Formy życia - Feedback

• Ruda, proponuję scalić ten wątek z tematem dyskusyjnym. Nie to, że moje chcenie jest tu jakieś arbitralne, bo mam kolokwialnie mówiąc g. do gadania jak ma wyglądać organizacja forum, ale pokornie przyznaję się, że przyłapałem się na cynizmie. Jeszcze nie dawno alarmowałem o merytoryce, a teraz to sam nie wiem czy powinniśmy tu dyskutować o sugestiach poprawek, skupiać się na opiniach, czy co. No bo w sumie w temacie dyskusji, takie sprawy się ze sobą przeplatają.

Pogadać można, z sensem i bez sensu, ale jeśli chodzi o czysty przekaz do GF, to myślę jednak, żeby zostawić tą kwestię na serwerach testowych. Jeśli ktoś nie umi angielskiego, a umi włączyć gulugulu translator, żeby mu strona pykła, to raczej sobie poradzi. Mniej roboty dla teamu, a GF i tak kolektywnie zbierze dane - nie tylko z Polski.

Potraktujmy to jako mój kolejny "feedback" :)

• ale bonusy starych budynków nie są aktywne, jeśli starą rasę zmieniłeś na nową

Tak, zgadza się, no nie może być aż tak dobrze. :DNie zostają jednak wyburzone.

Ale sam fakt, że zostają to już coś i można będzie cos kombinować. To dużo daje.

Można będzie chyba łączyć bonusy dwóch ras na jednym koncie? Bo badania rasy Rooock tal odnoszą się do wszystkich planet, więc wystarczy chyba mieć to na jednej planecie aktywowane, żeby działało na wszystkich planetach a na reszcie inną rasę również w bonusami planet czyli suma bonusów?

Kaelesh to dobre dla klasy odkrywcy

Roktal dla zbieraczy

Matches dla klasy generała

Human to taka ogólna rasa neutralna, mająca kilka cech pozostałych ras.

Tak to widzę.

Nie testowałem bo brakło anty albo dadzą o co proszę albo poczekam kilka dni to może się cos uda zrobić. :D

Czy się sumują, może ktoś już testował?

• a tak właściwie, to zgłaszał ktoś że często gęsto budynki się kończą budować ale ich nie dodaje? Niby sie skończył ale strona nie odświeży i trzeba anulowac i właczac jeszcze raz i może sie uda. Za anty skracajac dziala ok. Ano i nie wiem czy to globalbie czy tylko u mnie ale logujac sie na konto pozywienie mam 0 a przeciez powinno sie wydobywac cały czas (?) I druga sprawa jak sie wydobedzie juz troche tego jedzenia to wystarczy że odświeże konto i zamiast np. 1500 jedzenia mam 800 i wydobywa sie od nowa a po kolejnym pdswiezeniu znow 800 mam... a zdaje sie ze to co sie wydobywa to juz jest tyle ile mi zostaje po "nakarmieniu" populacji (?) I powinno leciec tylko w góre

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• a tak właściwie, to zgłaszał ktoś że często gęsto budynki się kończą budować ale ich nie dodaje? Niby sie skończył ale strona nie odświeży i trzeba anulowac i właczac jeszcze raz i może sie uda. Za anty skracajac dziala ok. Ano i nie wiem czy to globalbie czy tylko u mnie ale logujac sie na konto pozywienie mam 0 a przeciez powinno sie wydobywac cały czas (?) I druga sprawa jak sie wydobedzie juz troche tego jedzenia to wystarczy że odświeże konto i zamiast np. 1500 jedzenia mam 800 i wydobywa sie od nowa a po kolejnym pdswiezeniu znow 800 mam... a zdaje sie ze to co sie wydobywa to juz jest tyle ile mi zostaje po "nakarmieniu" populacji (?) I powinno leciec tylko w góre

Miałem ten sam błąd. Spróbuj anulować wszystkie kolejki na wszystkich planetach, u mnie ten zabiegł pomógł.

Co do zmiany to chyba rozsądne, że można zmieniać i budynki się dezaktywują, ale nie traci się poziomów i punktów. W innym wypadku sprawiałoby dość spore wahnięcia w rankingu.

