Posts by Brodaty

Pomysł sam w sobie nie jest lichy, ale brakuje w nim szczegółów, które miałyby zachęcić GF do ich wprowadzenia. Wmówiłeś sobie, że atakuję jego autora i jak zwykle arbitralnie węszysz u innych chęć do wszczynania gównoburzy. My już sobie swoje na priv pogadaliśmy.

Nie chce mi się z tobą gadać ;)

Pośmiałbym się z Wami z tego pomysłu, ale szkoda gadać... Konkurs jest. Całe 150k anty do zgarnięcia. Spać nie dają... Fortuna.

Kiedyś wpadłem na pomysł, aby GF sytuowało miesięcznych+ idlaków, ze średnią kopalni ~-25 na cmentarzu, ale mi on ewoluował na możliwość filtrowania takich danych przez Antigame, czyli wyciągłem se wniosek, że każdy, co zdolniejszy w programowanie gracz, sam będzie w stanie sobie ogarnąć ten problem. Ciul wie, może kiedyś to całe GmbH ogarnie, że zanim stworzy się pole do sprzedawania kolejnych itemów, warto by było zastanowić się nad starymi, bardziej frapującymi mankamentami gry.

Szkoda że mój komentarz ma żadne znaczenie :)

Pojawią się na nowych. Przynajmniej tak dedukuję ze skrupulatnie ciągłego obserwowania ogłoszeń od Teamu. Jeśli mnie pamięć nie zawodzi, nie było nigdzie ani słowa o tym, aby dotąd powstałe uniwersa miały otrzymać oficjalną aktualizację nadchodzącej wersji.

Abstrahując - to dogodna okazja dla GF aby ubić tłustego wieprza z cienkiego kalibru. Mniejsza o bugi, grunt że hajs się zgadza. Mogę się założyć, że w chwili wprowadzania tego na starsze serwery, gwoli okazji pojawią się nowe itemiki związane z 9.X. W super cenach, częstych promkach i rabatach ...a potem znerfią, bo już ocieplili wizerunek, gramy dalej, pora zapomnieć. Dokładnie tak samo jak było w przypadku cen paczek deuteru, czy rozmachu w rozdawaniu itemów w eventach nagród, u ich początku.

Się rozpisałem, ale musiałem. Jestem ciekaw jak inni gracze oceniają zachowania GF.

Ja już odpuściłem sobie to testowanie. Nie tylko z braku chęci, ale też z braku czasu. A od pracy też trzeba odpocząć.

Gdy wszystko się wyklaruje, będzie można tworzyć nowe wzory do arkuszy, ale póki co, to sobie odpuszczam. Wolę mieć przejrzyste liczby, które dotyczą konta na Quasar i w nich dopatrywać się zbieżności ze starymi wzorami. Między Bermudą a Quasar, w parametrach jest przepaść. To co pokazują arkusze, to tylko symulacja, a serwer to jednak serwer.

Tak niewielkie różnice często wynikają z błędów w zaokrągleniach. Radzę nie sugerować się w pełni danymi z ustawień wydajności, bo przykładowo - nie ma tam bonusów od bezwarunkowego wydobycia metalu, wynikających z posiadania kordów na pozycjach 7-10 i kryształu na pozycjach 1-3.
    Jeśli chodzi o moje dociekania takich drobiazgów, to wolę poczekać aż wprowadzą to na żywca i będzie pewne, że przez kolejne tygodnie nic im się nie zmieni, ani nie odwidzi. Pokombinowałbym na Twoim miejscu eksperymentując z arkuszami (sam na pewno tak uczynię, gdy przyjdzie na to pora). Kilka symulacji zaokrągleń powinno dać odpowiedź gdzie jest błąd. Ale na to trzeba trochę czasu i uwagi.

Nie pomogłem twierdzącą odpowiedzią, ale być może chodzi właśnie o zaokrąglenia.

Miałem sen. Budzę się rano, strzygę bonsai, karmię dinozaura w tamagoczi i loguję się na Quasar, po aktualizacji 9.0. I wszystko idzie gładko. Naprawdę piękny sen...

Im później to wprowadzą, tym mniej sknocą. Rynek był fajnym pomysłem, ale sknocili. Może zrozumieli nauczkę i tym razem ważniejsze jest to, aby wszystko płynnie i spójnie działało, niż aby wprowadzić to jak najprędzej. Nie wiem, ale modlę się za to co wieczór, do podusi.

Szkoda Waszego czasu i pieniędzy.

Waszego czasu i naszych piniendzy!

