I magazyn zarcia sie zmniejszyl:> no takze ciekawe kto to bedzie teraz testowac?
Chyba ze ci ktorzy maja po pierdyliard punktow juz wytestowali wszystko?
I magazyn zarcia sie zmniejszyl:> no takze ciekawe kto to bedzie teraz testowac?
Chyba ze ci ktorzy maja po pierdyliard punktow juz wytestowali wszystko?
Prędkość wszechświata w ogóle jest tu na poziomie x4 zamiast co najmniej 8 lub więcej do takich testów. Poziom anty powinien być tu nie skończony do testów i tyle w temacie. Niech sobie testują dalej ale z tego co widać już za wiele nikt nie zrobi więc pewnie przygotowują to pomału do wprowadzenia. .
Tutaj można poczytać co to się dzisiaj staneło... https://board.en.ogame.gamefor…-lifeforms-balance-notes/
Fajnie, że podali pliczek z formułami na nowe budynki i badania oraz podali limit jaki można maks osiągnąć w niektórych przypadkach bonusów. Np. szansa na czarną dziurę może być zbita o maks. 50%,
W budynkach dodających wydobycie został zmniejszony bonus z wydobycia mkd o połowę jak zresztą postulowałem. Sprawdzałem na rasie roktal Badania również zostały zmniejszone wszystkie jeśli chodzi o bonusy. Co oznacza tyle, że wiadomo było, że i tak nie wejdzie to w takiej formie jednak zmniejszenie zaledwie o połowę to i tak bardzo duży bonus dalej. Mniej więcej na koncie wydobycie ogólne spadło i o połowę. Więc uważam zmianę ok ale co to czasu trwania budowy poziomów budynków mieszkalnych i ich wielkości produkcji to nie podobam mi się taka zmiana. Za długo się budują i zbyt mała produkcja.
A teraz jaka jest szansa na dziure?? Bo z tego co wiem to nigdy to nie bylo podane przez GF oficjalnie do publicznej wiadomosci. Chociaz forum juz tyle razy bylo zmieniane ze jest szansa ze po prostu zaginelo w przestrzeni, ale watpie w to
Ps. Czemu nie jest to na polskim forum jeszcze? ...
Zmiany:
Nie prawdą jest, że zmniejszono koszty budowli związanych z populacją. budynek mieszkalny kosztował 7m i 2 k i dalej tyle kosztuje. Gdzie tu zmniejszenie? Brak.
Moze chodzi o wyzsze poziomy?
W kazdym razie takie moje pytanie. Po co mi godzinna produkcja jedzenia 2.6kk jesli magazyn ma 1.05kk ladownosci?
Głównym celem było to, aby gracze mieli mniejsze koszty, zanim będą mogli uzyskać dostęp do pełnego drzewa technologicznego gatunków, podczas gdy ostatnie poziomy drzewa technologicznego nadal będą wymagały znacznych inwestycji
Moze chodzi o wyzsze poziomy?
Nie
Mniejsze poziomy zostały a większe nieznacznie się zwiększyły a miało być na odwrót
Budynek kosztował 6902 i 2 300 a kosztuje teraz 7069 i 2356
lvl 54
Zrobili na odwrót
I tak nie uzyskalam t3 w badaniach no bo skad niby surowce brac? Anty to jedno ale zeby miec surowce tez trza anty wydawac. Nie mogli po prostu dac sporej iloeci surowca i wprowadzic blokade atakow? No bo wiadomosc w grze o nie atakowaniu to nie do wszystkich dotarla bo dalej latali i atakowali
Bo musiałam cały changelog przetłumaczyć. Jest już dostępny w NiO Formy życia - zmiany w balansie aktualizacji
No przy obecnym nerfie to te formy życia będą tylko dla łowców rekordów :E
I do tego Excel mi mówi, że współczynnik do danego badania to 1,22, natomiast kalkulator pokazuje na jednym poziomie 1,83, na kolejnym 1,67 a na jeszcze kolejnym 1,91
No i ogólnie to fajnie, że może z 7 kont mogło testować 3ci tier drzewka, bo czytam o nerfie badania z bonusem klasowym - zajebiście, że chociaż widzieliśmy te bonusy.
do tego Excel mi mówi, że współczynnik do danego badania to 1,22, natomiast kalkulator pokazuje na jednym poziomie 1,83, na kolejnym 1,67 a na jeszcze kolejnym 1,91
Wielokrotność wzrostu kosztów budynków maleje wraz z ich poziomem
2,28
1,87
1,6
1,5 itd.
