Posts by Avinashi

Zawsze wystarczało kliknąć TYLKO zakończ za anty. Ogólnie nie robię tego zadania bo punktów aż nadto, ale ze 2-3 eventy temu klikałam i normalnie działało z 1 kliknięciem. Przy czym ja wrzucałam coś więcej do stoczni niż na 2 minuty. Może rozchodzi się o to, że zlicza zadanie wrzucone w stoczni, a nie w obronie? Nie wiem na 100%, tylko sugeruje

a i chyba od razu Ci zabiera ta darmowa i nie zwracaja

jeśli anuluje przenosiny to zwróci normalnie darmowe przenosiny.

Nie może się nic robić i latać tylko w momencie czasu ZERO. jak masz badanie włączone na planecie innej niż przenosisz to może się robić. Trzeba jeszcze pamiętać, że budynki/obrona/stocznia na moonie też nie mogą pracować

To Wy nie wiecie ze GF ma same cudne pomysly? :trollface:

Jeszcze jak cos to chcac kolejkowac to samo bafanie to trzeba w nie wchodzic i wtedy mozna kliknac w kolejke bo usuneli strzalke w nadych rzeczach ktore sie aktualnie robia zapewne przypadkiem sie im cos omsknelo i zle wpisalo lub usunelo cosxD

Oni chyba tam pracuja za kupony na anty dlatego efekty sa jakie sa :trollface:

A te cosie ktore wyskakuja przy wysylce flot z galaktyki to potrzebne jak lysemu grzebien. Ps zawrotka z tego badziewia nie dziala xD chyba ze ja nie umiem w to albo sluzy to do innych celow :x

Wolę patrzeć z punktu widzenia ludzi, którzy mają coś więcej w życiu niż OGame.

Reasumując: gdyby wprowadzono restrykcje w kwestii włączania urlopu to byłby mój koniec z tą gierką.

Dlaczego? Odpowiedź jest prosta: To gra jest dla mnie a nie ja dla gry.

o to to!

sama na ekowym koncie nie raz wrzucam urlop bo mi się nie chce zsyłki robić xD

a gf nie bez powodu wycofał się z limitowanego urlopu :/

1 - Mogę wczytać dane ze skanu ale jak skopiuje to samo api i wkleję na czysto to jest komunikat, że: ,,Nie można było wczytać danych. Nieważny klucz API!,, Jak wczytać to api normalnie gdy potrzeba np 2 obrońców? Trzeba się obróćić po trzykroć i splunąć przez lewe ramie? :trollface:

zadziała, ale musisz wtedy stać na rzęsach i klaskać uszami! :trollface:

2 - Jak szybko powtórzyc symulacje bez wprowadzania zmiany, zapisu i symulacji. Nie ufam wynikom bo nie wiem czy ten fajans liczy 1 symulację czy średnią z np 10 , a zazwyczaj są różne wyniki w danym odpaleniu.

Też się zastanawiam po co utrudniam sobie życie :trollface: majac np to: https://battlesim.logserver.net/pl,

no sam sobie odpowiedziałeś :lool:

Trzeba pamiętać o TYM iż od jednostek OW w górę można dopiero niszczyć GS. Jednostki poniżej OW czyli krk, Cmy, Lmy, pioniery, nie zależnie ile ich wyślesz nigdy nie zniszczą GS.

Np. 10kk krążowników albo 10 mln LM VS 1 GS, to GS to przetrwa i w dodatku zniszczy nieznaczną część krk czy lm'ow ( mały odsetek z 10 mln krk może padnie 200 sztuk xd )

trzeba jeszcze wiedzieć, że krążkami też można niszczyć GS

Okey, załóżmy że ten scenariusz najmniej pokrzywdzi graczy i nie będziemy musieli wymuszać na nich wyboru i ewentualnej utraty konta. Tak patrząc logicznie, wytypowałabym do "likwidacji" te uniwersa gdzie graczy jest najmniej aktywnych.

to ja proponuję założyć 3 MOŻE 4 nowe uniwersa (predkość floty x1, x2/3, x5 ) i z tych 14 uni dać ludziom możliwość pójścia gdzie chcą. wtedy nie byłoby pokrzywdzonych, przynajmniej nie aż tak dużo :)

debris to już jakaś ankieta i by pewnie było ok

Ale wiesz ze sa one dzieki uprzejmosci innych osob prawda? Gf standardowo wyjechalo z czyms czego nie sa w stanie zrobic. O tym ze na czas to juz nawet nie mowie. Ale przeciez wszyscy wiemy jak (nie)dziala gf :trollface:

Chociazby nowe wersje gry ktore maja bledy eliminowac a w efekcie blad dalej istnieje a do tego powstalo wiecej innych bledow.

Moze wiec ten ich symulator ma byc z koncem grudnia? :/

Tomek2021 jak mi za dobrych czasów ekspedycji zdublowało całą flotę bojowąxD podnoszoną tak na szybko przed szpiegiem gracza z przeciwnego sojuszu i w zgłoszeniu napisałam ze nie wiem ile dokładnie czego dodało ale na pewno 1kk pionierów 1kk pancy (bo to się rzucało w oczy) i jeszcze po troche innych statkow. To GO odjeło tylko po te 1kk pionków i pancy. Bo nawet scr robiłam floty. I po punktach straconych też się zgadzało, że odjęli tylko to co wpisałam... Więc nie wiem, czy aby na pewno oni to sprawdzają...

Najbardziej to można się przyczepić do czasu opracowywania ticketów.... Tylko w polskiej społeczności na jakikolwiek ruch w zgłoszeniu czeka się tydzień minimum. Spoko, wolontariat, ok... Ale w innych społecznościach też jest wolontariat, a tam nie trzeba czekać tydzień na odpowiedź.... Nawet się bardzo zdziwiłam jak po 2 dniach od zgłoszenia sprawdziłam co z nim a tam odpowiedź została udzielona po kilku godzinach od wysłania zgłoszenia :D Poza tym nie dostają czasem kuponów na anty? Kiedyś dostawali i support dosyć dobrze działał, więc może teraz nawet kuponów nie dają i mamy to co mamy;)

chłopie :D in post działa to i klonowanie paczek działa :D i flota rośnie ...

przy 200k pkt eko to chyba za wiele nie wyciągnie z paczek :>

ja przy 2kkk eko mam 4,7kkk sury z pełnej paczki w tym 2,7kkk metalu

powiedzcie mi, co to są za statki handlowe widoczne w teleporcie?

a druga sprawa dlaczego można telepać satelity? :trollface: