Proponuję usunąć sztuczny tłok wokół orbity 8 poprzez zrównanie bonusu metalu na orbitach 7 i 9 do 30%.
Nie zaniżajcie prędkości flot wojennych w stosunku do pokojowych , różnica wg mnie powinna być utrzymana w granicach 1-2.
Posts by hardy
-
-
Pojawił się błąd , który uniemożliwia wysyłkę floty całkowicie zapełnionej surowcami.
Po zmniejszeniu o jedną jednostkę surowca flotę można już wysłać.
Niby drobiazg ale trochę denerwuje.
-
Szkoda, ze moderator tu nie wkracza, bo takie odzywki z obrażaniem kolegów nadają sie do kasowania i zbanowania gracza aż do zamknięcia tematu.
Uważam, że urlopy są ustawione prawidłowo.
Jedyna sprawa, którą popieram to wprowadzenie po zejściu z urlopu zakazu ataków przez tego gracza na kilka godzin(np.6 h).
-
Ruda ratuj, bo przez te wyskakujące okienka jak diabeł z pudełka gotów jestem sie pochlastać !
Wpłyń na tych miłych programistów, żeby to usunęli albo pozwolili na opcjonalny wybór, jak kto chce niech ma okienka.
Usunięcie daty zakończenia badania też jest złym pomysłem, komu to przeszkadzało ?
-
Obrona wgrywa się, LF mam zerowe, ale surowce nie wgrywają się, ktoś pomoże ?
-
Udało mi się uruchomić symulator, ale niestety nie wiem jak, albo nie ma jeszcze możliwości wgrania surowców, obrony i LF.
Czy wyniki są prawidłowe, na razie nie sprawdzałem.
-
Wyrażam zgodę w imieniu sojuszu Konfederacja PL na wyłączenie z wojny sojuszu Akademia 9LG
-
Mylisz się, od zawsze jest tak jak napisałeś powyżej 20-40-75 itd.
-
Ciekawy numer zauważyłem:
Na jednej z planet wybrałem rasę Rock'tal i powtórzyłem to na drugiej planecie.
No i na tej drugiej przestały być widoczne surowce i nie można było nic wklepać, np. kopalni.
Dowiozłem surkę na kopalnię a ta znikła po starcie budowy.
Usunąłem rasę Rock'tali i problem zniknął, a surowce wróciły.
Spróbuję tam wprowadzić inną rasę, żeby zobaczyć, czy problem wróci.
Jeśli wróci to będzie lipa, bo przecież rasy mają zwiększać możliwości planet.
-
Nie, chodziło mi o lewy panel, gdzie są ustawienia i konto i gdzie podane są wszystkie surowce i floty, ale dzisiaj widzę, że działa to poprawnie.
-
Nie działa sumowanie surowców dla całego konta, czy wy też tak macie ?
-
Wstępna przymiarka do badań T3 pokazuje, że trzeba podnieść budynki mieszkalne i żywnościowe gdzieś do poziomu 60 i 63, a to wymaga zainwestowania sporej ilości M i K.
-
Nie jestem pewny, czy trzeba na etapie prób odblokować badania T3, chyba jedynie, żeby sprawdzić występowanie błędów.
Lista badań jest przecież załączona do opisu każdej rasy, a wielkość bonusów teraz nic nie da, bo raczej będą zmienione, a rozwinięcie do rozsądnego poziomu na Bermuda to raczej marzenie.
-
Już doszedłem - trzeba dalej wysyłać misje poszukiwawcze nowych form, bo znalezione kolejny raz rasy powiększają ich doświadczenie i bonusy technologiczne:
Level 2: 1025/13126 XP
Lifeform tech bonus: 2 %
-
Czy ktoś wie co to jest trade ship ?
W zakładce Standard fleets można ustawić różne statki i jest tam pokazany trade ship, który wg obrazka wygląda tak samo jak small cargo. W stoczni takiego statku nie znalazłem, więc to chyba jakiś niedokończony pomysł projektantów ?
Czy może mi ktoś rozwikłać co to jest ?
Level 1: 6031/9451 XP
Lifeform tech bonus: 1 %
Takie oznaczenie mam przy opisie formy Rock'tal i podobne przy Humans, ale z innymi wartościami.
Pozostałe formy mają 0.
-
Myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie wprowadzenie wersji 9 na razie tylko na nowe serwery (oczywiście po usunięciu zauważonych błędów).
Nowe serwery będą drugą falą testowania, kiedy wyjdą następne błędy, bo szkoda by było, narobić bigosu na starszych serwerach.
-
To prawda, Nerthil, jest takie badanie Humans, które działa tylko na tej planecie, na której było wykonane (T1-2), innych nie zauważyłem.
Natomiast pozostałe badania działają na wszystkich planetach i to niezależnie od tego, czy zostały zasiedlone przez którąkolwiek rasę !
-
Pisałem wyżej, że na 4 planetach trzeba opracować komplet badań i to wystarcza dla całego konta.
Rzecz jasna, że nie wszystkie badania są potrzebne każdemu graczowi, więc każdy bada technologie wg własnych potrzeb - jedne na maxa inne np. tylko 1. poziom.
Co do budynków związanych z formami życia to trochę inna sprawa, ponieważ na planecie można stawiać tylko te, które należą do rasy zasiedlającej tę planetę.
Ponieważ bonusy od budynków działają tylko w obrębie planety, na której stoją, musimy chcąc skorzystać z takich bonusów, zasiedlić każdą własną planetę jedną z czterech ras.
Wybór rasy decyduje o możliwych tam bonusach, więc inne rasy będzie osiedlał flociarz, inne zbieracz a jeszcze inne odkrywca.
Nie widzę tu miejsca dla mixu ani w technologiach ani w budynkach.
-
Tylko po co losować badania, skoro możesz w 100% wybrać badanie, które dla danej formy życia jest przypisane ?
-
Nie odkryję Ameryki jeśli napiszę, że wprowadzenie nowych form życia na swoje konto powinno być poprzedzone na tyle dużym rozwojem, żeby można było w miarę szybko zbadać technologie przynajmniej w segmentach T1 i T2.
Pozwoli to także na zbudowanie na planetach kilku podstawowych budynków dla tych form, które mają znaczenie dla rozwoju planet.
Moje przemyślenia i obserwacje są takie, że badania dla poszczególnych form należy rozwijać na 4 planetach oddzielnie dla każdej z form a na pozostałych planetach nie ma już sensu tego powtarzać ani robić tam mixu technologii z różnych form (bo po co, skoro badania obejmują całe konto?).
Na pozostałych planetach należy wprowadzać te formy życia, które nam pasują ze względu na strategię i styl gry i tam stawiać tylko budynki, a technologii nie ruszać (może z wyjątkiem pierwszego poziomu?)
Czy ktoś ma inne przemyślenia na ten temat ?