Jedynie drzewko badań się resetuje i teraz to trochę ciekawe, bo reset drzewka dowolnego tiera kosztuje 100k lub jest darmowy, ale ma cooldown. Ale można zmienić na chwilę rasę za darmo i wrócić do starej i już mamy darmowy reset bez cooldownu - raczej w tej formie to nie przejdzie, bo to strata dla GF.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Jdenym słowem stare Uni dostaną mega boost na samym początku. bo opłacalność badan i budynków na starych universach to kwestia kilkudziesięciu leveli budynków z wydobycia w ciągu dnia. Do tego GF poszło graczom na rękę jeżeli chodzi o badania bo badania się stackują . czyli szbciej i taniej wbijemy po 20 % wiecej do wydobycia na każdej planecie niż przykładowo 200 % do wydobycia na jednym

• Jest "Event" z nagrodami na Bermudzie ;)

1 dzień - Sztab 14 dni + 2 mln Anty;

2 dzień - 2 mln Anty + Surka M/K/D po 5 mln każdej;

3 dzień - 2 mln Anty + Surka M/K/D po 7,5 mln każdej;

4 dzień - 2 mln Anty + Surka M/K/D po 10 mln każdej!

Jest moc! :D

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• ja na bermudzie odebrałem wczoraj 2 mln anty, po 15 minutach od odebrania zakładka "Nagrody" zniknęła, na dodatek była tylko 1 Ranga eventu

Dziś zakładka była rano, znowu tylko jedna ranga eventu, wszedłem, niby nic nie wybrane, wybrałem anty 2 mln znowu, pojawiła się informacja "już odebrałeś tę nagrodę" i nic się nie stało

Po 20 minutach na koncie pojawiło się dodatkowe 2 mln anty

Teraz widzę że pojawił się event już na 4 rangi i mogę odbierać od nowa :D

Super że to się pojawiło bo znacznie przyspieszy to testy całej społeczności - dobra robota!

• No ja wczoraj miałem podobnie, a dzisiaj zbudowałem po 4 poziomy mieszkań T1 i biofarmy za free :D

Pokazywało mi, że budowa jest możliwa, mimo iż nie miałem na tyle surki ;) - więc zacząłem budowę, przyspieszyłem za antymaterię ze wczoraj i pyk weszło i tak po 4 razy każdy z budynków :D

Nie wiem co to był za bug, ale chyba w czasie aktualizacji, bo budynki się budowały i nawet ta surka którą miałem nie znikała w ogóle, jak przyspieszałem za antymaterię to jej też w ogóle nie odejmowało ;)

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• No ja wczoraj miałem podobnie, a dzisiaj zbudowałem po 4 poziomy mieszkań T1 i biofarmy za free :D

Pokazywało mi, że budowa jest możliwa, mimo iż nie miałem na tyle surki ;) - więc zacząłem budowę, przyspieszyłem za antymaterię ze wczoraj i pyk weszło i tak po 4 razy każdy z budynków :D

Nie wiem co to był za bug, ale chyba w czasie aktualizacji, bo budynki się budowały i nawet ta surka którą miałem nie znikała w ogóle, jak przyspieszałem za antymaterię to jej też w ogóle nie odejmowało ;)

aktualizacja nie weszła, odłożona do odwołania

Ten bug z budowlami/badaniami form życie nie zużywającymi surowców zdarzył mi się już z 2 albo 3 razy

Raz nie miałem nawet surowców wystarczających, mimo to poszło

W jednym przypadku nawet 2 budynki (pierwszy kliknięty i drugi z kolejki) nie zjadły surówki :P

• Proszę zgłaszać.

Najpoważniejsze błędy gry.

1. Bonusy z wydobycia raz działają a raz nie działają.

W ustawieniach surowców w rubryce Lifeform Tech Bonus raz jest odpowiednie wydobycie a raz się zmniejsza i tak w kółko. Przy czym wszystkie bonusy są dostępne, każde badanie jest odkryte i można je badać

Sugestie dotyczące gry, które utrudnią grę w takiej formie.

1. Badania zwiększające parametry statków powinny być ogólne i obejmować całe konto/ wszystkie planety.

2. Badania zwiększające parametry statków a zwłaszcza szybkości nie powinny tracić swoich poziomów wraz ze zmianą obniżenia populacji gdyż utrudni to grę dla gracza i dla potencjalnego agresora (kwestia czasu lotów).

3. Zmiana na danej planecie formy życia i bonusów z niej powinny być tymczasowo zablokowane na 24 h jak w przypadku przenoszenia planety ze względu na manipulacje prędkości statków itp.

Zmiany opcjonalne w grze.

1. Raz odblokowane badania ze względu na populacje nie powinny być wyłączane wraz z obniżeniem się populacji na planecie gdyż ułatwiło by to wszystkie aspekty w grze tj. bonusy wydobycia, prędkości statków oraz inne parametry do obliczania w ramach ataku na gracza.

