Formy życia - Feedback

• Ej, ale to chyba nie jest miejsce na swobodne dyskusje, tylko do kwestii związanych z omawianiem bieżącej aktualizacji.

Nie to że się czepiam, bo nic do Was nie mam, ale jednak jeśli kogoś interesują widoczne bugi, czy jakieś cenne uwagi i chciałby wpłynąć na szybszy rozwój testów ku wprowadzeniu, to jednak warto byłoby zostawić minimum miejsca na offtop, bo jednak czasem ludzie w pracy nie mają czasu na siedzenie przy kompie i woleliby mieć przejrzyste treści z całego dnia, do wglądu. Zaznaczam - nie mam tu niczego osobistego do wtrącania.

Edit: Gwoli sposobności, zamiast zakładać nowy wątek w dziale pytań, zagadnę tutaj. Art smoki  Ruda, wiadomo coś na temat tego, czy można mieć więcej niż jedno konto na uni testowym? Przy 7.0 była taka możliwość dla graczy, chcących testować różnymi strategiami i stylami gry (a 20kk anty piechotą nie chodzą).

• Dużo bonusów dla ekonomów. Dość spore i to różnych opcji dodawania % wydobycia z różnych nowych rzeczy, np.

Wytapianie wysokoenergetyczne - zwiększa metal - jako Premia technologiczna form życia

na poziomie 10 już aż o 15 %!

oprócz tego są inne bonusy więc jak to wejdzie takiej formie to raj dla eko

Chyba raj dla paczkomatów, dodaj do tego boost z badań + promka na anty + promka na paczki i zyski będą takie, że będzie trzeba w rankingu zmienić zapis punktowy na potęgi 10.

Czy PTS znów zawisł? Nie mogę nic zbudować w zakładce Lifeform + nie mogę wysyłać próbek...

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

Edited once, last by Qnick ().

• Chyba raj dla paczkomatów, dodaj do tego boost z badań + promka na anty + promka na paczki i zyski będą takie, że będzie trzeba w rankingu zmienić zapis punktowy na potęgi 10.

Czy PTS znów zawisł? Nie mogę nic zbudować w zakładce Lifeform + nie mogę wysyłać próbek...

U mnie działa

Zauważyłem że budowy w lifeforms czasem nei da się wystartować (np budowa fabryki robotów/nanitów)

odnośnie badania nowych form życia nie wiem od czego to zależy, czasem mogę od razu po przedniej misji wysłać kolejną, czasem muszę czekać powyżej godziny

• Roboty i nanity wpływają na czas budowy budynków lifeforms, więc siłą rzeczy naturalna zasada (podobnie nie zbudujesz stoczni, jak ta coś produkuje).

• a co jeśli nie buduje żadnych innych budynków w tym samym czasie, a wciąż nie mogę nic postawić w zakładce Lifeform..

EDIT: w ogóle rozwaliłem konto, bo jak się przelogowuje to mam cały czas tą samą wartość surowca, w sensie nalicza mi normalnie, robię odśwież i wraca do wartości pierwotnej, nalicza, nalicza, przelogowuje się i znów jest wartość pierwotna

• Często różne zwisy się trafiają. U mnie pomaga anulowanie kolejki i rozpoczęcie budowę od zera.

Nowy potencjalny błąd jaki znalazłem to:

- po zbadaniu globalnych technologii (np. Magma Refinement) ich działanie pozostaje aktywne nawet po wyłączeniu drzewka czy zmiany w danym slocie na inne badanie

Ewentualnie może to być zamierzone działanie, jednak w opisie jest informacja, że usunięte technologie nie będą aktywne.

• Witam,

coś nowego będzie? co ja tu czytam? grunt, żeby ekonom na tym skorzystał :)

Ruda: Oct 25th 2023

"SPIN DOKTOR Spamujesz wszem i wobec (...) Nie przyjmujesz do wiadomości faktów, tylko oceniasz je według własnego widzimisię."

Logitech: Aug 22nd 2021

SPIN DOKTOR, jesteś gościem, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

nawet na nich nie grając. Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie - konto typowego spamera.

PS. Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Logitech najbardziej ten co kupuje paczki xd

Ruda smoki

Ja mam zastrzeżenie co do bonusów. Z tego co rozumiem z FAQ oraz grając chwilę, bonusy technologii form życia są globalne, ale na każdej planecie indywidualnie.

Czyli mam powiedzmy 3 planety, na każdej z nich biorę sobie techa dającego bonus do szybkości jakiegoś tam statku. Na planecie 1 mam +X%, na planecie 2 mam +Y%, na planecie 3 mam +Z %. No i fajnie, bonusy się sumują, więc na całym koncie mam jakiś tam sumaryczny bonus.

No i problem jest taki że to bardzo utrudnia zrobienie komuś kontry czy tam innych wyklikań. Żeby poznać jego dokładną prędkość muszę zeskanować wszystkie planety. Ogarnieta osoba od razu będzie wiedziała co się święci. Pomijając już to że ktoś sobie dobuduje level tej technologii, i o ile nie wpłynie to na czas lotu, o tyle agresor będzie miał błędne dane co do napędów agresora. W starej wersji gry też by mógł doklikac, ale to są takie koszta że od razu by to ktoś zauważył po punktach + trzeba zebrać niemało sury.

Albo sobie resetuję drzewko technologii na jednej z planet i niech sobie liczą

Chyba że coś źle pojąłem to niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu.

Czy to na pewno dobry kierunek, w grze w której i tak granie defensywne PvE zamiast PvP jest promowane na każdym kroku przez jej mechanizmy? Nie wydaje mi się.

• MisQ dzięki. Usunąłem wszystko co się da z kolejki i faktycznie ruszyło... Ale niestety anty, która została wydana na zbugowaną budowę niestety przepadła.

• Zwiększając Fusion-Powered Production w ustawieniach surowca, zwiększa się poziom wydobycia kryształu na dole jako Lifeform Tech Bonus

natomiast w rubryce Fusion-Powered Production u góry jest wyświetlone 0

Czy wy też tak macie? Uważam, że to chyba jest błąd.

Qnick jak jest u Ciebie? :D

• Z tym szukaniem form życia to jest ewidentnie bug. Raz działa mi na jednej planecie i jednej rasie, drugim razem na drugiej planecie z drugą rasą, czasami nie działa w ogóle, częściej nie działa niż działa.