Czasami wysyłając loty rozpoznawcze w poszukiwaniu form życia zdarza mi się przypadkowo kliknąć w ikonę relokacji planety, która jest obok. Grając na telefonie można niechcący sobie kliknąć przeniesienie będąc tego nieświadomym. Czy byłaby szansa na jakąś opcję, która by wyłączała lub blokowała ikonę relokacji?
![](https://forum.pl.ogame.gameforge.com/images/avatars/4b/952-4b9fe527956d0ce56e9d5ce77758f33e022fbc2f.jpg)
Loty rozpoznawcze a relokacja planety
-
-
Czasami wysyłając loty rozpoznawcze w poszukiwaniu form życia zdarza mi się przypadkowo kliknąć w ikonę relokacji planety, która jest obok. Grając na telefonie można niechcący sobie kliknąć przeniesienie będąc tego nieświadomym. Czy byłaby szansa na jakąś opcję, która by wyłączała lub blokowała ikonę relokacji?
Zamiast wyłączenia lub blokady wystarczyłaby opcja potwierdzenia relokacji.
Pamiętaj, że dla GF wprowadzenie najmniejszej zmiany to kilka miesięcy ciężkiej pracy, a potem dwa razy tyle czasu usuwania błędów
-
Pamiętaj, że dla GF wprowadzenie najmniejszej zmiany to kilka miesięcy ciężkiej pracy, a potem dwa razy tyle czasu usuwania błędów
Właśnie tego się obawiam najbardziej
-
Np. taka?
Jedyną opcją jest nie kupowanie (brak) anty... Wtedy ta ikonka się nie będzie podświetlała ^^ Chyba, że masz darmowe przenosiny .. To je wykorzystaj
i po problemie
-
Okazuje się, że komunikat potwierdzający wysłanie lotów rozpoznawczych można wyłączyć w ustawieniach (o czym nie każdy wie), co w jakiś sposób rozwiązuje problem. Po wyłączeniu nie pojawia się żaden komunikat, no chyba że przypadkowo kliknie się na relokację, ale w takiej sytuacji od razu wiadomo że się człowiek pomylił. Wcześniej jak ten komunikat miałem włączony to nie wczytywałem się za każdym razem w treść komunikatu i jak się kliknęło nie tam gdzie trzeba to można było stracić darmową relokację albo anty... jak ktoś posiada
-
No tego bym się nie spodziewał ...
Miałem pisać o opcjach, ale edytowałem bo przecież pierwsze co się robi to wchodzi w opcje i sprawdza czy jest możliwość włączenia/wyłączenia czegokolwiek
-
Tak jak pisałem:
"Opcja "Ostrzeżenie przy wysyłaniu floty rekonesansowej:" tak wiele mi mówi
co tu dużo mówić, nie powiązałem jakoś tej funkcjonalności z lotami ekspedycyjnymi form życia, a w sumie skojarzyłem dopiero dzisiaj jak zobaczyłem temat na forum o tytule "loty rozpoznawcze" wszędzie jak ktoś pisał o tych lotach to używał sformułowania ekspedycje form życia. Nawet nie wiedziałem, że to nosi taką piękną nazwę. Prędzej myślałem, że to jakiś błąd - nieprzydatna funkcja, tak jak to np.:
nie wiem co to jest i do czego służy"
-
Np. taka?
Tak dokładnie o to chodzi
Nie wiem tylko czy taka opcja jest dostępna na aplikacji mobilnej o której wspomniał założyciel tematu
-
Nie wiem tylko czy taka opcja jest dostępna na aplikacji mobilnej o której wspomniał założyciel tematu
Założyciel tematu nie używa aplikacji ... Mało tego nawet nigdzie o tejże aplikacji nie wspomniał, bo jak wiadomo żeby grać na telefonie nie trzeba używać żadnej aplikacji
-
Założyciel tematu nie używa aplikacji ... Mało tego nawet nigdzie o tejże aplikacji nie wspomniał, bo jak wiadomo żeby grać na telefonie nie trzeba używać żadnej aplikacji
Mimo to niektórzy używają aplikacji. Dla mnie tez dużo mniej wygodna niż wersja przeglądarkowa.
Ale może na te wszystkie problemy pomogłoby rozciągnięcie relokacji do 24 godzin?
Klikasz, pomylisz się, nie zobaczysz ostrzeżenia, albo wręcz je potwierdzisz, więc żeby uchronić wszystkich nieuważnych
możnaby
zrobić tak, że włącza się odliczanie i gracz ma 24 h na cofnięcie relokacji...
I kolejny wydumany problem byłby rozwiązany