Posts by Kopik

Dok jest budynkiem na planecie. Normalnie dok oddaje część statków tylko obrońcy, ale jak agresor ma klasę Generał to oddaje również jemu część straconych statków. BFS = brak FSa

Ta aktualizacja przywraca moją wiarę w ludzi. Chodzi o wiele lepiej od poprzedniej wersji i znowu uruchomione zostały funkcje, które wcześniej zaczęły kuleć.

Wspaniale, że to zrobili.

Asterix. o co Ci w ogóle chodzi? ;)

Potwierdzam, moim zdaniem śmiga pięknie. Aż miło pograć.

Tak jak pisałem:

"Opcja "Ostrzeżenie przy wysyłaniu floty rekonesansowej:" tak wiele mi mówi

co tu dużo mówić, nie powiązałem jakoś tej funkcjonalności z lotami ekspedycyjnymi form życia, a w sumie skojarzyłem dopiero dzisiaj jak zobaczyłem temat na forum o tytule "loty rozpoznawcze" wszędzie jak ktoś pisał o tych lotach to używał sformułowania ekspedycje form życia. Nawet nie wiedziałem, że to nosi taką piękną nazwę. Prędzej myślałem, że to jakiś błąd - nieprzydatna funkcja, tak jak to np.:

Obraz

nie wiem co to jest i do czego służy"

Okazuje się, że komunikat potwierdzający wysłanie lotów rozpoznawczych można wyłączyć w ustawieniach (o czym nie każdy wie), co w jakiś sposób rozwiązuje problem. Po wyłączeniu nie pojawia się żaden komunikat, no chyba że przypadkowo kliknie się na relokację, ale w takiej sytuacji od razu wiadomo że się człowiek pomylił. Wcześniej jak ten komunikat miałem włączony to nie wczytywałem się za każdym razem w treść komunikatu i jak się kliknęło nie tam gdzie trzeba to można było stracić darmową relokację albo anty... jak ktoś posiada ;)

Czasami wysyłając loty rozpoznawcze w poszukiwaniu form życia zdarza mi się przypadkowo kliknąć w ikonę relokacji planety, która jest obok. Grając na telefonie można niechcący sobie kliknąć przeniesienie będąc tego nieświadomym. Czy byłaby szansa na jakąś opcję, która by wyłączała lub blokowała ikonę relokacji?

Zamiast wyłączenia lub blokady wystarczyłaby opcja potwierdzenia relokacji.

Pamiętaj, że dla GF wprowadzenie najmniejszej zmiany to kilka miesięcy ciężkiej pracy, a potem dwa razy tyle czasu usuwania błędów :D

Właśnie tego się obawiam najbardziej :P

Czasami wysyłając loty rozpoznawcze w poszukiwaniu form życia zdarza mi się przypadkowo kliknąć w ikonę relokacji planety, która jest obok. Grając na telefonie można niechcący sobie kliknąć przeniesienie będąc tego nieświadomym. Czy byłaby szansa na jakąś opcję, która by wyłączała lub blokowała ikonę relokacji?

Jak jest porzucona planeta to nie przeniesiesz innej planety i nie skolonizujesz nowej pod tą pozycją. Będzie taka możliwość dopiero jak zniknie porzucona planeta. Dodatkowo w podglądzie na planecie, która jest w trakcie przenoszenia masz ikonkę relokacji, jak jest zielona to znaczy że wszystko jest w porządku i planeta powinna zostać przeniesiona poprawnie, a jak jest ikona na czerwono to oznacza że nie będzie.

Odpowiedź z suportu gdy zapytałem czy mogę przejść z uni bez LF na uni z LF

"niestety przeniesienia są na chwilę obecną możliwe tylko między kompatybilnymi uniwersami więc nie może Pan migrować pomiędzy tymi, które posiadają LF i tymi bez nich.
    smoki
    Administrator Gry"

obraz.png

smoki jak widac nie znasz sie na grze zadobrze bo mozna przenosic sie na u68 screen z teraz :D

Majcher, nie można i tyle. Jakieś fotomontaże, dzikie węże wrzucasz :P

Czy coś wiadomo w tym temacie? Czas mija nieubłaganie a informacji brak.

Jeżeli będzie coś się działo 'w tym temacie' to zostaniecie niezwłocznie o tym powiadomieni. Nie zatajamy takich informacji. Jeżeli tylko dostaniemy jakieś oficjalne informacje na ten temat to zostanie to ogłoszone na forum.

Robimy co możemy!

A że mało możemy to i mało robimy . . .

Od zeszłego roku (nie pamiętam dokładnie od kiedy, ale na pewno bezpośrednio po jednej z aktualizacji wersji gry) mam problem podczas korzystania z OGame na telefonie. Mianowicie podczas przeglądania poszczególnych zakładek, a nawet i w lobby, strona robi się po prostu czarna:

Screenshot-2023-03-08-07-14-02-985-com-kiwibrowser-browser.jpg

Jak widać na zrzucie czarna jest tylko treść strony. Zauważyłem, że jak ekran zrobi mi się czarny na dosłownie chwilę przed kolejnym kliknięciem (np. na planetę/księżyc) i kliknę już w to właśnie miejsce to strona się przeładowuje tak jakbym kliknął na planetę/księżyc, ale nadal tło jest czarne. Aby treść strony się pojawiła muszę przekręcić telefon do pozycji pionowej, tak aby ekran się przekręcił i w tedy treść strony pojawia się normalnie. Ponownie przekręcam telefon do położenia poziomego i klikam sobie dalej. Sytuacja powtarza się od czasu do czasu, nie nagminnie a z częstotliwością na kilka razy w ciągu dnia lub dwóch. Nie ma różnicy czy jestem połączony po wifi czy przez sieć komórkową. Pamiętam, że w zeszłym roku jak tylko problem się zaczął pojawiać, podpytałem czy inni mają tak samo i były osoby, które zaobserwowały takie utrudnienia. Niestety minęło kilka miesięcy, problem dalej występuję i zanim zgłoszę jakiś ticket żeby był jakikolwiek ślad, to chciałbym się upewnić czy inni gracze mają podobne problemy czy też powinienem szukać przyczyny u siebie.