Posts by Avinashi
-
-
w sensie wysłane misje? dziennie jest dodawane po 50 misji
-
najwidoczniej w Niemczech jest ostatnio w modzie downsizing. A przynajmniej podobna zasadza
-
https://simulator.ogame-tools.com/
ten symulator ładuje również technologie z form jak masz go wklejony w miejsce dawnego trasha
-
przecież jest działający symulator, który ładuje badania form. po co nam gf-owski symulator, który nawet nie wiadomo kiedy będzie... oni sami nie wiedzą czy i kiedy będzie... taki już jest GF
-
widzę, że zidiocenie się szerzy... na potęgę....
proszę bardzo w języku niemieckim, tak jak w oryginale, skoro tak bardzo przeszkadza wam automatyczne tłumaczenie... bo jak się nie ma do czego przyczepić to i do tłumaczenia można. Tym bardziej, że żadej sensownej odpowiedzi z waszej strony nie było
QuoteDas Event startet am Montag, dem 08.01.2024 um ca. 14:10 Uhr und endet am Sonntag, dem 14.01.2024 um 14:10 Uhr.
Der letzte Login muss bis Sonntag, 14.01.2024 vor 14:10 Uhr getätigt werden da das Event um 14:10 Uhr deaktiviert wird und ein Login danach nicht mehr zählt und das Event endet.
Die Belohnungen können nur abgeholt werden so lange das Event aktiv ist.
macie link również, co byście mogli sprawdzić, że to na CZERWONO to tez był cytat (okulary by się przydały)
z dat wynika, że event, który w niedzielę powinien się restartować do ponownego przelogowania, KOŃCZY SIĘ.
Dla przykładu informacja na forum z datami z poprzedniego chociażby eventu
Event rozpocznie się na wszystkich serwerach jutro, 22 grudnia o godzinie 14:10 i potrwa do 29 grudnia 2023 do godziny 14:00Koniec eventu był w 8 dniu, a nie w 7....
-
zanim zaczniesz komentować, sprawdź sobie w poprzednich eventach ile dni trwały....
-
daty są na pewno dobre??
Witajcie,
przed nami kolejny bonus za codziennie logowanie!
Event rozpocznie się na wszystkich serwerach jutro, 8 stycznia 2024 o godzinie 14:10 i potrwa do 14 stycznia 2024 do godziny 14:00
Event podzielony jest na 7 poziomów
Otrzymasz 100 trytu dzienniebo jeśli event jest podzielony na 7 dni (przelogowań) to jak w 7 dzień się przelogować przed zakończeniem eventu?
na niemieckim forum jest tak:
QuoteWydarzenie rozpoczyna się w poniedziałek , 8 stycznia 2024 r. około 14:10 i kończy w niedzielę , 14 stycznia 2024 r. o 14:10.
Ostatnie logowanie musi zostać dokonane do niedzieli, 14 stycznia 2024 r. przed godziną 14:10, ponieważ wydarzenie zostanie dezaktywowane o godzinie 14:10, a późniejsze logowanie nie będzie się już liczyło i wydarzenie się zakończy.
Nagrody można odebrać tylko wtedy, gdy wydarzenie jest aktywne.
event na "wykup sztab bo inaczej ostatniej nagrody nie odbierzesz"?
-
A pamiętasz ciap jak mówiłaś że lepiej za artefakty?
A mówiłam wtedy, że z braku laku nie mając artefaktów warto próbować losowań
ja nawet jak miałam możliwość a nie miałam punktów lub zanim wykupiłam ostatnie badanie to próbowałam je wylosować i o dziwo na 3 z 14 planet mi tak siadło
tak samo było z 2tierem, też losowałam zarówno 2 badanie jak i póżniej 6, bo skoro punktów nie było to trzeba było losować
nie mam pojęcia w jakim czasie zrobiłam oba poziomy, ale też urlopowałam więc tak czy owak, wiem tyle, że bez losowań za cholere bym tych badań nie skończyła
-
A ja bym nie pogardził konkurencyjnym symulatorem wbudowanym w ogame trucker, i tak tam sa powielane informacje ale zawsze lepiej niz w wykonaniu gf. Skoro liczy amortyzacje to i walka nie wydaje sie czyms ponad siły twórcy
, miejmy nadzieje
.
nadzieja nadzieją, ale wiemy wszyscy jak GF pracuje
jak się w grze coś wykrzaczy to mają problem naprawić, ale zawsze mogą dać blokadę ataków. A co jak symulator policzy, że wygram bitwę bez większych strat, a w praktyce rozbiję się bardzo w plecy?
-
Wszystko pod górkę graczom. Jedyny działający symulator został skasowany, ale eventy na premium pojawiają się co chwila. Dziwna polityka ostatnio w GF panuje... Coś co jest dobre to kasują, a coś co ma błędy to te błędy jeszcze bardziej pogłębiają. Czas już chyba z tym kończyć definitywnie.
