Wersja 10.X - dyskusja

• Nie da się zalogować do gry...podaje login i hasło, a tu dupa blada;-)

This server could not verify that you are authorized to access the document requested. Either you supplied the wrong credentials (e.g., bad password), or your browser doesn't understand how to supply the credentials required.

Ciekawe co znowu sie posypało

• Co wersja 10 wnosi na quantum oprócz zamulania widocznego dla oka?

Zmiana wykryta całkiem niedawno, od wersji 10 nie ma możliwości tworzenia niewidocznego pola zniszczeń.

Niewidocznego PZ już w ogóle nie będzie w nowej wersji? Czy to błąd wymagający naprawy?

Podpisuje się pod tymi pytaniami. Niedawno nie można było się zalogować a na dodatek nowa wersja ewidentnie zamuliła serwer na Juno. Pewnie to dopiero początek problemów i nie będzie tak ciężko jak królikom doświadczalnym na uni68, ale i tak nie rozumiem dlaczego jest wprowadzana na innych uniwersach wersja niekompletna skoro wiadomo, że będzie potrzebnych jeszcze kolejnych 10000 wersji zanim ta zacznie działać. I dlaczego nie można w nowej wersji robić niewidocznego pz? Który geniusz uznał to za ewentualny błąd gry albo coś co trzeba poprawić?

Zmiana wykryta całkiem niedawno, od wersji 10 nie ma możliwości tworzenia niewidocznego pola zniszczeń.

Niewidocznego PZ już w ogóle nie będzie w nowej wersji? Czy to błąd wymagający naprawy?

Nie będzie go już.

Nie będzie go już.

A więc niestety ta gra z każdą nową aktualizacją i pomysłem traci jakikolwiek sens. GF z ogromną determinacją dąży do zagłady tej gry...

ja tę "zmianę" zgłaszałam w piątek, co zostało zlane ale kij tam. WYKRYTA przez graczy tak? Czyli zmiana zrobiona przez GF w wyniku błędu, bo inaczej by o tym informowali. Może zgłoś do gfu ze taka zmiana jest bez sensu i bardzo do dupy

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Jestem daleki od bronienia GF, ale akurat niewidoczne PZ zniszczeń to właśnie był bug wg mechanik gry. Jasne, ułatwiał życie na pewno, ale skoro to nie było celowe, to nie wiem, dlaczego wszyscy uznają to za normalną rzecz.

ja tę "zmianę" zgłaszałam w piątek, co zostało zlane ale kij tam. WYKRYTA przez graczy tak? Czyli zmiana zrobiona przez GF w wyniku błędu, bo inaczej by o tym informowali. Może zgłoś do gfu ze taka zmiana jest bez sensu i bardzo do dupy

Dzisiaj tą sytuację zgłosiłam i otrzymałam potwierdzenie że jest to celowe i zamierzone działanie celem usprawnienia systemu walki.

• ja tę "zmianę" zgłaszałam w piątek, co zostało zlane ale kij tam. WYKRYTA przez graczy tak? Czyli zmiana zrobiona przez GF w wyniku błędu, bo inaczej by o tym informowali. Może zgłoś do gfu ze taka zmiana jest bez sensu i bardzo do dupy

Dzisiaj tą sytuację zgłosiłam i otrzymałam potwierdzenie że jest to celowe i zamierzone działanie celem usprawnienia systemu walki.

Ruda może to i coś usprawni, ale spowoduje kolejne problemy. Zlikwidowanie NPZ sprawi, że posiadanie dużej floty jak i w ogóle granie flotą stanie się bardzo nieopłacalne.

Skoro GF tak usilnie dąży do tego aby opłacało się grać tylko eko, to niech zlikwidują klasy oraz flotę bojową. Będziemy tylko kopać, transportować i budować :)

• Osobiście sama jestem zdziwiona tym faktem, ale to odgórna decyzja na którą nie mamy wpływu.

Ruda a może zrobimy ankietę na wszystkich uni i niech się gracze wypowiedzą na ten temat?

Myślę, że mamy na to wpływ tylko nikt nas nie dopuszcza do głosu ani nie pyta o zdanie.

• A wiadomo chociaż w jaki sprecyzowany sposób ma to usprawnić system walk?

Czy ta wersja 10 to po prostu odgórny nakaz GF i te "ciekawe" efekty, które powodują np to, że przeglądanie galaktyki przez lagi trwa teraz 5 razy dłużej a wpakowanie w stocznie 99999 statków powoduje, że się czasem w ogóle nie budują i wiszą w stoczni? Czy po prostu nikogo tam za sterami nie interesują i może kiedyś wszystko w wersji 10xxxxx wszystko wróci do normy? :wall:

• Skoro sprawa dotyczy wszystkich społeczności globalnie na nic zda się tutaj ankieta.

Ruda ta ankieta to swojego rodzaju bunt na pokładzie. Myślę, że tak czy inaczej mamy prawo głosu. Zdecydowana większość graczy będzie przeciwna tej zmianie i niech GF o tym wie, nawet jak podetrą sobie tym ty...łek :)

• Ruda coś jest nie halo. Dwa razy wyskoczył error 404 przy logowaniu, a jak zalogowało to na planetę na której był ostatnio podgląd robiony, a nie jak zawsze na matce. Poza tym muli w porównaniu do tego co było wcześniej. Aktualnie lag na poziomie 3,2-3,5 sekundy.

• Skoro sprawa dotyczy wszystkich społeczności globalnie na nic zda się tutaj ankieta.

Ruda ta ankieta to swojego rodzaju bunt na pokładzie. Myślę, że tak czy inaczej mamy prawo głosu. Zdecydowana większość graczy będzie przeciwna tej zmianie i niech GF o tym wie, nawet jak podetrą sobie tym ty...łek :)

Nie mamy. Idź to powiedz tym z samej góry - to zobaczysz jak cię wyśmieją. To nie demokracja. Nie masz tu jak i ja nic do gadania. Ani żadnego prawa głosu. To nie urna, tu prawo wyborcze nie obowiązuje. Więc nie łudź się.