podczas kliknięcia ikony "zawróć" pojawia się zapytanie czy chcę zawrócić (mogłoby go w sumie nie być albo dać się jakoś to wyłączyć) potwierdzam, że chcę zawrócić i przenosi mnie do ruchu flot bez zawracania owej floty.... Sądzę, że powinno flotę od razu zawrócić, a nie przenosić do ruchu flot i jeszcze jej w ogóle nie zawrócić. Szybciej te flotę zawrócę klikając jak wcześniej w ruch flot i zawróć niż z owego "szybkiego" zawracania z podglądu....
Posts by Avinashi
-
-
Pomijac juz dogryzanie sobie...
Odnosze wrazenie ze GF dazy do gry czysto ekonomicznej..... Aczkolwiek wierze w to ze zmienia zdanie i wroca do niewiedcznego pz. Tak jak bylo w przypadku multikontq i brak kontaktu flot owych kont.
-
A teraz na 10 wersji nie da się i to wlasnie jest BLAD!
-
Ok SPIN DOKTOR
Wyslij sonde z misja atakuj na idlaka ktory nie ma nic o co sonda moglaby sie rozbic. Wygraj te bitwe. I wyslij pozniej na tego idlaka recki na pz. Jak to zrobisz daj znac
-
SPIN DOKTOR ja piszę o jednej rzeczy. O tym że jeśli nie ma fizycznej możliwości zrobienia PZ na danych koordavh bo planecie/moonie nie ma nic o co mogłaby rozbić się so da to agresor jest w dupie i tyle. Przykład wyżej kto móglby czekać z reckami by komuś pz wyzbierać. Np obrońca jest z sojusznikami w jednym układzie. Ma tam puste planety tylko i wyłacznie z rozwiniętymi laborkami i stoczniami/nanitami by móc coś przetopić. Nie potrzebuje obrony czy też nawet satelit bo i po co skoro eko tam nie ma a flota akurat żadna się nie buduje. SONDA SIĘ NIE ROZBIJE BO NIE MA O CO. Owi sojusznicy są na urlopach. Ja postanawiam zniszczyć moony i liczyć nawet głupią stację. Powiedz mi jak wyślę recki skoro nie mogę zrobić PZ???? I tu masz odpowiedź na swoje głupie pytanie, kto będzie czekać. Obrońca nawet jak dostanie łomot to agresor jest w dupie ze stratami a sojusznicy zbiorą pz po ataku. Ja nie mówię o sytuacji w której nie mogę rozbić sondy by zrobić widoczne pz. Bo wiadomo że nie dało się rozbić sond o nic. Ale ten pz wtedy powstawał. Szło wysłac recki. Teraz jak sonda się nie rozbije o nic to recków nie wyślesz. Rozumiem że grasz eko i nie jest Ci potrzebne robienie pzta ale osoby grajace flota wyślą ataku bez recy jeśli tracą w jego wyniku pol floty.......
Qnick na 68 w pewnym momencie (nie wiem ktora to była wersja) jak jeszcze było na PZ 30% to pz z 1 sondy dające 300jednostek kryształu było WIDOCZNE. Dopiero jak zebrało się 1 jednostkę i robiło się 299 jedn. Kryształu to pz robił się niewidoczny. Zgłaszałam to, ale nikt z teamu nie wypowiedział się na ten temat :p
-
co do niewidocznego PZ
taka sytuacja
gracz A nie ma PZ oraz czegokolwiek na danej planecie o co mogłaby się rozbić sonda - ot zwykła pusta planeta (lotka), wysyła tam fsa na pz czy inne kolonizuj -> traci moona i flota widoczna idealna do złożenia. Co ma zrobić agresor? Lecieć się rozpieprzyć i słać recki po wlocie, wiedząc że np z układu obrońcy inni gracze (np sojusznicy) dolecą do pzta szybciej od agresora, czy olać atak i tracąc ewentualny zysk, który byłby przy możliwości zrobienia niewidocznego pzta?
Nawet jeśli był to błąd - co jest dziwne bo odkąd gram (ze 12 lat) to takowy pz można było zrobić.... - to zmiana tego jest tylko i wyłącznie na korzyść obrońców a dla agresora jest to taka troche misja samobójcza przy większych RW.
-
Co wersja 10 wnosi na quantum oprócz zamulania widocznego dla oka?
Zmiana wykryta całkiem niedawno, od wersji 10 nie ma możliwości tworzenia niewidocznego pola zniszczeń.
ja tę "zmianę" zgłaszałam w piątek, co zostało zlane ale kij tam. WYKRYTA przez graczy tak? Czyli zmiana zrobiona przez GF w wyniku błędu, bo inaczej by o tym informowali. Może zgłoś do gfu ze taka zmiana jest bez sensu i bardzo do dupy
-
Więc zgłosiłam poprzez support

