Formy życia - Feedback

• Górnik wybierze raczej rasę, która jest pod eko czyli roktal. Tam sporo energii potrzeba, prawdopodobnie z satelitów. Więc jest po co lecieć czasem.

nie dostaja wsparcia do obrony przed nimi?

Są takie dostępne rzeczy:

Zakład Recyklingu Metalu umożliwia wykorzystanie metalu z pola gruzu powstałego po ataku jako zasobu. Każdy poziom zwiększa ilość produkowanego metalu.

Odzyskiwanie po ataku surowca.

Obsydianowe wzmocnienie tarczy

Badanie Obsydianowej Tarczy Wzmocnienia zwiększa integralność strukturalną, siłę tarczy, a także siłę ataku struktur obronnych.

• gdzie tak jest napisane? ja nie widzę.

do starego posta - w opisie rasy bylo, co juz zreszta zmienili, jak wiele rzeczy, bo z angelskim to u nich jak z moim polskim, poziom dostateczny i trudno zrozumiec co mialem na mysli

surowcow nie podlicza,

zle pokazuje ile surowcow potrzeba na budynek - 3mln metal i 1mln krysztal - a po najechaniu jest odpowiednio 3,8 i 1,9
    populacje z dziesiatkowalo

rasy na ekpach cos nie chca sie znajdowac

tygodniowe testy zakonczone sukcesem :rebels:

niemiecka precyzja, outsorcing z rumsraju, pod nadzorem Zarta i szpułki

"If They stand behind you, protect them. If they stand beside you, respect them. If they stand against your, defeat them"

art - za 5-tke zrobi co louda, anal gratis, sprawdz nowa oferte na ogejm.pl juz dzis, satysfakcja gwarantowana albo zwrot piniedzy

nOOb lvl PRO [SZAMBO]:evil:

• rasy na ekpach cos nie chca sie znajdowac

Jest tylko 10% szans.

F: Kann es sein das ich seit sicher +200 Expos noch keine Rock'tals gefunden habe?

A: 10% Chance eine Lebensform zu finden. Mit 200 wärs relativ unwahrscheinlich, aber nicht theoretisch unmöglich.

P: Czy to możliwe, że nie znalazłem jeszcze żadnych Rock'tali w Exposach +200?

O: 10% szans na znalezienie formy życia. W przypadku 200 osób byłoby to stosunkowo mało prawdopodobne, ale nie teoretycznie niemożliwe.

• surowcow nie podlicza,

Ja dziś sprawdzałem i u mnie podlicza prawidłowo, wyświetlając oczywiście na dole w Lifeform...

zle pokazuje ile surowcow potrzeba na budynek - 3mln metal i 1mln krysztal - a po najechaniu jest odpowiednio 3,8 i 1,9

On zaokrągla i nie pokazuje pełnych wartości po przecinku ale jak się najedzie to wyświetla.

Jest 4 mln m i 2 mln k a powinno być 4,222 i 2,333

Brak jest wyświetlania cyfr po przecinki.

rasy na ekpach cos nie chca sie znajdowac

Występowanie jest chyba pomniejszone bo wszystkie badania zmniejszyli.

Ja dodam swoje spostrzeżenia na temat ras.

Według mojej opinii można uporządkować rasy wg. tego ile energii będzie potrzebne na jej utrzymanie przez wszystkie budowle na średnim poziomie:

1. Rocktal ok. 80 tyś. energii

2. Human ok. 35 tyś.

3. Mechy ok. 35 tyś.

4. Kaelesh ok 30 tyś.

Według czasu budowania, od najbardziej czasochłonnych budynków:

1. Human

2. Roktal

3. Mechy

4. Kaelesh

• Hej, chwilę mnie nie było

Laptop wrócił z naprawy to można odpalić normalnie forum :)

Mam w końcu okazję sprawdzić czy techy lifeform z planety działają na moonie, no i mam dziwny wynik przy pojemności dużego transportera

Na planecie mam pojemność 31 248, a na moonie 31 200 >.<

Neuromodal Compressor na tej planecie mam na 5 poziomie, wartość Cargobay wpisana jest na tym poziomie '2'

Przy informacjach o Dużym Transporterze na planecie wpisane jest:

Lifeform Tech Bonus:

(25.000 × 4%)

1.248

A na moonie

Lifeform Tech Bonus:

(25.000 × 4%)

1.200

• Nie tylko na moonie są inne wartości. Ja na każdej planecie mam inną prędkość myśliwca różniącą się o kilka jednostek. Nie wiem z czego to wynika.

Planeta 1 - 20 349

===== 2 - 20 351

====== 3 - 20 348

Źle policzone chyba.

• No choćby wtedy takie różnice były, zaraz sprawdzę jak jest teraz

• A na jakim uniwersum sie zarejestrowales? Tylko Bermuda na Testowym ma ta aktualizacje.

Nie widać zmian na Bermudzie ani anty też.

Troche nie rozumiem Twojego posta. Nie bylo mowy o dodatkowym zastrzyku antymateri, ale dla nowych graczy na Bermudzie (a Ty do takich nie nalezysz) z tego co mi sie wydaje zawsze byla ekstra antymateria. Dla kont swiezo zarejestrowanych.

A co do zmian w grze, to zmiana byla dosyc kosmetyczna, zmieniono kilka wartosci, cos usunieto. Ale nie grajac na Bermudzie nie jestem w stanie stwierdzic czy jest tak jak mowisz.

Jak juz tu jestem to dodam takze informacje, ze niektore grafiki moga nie pasowac. Zostana one dopasowane prawdopodobnie w kolejnej wersji.

• Troche nie rozumiem Twojego posta. Nie bylo mowy o dodatkowym zastrzyku antymateri

arę słów na koniec

Jesteśmy bardzo zaszczyceni zaangażowaniem społeczności na Universum PTS i ogólnym wkładem, jaki został wniesiony, aby uczynić tę aktualizację najlepszą z możliwych. Wraz z aktualizacją balansującą, dodamy kolejną porcję Antymaterii dla graczy, aby mogli dalej rozbudowywać i testować wszystkie funkcje nadchodzącej aktualizacji Form Życia. Mamy nadzieję, że zmiany odzwierciedlają opinie i życzenia, które gracze

Tu jest informacja o anty, więc jednak było.

Anty było dodawane kilka razy już do istniejącego konta. Konto zakładałem w maju.

Jaki jest sens zakładania nowego konta i otrzymania anty? Żaden bo nic nie zbadamy, lepiej do istniejących kont dodać anty na bermudzie, to chyba logiczne jest.

Z tego co

dosyc kosmetyczna, zm

skalowanie kosztów do 1,5 dla wszystkich bu

To nie jest zmiana kosmetyczna.

• Wiadomo już kiedy Formy Życia mają wejść do użytku. Miesiąc, dwa czy rok ?

Niestety nie mamy blizej okreslonej daty wejscia na servery spolecznosci. Z komunikatu arta mozna sie doczytac, ze sa problemy z bonusami do spalania, wiec zapewne nie przed tym jak zostanie to rozwiazane.

A czy jest realna szansa, że formy życia wejdą na serwery jeszcze w tym roku, nawet na koniec?

• Im później to wprowadzą, tym mniej sknocą. Rynek był fajnym pomysłem, ale sknocili. Może zrozumieli nauczkę i tym razem ważniejsze jest to, aby wszystko płynnie i spójnie działało, niż aby wprowadzić to jak najprędzej. Nie wiem, ale modlę się za to co wieczór, do podusi.