Posts by Avinashi

podczas kliknięcia ikony "zawróć" pojawia się zapytanie czy chcę zawrócić (mogłoby go w sumie nie być albo dać się jakoś to wyłączyć) potwierdzam, że chcę zawrócić i przenosi mnie do ruchu flot bez zawracania owej floty.... Sądzę, że powinno flotę od razu zawrócić, a nie przenosić do ruchu flot i jeszcze jej w ogóle nie zawrócić. Szybciej te flotę zawrócę klikając jak wcześniej w ruch flot i zawróć niż z owego "szybkiego" zawracania z podglądu....

Pomijac juz dogryzanie sobie...

Odnosze wrazenie ze GF dazy do gry czysto ekonomicznej..... Aczkolwiek wierze w to ze zmienia zdanie i wroca do niewiedcznego pz. Tak jak bylo w przypadku multikontq i brak kontaktu flot owych kont.

SPIN DOKTOR ja piszę o jednej rzeczy. O tym że jeśli nie ma fizycznej możliwości zrobienia PZ na danych koordavh bo planecie/moonie nie ma nic o co mogłaby rozbić się so da to agresor jest w dupie i tyle. Przykład wyżej kto móglby czekać z reckami by komuś pz wyzbierać. Np obrońca jest z sojusznikami w jednym układzie. Ma tam puste planety tylko i wyłacznie z rozwiniętymi laborkami i stoczniami/nanitami by móc coś przetopić. Nie potrzebuje obrony czy też nawet satelit bo i po co skoro eko tam nie ma a flota akurat żadna się nie buduje. SONDA SIĘ NIE ROZBIJE BO NIE MA O CO. Owi sojusznicy są na urlopach. Ja postanawiam zniszczyć moony i liczyć nawet głupią stację. Powiedz mi jak wyślę recki skoro nie mogę zrobić PZ???? I tu masz odpowiedź na swoje głupie pytanie, kto będzie czekać. Obrońca nawet jak dostanie łomot to agresor jest w dupie ze stratami a sojusznicy zbiorą pz po ataku. Ja nie mówię o sytuacji w której nie mogę rozbić sondy by zrobić widoczne pz. Bo wiadomo że nie dało się rozbić sond o nic. Ale ten pz wtedy powstawał. Szło wysłac recki. Teraz jak sonda się nie rozbije o nic to recków nie wyślesz. Rozumiem że grasz eko i nie jest Ci potrzebne robienie pzta ale osoby grajace flota wyślą ataku bez recy jeśli tracą w jego wyniku pol floty.......

Qnick na 68 w pewnym momencie (nie wiem ktora to była wersja) jak jeszcze było na PZ 30% to pz z 1 sondy dające 300jednostek kryształu było WIDOCZNE. Dopiero jak zebrało się 1 jednostkę i robiło się 299 jedn. Kryształu to pz robił się niewidoczny. Zgłaszałam to, ale nikt z teamu nie wypowiedział się na ten temat :p

co do niewidocznego PZ

taka sytuacja

gracz A nie ma PZ oraz czegokolwiek na danej planecie o co mogłaby się rozbić sonda - ot zwykła pusta planeta (lotka), wysyła tam fsa na pz czy inne kolonizuj -> traci moona i flota widoczna idealna do złożenia. Co ma zrobić agresor? Lecieć się rozpieprzyć i słać recki po wlocie, wiedząc że np z układu obrońcy inni gracze (np sojusznicy) dolecą do pzta szybciej od agresora, czy olać atak i tracąc ewentualny zysk, który byłby przy możliwości zrobienia niewidocznego pzta?

Nawet jeśli był to błąd - co jest dziwne bo odkąd gram (ze 12 lat) to takowy pz można było zrobić.... - to zmiana tego jest tylko i wyłącznie na korzyść obrońców a dla agresora jest to taka troche misja samobójcza przy większych RW.

Co wersja 10 wnosi na quantum oprócz zamulania widocznego dla oka?

Zmiana wykryta całkiem niedawno, od wersji 10 nie ma możliwości tworzenia niewidocznego pola zniszczeń.

ja tę "zmianę" zgłaszałam w piątek, co zostało zlane ale kij tam. WYKRYTA przez graczy tak? Czyli zmiana zrobiona przez GF w wyniku błędu, bo inaczej by o tym informowali. Może zgłoś do gfu ze taka zmiana jest bez sensu i bardzo do dupy

Pytam tutaj bo nie mam pojęcia w jaki sposób gracz taki w ogóle mógł się przenieść.... Taka osoba powinna widzieć tylko unie możliwe do wyboru a nie wszystkie jak leci

tak tylko gdyby coś to jeśli zaatakuję pustą planetę/moona (bez rozbijania się) to nie powstaje pz. :)

nie wiem tylko czy tak jest od początku 10 wersji czy od którejś poprawki

A te lagi przy odswiezaniu i wysylaniu flot to znikna? Bo o ile w na v9 byly jakies lagi to bylo to grywalne. Ale teraz to jest porazka....

Wgrana kolejna poprawka poprawki poprawek a dalej nic sie nie dzieje w dobra strone.....

a ja mam takie pytanie

kiedy moja flota skończy walczyć? bo dostałam szpiegi na 2 planety godzine temu i do tej pory flota walczy, nie wiem z czym bo raport szpiegowski jest ale raportu nie ma, no więc?

A może tak niektórzy co nie znają regulaminów itp. by się nie wypowiadały?

Nieliczy się kto ile pz zebral i jaki finalnie jest bilans. Tylko kto wsamej walce miał mniejsze straty. Więc taosoba staje się automatycznie zwycięzcą.

dlatego napisałam "zapewne" bo wszystkie konta jakie mam na cmentarzu to noob konta które służyły jako zapychacze, bo jedyne konto z wysokim top jakie miałam na cmentarzu zostało na nim skasowane przeze mnie bez mojego logowania :trollface:

czy zasada dotyczy polskich kont ? czy ogólnie wszystkich WSZYSTKICH

co z kontami np hiszpańskimi (lobby i konto zagraniczne ) to samo co z polskimi

pytanie kolejne czy naprawione zostało to ,że otrzymuje się darmowe relokacje po przejściu przez cmentarz ?

bo mam już 50 darmowych relokacji konto chyba 3-4 razy było na cmentarzu jakbyś czytał forum to wiedziałbyś, że to nie błąd a celowe działanie GFu, wiec nic nie zostanie naprawione

i najważniejsze czy jest to systemowo zablokowane czy można mimo wszystko przenieść a później czekać na bana ? zapewne będziesz mieć do wyboru tylko te unie gdzie jesteś poniżej top 20

Z tego co pamietam przenoszac konto to chodzilo o to ze jesli chociaz w 1 rankingu bylo sie w top 20 na wszystkich uni to mozna bylo isc wszedzie :/

W badaniach czy eko zawsze bylam poza top 20 a moglam wybrac kazde uni.

Na moje oko zmiana na plus i tak powinno byc od poczatku bo pozniej szly takie konta na slabsze unie z flota 3x wieksza niz top1 docelowej uni