Posts by Avinashi
-
-
-
Polishing] Merged vanilla and AGR Discovery button; Discovery button will switch to AGR's one by one sending if the discoveries would exceed the slots that are set to left free in AGR settings (set this to 0 to disable AGR's functionality)
A da się zrobić tak, żeby jednak zamiast tego z AGR było to z ogejma? To przynajmniej wysyła wszystkie sloty na raz a nie wysyła pojedyńczo i jak się zmieni strone to się dzieją czary?
-
Nie to ze chce wprowadzac w blad kazdy moze stworzyc konto i wypowiadac sie w swoim imieniu bardz spolecznosci umyslnie formujac moja pierwotnia wypowiedz mialem na uwadze stan konta otwartego na boardzie i czytanie ze zrozumieniem Ps lece dalej widzalem innego posa

Nie zrozumiałam nic, ale spoko...
-
Zawsze wystarczało kliknąć TYLKO zakończ za anty. Ogólnie nie robię tego zadania bo punktów aż nadto, ale ze 2-3 eventy temu klikałam i normalnie działało z 1 kliknięciem. Przy czym ja wrzucałam coś więcej do stoczni niż na 2 minuty. Może rozchodzi się o to, że zlicza zadanie wrzucone w stoczni, a nie w obronie? Nie wiem na 100%, tylko sugeruje
-
przeniesie gdzies indziej
nie zastąpi porzuconej
-
Chcę migrować z Juno a mam do wyboru tylko Uni 68. https://zapodaj.net/plik-AuL8n5yfXJ
a nie zadziałałoby tak jak podczas którejś wcześniejszej fuzji, że wystarczyło założyć konta na uniach na które się NIE chce iść i pojawiała się ta wybrana unia na którą się CHCIAŁO iść?
-
a i chyba od razu Ci zabiera ta darmowa i nie zwracaja
jeśli anuluje przenosiny to zwróci normalnie darmowe przenosiny.
Nie może się nic robić i latać tylko w momencie czasu ZERO. jak masz badanie włączone na planecie innej niż przenosisz to może się robić. Trzeba jeszcze pamiętać, że budynki/obrona/stocznia na moonie też nie mogą pracować
-
To Wy nie wiecie ze GF ma same cudne pomysly?

Jeszcze jak cos to chcac kolejkowac to samo bafanie to trzeba w nie wchodzic i wtedy mozna kliknac w kolejke bo usuneli strzalke w nadych rzeczach ktore sie aktualnie robia zapewne przypadkiem sie im cos omsknelo i zle wpisalo lub usunelo cos

Oni chyba tam pracuja za kupony na anty dlatego efekty sa jakie sa

A te cosie ktore wyskakuja przy wysylce flot z galaktyki to potrzebne jak lysemu grzebien. Ps zawrotka z tego badziewia nie dziala
chyba ze ja nie umiem w to albo sluzy to do innych celow :x -
co to za dziwne okienka wyskakuja jak sie w galaktyce szpieguje albo misje wysyla? Da sie to jakos wylaczyc?
-
Wolę patrzeć z punktu widzenia ludzi, którzy mają coś więcej w życiu niż OGame.
Reasumując: gdyby wprowadzono restrykcje w kwestii włączania urlopu to byłby mój koniec z tą gierką.
Dlaczego? Odpowiedź jest prosta: To gra jest dla mnie a nie ja dla gry.
o to to!
sama na ekowym koncie nie raz wrzucam urlop bo mi się nie chce zsyłki robić

a gf nie bez powodu wycofał się z limitowanego urlopu

-
1 - Mogę wczytać dane ze skanu ale jak skopiuje to samo api i wkleję na czysto to jest komunikat, że: ,,Nie można było wczytać danych. Nieważny klucz API!,, Jak wczytać to api normalnie gdy potrzeba np 2 obrońców? Trzeba się obróćić po trzykroć i splunąć przez lewe ramie?

zadziała, ale musisz wtedy stać na rzęsach i klaskać uszami!