:rebels:

A odnośnie nieintuicyjności... Mój feedback jest taki, że GF mogłoby śmiało odblokować płatną funkcję podglądu imperium, bo po wysypaniu tylu itemów, komandor mógłby przejąć inny bonus. Argumentuję to tym, że wobec tylu możliwości, które daje antymateria, taka zmiana nie wpłynęłaby znacząco na balans gry, a poza tym i tak w niektórych dozwolonych dodatkach jest sporo funkcji, które spełniają takie same lub/i podobne funkcje, co podgląd imperium. No i tak se pomyślałem, że opcja takiego podglądu byłaby świetnym zastępstwem dla marnotrawstwa przestrzeni ekranu po uruchomieniu apki (niekoniecznie jedynym słusznym, bo to tylko moja opinia).
    Chodzi mi o to, że rzeczywiście, jak pisał mój przedmówca, ręce mi opadły, gdy zobaczyłem ikonę planety, z tłem, które zajmuje połowę ekranu. Nie jest w żaden sposób interaktywna. Tylko nazwa, kordy i ładna kulka. W wersji PC są tam dane planety i to by było choć trochę podobne do tego co mamy w grze na co dzień. A co by było gdyby po wejściu na apkę, pierwsze co by się nam wyświetlało, to aktualny stan surowców i loty flot? Przecież to nas najbardziej interesuje, gdy wyciągamy fona z kieszeni, gdy tam mamy jakąś chwilę w pracy żeby zerknąć.

Z resztą. I tak nie ma sensu strzępić języka. Zawiodłem się na GF jak na Kukizie :D Znowu naobiecywali że 9.X ma nie ingerować za mocno w starą mechanikę gry, tylko być osobnym tworem, który tylko dodaje do niej surowe bonusy do podstawowych parametrów i preferowanych klas / stylów gry. A tu lipowa lipton... Nie dość że nie dokończyli jednego bugowiska, to se dowalili kolejne :D

Ciekawe czy to będzie w jakikolwiek sposób kompatybilne z dodatkami. Jeśli nie, to wrócę do tabletu i se dalej będę pykał na przeglądarce kivi + agr :kawa: A apkę będę miał tam, gdzie plecy pękają na pół :beaten:

Post wlatuje chwilę po ściągnięciu apki. A że z tyrki dopiero wróciłem i mam trochę do ogaru wokół komina - nie bardzo znajduję czas żeby ogarnąć intuicyjność jej interfejsu. Może gdyby to było lepiej zrobione, to miałbym motywację, żeby zmienić plany na popołudnie, ale póki co - to co zauważyłem, nie wygląda dobrze. Zrobione na kolanie, na odpierdziel. Sam rozkład głównych funkcji i niektórych drugoplanowych wygląda spoko, ale ogólnie widać, że GF czeka masa roboty. Moim zdaniem powinni jednak najpierw skupić się na wdrożeniu standardowej wersji, a dopiero potem na duperelach typu apka, w której zaistnienie i tak niemal wszyscy zwątpili.

Prywatnie nie mam tu do nikogo niczego, ale zapewne i tak dostanę na łeb wiadro pomyj za swoje spostrzeżenie:

Grupka ludzi, która od bardzo długiego czasu nie pała do siebie szczególnym entuzjazmem, chce połechtać swoje samopoczucie pisząc o rzeczach, które wymagają naprawdę zdolnej głowy do nauk ścisłych - jednak patrząc na składnię zdaniową, ogólnie błędy gramatyczne i kulturę dyskusji, myślę że w tego typu tematach raczej nie chodzi o wymianę poglądów, czy spostrzeżeń, ale raczej o jakieś perpetuum mobile internetowych kwasów, których i tak wszędzie pełno. Takie mieszane odczucia mam i nie bardzo wiem co jest głównym motywem w tych dyskusjach. Wulgaryzmy, wyzwiska i kompletny brak reakcji poza bezużytecznym kasowaniem postów, czy banami, które i tak nic nie dają, w ogóle pomijam.

Odechciewa się brać udziału w rozmowach na tym forum. Nawet próby dogadywania się czezną na niczym, bo ten kwas splądrował wszystkim głowy tak głęboko, że nadziei brak. Z resztą, i tak pewnie zaraz po testach znowu wyłączę wszystko prócz ogłoszeń, a to spostrzeżenie utonie na spodzie dna, pod kilometrem tego mułu. Jesteście siebie warci (prawie wszyscy).

itti, możesz zarzucić screenem z sekscji Resources settings? Opisałeś liczbami wszystko ślicznie, ale może jak zobaczymy te z gry, to wszystko stanie się bardziej klarowne i przejrzyste. 1196 pełzaczy powinno być liczonych do mocno rozwiniętego eko. Obadaj co masz tam w nawiasie albo wylicz poziomy (kopalni i ekstraktora)*8,8 zaokrąglając w dół. Być może tu wyskakuje błąd, bo nie wierzę, żebyś miał tak nisko kopalnię metalu, a resztę napakowaną.

Albo +10% do prędkości GS / poziom.

samoistne

Klimatycznie to mi się nawet podoba i nie jest to wcale zły pomysł - tylko że GF pójdzie w ochłapy jeśli zechce tak to ogarnąć. Ja bym się nie nastawiał na jakieś zmiany. Obecna forma aktualizacji i bez tego dość pozytywnie mnie zaskoczyła, więc kto wie. Może kiedyś ogarną laserową i grawitony.