Ale trashsim nie należał do GFu, woęc to nie on go skasował. GF po prostu wyjechał z zamiarem stworzenia symulatora tak ostro z .... Nie mając na niego sensownego pomysłu, a tym samym dając twórcy trasha do zrozumienia, że jego symulator będzie niepotrzebny. Ja tam myślę, znając zdoloności pracowników GF, że trashsim w nowej odsłonie, która ponoć miała brać pod uwagę już formy, i tak byłby dużo lepszy od tego co zrobi GF. Patrząc na to jak GF (nie)naprawia powstałe w wyniku aktualizacji błędy to strach lecieć po wyliczeniach w ichniejszym symulatorze
-
pierwsza próba systemowego basha - nie wliczała flot zniszczonych całkowicie
i dobrze. floty ktore ulegly calkowitemu zniszczeniu nigdy nie liczyly sie do basha
-
Anulowanie budowy nie pomaga?
nie da się anulować zakończonego budynku/badania
bład wyskakuje
-
Kartez to akurat zależy... ja losując badania (pod roctali) na 1 planecie mam już ustawione badania z 1 poziomu wydając tylko 200 artefaktów na kupienie ostatniego badania - bo o ile można zaryzykować wylosowanym dexem, by spróbować wylosować mix, to nie warto ryzykować losowania ostatniego mixa. jak nazbieram kolejne 200 artefaktów będzie zrobiona kolejna planeta, a po kolejnych 200 artefaktach będzie gotowa 3 planeta (tu akurat z robocikiem do wysyłania misji - gdzieś musi być). Tym sposobem zaoszczędzone mam 1200 artefaktów - a przy tym jak nimi "sypie" to jest sporo.
na kolejnych 5 planetach udało się wylosować pierwszy dex, także znów oszczędność 1000 artefaktów i masz już w sumie 2200 zaoszczędzone. Za 8h mogę resetować planety na których mam wylosowany dex. jak uda się wylosować pierwszy dex to próbuję losować mix, jak się nie uda to przywracam do dexu. Warunek tylko taki, że najpierw trzeba najpierw zresetować dex by móc wrócić tylko do niego po przywróceniu badań
Pamiętam jeszcze to losowanie na 68 po wprowadzeniu form i ta niepewność czy po wylosowaniu dexu i pierwszego mixa, uda się wylosować ostatni mix
Komuś na Kalyke działa wysyłanie flot na poszukiwanie form życia? Mi udało sie wysłać 3 razy, ale tez nie były to pełne fale tylko w pewnym momencie konczyła się mozliwość wysyłania pomimo wolnych slotów
może po prostu wykorzystałeś misje?
-
po miesiacu na quantum zmienia ilos misji mozliwych do wyslania....
fajnie..... troche im zeszlo....
aha Ruda
zdradz prosze jak mam zbadac technologie komputerowa do 2 poziomu, majac ja na poziomie 23
bo chyba nie wiem jak to zrobić...
edit2: mowa o dyrektywach....
-
Są nanity które dają najwięcej pkt i największy bonus więc wszystko gra, nie wiem o co ta spina. I tak trzeba się cieszyć, że w ogóle jest jakiś budynek na którym można się ładnie nabić xd
Czy kiedyś wróci event w formie misji, czy nadal będziemy nagradzani tylko za logowania?...
nanity dadza wiecej punktow? Musialabym je miec na 14 lvl by odebrac 15. Wtedy dalyby mi wiecej punktow niz kopalnia krysztalu czy deuteru..... Podczas gdy metal dalby mi 68kk.
Edytcja, bo napisalam jakakolwiek kopalnia i pewnie polowa osob zrozumialaby zle sens wypowiedzi
-
"Obecnie flota toczy walkę" kiedy ten blad zniknie na gaspra bo obecnie nic nie moge roboc na planetce...
ja sie pytam kiedy ten blad zniknie z 68?!! Na ktorym formy sa od dawna wiec lagow byc nie powinno. A jednak badanie ktore mialo sie skonczyc wczoraj kolo poludnia dalej wisi jako wykonane i nawet skrzynki nie da sie kupic....
-
a dlaczego quantum mialo po 900k misji po wprowadzeniu form. a reszta uni ktore dzisiaj dostaly formy maja po 100??
ps. dlaczego lagi bedace na uniach na ktorych dzisiaj wprowadzno formy, maja wplyw na inne uniwersa??
-
Szanowni Gracze,
Jutro, 30 listopada, zaktualizujemy wszystkie serwery do najnowszej wersji gry:
- o 10:00 OGame.org Undae
- o 13:00 pozostałe serwery we wszystkich społecznościach
Dziennik zmian:
- Naprawiono przypadek, w którym floty zawieszały się.
Już gdzieś to czytałam
A co z brakiem możliwości skanowania/atakowania porzuconych planet?
-
nie, nie wystarczy poczekać. tylko nowe sojusze mają darmowy wybór po 2 tygodniach