym bede miec chronione 100% wydobycia to czy ktos bedzie chcial leciec by mi gasic satelity kiedy bede ciagle posiadac surowce na natychmiastowa odbudowe satelit :D chyba zaden gracz az taki nie jest by gasic zlosliwie zatelity nie zuskujac w sumie nic xD

Kryjówką chcesz chronić 100% wydobycia? Badanie bazuje na wartości bazowej, 16planet z 25lvl kryjówki to zwiększenie o 1600%. Dużo ale np. przy moim wydobyciu jest to ~63% dziennego wydobycia (bez geologa i dopalaczy, wtedy jest jeszcze mniejszy % chroniony). Przykład na kopalni metalu 47lvl (serwer x8) - bazowo na godzinę daje 1,34kk a po sumowaniu bonusów (magma, pełzacze, plazma, LF i klasy) wychodzi 3,85kk jest to ~2,9 razy więcej a nie mam jeszcze przygotowanych wszystkich badań LF

Chyba że kryjówka inaczej działa, to poproszę o poprawienie mnie :/

Sprzedam taki mały protip.

Prosisz kogoś znajomego co jest wysoko w top aby skopiował swoje konto na Alphe, na tamtym lobby robi kod do przeniesienia i daje ten kod tobie. Po oddaniu konta może ponownie skopiować swoje konto na Alphe i oddać komuś innemu, lub samemu zrobić 20 kopii swojego konta (serwer tylko nie pozwala siebie atakować, zabezpieczenie multi)

Z początku fajnie to wygląda, dużo surki, ale komu się tak chce, dzień w dzień klikać XX ekspedycji. Robi się to nudne i lepiej żyć skromniej ale spokojniej jak zwykły górnik :S

no ładnie napompowano Juno botami, albo to jakiś bug w wyświetlaniu liczby graczy :rolleyes2:

Jest to suma kont na serwerze, aby liczba była jak największa to liczą też z kontami zbanowanymi xD W rankingu ich nie widać ale można to sprawdzić na mmorpg-stat

Zarejestrowane konto = gracz, a że już nie gra to inna para kaloszy. Napisz pomysł do GF to może zmienią w lobby na ilość graczy bez urlopu i nieaktywnych. Dobranoc.

50 zbanowanych kont za multi to też 50 graczy? :D Może i zbanowane na lata, ale chociaż liczba ładnie wygląda ;)

Obecnie ten event nie jest na tyle sprawny by został uruchomiony w grze.

Nie zrezygnowano z niego, zapewne kiedyś wróci ale nie wiadomo jeszcze kiedy.

Ruda czekamy na kolejny evencik z niecierpliwością 🤭🤭🤭 pomimo faktu że niedawni był :> dobrego nigdy za wiele :beaten:

Chwilowo fuzja przeszkadza, bo tryt nie przenosi się. Może 23 lutego będzie 8o

Jak zwykle zero informacji przed. Poprostu poniedziałek w środę macie fuzja nara 🤷‍♂️😂 i do tego nie wszystkie Unii też super . W innych krajach przynajmniej rozmawiają z społecznością jak to widzą co sugerują a u nas jak zwykle z góry nawalaone na odp i się bawcie. Marzec tuż tuż ciekawe czy podobnie będzie z formami ale tym razem w drugą stronę że nic nie będzie ☺️może za rok.

Na ogame.cz tak samo zrobili, za kilka dni macie fuzje i elo.

Jestem na uni eko x10 a dali do wyboru 3 serwery

eko x8

eko x8

oraz

eko x8

XD różnica tylko we flocie x1 x3 x5

Jeśli ktoś będzie miał taką sytuację dajcie znać czy to jest rozwiązanie, czy zbieg okoliczności ;)

EDIT 2:

Ma radość przedwczesna... Dalej się resetuje, ale do innej wartości

Mi na matce tak samo robiło, miałem 0 kryształu a i tak mogłem budować (budynek był zakreślony jakbym nie miał surowców, ale jak w niego kliknąłem to był zielony przycisk budowy). Bug się naprawił jak coś z form życia zacząłem budować. A i jak było coś w kolejce budowy to się wieszało, tylko po jednym na raz mogłem