Gdyby weszło to w takiej formie ciężko byłoby sprawdzać, kto jakie ma parametry statków i prędkości na dany moment ataku itp.

Bardzo utrudni to samą grę do symulacji ataków.

• A propos spostrzeżeń to mam jedno odnośnie zerujących się surowców po odświeżeniu strony.

One chyba mimo wszytko się gdzieś zapamiętują, bo mogłem puścić budynek do budowy nawet gdy pokazywało mi, że nie mam tyle surowców. Kolejnego poziomu budynku już niestety nie dało rady puścić bo pokazało, że za mało metalu, ale kryształu już nie pokazało na czerwono mimo iż u góry wyświetlało ilość o wiele mniejszą niż potrzeba do budowy.

Coś jest tak jakby z jakimś resetującym się skryptem w przeglądarkach czy może jakaś niezgodność z tym związana! Problem jest na pewno na Edge i FireFox innych przeglądarek niestety nie sprawdzałem.

• A propos spostrzeżeń to mam jedno odnośnie zerujących się surowców po odświeżeniu strony.

One chyba mimo wszytko się gdzieś zapamiętują, bo mogłem puścić budynek do budowy nawet gdy pokazywało mi, że nie mam tyle surowców. Kolejnego poziomu budynku już niestety nie dało rady puścić bo pokazało, że za mało metalu, ale kryształu już nie pokazało na czerwono mimo iż u góry wyświetlało ilość o wiele mniejszą niż potrzeba do budowy.

Coś jest tak jakby z jakimś resetującym się skryptem w przeglądarkach czy może jakaś niezgodność z tym związana! Problem jest na pewno na Edge i FireFox innych przeglądarek niestety nie sprawdzałem.

może być coś w tym co mówisz, bo miałem rano bug na planecie, resetował się metal to 33 180 jednostek.

Wszedłem na tą planetę 15 minut temu i był nagle wypełniony magazyn mety do 592 tysięcy

Żadnych lotów tam czy innych zdarzeń

• Tak, bo wartości surowców się resetują do ilości jaką zastałeś zaraz po zalogowaniu na danej planecie. Więc one mogą być różne w różnych momentach i dla różnych kont.

Ja na jednej planecie kupiłem sobie za anty 1000 metalu i teraz jak odświeżę to resetuje mi tylko do tego 1000 - więc to musi dotyczyć konkretnie tych surowców, które są na bieżąco wydobywane.

• Ja proponuje przemyśleć też kwestie nowego surowca, którego można rabować. Mianowicie jedzenie, które w bardzo łatwy sposób można wyprodukować dość szybko w wystarczających moim zdaniem ilościach dla populacji. Więc nie ma sensu dawać go jako kolejny surowiec do rabunku.

Co sądzicie?

Moje zauważone błędy i sugestie wysłałem do GF.

• Więc nie ma sensu dawać go jako kolejny surowiec do rabunku.

Co sądzicie?

To jest 4 surowiec w grze, który na dodatek można transportować. Ciekawe, czy administracja gry już się zastanowiła nad dozwolonymi przelicznikami w handlu tym surowcem. Ile metalu kosztuje jednostka jedzenia?

A najważniejsze pytanie - czemu nie ma możliwości wymiany tego surowca u Handlarza, ja się pytam...

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta

• Może i tak, ale skoro już można rabować ten surowiec to niech będzie również dodawany w jakichś eventach na przykład!

• Taa, to ciekawe ile taka darmowa grochówka będzie nas, graczy kosztować.

No ale obserwujemy dalej co tam szykują

Ruda: Oct 25th 2023

"SPIN DOKTOR Spamujesz wszem i wobec (...) Nie przyjmujesz do wiadomości faktów, tylko oceniasz je według własnego widzimisię."

Logitech: Aug 22nd 2021

SPIN DOKTOR, jesteś gościem, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

nawet na nich nie grając. Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie - konto typowego spamera.

PS. Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• To jest 4 surowiec w grze, który na dodatek można transportować. Ciekawe, czy administracja gry już się zastanowiła nad dozwolonymi przelicznikami w handlu tym surowcem. Ile metalu kosztuje jednostka jedzenia?

A najważniejsze pytanie - czemu nie ma możliwości wymiany tego surowca u Handlarza, ja się pytam...

Czy to jest zasadne i potrzebne taki kolejny surowiec zwłaszcza, że dość łatwo go wyzerować na planecie i zrobić tak żeby się nie produkował wcale.

A można łatwo ją szybko wyprodukować na takie potrzeby jakie są do tych form potrzebne. Po co to komplikować.