-
Pytam tutaj bo nie mam pojęcia w jaki sposób gracz taki w ogóle mógł się przenieść.... Taka osoba powinna widzieć tylko unie możliwe do wyboru a nie wszystkie jak leci
-
-
tak tylko gdyby coś to jeśli zaatakuję pustą planetę/moona (bez rozbijania się) to nie powstaje pz.

nie wiem tylko czy tak jest od początku 10 wersji czy od którejś poprawki
-
A te lagi przy odswiezaniu i wysylaniu flot to znikna? Bo o ile w na v9 byly jakies lagi to bylo to grywalne. Ale teraz to jest porazka....
Wgrana kolejna poprawka poprawki poprawek a dalej nic sie nie dzieje w dobra strone.....
-
a ja mam takie pytanie
kiedy moja flota skończy walczyć? bo dostałam szpiegi na 2 planety godzine temu i do tej pory flota walczy, nie wiem z czym bo raport szpiegowski jest ale raportu nie ma, no więc?
-
A może tak niektórzy co nie znają regulaminów itp. by się nie wypowiadały?
Display More~~FAQ ST~~
Gracz: Czy jeśli w końcówce RW jest napis "Bitwa zakończyła się bez rozstrzygnięcia", to oznacza, ze jest remis i nie ma ani zwycięzcy ani przegranego i nie ma różnicy, kto zamieści RW na forum?
Moderator: Nie. W sytuacji bitwy nierozstrzygniętej RW może zostać opublikowany przez stronę, która w wiadomości z gry ma mniejsze straty.
Nieliczy się kto ile pz zebral i jaki finalnie jest bilans. Tylko kto wsamej walce miał mniejsze straty. Więc taosoba staje się automatycznie zwycięzcą.
-
A wiecie jak ustawić, żeby się po wysyłce nie przestawiało automatycznie na następną planetę?
wydarzenia i odhaczasz
Auto-switch to next planet/moon on Collect and Fleetsave routines
-
-
czy zasada dotyczy polskich kont ? czy ogólnie wszystkich WSZYSTKICH
co z kontami np hiszpańskimi (lobby i konto zagraniczne ) to samo co z polskimi
pytanie kolejne czy naprawione zostało to ,że otrzymuje się darmowe relokacje po przejściu przez cmentarz ?
bo mam już 50 darmowych relokacji konto chyba 3-4 razy było na cmentarzu jakbyś czytał forum to wiedziałbyś, że to nie błąd a celowe działanie GFu, wiec nic nie zostanie naprawione
i najważniejsze czy jest to systemowo zablokowane czy można mimo wszystko przenieść a później czekać na bana ? zapewne będziesz mieć do wyboru tylko te unie gdzie jesteś poniżej top 20
-
Z tego co pamietam przenoszac konto to chodzilo o to ze jesli chociaz w 1 rankingu bylo sie w top 20 na wszystkich uni to mozna bylo isc wszedzie

W badaniach czy eko zawsze bylam poza top 20 a moglam wybrac kazde uni.
Na moje oko zmiana na plus i tak powinno byc od poczatku bo pozniej szly takie konta na slabsze unie z flota 3x wieksza niz top1 docelowej uni
-
Raczej po prostu gra umarla....
-
podniesie sie