2 - Jak szybko powtórzyc symulacje bez wprowadzania zmiany, zapisu i symulacji. Nie ufam wynikom bo nie wiem czy ten fajans liczy 1 symulację czy średnią z np 10 , a zazwyczaj są różne wyniki w danym odpaleniu.
Też się zastanawiam po co utrudniam sobie życie
majac np to: https://battlesim.logserver.net/pl,no sam sobie odpowiedziałeś

-
Trzeba pamiętać o TYM iż od jednostek OW w górę można dopiero niszczyć GS. Jednostki poniżej OW czyli krk, Cmy, Lmy, pioniery, nie zależnie ile ich wyślesz nigdy nie zniszczą GS.
Np. 10kk krążowników albo 10 mln LM VS 1 GS, to GS to przetrwa i w dodatku zniszczy nieznaczną część krk czy lm'ow ( mały odsetek z 10 mln krk może padnie 200 sztuk xd )
trzeba jeszcze wiedzieć, że krążkami też można niszczyć GS
-
-
Byłem na tyle ciekawy, że posłałem kolnka z sondą
. Nie było raportu szpiegowania, i nie było raportu powrotu floty 
Ale wrocila?
-
nie wiem co sie zmienilo ale mozna wyslac misje szpieguj na niezasiedlona pozycje, kolon + sondy i pojawia sie misja szpieguj

-
A ktos kto pisal do supportu dostal zwrot?
Ja po takim czasie nawet nie pamietam ile wydalam ...
-
Okey, załóżmy że ten scenariusz najmniej pokrzywdzi graczy i nie będziemy musieli wymuszać na nich wyboru i ewentualnej utraty konta. Tak patrząc logicznie, wytypowałabym do "likwidacji" te uniwersa gdzie graczy jest najmniej aktywnych.
to ja proponuję założyć 3 MOŻE 4 nowe uniwersa (predkość floty x1, x2/3, x5 ) i z tych 14 uni dać ludziom możliwość pójścia gdzie chcą. wtedy nie byłoby pokrzywdzonych, przynajmniej nie aż tak dużo

debris to już jakaś ankieta i by pewnie było ok
-
Ale wiesz ze sa one dzieki uprzejmosci innych osob prawda? Gf standardowo wyjechalo z czyms czego nie sa w stanie zrobic. O tym ze na czas to juz nawet nie mowie. Ale przeciez wszyscy wiemy jak (nie)dziala gf

Chociazby nowe wersje gry ktore maja bledy eliminowac a w efekcie blad dalej istnieje a do tego powstalo wiecej innych bledow.
Moze wiec ten ich symulator ma byc z koncem grudnia?

-
Tomek2021 jak mi za dobrych czasów ekspedycji zdublowało całą flotę bojową
podnoszoną tak na szybko przed szpiegiem gracza z przeciwnego sojuszu i w zgłoszeniu napisałam ze nie wiem ile dokładnie czego dodało ale na pewno 1kk pionierów 1kk pancy (bo to się rzucało w oczy) i jeszcze po troche innych statkow. To GO odjeło tylko po te 1kk pionków i pancy. Bo nawet scr robiłam floty. I po punktach straconych też się zgadzało, że odjęli tylko to co wpisałam... Więc nie wiem, czy aby na pewno oni to sprawdzają...Najbardziej to można się przyczepić do czasu opracowywania ticketów.... Tylko w polskiej społeczności na jakikolwiek ruch w zgłoszeniu czeka się tydzień minimum. Spoko, wolontariat, ok... Ale w innych społecznościach też jest wolontariat, a tam nie trzeba czekać tydzień na odpowiedź.... Nawet się bardzo zdziwiłam jak po 2 dniach od zgłoszenia sprawdziłam co z nim a tam odpowiedź została udzielona po kilku godzinach od wysłania zgłoszenia
Poza tym nie dostają czasem kuponów na anty? Kiedyś dostawali i support dosyć dobrze działał, więc może teraz nawet kuponów nie dają i mamy to co mamy