Dotyczyło to także badań ale teraz nie sprawdzałem czy dalej tak jest/
badania 2,6
1,92 itd. o tyle zwiększają się kolejne poziomy
pomniejsza się o coraz mniejszą wartość
dalej tak jest
A teraz jaka jest szansa na dziure?? Bo z tego co wiem to nigdy to nie bylo podane przez GF oficjalnie do publicznej wiadomosci. Chociaz forum juz tyle razy bylo zmieniane ze jest szansa ze po prostu zaginelo w przestrzeni, ale watpie w to
1/400 czyli 0,25%
Wg własnych obserwacji jest między 1/300 a 1/2000 więc te 1/400 wychodzi najbliżej prawdy
Jest duża dysproporcja w czasie budowy budynku żywności pomiędzy roktal a human.
56 lvl w human czas:
human
Raktal
Megalit lvl 5 = -5 skracanie czasu budowy.
Roboty 10
Display MoreJest duża dysproporcja w czasie budowy budynku żywności pomiędzy roktal a human.
56 lvl w human czas:
human
- Czas produkcji: 22w 3d 11h
Raktal
- Czas produkcji: 3w 3d 5h
Roboty 10
A koszta obu budynków jakie? Bo czas budowy w ogame zależy stricte od tego
Display MoreDisplay MoreJest duża dysproporcja w czasie budowy budynku żywności pomiędzy roktal a human.
56 lvl w human czas:
human
- Czas produkcji: 22w 3d 11h
Raktal
- Czas produkcji: 3w 3d 5h
Roboty 10
A koszta obu budynków jakie? Bo czas budowy w ogame zależy stricte od tego
Roktal:
Human:
Uwzględniając nawet ilość surowca jest to zbyt duża dysproporcja.
A ciekawostka:
Roboty skracające czas budowy ( ośmiornice ) nie działają i nie skracają tych budynków form życia. Także tylko nanity i anty.
Hm... super! Widzę, że im dalej w las tym więcej drzew!
Kurcze, a już chciałem wrócić po dłuższej przerwie do testów, ale jak tak czytam Wasze wiadomości to chyba sobie jeszcze daruję!
Czy ktoś może opisać dokładnie na co wpływa premia technologiczna form życia gdy będziemy je znajdować i wbijać kolejne % ?
Zapotrzebowanie w energię w większości budynków to teraz jest też kosmicznie duże.
Wydobycie z surowców zmniejszono o połowę co postulowałem wysyłając do nich poprawkę.
Zmiany w uleszpaniu statków nie są aż tak bardzo widoczne.
Enerigia i czas budowy budnyków są bardzo wysokie.
Zmnijszono przyrost populacji na godzinę.
Takie chyba najistoniejsze zmiany.
Runiczna Kuźnia
19 lvl 19 -110.950. E
Oriktorium
16 lvl 16 -62.282.
Megalit
16 lvl -16 -16 -83.043.
Centrum Badań Mineralnych
14 lvl -7 -64.493.
Ten budynek powyżej to już absurd, nie wiem czy opłaca się go robić dla kilku procent kosztu obniżki surowców koplani. Wymagana energia budynków jest zbyt duża do uzyskiwanych korzyści.
premia technologiczna form życia g
Podwyższa wydobycie surowca pokazujące się na dole w Lifeform Tech Bonus
Przynajmniej tak było przed aktualizacją.
Edit: Zwiększają się również inne badania.
w mojej opinii, w obecnej formie flociarze zyskują duża przewagę na gornikami, ponieważ ich badania pozwalaja zwiekszyc atak, zmniejszyc spalanie itd statków czyli zwiekszyc efekty ataku a górnicy nie dostaja wsparcia do obrony przed nimi? Podsumowujac w efekcie tych zmian górnik jest łatwiejszym celem z większą iloscią surowcow.